Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.544.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Koji SSD?

Dobra ploča sa sb950 chipsetom 6gb/s(sata3) i jako dobar ssd(sata3), bilo bi ok, u potpunosti bi ga iskoristio. Možda nečeš imat doslovno max vrijednosti navedene za ssd, ali definitivno blizu. Trebat ćeš ponovo win instalirati zbog otimiziranja rada ssd-a.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan
Koji SSD?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Od ta tri , Intel 520 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dakle, mislis da je ova ploca dosta dobra za ovaj SSD ili pak SSD-ove slicnih karakteristika?

na SSD specifikacijama kaze da je potreban sandforce controler druge generacije a cini mi se da moja ploca nema taj controler..

17 godina
hallucinogen kaže...

Dakle, mislis da je ova ploca dosta dobra za ovaj SSD ili pak SSD-ove slicnih karakteristika?

na SSD specifikacijama kaze da je potreban sandforce controler druge generacije a cini mi se da moja ploca nema taj controler..

Krivo čitaš.

14 godina
neaktivan

Odgovor na lazy_punk pitanje.

Bio sam na stranici od koje si dao link,i vidim da ima puno boljih SSD-ova skoro za istu cijenu.Znam tačno zašto si izabrao ta tri,jer piše da mogu čitati i pisati 550mb/s,ali neznaš da su to reklamirane brzine u ATTO benchmarku a u tom benchmarku svako smeće od SSD može dostići tu brzinu.Proguglaj malo sa ovim pod "slike" pa ćeš vidjeti stvarnost "AS-SSD Kingston 3K 120gb"umjesto imena Kingstona možeš stavit ime SSD i veličinu u GB,SSD koji te interesira.Samsung su ti trenutno najbolj,čak i 830 je bolji i pouzdaniji nego svi SSD koje si ti naveo,a da ne govorim o 840 pro.

Inače to je sramota kako varaju ljude.

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 20:51 (Novak.Hvar).
13 godina
hallucinogen kaže...

Na official stranici tog kingstona, piše da on ima sandforce kontroler druge generacije, a ne da ga treba sa ploče. Toj ploči ništa ne fali za prosječnog korisnika, a ni šire. Stavi ssd koji želiš, imaš puno preporuka na prijašnjim stranicama.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan
Novak.Hvar kaže...

Bio sam na stranici od koje si dao link,i vidim da ima puno boljih SSD-ova skoro za istu cijenu.Znam tačno zašto si izabrao ta tri,jer piše da mogu čitati i pisati 550mb/s,ali neznaš da su to reklamirane brzine u ATTO benchmarku a u tom benchmarku svako smeće od SSD može dostići tu brzinu.Proguglaj malo sa ovim pod "slike" pa ćeš vidjeti stvarnost "AS-SSD Kingston 3K 120gb"umjesto imena Kingstona možeš stavit ime SSD i veličinu u GB,SSD koji te interesira.Samsung su ti trenutno najbolj,čak i 830 je bolji i pouzdaniji nego svi SSD koje si ti naveo,a da ne govorim o 840 pro.

Zato i pitam ovdje jer se ne razumijem u SSD-ove nikako, nisam nikad imao jedan...

Evo gledam tu ima u ponudi i samsung 840 i 840 pro...razlika 195 i 270km im cijene...recimo da pare nisu veliki problem, ali isplati li se dati 75km vise za pro?

17 godina
lazy_punk kaže...
Novak.Hvar kaže...

Zato i pitam ovdje jer se ne razumijem u SSD-ove nikako, nisam nikad imao jedan...

Evo gledam tu ima u ponudi i samsung 840 i 840 pro...razlika 195 i 270km im cijene...recimo da pare nisu veliki problem, ali isplati li se dati 75km vise za pro?

Da. 840 osnovni ne uzimaj, samo. Radije onda Vertex 4 ako uzimaš 128GB verziju.

14 godina
neaktivan

Ako imaš para uzmi Samsung 840 PRO,a ako uzmeš Samsung 830 nećeš požaliti niti malo,toliko su dobri da kad su ljudi vidjeli da dolazi novi 840 pokupovali sve 128gb zalihe na newegg i amazon jer im je bila pala cijena.Na Amazonu ga prodaju još neki privatnici skuplje nego 840.

http://www.pik.ba/artikal/4301970/ssd-sata3-128gb-samsung-830-series-520-320mb-s/

Intel i7 3770K - ASUS P8Z77 V-DELUXE - Patriot Viper Extreme 2 x 4Gb 2133 - 2 x Samsung 840 PRO 128Gb Raid0 - Gigabyte HD7850 OC 2GB - Windows 7 64 bit
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 22:25 (Novak.Hvar).
13 godina
neaktivan
Novak.Hvar kaže...

Ako imaš para uzmi Samsung 840 PRO,a ako uzmeš Samsung 830 nećeš požaliti niti malo,toliko su dobri da kad su ljudi vidjeli da dolazi novi 840 pokupovali sve 128gb zalihe na newegg i amazon jer im je bila pala cijena.Na Amazonu ga prodaju još neki privatnici skuplje nego 840.

http://www.pik.ba/artikal/4301970/ssd-sata3-128gb-samsung-830-series-520-320mb-s/

zanemiramo na sekundu brojke benchmarke i ostalo. bi li ja osjetio ikakvu razliku s intelovim 520 od 120gb ili kingston hyper 3k u usporedbi sa samsungovim 840p 128gb, podrucje gaming, programiranje, multimedia.?

shvacam da je bolji ali ta razlika u cijeni ipak nije zanemariva

p.s. samo od onog prodavaca gledam

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 22:29 (lazy_punk).
14 godina
neaktivan

Uopće nije štos u benchmarku,POUZDANOST.

13 godina
neaktivan
Novak.Hvar kaže...

Uopće nije štos u benchmarku,POUZDANOST.

na sto tocno mislis pod tim? rok trajanja? garancija?

nekako sumnjam da su intel i kingston ssdovi u ranku kineskih napajnja koja mogu tek tako crknut

14 godina
neaktivan

Nemoj misliti da sad ja tebe nagovaram zbog toga šta ja imam Samsunge.Imam ja i 3 Crucial M4 ali njih ti nebi preporučio,jer nakon godinu dana počnu gubiti performanse.Znam za dosta ljudi koji su imali ozbiljne probleme sa 3K i i malo manje njih sa 520,ali dali mi možeš vjerovati da nisam naišao niti na jednog koji je imao ozbiljan problem na Samsung SSD.

Ti si pitao pitanje,ja sam ti odgovori.Ne mislim te nagovarati,OVER AND OUT.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 22:59 (Novak.Hvar).
13 godina
neaktivan
Novak.Hvar kaže...

Nemoj misliti da sad ja tebe nagovaram zbog toga šta ja imam Samsunge.Imam ja i 3 Crucial M4 ali njih ti nebi preporučio,jer nakon godinu dana počnu gubiti performanse.Znam za dosta ljudi koji su imali ozbiljne probleme sa 3K i i malo manje njih sa 520,ali dali mi možeš vjerovati da nisam naišao niti na jednog koji je imao ozbiljan problem na Samsung SSD.

Ti si pitao pitanje,ja sam ti odgovori.Ne mislim te nagovarati,OVER AND OUT.

eto narucio sam 840p kad si navalio...

salim se, upalo nesto para sa strane pa se lako moglo :D

14 godina
neaktivan

Koji PC imaš i jesi dobio moju poruku.

15 godina
Koji SSD?

zna neko malo vise o ovom ssd-u G Skill PHOENIX PRO 128gb Model Name FM-25S2S-120GBP2
Controller SandForce SF-1200 Series?? dali se isplati zamijena za XFX 5770 1GB??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dali bi mogao prodati karticu i za koliko.

14 godina
Koji SSD?

Pozz, evo malo sam u nedoumici, trebao bi mi hard disk još jedan 2 tb za storage ali isto tako bi htio uzeti neki ssd da maknem ovaj hard iz kučišta da mi ne ronda, pošto imam drugi pc kao server i u njemu hard od 1tb, I onda sam ipak odlučio uzeti prije hard a onda ssd jer bi htio uzet bar 200-250 gb ssd, i onda sa vidio oglas za prodaju ssd-a OCZ Vertex sata II od 256 gb za 600kn, pa me zanima dal bi se to isplatilo uzet pošto novi dođu oko1300-1500kn i dali ima razlike u brzini u tom ssd-u u odnosu na hard i na neki sata III ssd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mate213 kaže...

Pozz, evo malo sam u nedoumici, trebao bi mi hard disk još jedan 2 tb za storage ali isto tako bi htio uzeti neki ssd da maknem ovaj hard iz kučišta da mi ne ronda, pošto imam drugi pc kao server i u njemu hard od 1tb, I onda sam ipak odlučio uzeti prije hard a onda ssd jer bi htio uzet bar 200-250 gb ssd, i onda sa vidio oglas za prodaju ssd-a OCZ Vertex sata II od 256 gb za 600kn, pa me zanima dal bi se to isplatilo uzet pošto novi dođu oko1300-1500kn i dali ima razlike u brzini u tom ssd-u u odnosu na hard i na neki sata III ssd.

naravno da je ssd brzi , evo tu ti je link na taj ssd pa pogledaj brzine http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227396

ja sam mu poslao upit da napravi test u hd tune i CrystalDisk Mark ali nista od toga

14 godina
neaktivan

Nakon što ga kupiš,možeš odmah otvoriti account na "OCZ support forums".

E,nemože i puno i dobro i jeftino.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 19:29 (Novak.Hvar).
14 godina
marxone kaže...
mate213 kaže...

naravno da je ssd brzi , evo tu ti je link na taj ssd pa pogledaj brzine http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227396

ja sam mu poslao upit da napravi test u hd tune i CrystalDisk Mark ali nista od toga

Hmm, budem vidio još kroz par dana ako skupim novce pa ću mu poslat pp, jer ovaj hard što sad imam ubi bože.

14 godina
neaktivan

ovako kupujem ssd netreba mi za igre i to samo da mi bude boot drive e sad se dvoumim izmedu ova dva cijene su tu negdje!

10 Intel 330 series 60gb
1 Corsair force GT 60gb
16 godina
GAMERANGER kaže...

ovako kupujem ssd netreba mi za igre i to samo da mi bude boot drive e sad se dvoumim izmedu ova dva cijene su tu negdje!

Nema tu nedoumice. Intel.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan

ok onda idem na intel samo ni s jednim ni drugim tj. s nijednim ssd-om necu dobit prave brzine jer imam sata 2 port ali malo sam citao da se sata 3 kontroler ne isplati kupiti!!kako bilo bit ce brzi boot nego kod segate-ta koji sad imam hvala svima na odg i lp!

13 godina
Koji SSD?

Ja ti imam Intel SSD 330 seriju 180GB i imam samo riječi pohvale za njega! Uzimaj i nećeš pogriješiti sigurno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GAMERANGER kaže...

ali malo sam citao da se sata 3 kontroler ne isplati kupiti!!

Taj SATA III kontroler nemoj kupovat  jer ce ti biti sporiji nego da ga imas na SATA II ! Nije to to ! Za to mozes pitat kolegu Micek-a !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...
GAMERANGER kaže...

ali malo sam citao da se sata 3 kontroler ne isplati kupiti!!

Taj SATA III kontroler nemoj kupovat  jer ce ti biti sporiji nego da ga imas na SATA II ! Nije to to ! Za to mozes pitat kolegu Micek-a !

Potvrđujem vaše riječi. Duže će ti se učitavati sistem (7-8 s) zbog ispisivanja specifikacija o kontroleru na početku bootanja a brži će biti samo u testovima. U praksi nećeš ni primjetiti te testne brzine. Pogotovo ovi jeftini Marvelovi i slični kontroleri. Skuplji kontroleri su nešto bolji ali koštaju koliko i solidne matične ploče. Ja sam svog Marvela skinuo nakon sat-dva korištenja.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
neaktivan

tako sam i mislio hvala svima na brzim odgovorima!!

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jeftin, dobar... moze i 50, 60GB? za notebook. gdje? 

Bio jednom jedan car
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2013 20:25 (Amenhotep).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice