Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.548.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Mozete li mi preporucit neki solidni SSD , netreba mi nesto extremno dobro niti nrsto lose , zlatna sredina . Kapacitet mi nije puno bitan samo da mi windowsi mogu stat + 5-10gigi za najjcesce koristene app
Suba
13 godina

Koji god uzmes neces pogrijesiti.

Pogledaj malo pethodne postove.

16 godina
Valentin17 kaže...

nani

- Pa podesi si sve sada, kasnije samo migraciju napraviš.

- I ako je bolje radit clean install na novi SSD.

- Pazi da uključiš AHCI u BIOSu.

- Svakako si napravi recovery.

Na laptopu su predinstalirani Win8 i Asusove aplikacije (svakojake, samo nema niti jedne za snimit recovery dvd). Mislim se skinit win8 (zapisat product key) na dvd i kad ubacim ssd, izvadit hdd i clean install win8 na ssd plus driveri. Nakon toga vratim hdd kojeg potom formatiram. Može li to. Usput, gubim li garanciju tim radnjama.
15 godina
Koji SSD?

nani

- Ako laptop ima garanciju i ideš ga sam otvarati, istu gubiš.{#}

- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ekipa kupio sam danas OCZ Vector 128GB. Spojio sam ga, odma upalio komp i direktno sam išao pokrenut HD Tune čisto da provjerim i imao sam šta za vidjet.

Evo SS...

Šta sad? Da ga idem zamjenit?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 18:26 (PR3DA70R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PR3DA70R kaže...

Ekipa kupio sam danas OCZ Vector 128GB. Spojio sam ga, odma upalio komp i direktno sam išao pokrenut HD Tune čisto da provjerim i imao sam šta za vidjet.

Evo SS...

Šta sad? Da ga idem zamjenit?

Nikad ne vjeruj samo 1 alatu. Stavi si Hard Disk Sentinel pa pogledaj u njemu. Nakon toga stavi Speedfan i unjemu onaj online analysis a možeš pogledati i putem CrystalDiskInfo.

Twitter: @191x7
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Eto... :(

http://i.minus.com/ilcqGEAeomDdS.jpg

Mislim da je dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 18:57 (PR3DA70R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Da, ako je nov imaš razloga za reklamaciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Upravo sam potvrdio sve moje sumnje u ovaj proizvod iz predhodnih par stranica i opravdao strah da se može desit bilo kakav kvar te da bi se morao sad hebavat oko slanja robe na reklamaciju itd.

@Valentin17, eto ti tvoj lijepi pouzdani Vector :P
Nije mi baš krepao, ali kao da je... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PR3DA70R kaže...

@Valentin17, eto ti tvoj lijepi pouzdani Vector :P
Nije mi baš krepao, ali kao da je... 

Nije valentin kriv. U masivnoj proizvodnji elektronike uvijek se može potkrast greška. OCZ je pouzdana firma koja daje najdulja jamstva na svoje proizvode a vector je jedan od najboljih ssd-ova po benchevima. Nisi imao sreće jbg, siguran sam da ćeš dobit novi bez greške.

Live and let live.
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ma ne kažem da je kriv... Zezam ga malo jer mi je tražio linkove gdje sam vidio kako je nekom krepao Vector, pa eto mu sada iz prve ruke dokaz. :)

A baš nemam sreće da... ali neka, riješit ću ja to u Linksu bez beda.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Meni je krepal OCZ Vertex i u ducanu su mi kod kupovine novog preporucili Samsung jer im jako puno OCZ diskova dolazi na reklamaciju.
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Je li moguće da je do tog došlo zbog lošeg SATA kabela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PR3DA70R kaže...

Je li moguće da je do tog došlo zbog lošeg SATA kabela?

Moguće, ali bi vjerojatnije bilo CRC Error count a ne baš Bad sektori.

Pogledaj što ti kaže SSD Life pa nam reci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 20:30 (191x7).
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Da to za CRC Error count mi je poznato, zato pitam jer sam mislio da možda i ovo ima kakve veze sa kabelom. Reko kad ga zamjenim da si odma nabavim i novi kabel da se nebi opet desila ista stvar.

Evo šta kaže SSDLife:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Niš odnio sam ga na reklamaciju...

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Koji je bolji od ova dva?

Kingston SSD 120GB V300 i Samsung 120GB 840 Series

B-A-R-C-A
15 godina
Koji SSD?

Pozz...
Zanima me da li je Samsung PRO Basic 256 ssd toliko bolji (1800kn),naspram Basic 256 ssd-a (1250kn)..?

