Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.518.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?

Intel 520 1000kn a Kingstone v+ 120  700kn, baš nisu po cijeni tu negdje

15 godina
Koji SSD?

Da , neka sredina bi bio npr. OCZ Vertex 4 128GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
919191 kaže...
191x7 kaže...
 u biosu uključiš AHCI (Sata operational mode) 

jel to možda ovo:

Sata mode:

-enhanced

-compatible

to mogu birati, pretpostavljam ovo prvo je achi?

Moguće. Nisam 100% siguran. Pogledaj u uputstvima matične.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
16 godina
Koji SSD?

Da li netko ima saznanja kad bi Samsung 840 Pro serija trebala doci u nase trgovine. Najavljen je krajem 9 mjeseca (premijera), vec nekih mjesec dana bi trebao bit zastupljen i kod nas - a ono ćorak, da ne kazem k_ta !?!

U ADM-u vidim da imaju, po svemu sudeci, samo "klasicnu" 840 seriju no to je sve, a i kod njih je cijena prenapuhana (cca 1050 kn).  Vani Samsung 840 Pro 120 Gb model kosta cca 140 $ (cca 830 kn) a ovi nas zele oderat s marzom koja je ocigledno preko 30%.

Ujedno, ako cita ovo netko iz nasih velecijenjenih trgovina inf. opremom zamolio bih da se angaziraju malo oko brzine nabavljanja proizvoda jer nitko pametan nece ici davat novce za stare generacije proizvoda s obzirom da nove dolaze po gotovo identicnim cijenama.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ez3kiel3p kaže...

Da li netko ima saznanja kad bi Samsung 840 Pro serija trebala doci u nase trgovine. Najavljen je krajem 9 mjeseca (premijera), vec nekih mjesec dana bi trebao bit zastupljen i kod nas - a ono ćorak, da ne kazem k_ta !?!

U ADM-u vidim da imaju, po svemu sudeci, samo "klasicnu" 840 seriju no to je sve, a i kod njih je cijena prenapuhana (cca 1050 kn).  Vani Samsung 840 Pro 120 Gb model kosta cca 140 $ (cca 830 kn) a ovi nas zele oderat s marzom koja je ocigledno preko 30%.

Ujedno, ako cita ovo netko iz nasih velecijenjenih trgovina inf. opremom zamolio bih da se angaziraju malo oko brzine nabavljanja proizvoda jer nitko pametan nece ici davat novce za stare generacije proizvoda s obzirom da nove dolaze po gotovo identicnim cijenama.

Opcenito, SSD-ovi su kod nas vise od 30% skuplji nego vani.

Ovo boldano je netocno. Samsung 840 (120GB - 92€) -  vani (Njemacka) kosta vise od Samsunga 830 (128GB-85€) a direktan nasljednik 840 PRO (128GB - 135€) je poprilicno skuplji (vise od 50%).

http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/14613.html

13 godina
neaktivan
bik kaže...

Intel 520 1000kn a Kingstone v+ 120  700kn, baš nisu po cijeni tu negdje

intel je 765 kn u diskont24

ups čini se da je ovaj intel 330 120gb

ima neke značajnije razlike među njima?

16 godina
neaktivan
Isplativiji je 330.
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav svima!

Imam laptop HP Pavilion dv7 6100 Quad i kupio bi SSD 60.0 GB OCZ Vertex 2, OCZSSD2-2VTXE60G. Zanima me slijedeće:

- hoće li biti dosta 60 GB za WIN 8 s programima + Dota 2 (vjerojatno bi bio cijeli steam folder, ali ne mislim ništa drugo skinuti od igra)?

- ima li netko iskustva s navedenim laptopom i ugradnjom ssd-a

- što mi je sve potrebno za ugradnju i je li laptop kompatibilan s diskom

Što se tiče laptopa, kupljen je 7/'11, CPU I7 SB i ima slobodno mjesto za još jedan disk. SSD je novost za mene, ne razumijem koji sve konektori/ladice trebaju, jer sam vidio da se negdje nudi upgrade kit za HP laptop, pa me zanima kako to sve spojit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam Samsung ssd 830 60 GB i WIN 8 i meni je dosta ako nemas para za 120 GB bice ti dosta i tih 60 a sto se tice ugradnje u laptop tu nemas nikakvih problema ssd je 2.5 " i lako se ugraduje u laptop uostalom pogledaj video u prilogu i sve ce ti biti jasno.  

www.noviportal.net
15 godina
919191 kaže...

intel je 765 kn u diskont24

ups čini se da je ovaj intel 330 120gb

ima neke značajnije razlike među njima?

Ima razlike ! Intel je sinkroni tj. nema pada performansi kod popunjavanja diska , a i opcenito je bolji !

Music As A Weapon !!
15 godina
ez3kiel3p kaže...

Cisto sumnjam da ce kod nas cijena 840 PRO biti identicna 830 ! Obicni 840 je vec skuplji od boljeg 830 !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Tražim mišljenje , imam laptop Lenovo G770A , nabavio sam ladicu za njega za SSD koja ide umjesto dvdrw uređaja.Chipset Intel HM65 Express pa bih htio pitati koji SSD da uzmem min.120gb i dali bi bilo problema sa ovim chipsetom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
16 godina
Koji SSD?

Naručio sam Samsung 830 128GB umjesto 840 120GB a ista cijena! Valjda je odluka ok ..... google google

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Ok je , a usto je i jeftiiji i brzi !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
joyjoy kaže...

Naručio sam Samsung 830 128GB umjesto 840 120GB a ista cijena! Valjda je odluka ok ..... google google

definitivno bolji izbor. 

16 godina
Gle, znaci basic model kosta 7 € vise - mogu bit slobodan pa reci - zanemarivo malo je skuplji.

Model Pro se moze vec naci za 126,52 € (s tvog linka, cca 950 kn).

Kako mi je primarno pitanje bilo da li ce ta serija doci u nase trgovine, ne bih ulazio u raspravu oko marzi. Al su bezobrazno visoke. Firma proizvede i dostavi na "trziste" tako napredan uređaj za cca 700 kn. a onda dealeri dignu cijenu 50- 100 posto samo zato sto cemo mi kupit od njih. A sve sto moraju je iz veleprodaje narucit stvari i eventualno pohranit u "svoje" skladiste na neki kraci period.

Razumijem i troskove i ne podcjenjujem tuđi rad, al sto je mnogo mnogo je.

Nitko ne zeli ici na veci protok robe a time i vecu zaradu, vec bi svi najrađe zaradjivali na prodaji "zraka".

Jebhesh i takvu drzavu i firme. Zato i jesmo u k.....
16 godina
neaktivan
ez3kiel3p kaže...
Nitko ne zeli ici na veci protok robe a time i vecu zaradu, vec bi svi najrađe zaradjivali na prodaji "zraka".

Problem je u tome što smo mi mala zemlja i što još nismo ušli u EU, tak da je gotovo nemoguće postići veći protok robe.

14 godina
neaktivan
ez3kiel3p kaže...
Gle, znaci basic model kosta 7 € vise - mogu bit slobodan pa reci - zanemarivo malo je skuplji.

Model Pro se moze vec naci za 126,52 € (s tvog linka, cca 950 kn).

Kako mi je primarno pitanje bilo da li ce ta serija doci u nase trgovine, ne bih ulazio u raspravu oko marzi. Al su bezobrazno visoke. Firma proizvede i dostavi na "trziste" tako napredan uređaj za cca 700 kn. a onda dealeri dignu cijenu 50- 100 posto samo zato sto cemo mi kupit od njih. A sve sto moraju je iz veleprodaje narucit stvari i eventualno pohranit u "svoje" skladiste na neki kraci period.

Razumijem i troskove i ne podcjenjujem tuđi rad, al sto je mnogo mnogo je.

Jebhesh i takvu drzavu i firme. Zato i jesmo u k.....

Stvar je u tome sto basic model nije nasljednik 830 serije nego je 840 PRO nasljednik 830 serije. Basic je losiji od 830 i s njim Samsung puca na jeftini segment (TLC memorija). Znaci i vani su cijene 840 i 840 PRO jos uvijek nerealno visoke (a izgleda da ce opcenito SSD-i opet poskupljivati (poskupljenja su vec pocela) i vani i kod nas).

Sto se lokalnih lopova tice, slazem se ali me tjesi jedna narodna poslovica - Svaka sila za svog vremena. Ulaskom u EU nece postojati niti jedan razlog za kupovinu hardwarea kod domacih lopova (danas su to carina i garancija za neke proizvode).

16 godina
Koji SSD?

Eto moze li preporuka do 800kn ssd. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 20:23 (The Man).
15 godina
Džekson kaže...

Eto moze li preporuka do 800kn ssd. Hvala

Intel 330 120GB ili ako se mozes protegnut do OCZ Vertex 4 128GB !

Music As A Weapon !!
16 godina

Posto imam maticnu Asus M4A79 T DELUXE zanima me da li ce ssd dobro raditi na njoj? 

15 godina
Koji SSD?

Radit ce dobro , no na manjim brzinama jer ploca nema SATA 3 !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 12:58 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Haf932 kaže...

Radit ce dobro , no na manjim brzinama jer ploca nema SATA 3 !

Pa ne znam kolika je ta razlika kad nikad nisam vidio koliko je ssd brz. Ne bi htio kupiti a da ne osjetim razliku. Imam Seagate 500gb, 5400 okretaja staru 3 godine pa me zanima koliko ce biti brze sa ssd? U postocima otprilike 

15 godina
Koji SSD?

Bit ce puno brzi , preporodit ces se !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Džekson kaže...

Pa ne znam kolika je ta razlika kad nikad nisam vidio koliko je ssd brz. Ne bi htio kupiti a da ne osjetim razliku. Imam Seagate 500gb, 5400 okretaja staru 3 godine pa me zanima koliko ce biti brze sa ssd? U postocima otprilike 

Nedavno sam kupio SSD-ić pa sam eto u friškim mjerenjima. Porast brzine če ti oprilike biti 10x realno, budući mehanički diskovi kad se popune (a svima su nam popunjeni) padnu i na 25-30 MB/s. Da imaš SATa 3 konektor onda bi to bilo i 15 i više puta, ali ti to toliko nebi značilo. U stvarnom radu, ako ti je nekada za "prljave stare" windowse trebalo 2 min da se bootaju, sada če ti trebati 10ak sec. Sa SATA 3 konektorom bi ti trebalo 6-7 sec, što ipak nije toliko bitna razlika..

Why so serious???
16 godina
Cika Jova Zmaj kaže...
Džekson kaže...

Nedavno sam kupio SSD-ić pa sam eto u friškim mjerenjima. Porast brzine če ti oprilike biti 10x realno, budući mehanički diskovi kad se popune (a svima su nam popunjeni) padnu i na 25-30 MB/s. Da imaš SATa 3 konektor onda bi to bilo i 15 i više puta, ali ti to toliko nebi značilo. U stvarnom radu, ako ti je nekada za "prljave stare" windowse trebalo 2 min da se bootaju, sada če ti trebati 10ak sec. Sa SATA 3 konektorom bi ti trebalo 6-7 sec, što ipak nije toliko bitna razlika..

E to je to :). Idem naruciti odmah :). Ma hdd cu koristiti za muziku, filmove i ostalo, a os, dokumenti i 2 igre na ssd.  

16 godina
neaktivan
Koji onda uzimaš na kraju balade?
16 godina
Koji SSD?

Ipak sam se na kraju odlucio za Ocz vertex 3 128gb. Valjda necu pozaliti. U bugu prosli mjesec su jako pohvalili njega. Intela nemaju, a neda mi se cekati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice