Pa gledam baš te brzine W/R Brzina čitanja 535 MB/s, Brzina zapisivanja 460 MB/s, pa mi se čini dosta brz, kao i ovi ostali. Al dobro hvala na odgvooru, uzet ću taj najvjerovatnije 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pozdrav, neznam dali je ovo baš za ovu temu, ali poštoje ova najaktivinija u pogledu ssd-a evo jedno pitanje:
riknio mi je mushkin calisto deluxe 64gb plačen 1188kn naravno pod garancijom kupljen u inksu, odnešen tamo na servis i zove me lik jutros na mob u 9 sati probudi me i kaže riknio vam je disk LOL, i ja sad kontam da će mi dati takav isti ili ak nemaju da će mi onda dati da si nadoplatim za neki po mom izboru aliiii neeeee oni meni nude samo veretx 3 koji sad košta 590kn u zamjenu i koji će mi po svemu sudeći (čitaj iskustvo ostali članova foruma) rikniti u kratkom roku i onda opet nova jeb.. s linksom i garancijom i biti 2tjedna bez diska novi win i programi itd... dali ja mogu inzistirati na tome da si nadoplatim za neki drugi tipa intel i samsung ili nešto drugo ili da tražim povrat novca ili baš moram prihvatiti to što mi nude i onda više NIKAD nekupim nešto kod njih ili šta, koje su mi opcije molim savjet!
mislim da možeš koji očeš uz nadoplatu
Zakon propisuje da ti moraju dati takav isti, alternativan (nikako lošiji, samo jednak ili bolji) ili ako ništa od toga ne mogu onda povrat novca.
Zakon propisuje da ti moraju dati takav isti, alternativan (nikako lošiji, samo jednak ili bolji) ili ako ništa od toga ne mogu onda povrat novca.
Da, meni je disk riknuo prije 10-ak dana. Na jamstvu piše uređaj identičnih ili boljih svojstava. Ako nema - onda pare nazad!
pa da, isti takav ili bolji, isti takav nemaju, a daju mi vertex 3 koji je bolji po performansama, ali je duplo jeftiniji od mog, dali ja mogu inzistirati da pošto nemaju isti takav da ja sam sebi izaberem disk i nadoplatim za njega ili da mi vrate lovu, a ne da moram uzeti taj model koji mi oni nude, ja bih uzeo od 12gb ssd i trebao bih nadoplatiti 110kn, kako da to izvedem i o čemu to ovisi dali će oni meni odobriti nadoplatu ili ne?
ja nebi disk od 60gb nego od 120 i ako treba nadopplatio bih, ali oni meni nude disk od 60gb nije ko moj ali je bolji po performansama... kako da se izborim d ami daju da nadoplatim za veći disk?
Pa gle, oni tebi nude disk karakteristika tvoga, i da kao tvoj kupuješ sada koštao bi recimo 600 Kn a ne 1200.
Ja tu vidim dvije opcije; prihvaćanje Vertex 3 ili nadoplatu na vrijednost Vertex 3 i uzimanje drugog.
Možeš se pokušati izboriti za puni iznos koj isi platio za SSD, al sumnajm da ćeš uspjeti pošto ti oni u biti kao zamjenu nude bolji (zakon je na njihovoj strani).
Ej, moze kakva usporedba 3-4 najpopularnija 128 GB modela - cijena i performanse? I da je isti ducan.
Npr Vertex 4, zatim najkvalitetniji (najskuplji?) Intel i Samsung i mozda jos koji popularni?
Ja bi to napravio, al ne znam koji su trenutno najkvaliteniji modeli, ne znam koje imaju brzine s najnovijim firmwareom, a i nisam bas puno citao o SSD-ovima do sad :)
Npr:
OCQ Vertex 4 - 1.000 kn 500/400
(Izmisljene brojke!)
Tako da vidim, da ako je npr neki hvaljeni Intel duplo skuplji, a prema nekakvoj statistiti je 5% pouzadniji model, onda mi se definitivno ne isplati.
A ako je recimo 50 - 100 kuna skuplji, ond defintitivno njega... eto, zato pitam :)
Pa gle, oni tebi nude disk karakteristika tvoga, i da kao tvoj kupuješ sada koštao bi recimo 600 Kn a ne 1200.
Ja tu vidim dvije opcije; prihvaćanje Vertex 3 ili nadoplatu na vrijednost Vertex 3 i uzimanje drugog.
Možeš se pokušati izboriti za puni iznos koj isi platio za SSD, al sumnajm da ćeš uspjeti pošto ti oni u biti kao zamjenu nude bolji (zakon je na njihovoj strani).
pa ja to i govorim, ja samo želim nadoplatiti za bolji disk ništa drugo a oni mi to nedaju... sad sam zvao tog lika koji me je jutros kontaktirao ali on neradi javila se neka ženska koja vjerovatno nije sigurna ni kako se zove ovo ono nudi mi ono što mi je taj lik jutros rekao ili da kontaktiram podršku u vezi te reklamacije, kakve su to gluposti pa ja nevjerujem, gdje je ona dobra stara politika kad ti riken komponenta doneseš je u trgovinu oni pošalju u servis kažu riknio je i daju ti da si u tom iznosu izabereš nešto drugo ili nadoplatiš za neš bolje...a ne sad zovi kumi moli piši mejlove da ti daju ono što te pripada, NIKAD VIŠE neću kupiti ni jednu komponentu u linksu gamad lažljiva i bezobrazna...pa eto tako da znate svi koji namjeravate kupiti nešto u linksu ako vam rikne nećete moći dobiti ono što ste platili ili bolje nego samo jeftinije komponente...
pa ja to i govorim, ja samo želim nadoplatiti za bolji disk ništa drugo a oni mi to nedaju... sad sam zvao tog lika koji me je jutros kontaktirao ali on neradi javila se neka ženska koja vjerovatno nije sigurna ni kako se zove ovo ono nudi mi ono što mi je taj lik jutros rekao ili da kontaktiram podršku u vezi te reklamacije, kakve su to gluposti pa ja nevjerujem, gdje je ona dobra stara politika kad ti riken komponenta doneseš je u trgovinu oni pošalju u servis kažu riknio je i daju ti da si u tom iznosu izabereš nešto drugo ili nadoplatiš za neš bolje...a ne sad zovi kumi moli piši mejlove da ti daju ono što te pripada, NIKAD VIŠE neću kupiti ni jednu komponentu u linksu gamad lažljiva i bezobrazna...pa eto tako da znate svi koji namjeravate kupiti nešto u linksu ako vam rikne nećete moći dobiti ono što ste platili ili bolje nego samo jeftinije komponente...
A sta ja znam vise,recimo ja sam im reklamirao front panel u vrijednosti 450kn koji kad sam donio doma nije radio,nisu radili neki utori.Vratio sam im i drugi dan su mi dali drugi bez ikakvih problema tako da to generalizirat nije fer
dakle ja sam u Bugovom broju iz 11 mjeseca procito da samsungov ima asinkroni flash...dali je to istina ili nije?
Ak mislis na Samsung 830 , on je sinkroni !
a brzina zapisivanja mu je 160 MB/s nije li to malo premalo?
http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-128-gb-ocz-agility4-25-agt425sat3128g/57907
Dali ima netko ovaj disk. kakva su iskustva dali valja to sta. Nemogu naci dali je sinkroni ili ne?
http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-128-gb-ocz-agility4-25-agt425sat3128g/57907
Dali ima netko ovaj disk. kakva su iskustva dali valja to sta. Nemogu naci dali je sinkroni ili ne?
Asinkroni je ! Ak vec kupujes SSD , se mozes protegnut do sinkronog Vertexa 4 128GB ?
Pa zguglas si model SSD-a koji te zanima i trazis po netu !
Asinkroni je ! Ak vec kupujes SSD , se mozes protegnut do sinkronog Vertexa 4 128GB ?
Budem obavezno uzeo sinkroni samo gledaj zapeo mi je za oko Vertexa 4 128GB i CORSAIR GT120
Budem obavezno uzeo sinkroni samo gledaj zapeo mi je za oko Vertexa 4 128GB i CORSAIR GT120
Vertex 4 je bolji SSD.
Stigao Samsung 830 64 GB ja prezadovoljan sve iz prve proradilo super. Brzina naspram HHD neuporedivo. Obavio sam jedan test po meni je sve uredu pa bi molio misljenje onih koji imaju ovaj SSD u vezi brzine jel i kod njih ovako.
Vertex 4 ili Samsung 830? Ja bih osobno išao na Samsung, ali...
830, bez razmišljanja...
Rađe idi na Samsunga iako s nijednim nemres fulat !
zašto samsung????
vertex4 ima pet godina garanciju,i to je po meni najveća njegova prednost,i zato sam ga upravo i kupio
Jer je pouzdaniji , no ne kazem ja da je Vertex 4 los , dapace !
zašto samsung????
vertex4 ima pet godina garanciju,i to je po meni najveća njegova prednost,i zato sam ga upravo i kupio
Jer je pouzdaniji, samsung sve proizvodi sam dok vertex ne.
zašto samsung????
a apple pak ne proizvodi ništa...........iskreno mi više znači duljina garancije nego tko je koji dio proizveo
zašto samsung????
a apple pak ne proizvodi ništa...........iskreno mi više znači duljina garancije nego tko je koji dio proizveo
Kolika je kod nas garancija na OCZ ssd ?