Ili ću biti zadovoljan i sa Basic verzijom..?
Naime kupujem 2 komada pa se tu skupii cifra...{#}
Hvala na odgovorima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Pro serija je 256 GB, MLC tehnologija, a Basic 250 GB, TLC tehnologija. Pro je brži i dugotrajniji. Koliko sam se načitao o Samsungu po raznim stranicama i iskustvima korisnika, nema tu tolike razlike na prvi pogled pri normalnom korištenju kompa, dok kod nekih stvari il programa Pro je brži i tad se vidi neka razlika. A i Pro serija ima 5 god garancije, jedino je to mislim najveća prednost.

@iNo_bhf

Kingston V300 su uzela 2 moja prijatelja i jako su zadovoljni.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 23:20 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DiRT kaže...

Pro serija je 256 GB, MLC tehnologija, a Basic 250 GB, TLC tehnologija. Pro je brži i dugotrajniji. Koliko sam se načitao o Samsungu po raznim stranicama i iskustvima korisnika, nema tu tolike razlike na prvi pogled pri normalnom korištenju kompa, dok kod nekih stvari il programa Pro je brži i tad se vidi neka razlika. A i Pro serija ima 5 god garancije, jedino je to mislim najveća prednost.

@iNo_bhf

Kingston V300 su uzela 2 moja prijatelja i jako su zadovoljni.

Hvala na odgovoru,budem se još malo skubicirao..{#}
Ipak je to dosta razlike kad kupiješ 2 komada 2500kn naspram 3600...{#}..zato samu dilemi i nedoumici...

S tim što mi baš i ne treba za neke zahtijevne programe..uobičajni rad na računalu i laptopu, te pokoja igrica BF 3 i ubuduće BF 4..{#}

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo ovako, posto nisam neki znalac na području ssd-a... Zanima me može li mi netko preporučiti ssd disk za laptop 

ACER ASPIRE 8942G-438G50BN

uglavnom mi je svrha tog diska windows i neki jači programi... Isto tako u pitanje dolaze ssd od 120gb...

Naravno, nadam se i optimalnoj cijeni te brzini... 

Zahvaljujem

0 0 hvala 0
17 godina
Mislim da je vec sve manje-vise receno u proteklih par stranica i non-stop se ponavlja jedno te isto za cijenu do 700kn:
- Kingston v300
- Samsung Basic
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Aha, imam samo jedno pitanje. Imam matičnu chipset intel hm55, sata konektori 3gb/s.

Znaci li to da mogu spojiti samo kingston v300 ili mogu računati na kingston hyperX?

0 0 hvala 0
12 godina

Možeš spojiti obadva ali pošto si limitiran sata2 sučeljem bolje idi na jeftinije V300 ili Sam 840 basic

12 godina
neaktivan
Koji SSD?

jel ssd kratkotrajniji od hdd-a?vidim da su vama po testovima smanjeni healthovi...

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

- SSD može trajati dugo kao i HDD, prvi SSDovi su imali problema sa pouzdanošću, danas je to sve riješeno.{#}

---- Tko traži odlikovanje, nije ga zaslužio, a tko je zaslužio, njemu nije potrebno. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

- SSD može trajati dugo kao i HDD, prvi SSDovi su imali problema sa pouzdanošću, danas je to sve riješeno.{#}

Moderni SSD-ovi navodno imaju i dulji životni vijek od hardova.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ljudi odnio sam Vectora na reklamaciju kao što znate i tražio sam povrat sredstava.

Javili su mi da imam financijsko odobrenje, tako da krećem opet u lov na SSD. :D

Mislio sam si ubost Samsung 840 Pro 128GB u HGSpotu ovaj put, iako sam čak razmišljao da dam drugu šansu Vectoru.

No međutim dok sam čekao odgovor iz servisa sam naletio na nešto drugo. Imam priliku kupiti novi nekorišteni HyperX 3K 120GB i Intel 520 od 240GB za dobru cijenu.

HyperX 3K-a ima dva komada pa sam razmišljao čak da oba uzmem i spojim u RAID. Šta vi mislite o tome?

Jest da sam tupio kako oću da je disk dobavljiv u Rijeci i to, ali reko ovo mi je možda prilika koju nebi htio propustiti.

Za skoro istu cijenu imam kombinaciju sa više prostora i većom brzinom, gledajući na 2x HyperX 3K 120GB u RAID 0.

Dok sa Intelom 520 240GB imam više prostora, sa manjkom sveukupne brzine. Što je zanemarivo pošto razliku u praksi ionako nebi osjetio, kako svi kažu.

Ali zato imam pouzdanost + 5 godina jamstva, za koju još nisam siguran, čekam potvrdu da je tako.

Kompliciran i neodlučan sam, znam. Molim za milost i pomoć u odluci od svojih dragih forumskih kolega. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

- Glas za Intela.{#}

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Hello, Kingston HyperX 3k 240gb, čini mi se kao jeftino rješenje za 240gb, imate kakvih iskustva ili drugih savjeta?

Battlelog: Mali_Playa
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice