Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.548.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji SSD?
Gasttozz kaže...

Pozz bando{#}, kupio sam prije par dana novi lap Dell Inspiron 3521 (2400kn) i ubiti kako sam i predviđao, nisam zadovoljan s ovim sporim diskom, pa mi je želja piknuti jedan SSD. E sada, lap mi služi znači za office, internet, pokoji film, malo osnovnog igranja u photoshopu i windws movie makeru. Vidim da se na ovoj temi najčešće spominju ovi SSD-eovi i oba su kao best buy u "svojoj kategoriji" pa bi vas zamolio da glasate i kažete koju pametnu za moju situaciju; znači isplati li se u mojoj situaciji potegnuti više za samsung.

Samsung je 1100kn a Kingston 760kn.

Kolega ispod tebe ti je linkao što da uzmeš...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina
neaktivan

Isti vrijedi i za meni a? ;)

13 godina
protjeran
Koji SSD?

Troje ljudi su te lajkali znači da da ;D Ali ja sam ipak uzeo Kingstonov :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

A ono da se skrati priča:

- "Best of the best normalni" SSD OCZ Vector (128 Gb oko 1000 kn)
- Zericu lošiji od njega je Samsung 840 Pro (cijena mu je bila znatno jeftinija, ali sad vidim da je i ono oko 1000 kn stoga bi bolje uzeo OCZ Vector, priča se o 128 Gb)
- Ako hoćete prosječan SSD onda se uzme Samsung 840 Basic za 700 kn

To je više manje to!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 15:54 (Ivsa).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Gasttozz kaže...

Pozz bando{#}, kupio sam prije par dana novi lap Dell Inspiron 3521 (2400kn)

{#}

Gdje si ga to uzeo za 2400kn (svugdje je preko 3400kn)?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
protjeran
Koji SSD?

Pa koliko je taj prosjećni Samsung 840 Basic bolji od prosjećnog Kingstona ssdnow V300 ?!?!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
djigibao kaže...
Gasttozz kaže...

Pozz bando{#}, kupio sam prije par dana novi lap Dell Inspiron 3521 (2400kn)

{#}

Gdje si ga to uzeo za 2400kn (svugdje je preko 3400kn)?

He he he da ali ja sam uzeo najjeftiniji model http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/48391/Prijenosno%20ra%20unalo%20DELL%20Inspiron%203521,%205-10072G32G-L-BLK1 Više od toga mi ne treba. SSD bi i onako uzeo. Eventualno si piknem još 2gb rama...

12 godina
neaktivan
Gasttozz kaže...

Pa koliko je taj prosjećni Samsung 840 Basic bolji od prosjećnog Kingstona ssdnow V300 ?!?!

to i mene zanima...jer Kingston je 20kn skuplji a ima MLC, a Samsung TLC...ako nema neka druga finta onda se vise isplati Kingston?!

16 godina
neaktivan
flukscro kaže...
Gasttozz kaže...

to i mene zanima...jer Kingston je 20kn skuplji a ima MLC, a Samsung TLC...ako nema neka druga finta onda se vise isplati Kingston?!

Otprilike su jednaki, može se uzet i taj Kingstone, ista je to stvar, samo mi Samsung ulijeva više povjerenja, iako je to pomalo i ne bitno, uvjek se može desit da proizvod bude "faličan"!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
12 godina
neaktivan

ajde onda recite na kraju dal je bolji kinston v300 ili samsung 840 basic pa da potrosim malo :D

17 godina
flukscro kaže...

ajde onda recite na kraju dal je bolji kinston v300 ili samsung 840 basic pa da potrosim malo :D

Mozda da se pogleda ova usporedba - KLJIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
flukscro kaže...

Pročitaj post iznad svog, a ako ćeš već trošit, onda si uzmi Samsung Pro ili Vector-a!? :)

djigibao kaže...
flukscro kaže...

Mozda da se pogleda ova usporedba - KLJIK

Evo kolega ti je našo finu usporedbu, sad ti je nadam se posve jasno da su skoro jednaki, neke brojke naginju ka Samsung-u a neke ka Kingstone-u, uglavno, isto ti je to!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 20:30 (Ivsa).
12 godina
neaktivan

kolega...reko da potrosim malo a ne malo vise :P mozda bi i uzeo vectora al neznam dal se splati na ovu konfu...
a ocito da su skoro jednaki, mislim da cu uzet samsunga pa kud puklo :)

13 godina
protjeran
Koji SSD?

A jesu brzi, jučer naručio od ekupi (Kingston ssdnow V300 120gb) i već mi je došao... Ako me ne ubije ova vrućina možda ga večeras instaliram :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 13:58 (Gasttozz).

2 0 hvala 0
15 godina
flukscro kaže...

kolega...reko da potrosim malo a ne malo vise :P mozda bi i uzeo vectora al neznam dal se splati na ovu konfu...
a ocito da su skoro jednaki, mislim da cu uzet samsunga pa kud puklo :)

Ma, više manje je svejedno uzeo ti Samsung 840 pro ili OCZ Vector, razlika je u nijansama.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.6.2013 18:12 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

a to sam misli da bum uzeo samsung 840 basic...ovo je skupo i trenutno mi neisplativno, bar mislim xD

15 godina
flukscro kaže...

a to sam misli da bum uzeo samsung 840 basic...ovo je skupo i trenutno mi neisplativno, bar mislim xD

Ja ti nisam predložio 840 basic, predložio sam ti 840 pro, što nije isto. Nikada ne bi uzeo niti Kingstona (osim HyperX), niti taj Samsung 840 basic.

Nije ti konfiguraija tako loša, imaš Quad procesor, staviš si bolju grafičku i još 4GB RAMa i imaš pristojno računalo, bolje ga budeš iskoristio sa nekim TOP SSDom kao što je recimo Samsung 840 PRO (ne basic).

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 10:55 (Valentin17).
13 godina
Ubrzo stiže OCZ Vertex 450.

Brutalan po performansama.
13 godina
protjeran
Koji SSD?

Ljudovi i Ljudice ja instalirao Kingstona SSDnow V300 120GB i naravno zadovoljan sam, nebo i zemlja u usporedbi sa "mehaničkim" od 4200 o/m... Još si uzmem 2gb rama i ko bog {#}

ps. Ispravak netočnog navoda, radi se o 5400RPM-a i da razlika je više kao svemir i zemlja {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 17:25 (Gasttozz).

3 0 hvala 0
12 godina
flukscro kaže...

Ako si light user slobodno ideš na 840 basic ili V300 SSD bez brige vidjet ces brzinu. 

17 godina
darijoman kaže...

zna li se kolika bi cijena mogla biti kod nas, za model 128gb? 
gledam u sad-u je 130$

12 godina
Icefox kaže...
darijoman kaže...

zna li se kolika bi cijena mogla biti kod nas, za model 128gb? 
gledam u sad-u je 130$

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=vertex+450

13 godina
Samo svi SSD-ovi od 128GB i ispod imaju manju brzinu zapisivanja.
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ne znam je li ko u prijasnjim postovima spomenuo, ali uz bilo koji Vector SSD se dobije besplatno igra Far Cry 3. A igra u ducanu kosta 300 kuna. Po meni best buy definitivno!

0 0 hvala 0
13 godina
hazerot36 kaže...

Ne znam je li ko u prijasnjim postovima spomenuo, ali uz bilo koji Vector SSD se dobije besplatno igra Far Cry 3. A igra u ducanu kosta 300 kuna. Po meni best buy definitivno!

Apsolutno best buy i to Vectorov SSD.

Kupio bi još jedan i to ovaj Vector 450 ali imam Far cry 3 pa se dvoumim još oko njega ili Samsung 450pro.

16 godina
darijoman kaže...
hazerot36 kaže...

Apsolutno best buy i to Vectorov (OCZ-ov? Indilinx?) SSD.

Kupio bi još jedan i to ovaj Vector (Vertex) 450 ali imam Far cry 3 pa se dvoumim još oko njega ili Samsung 450pro.

There, I fixed it.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
U ebote zezno sam se !

Thanks for correction.
17 godina
darijoman kaže...
hazerot36 kaže...

Apsolutno best buy i to Vectorov SSD.

Kupio bi još jedan i to ovaj Vector 450 ali imam Far cry 3 pa se dvoumim još oko njega ili Samsung 450pro.

To neki novi Samsung izaša?  ^^

13 godina

To neki novi Samsung izaša?  ^^

Ma nije nego ja nešto  lupetam večeras, pomješalo mi se sve {#}

Samsung 840 Pro i OCZ Vertex 450.

16 godina
Koji SSD?

Koliko vrijedi ovakav polovan, ne  previše korišten i isplati li se uzeti sobzirom na performanse?

http://www.corsair.com/ssd/force-series-3-ssd/force-series-3-120gb-sata-3-6gbps-solid-state-hard-drive.html

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice