Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.201
|
čitano: 3.317.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
cekpi kaže...

e sad ga pretjeruješ, ispada da je klasičan hdd neuništiv? da se ne kvari? da s njime nema problema? ako se on pokvari onda nema gubitka vremena?

hint: hitachi deathstar, seagate barracuda (riba ribi grize rep edicija), badsektori.....

ps-u slučaju pada laptopa (stol, koljena, krevet) prije će otić hdd nego ssd {#}

Nije neunistiv tako da i kod klasicnog HDD-a treba voditi racuna sta kupujes da bi rizik bio sto manji. Mozda sam paranoican, ali WD je jedini mehanicki disk koji ide u moje racunalo.

16 godina
BlueMax kaže...
cekpi kaže...

e sad ga pretjeruješ, ispada da je klasičan hdd neuništiv? da se ne kvari? da s njime nema problema? ako se on pokvari onda nema gubitka vremena?

hint: hitachi deathstar, seagate barracuda (riba ribi grize rep edicija), badsektori.....

ps-u slučaju pada laptopa (stol, koljena, krevet) prije će otić hdd nego ssd {#}

Nije neunistiv tako da i kod klasicnog HDD-a treba voditi racuna sta kupujes da bi rizik bio sto manji. Mozda sam paranoican, ali WD je jedini mehanicki disk koji ide u moje racunalo.

evo vidiš a meni je kihnu jedan blue 640gb i jedna 500 wd,ali sam si nabavio opet wd blue i taj radi super,a recimo imam seageta iz one serije sto su masovno umirali i radi kao prvog dana,tako ako imaš srece kihnut ce ti bilo koji,zato stoji samo backup-backup-beckup

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
16 godina
Koji SSD?

imam Seagate Barracuda 500gb i radi ko znaj vec 3,5 godine. Kako se meni cini taj nikad nece riknit :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 23:48 (Džekson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Džekson kaže...

imam Seagate Barracuda 500gb i radi ko znaj vec 3,5 godine. Kako se meni cini taj nikad nece riknit :)

E sad si ga ureka, radi backup! {#}

16 godina
Virty kaže...
Džekson kaže...

E sad si ga ureka, radi backup! {#}

Hehe. backup radim stalno tako da nema brige :)

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ljudi, koji bi ste mi SSD preporucili do 110$ sa NewEgg-a?

http://www.newegg.com/Internal-SSD/SubCategory/ID-636

The future is Fusion - AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Uzmi nekog od ovih sa 5 zlatnih jaja. Nisu ta jaja bezveze tu.

Osobno bi opet kupio Samsung 830, pa Intel 520, pa Crucial M4. Vjerojatno je 840 PRO trenutno najbolji ali preskup je i treba pustiti malo da se vidi pouzdanost.

0 0 hvala 1
16 godina
Koji SSD?

eto uzmi samsung 830  košta 105$,može i kingston hiperx 100$

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 11:26 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Koji SSD?

Evo ja naručio ovaj

DM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

evo da se malo pohvalim kupio sam ssd intel s520 120gb, 1097kn u hg spotu i 5g garancije {#}

oduševljen sam kojom brzinom sve radi, e da i disk je 7,7jbnih mm debel/tanak tako da ide i u ultra bookove :)

e sad me samo zanim koji je dobar alat s kojim bi mogao izmjeriti brzinu diska, da stvarno vidimo koliko je brz?

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Moze preporuka nekog dobrog, pouzdanog, brzog, i kvalitetnog ssd-a od 120gb. Nije mi bitno da je sad najbrzi na svijetu vec hocu da traje i ima sto dulju garanciju. Meni se svidio intelov 520 od 120gb koji u adm-u kosta cca. 1100kn? Sto vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

ima 5 g garancije, intelov je, i ja sam ga kupio šta ti više treba ;) šala,

svi govore da je intel najpouzdaniji a od kolege koji si je nedavno kupio takav samo do 240gb model sam čuo sve samo pohvale zato sam se i ja odlučio na kupnju samo sam ja uzeo model od 120gb i sad tražim neki alat za testiranje da vidim stvarnu brzinu u mb pa kad testiram objavim screen shot...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Po meni je Intel 520 serija nešto najbolje ikad napravljeno u SSD svijetu. Mnogi će sad tu brijati Samsung ovo, Samsung ono i slične šprehe, ali ja (iako volim i poštujem Samsung brend) odbijam vjerovati da Intel kao najbolji SSD u svojoj ponudi ima loš proizvod, jer to je ipak najjači brand u IT svijetu i cilj mu je da to i ostane.

Ne treba zaboraviti ni na prefora Speed Demon naljepnicu, koja dolazi kao standardni bundle i jako je cool!
17 godina
The Man kaže...
Po meni je Intel 520 serija nešto najbolje ikad napravljeno u SSD svijetu. Mnogi će sad tu brijati Samsung ovo, Samsung ono i slične šprehe, ali ja (iako volim i poštujem Samsung brend) odbijam vjerovati da Intel kao najbolji SSD u svojoj ponudi ima loš proizvod, jer to je ipak najjači brand u IT svijetu i cilj mu je da to i ostane.

Ne treba zaboraviti ni na prefora Speed Demon naljepnicu, koja dolazi kao standardni bundle i jako je cool!

Inače ne lipim nalje na kučišta, ali ta je dobila svoje misto! {#}

15 godina
gamer34 kaže...

Moze preporuka nekog dobrog, pouzdanog, brzog, i kvalitetnog ssd-a od 120gb. Nije mi bitno da je sad najbrzi na svijetu vec hocu da traje i ima sto dulju garanciju. Meni se svidio intelov 520 od 120gb koji u adm-u kosta cca. 1100kn? Sto vi mislite?

Slobodno uzmi njega !

Music As A Weapon !!
13 godina
Koji SSD?

gamer34

Ja bi išao na veličinu za tu lovu - INTEL 330 180 GB 

2 0 hvala 1
15 godina
zober kaže...

gamer34

Odlicna preporuka ! Jest da ima krace jamstvo za 2 god. al je za trecinu veci kapacitet !

Music As A Weapon !!
13 godina

I dosta je bitno napomenuti da su Intelovi ssd-ovi pouzdani i imaju mali postotak RMA tako da ni to manje jamstvo ne treba toliko presudit u odabiru,  dok eto OCZ izbaci odličan Vertex 4, ali ih prati loš glas zbog hrpe RMA prijašnjih modela i zezancije oko firmwarea.

14 godina
zober kaže...

gamer34

Hmmmm, stvarno neznam. Nekako mi se jako svida jamstvo od 5 godina. A koliko je uopce razlika u brzini, to jest dali je osjetna? Do sada sam koristio samo mehanicke diskove.

15 godina
Koji SSD?

Tu razliku u brzini bas neces primjetit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
The Man kaže...
Po meni je Intel 520 serija nešto najbolje ikad napravljeno u SSD svijetu. 

Što je tako posebno? Sve isto kao i kod ostalih SandForce SSD-ova, samo je firmware drugačiji. To dakako igra veliku ulogu, ali definitivno nije "nešto najbolje ikad napravljeno...".

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
The Man kaže...

Serija 520 je imala ozbiljnih problema sa firmwareom i Intel je poprilicno dugo imao sve probleme SF 2281 kontrolera a i neke svoje vlastite. Zadnji firmware ispravio je probleme. Intel 520 nije kompletno Intelov proizvod. Kontroler koji koristi daleko je od najboljeg.

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
The Man kaže...
Po meni je Intel 520 serija nešto najbolje ikad napravljeno u SSD svijetu. 

Što je tako posebno? Sve isto kao i kod ostalih SandForce SSD-ova, samo je firmware drugačiji. To dakako igra veliku ulogu, ali definitivno nije "nešto najbolje ikad napravljeno...".

Koristi biranu memoriju vrhunske kvalitete.

Svi SSD-i o kojima se ovdje govori su consumer segment a tu "nesto najbolje ikad napravljeno" sigurno neces naci.

14 godina
Haf932 kaže...

Tu razliku u brzini bas neces primjetit !

Ok ali i dalje nekako neznam zasto mi se tolko vise svida 520 untaoc manjem kapacitetu. Mozda se jednostavno palim na "visu" kategoriju u imenu, 520 naspram 330.

16 godina
neaktivan
Koji god da uzmeš, uzimaš premium brand kojem je zadovoljstvo korisnika na prvom mjestu i koji godinama uveseljava milijune sretnika.
14 godina
Koji SSD?

A sto mislite dali mi se isplati dati oko 300kn za ovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Po meni ne, zato jer onda za 100 kn više dobiš ovo: INTEL 335 240 GB

Uzmi si kaj oćeš, ali sam si naveo da ti nije bitno da je najbrži na svijetu i sl. te si gledao 120 GB modele, tako da ja na tvom mjestu nebi išao dalje od ovog.

INTEL 330 120 GB - kvalitetan i pouzdan sinkroni ssd sa zadovoljavajućim brzinama, a cijena mu je fino pala sa 900 na 800 kn i ostatak love spremiš ili utrošiš na druge stvarčice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 17:25 (zober).
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

evo skinuo sam As SSD Bechmark i evo rezultata za moj intel s520 120gb

i nije mi jasno zasto mi za 31k piše BAD crvenim slovima i tri puta sam pokrenio test i svaki put mi ispadnu drugačiji rezultati nekad bolji nekad dosta lošiji... nekužim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
zober kaže...

Po meni ne, zato jer onda za 100 kn više dobiš ovo: INTEL 335 240 GB

Uzmi si kaj oćeš, ali sam si naveo da ti nije bitno da je najbrži na svijetu i sl. te si gledao 120 GB modele, tako da ja na tvom mjestu nebi išao dalje od ovog.

INTEL 330 120 GB - kvalitetan i pouzdan sinkroni ssd sa zadovoljavajućim brzinama, a cijena mu je fino pala sa 900 na 800 kn i ostatak love spremiš ili utrošiš na druge stvarčice.

Izgleda odlicno i mislim da cu uzet taj od 120gb zbog super cijene. Sad dali zna netko kakva je trgovina ta futura? Jedino mi je zao sto tog ssd-a nema u ADM-u posto najvise volim kupovat kod njih.

15 godina
Koji SSD?

Futura je jedna od boljih trgovina ! Imaju besplatno sastavljanje konfi i besplatnu dostavu iznad 2.000KN !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.11.2012 18:48 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice