Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.544.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji SSD?

...

2 Samsung Basic 128gb
8 Kingston V300 128gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Koji SSD?
naravno da se isplati! fenomenalan ssd s obzirom na cijenu! kvaliteta za ulozeno boljeg nema...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Uvjek ću dati 300 kuna veće za dvije godine garancije veće.tako radim šta se tiče HDD pa nema razloga da prestanem sa praksom kad su SSD-ovi u pitanju.

Kingston V300-3 godine garancije

Samsung 840 pro -5 godina garancije

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
A kakav je taj kingston u ondnosu na samsung 840 basic ili tako nesto, dode u istoj trgovini 700kn.
17 godina
gamer34 kaže...
A kakav je taj kingston u ondnosu na samsung 840 basic ili tako nesto, dode u istoj trgovini 700kn.

Ja bi rekao da je Kingston bolji odabir od Samsung 840 basic verzije. 

Po cijeni su tu negdje, no ako se pogleda nabava.net Kingston v300 se može naći za nešto sitno manju lovu od Samsunga. (drugdje može biti i nešto skuplji)

No, za razliku od Samsung 840 pro serije koja ima 5 godina jamstva, basic serija ima "samo" 3 godine jamstva kao i Kingston. 

Dodatno, Samsung 840 basic serija koristi sporije i lošije TLC NAND chipove. Koji u teoriji imaju dosta kraći vijek trajanja od MLC i SLC chipova. 

Dok, Kingston uzima kvalitetne Toshiba sinkrone MLC chipove i ugrađuje ih pod svojim "imenom" kako bi cijenu držao niskom. 

Sve skupa, V300 je gotovo sigurno bolji izbor od Samsung 840 basic serije.

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
17 godina
Koji SSD?

Čekajte malo, V300 je sinhroni?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Je, Toshiba 19nm sinhroni NAND flash.

Evo samo jedan zaključak od mnogih recenzija sa interneta:

"Kingston is offering up the SSDNOW V300 120GB as a “Value Drive” and as such the V300 is has one of the best prices in its class. The V300 however is one of those rare drives that outclass the rest of the class because; it’s actually more of a performance drive with a value pricing. The drives quality is outstanding and all components used are top quality. There is no crappy Asynchronous NAND in this baby as we so often see in a “Value” oriented drive. Toshiba’s 19nm Synchronous NAND Flash offers a rare combination of performance and low cost making it the ideal choice for the V300. Kingston did a great job with the V300 and it’s a drive we have no reservations what so ever in recommending you own."

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
17 godina
Bladepu kaže...
191x7 kaže...

Je, Toshiba 19nm sinhroni NAND flash.

Evo samo jedan zaključak od mnogih recenzija sa interneta:

"Kingston is offering up the SSDNOW V300 120GB as a “Value Drive” and as such the V300 is has one of the best prices in its class. The V300 however is one of those rare drives that outclass the rest of the class because; it’s actually more of a performance drive with a value pricing. The drives quality is outstanding and all components used are top quality. There is no crappy Asynchronous NAND in this baby as we so often see in a “Value” oriented drive. Toshiba’s 19nm Synchronous NAND Flash offers a rare combination of performance and low cost making it the ideal choice for the V300. Kingston did a great job with the V300 and it’s a drive we have no reservations what so ever in recommending you own."

Onda 100% nisam pogriješio s kupnjom. :D

13 godina
protjeran
bome ni ja:) al to sam vec znao:)
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 4.2Ghz + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1575mhz
15 godina

1 1 hvala 1
17 godina
Koji SSD?

V300 nije sinkroni, samo koristi nand koji se ugrađuje u sinkrone, isto kao i prijašnja serija V200+, ugl svakako kvalitetni ssd-ovi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Cekajte jel sad v300 sinkroni ili ne? I dali on dolazi s nekim softwareom za jednostavno prebacivanje os-a i vaznijih appova na ssd?
17 godina
Koji SSD?

Sinkroni je ima Toshiba 19nm MLC Sync memoriju

Neznam otkuda biku da nije?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Znam iz pouzdanih izvora ;) I V200+ koristi sinkronu memoriju ali opet radi u asinkronom modu.

Ako ima sinkronu memoriju ne znaci da radi u sinkronom modu, puno je kompleksnija izvedba za sinkroni mode. Vidi se i po preformansama kao i degradiranju istih s popunjavanjem prostora.

Samo HyperX je kingstonov sinkroni SSD.

14 godina
Ufff pa to onda bas i nije nesto ako je asinkroni posto kolko ja znam asinkroni brzo hubi performanse kad se popuni.
17 godina

Odličan je to SSD za te novce i taj gubitak nije strašan, neces ga osjetit nigdje u rada, racimo sa 500mb/s (prazan) padne na 200 (pun) onda TRIM ucini svoje pa ga opet digne na 450..

17 godina
bik kaže...

Odličan je to SSD za te novce i taj gubitak nije strašan, neces ga osjetit nigdje u rada, racimo sa 500mb/s (prazan) padne na 200 (pun) onda TRIM ucini svoje pa ga opet digne na 450..

Ako išta znači, ja sam svoj Kingston V300 60GB testirao bio za probu kada sam ga dobio. Bio je zauzet cca 1/3. 

I sada sam ga namjerno napunio "do vrha", ostala su 2GB free i ponovio sam test opet. 

Rezultati su cca identični.

Poluprazan V300 Poluprazan V300
Pun V300 Pun V300
15 godina
Koji SSD?

ja sam na kraju uzeo Vertex 4 za 750kn star 5mj. i cini mi se da sam dobro prosao, samo me zanima sta se uz njega ne dobije sata kabel?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 16:25 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Dobiješ samo adapter 2.5" na 3.5" i sam SSD, ništa više.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 16:55 (Valentin17).

1 0 hvala 0
15 godina
Valentin17 kaže...

taman sam ga mislio isprobat kad ono vidim fali neki k. dali je vazno kakav sata kabel trebam uzet ili je sve to isto?

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 17:14 (marxone).
17 godina
marxone kaže...
Valentin17 kaže...

taman sam ga mislio isprobat kad ono vidim fali neki k. dali je vazno kakav sata kabel trebam uzet ili je sve to isto?

Sve je to isto. Eventualno je bolje s kopčom nego bez nje.

15 godina
Koji SSD?

Ma uzmi si bilo kakav SATA data kabel, košta 10-15 kn, SATA power pretpostavljam imaš na napajanju, spoji i deri.{#}

Biraj: http://www.protis.hr/products/index/sata/189

Valentin

1 0 hvala 1
17 godina
Bladepu kaže...

Ako išta znači, ja sam svoj Kingston V300 60GB testirao bio za probu kada sam ga dobio. Bio je zauzet cca 1/3. 

I sada sam ga namjerno napunio "do vrha", ostala su 2GB free i ponovio sam test opet. 

Rezultati su cca identični.

Ne znači to ništa jer ATTO bench ti rezevira prostor koliko si odredio (default 256mb) i tu testira brzinu čitanja/pisanja tako da nema nikakve veze sa realnim stanjem niti popunjenosti diska, uvijek ce dati iste rezultate.

Probaj bacit jedan AS SSD bench ili PC mark7 kad je prazan i nakon mjesec dana korištenja kad je skoro pun.

15 godina
Koji SSD?

vidio sam da je vec neko pisao postupak o tome kako instalirati win na ssd, sad su mi na HDD.. sta treba napraviti itd, ima neko neki link , nemogu naci nikako

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Obavezno u BIOSu matične staviti SATA mode (negdje piše i drugačije) u AHCI, normalno instaliraš OS, drivere i programe, poslije skineš SSD fresh da ti optimizira OS za SSD. Bolje je raditi clean install OSa, nego koristiti neki cloning program, nadogradi obavezno BIOS matične ako već nisi. Skini si i becnhmark AS SSD da pogledaš brzine SSDa.

To je sve.

Valentin

0 0 hvala 0
14 godina
marxone kaže...

vidio sam da je vec neko pisao postupak o tome kako instalirati win na ssd, sad su mi na HDD.. sta treba napraviti itd, ima neko neki link , nemogu naci nikako

Potraži temu SSD škola tu na forumu sve imaš tam samo malo traži.

17 godina
bik kaže...

Znam iz pouzdanih izvora ;) I V200+ koristi sinkronu memoriju ali opet radi u asinkronom modu.

Ako ima sinkronu memoriju ne znaci da radi u sinkronom modu, puno je kompleksnija izvedba za sinkroni mode. Vidi se i po preformansama kao i degradiranju istih s popunjavanjem prostora.

Samo HyperX je kingstonov sinkroni SSD.

Ajde stavi  te pouzdane izvore  da potkrijepiš to šta pričaš jer ja nigdje to ne nalazim.

A to šta si ti rekao da nekada ima brzine 200Mb/s to je u najgorem scenariju a to možeš naći i na drugim sandforce ssd diskovima

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.4.2013 18:15 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Obavezno u BIOSu matične staviti SATA mode (negdje piše i drugačije) u AHCI, normalno instaliraš OS, drivere i programe, poslije skineš SSD fresh da ti optimizira OS za SSD. Bolje je raditi clean install OSa, nego koristiti neki cloning program, nadogradi obavezno BIOS matične ako već nisi. Skini si i becnhmark AS SSD da pogledaš brzine SSDa.

To je sve.

Cak i taj SSD fresh je nepotreban...

Najvaznije je u BIOSu stavit AHCI mode, instalirat fino windows, najnovije chipset drivere za maticnu (http://www.station-drivers.com/ ima uvijek najnovije verzije, nekad cak sluzbene stranice proizvodjaca maticnih ploca kasne), cak IRST nije esencijalan (msahci predinstaliran u windowsu sasvim uredno radi, razlike se vide [i to male] samo u benchanju, a IRST nekad zna pravit probleme). Pokrenut fino Windows Experince Index (Performance Information and Tools) i kad win prepozna da je SSD sam optimizira neke stvari (disablea defragmenter za ssd itd). (ovo vrijedi za win7)

ostalo su finese!! (jedino sto bih ja jos uradio je ugasio hibernaciju jer se povrati nesto prostora na disku)

Na nekim plocima je bitno update BIOS (moze bit rjesenje nekih cudnih problema, npr ASRock stariji BIOSi su se nisu voljeli bas sa ssdovima).

Naravno update firmware ssd-a treba kad ima (bude ili bugfix ili neki novi feature)

Korisnije za SSD moze biti NE RADITI neke stvari, npr, beskrajno ga benchati, nepotrebne stvari ponavljati samo da bi se divili brzini (jedan moj poznanik je 3 puta reinstalirao windows kad su neki prijatelji dosli samo da se pohvali kako je brz {#}).

17 godina
Koji SSD?

Evo vam slike mog diska tek kad sam ga kupio (24.11.11)

I zadnji bench 9.12.12

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Evo vam slike mog diska tek kad sam ga kupio (24.11.11)

I zadnji bench 9.12.12

Osjetis li u radu ikakvu razliku?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice