Moze preporuka nekog SSD-a do max. 900kn?
Koristio bi se samo za OS,pa nije potrebno 120GB+,...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moze preporuka nekog SSD-a do max. 900kn?
Koristio bi se samo za OS,pa nije potrebno 120GB+,...
Kingston SSDNow V300 120GB taman i još ti novca ostane.
Toshiba 28nm sinhroni MLC flash + SandForce kontroler, nije nekvalitetan SSD.
Iako koristi sinhroni MLC disk radi u Asinhronom načinu, što rezultira još većom trajnošću.
Od 120 GB korisniku je iskoristivo 111 GB.
SAMSUNG! Intelovi SSD-ovi su precjenjeno sranje. Pogledajte benchmarkove po internetu i vidit ćete da su bez obzira na nižu cijenu Samsungovi diskovi daleko brži. OCZ su isto preskupi, a nisu uopće brži.
Ti si baš relevantan da iznosis podatke o precjenjenosti i brzinama. Blago je reči da nemaš pojma o pojmu. Intelovi SSD diskovi spadaju medju najpouzdanije diskove jer oni sami proizvode MLC NAND i samo najbolje primjerke stavljaju u svoje SSD-e ,a ostale prodaju ostalim proizvodjacima.
Evo i moje iskustvo. Imao sam vecinu dostupnih SSD-a, i razlika u radu je minimalna između svih modela u zadnjih godina. Bez testova brzine, nitko od vas nece vidjeti razliku između Vertexa 2 na sata2 i novog Vectora.
Ako cijenite novac i ne vrtite benčmarke i ne palite se na IOPSe, ne bacajte lovu na 840 pro i Vectore, 250GB samsung je 999 kn. http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_Basic_SSD_250GB_SATA3_MZ-7TD250BW_%28840_Series_SATA_6Gb/s%29-p29988.html?bid=&partner=10001
Da, vezano za pouzdanost, ne znam točnu brojku, ali imao sam ih more i niti jedan SSD nije crknuo.
Narucen i dolazi mi preksutra:) Can't wait...
EDIT: Podigli su mu cijenu na 1249kn vise nije 999. Ali ja sam ga narucio prosli tjedan dok je bio 999kn haha.
Onako samo informativno, može prijedlog jednog low/mid entry SSD-a (120-128 GB) za stariji PC (C2D E6300)?
Te prijedlog mid/high range SSD (120-128 GB i 250-256 GB) za noviji PC (i5-2500K)?
Sa što dužom garancijom, ako ne utječe mnogo na konačnu cijenu.
Jel moze neki bolji?
Netreba mi 120GB,samo od 60 neki.
Cujem da je V300 serija sranje,cesto dolaze na popravak pa ono.
EDIT: Podigli su mu cijenu na 1249kn vise nije 999. Ali ja sam ga narucio prosli tjedan dok je bio 999kn haha.
Koliko vidim jos mu cijena stoji na 999 kn a i dostupan je u samoj trgovini tako da onaj tko zeli neka pozuri...mogli bi oni to podici tijekom dana
Zanemari ..digli su 
Onako samo informativno, može prijedlog jednog low/mid entry SSD-a (120-128 GB) za stariji PC (C2D E6300)?
Te prijedlog mid/high range SSD (120-128 GB i 250-256 GB) za noviji PC (i5-2500K)?
Sa što dužom garancijom, ako ne utječe mnogo na konačnu cijenu.
1. Kingston SSDNow V+200 ili V300.
2. Samsung 840 Pro
To ti je super kaj je krepao. Dobit ćeš vrlo vjerojatno Vertex-a 4...;)
Ugl., javi kaj je stiglo s RMA...
Sutra nosim disk u ducan.
Inace ovo je odgovor iz ducana:
Danke für Ihre Frage.
Beide Festplatten haben 3 Jahre Herstellergarantie, allerdings würden wir Ihnen empfehlen die SSD von Samsung zu wählen, da die OCS Vertex Serie leider fehleranfälliger ist.
Prijevod u kratko.
OCZ i Samsung imaju 3 godine garanciju ali mi preporucaju Samsung jer se OCZ Vertex serija vise kvari.
Na lageru imaju seriju 3 tak da budem vjerojatno dobil tricu.
Koji od ova 3 SSD-a je bolji?
Ili ima još neki bolji u toj klasi (oko 700 kn)?
| 0 | Kingston SSDNow V+200 120 GB |
|---|---|
| 5 | Kingston SSDNow V300 120 GB |
| 14 | Samsung Basic SSD 120GB |
Koji od ova 3 SSD-a je bolji?
Ili ima još neki bolji u toj klasi (oko 700 kn)?
za ova dva donja sam i ja pitao koji je bolji, ali da na prvom mjestu budu pouzdanost i dugotrajnost pri čemu zamzung basic koristi tlc nand koji je (navodno) triput kraćeg vijeka od mlc nanda kojeg koristi kingstone v300...uglavnom neki smisleni odgovor nisam dobio, a eto i sad svi i dalje pikaju ponajviše na zamzung, a ja zazirem od njega zbog tog tlc-a jer ne želim da mi počne krepavati nakon dvije godine
...ponavljam, konkretan odgovor na pitanje tlc vs mlc nand nisam dobio osim specijaliziranih članaka na stranim portalima, a koji potvrđuju moje sumnje
Ja sam dao glas Kingstonu V300. Problem je što ti tako u anketi mogu glasati svakakvi forumaši, a ne samo oni koji uistinu i znaju.
Što fali Samsungu? Ja bi radije njega nego nešto sa Sandforce kontrolerom, zbog loših brzina sa nekomprimiranim podacima. S druge strane Samsung ima manje izdržljivu TLC memoriju, ali i dalje je sasvim dovoljna za prosječnog korisnika.
Meni je krepal OCZ serije 2 i dobil budem vjerojatno seriju 3.
kada rikne ssd javljate se direktno proizvođaču ili dućanu u kojem ste ga kupili?
Što fali Samsungu? Ja bi radije njega nego nešto sa Sandforce kontrolerom, zbog loših brzina sa nekomprimiranim podacima. S druge strane Samsung ima manje izdržljivu TLC memoriju, ali i dalje je sasvim dovoljna za prosječnog korisnika.
...što to znači "zbog loših brzina sa nekomprimiranim podacima", koliko je u praksi kingston sporiji, milisekundu kad klikneš ikonu, sekundu na bootu, par sekundi u prijenosu nekoliko gigabajta (osim toga to će većini biti operativni disk i neće se tu baš naprenositi neke gomile podataka)
...tlc memorija je točno triput manje trajna od mlc, ne nešto manje, nego triput manje, znači ako ti procijene kingston da bi trebao raditi pet, šest ili u najboljem slučaju deset godina bez problema ovaj će već za dvije, a u najboljem slučaju tri godine početi crkavati
" Idi na Samsung 840 bez brige dobar je to ssd pogotovo u read speed, pouzdanost je manja nego na MLC čipu ali ipak govorimo o godinama trajnosti čak i pod heavy work loadom. "
...sorry, imaš baš taj ssd već pet godina pa znaš da je "dobar" i da govorimo o "godinama" trajnosti ili tek pretpostavljaš zato jer su ostale serije zamzunga dobre?
u krajnjem slučaju nismo svi jednakih zahtjeva, možda ćeš ti svoj ssd baciti nakon tri godine jer hoćeš brži i veći i 700 kuna ti ne znači previše, no ja još imam hd star osam godina od 80 giga, radi u kompu za pohranu nekih manje važnih podataka, ali još radi i koristan je...a ako za četiri, pet godina bude ssd jeftiniji, brži, bolji, što već, možda uzmem novog ali i za ću i za ovog naći namjenu ali za tog zamzunga baš i ne jer i pod prosječnim režimom duže od tri, četiri godine neće zdurat (ako za mlc nand vrijedi da bi u takvim uvjetima prosjek trebao biti 10 godina, a tlc je triput potrošniji)
no, možda ste ipak u pravu i tlc se pokaže dovoljnim i za duže korištenje...no, ja ću svojih 700 kuna ipak radije povjeriti provjerenoj tehnologiji, pa makar bila i malko sporija što meni kao nezahtjevnom korisniku ionako nije od presudnog značaja
Gledao sam po YT-u recenzije, uglavnom po nekim izračunima traje godinama sve zavisi koliko se podataka dnevno zapisuje na njega. Samsung proizvodi sve od vlastitog kontrolera do čipa u svojim tvornicama za ssd tako da je sve testirano pod istim krovom.
Pozdrav, evo i ja u potrazi za SSD-om, racunam oko nekih 700kn za 120gb i sada se tu jedino moze naci V300 i 840.
Sto se tice ova 2 SSD-a vidio sam dvije ankete. U jednoj anketi sve glasove je pobrao 840(ovoj povise), a par stranica prije, druga anketa u kojoj su svi glasovali za V300 i tako da mi vise nista nije jasno 
Znam da je 840 TLC pa ima kraci vijek ali ne bavim se nicim sto zahtijeva veliko zapisivanje( mozemo reci da sam obicni korisnik pa to nebi bio neki veci problem, samo neka traje koju godinu) ali govori se da je opcenito kvalitetniji i da ce trajati duze od preporucenog.
A za V300 je netko napisao da se dosta kvari...
Ako bi netko mogao ubaciti koji komentar na ovo jer neznam koji da uzmem.
Hvala 
http://prntscr.com/1jev2g
jel to valja?
Taman. :)
lijepo za cuti ;)
a trebam instalirati ssd life, ssd fresh i as ssd i tam jos kaj podesiti?
- U SSD fresh samo klikni optimize i ništa više.
- Sa SSD life možeš pratit zdravlje SSDa.
- A AS SSD gledaš brzinu SSDa, benchmark.
Najbolji 120/128 giga ssd u futuri? Do recimo 1000kn.
Danas popodne naručujem, ali još nisam odlučio (čitajući razne review-e/forume) koja od ova dva SSD-a da uzmem:
Kingston V300 120 GB ili Samsung Basic 120 GB
Pa molim još jednom za vaše prijedloge koji je od predmetnih bolji,
po mogućnosti vjerodostojne informacije od iskusnih forumaša/vlasnika istih (pro/contra).
EDIT: sad vidim da za 60kn više mogu kupiti Kingston HyperX 3K, da li je taj bolji od ova dva predložena?
Imam V300 već nekih 4 mjeseca i nikakvih problema zasad, ako ti to šta znači.
HyperX je bolji, valjda.
Nakon dugo razmišljanja mislim da cu ici u nabavku ssda.Gledao sam malo i mislim da mi je cak 90gb dosta,pošto ću gore stavit samo winse i bf3(bf4).
Buđe mi je negdje od 500-700kn.