Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.518.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Koji SSD?
Asta kaže...

Da se ne ponavljam - ako kupujete SSD po prvi puta  - savjet je uzeti bilo koji za koji imate novaca - akcije, SATA II i sve jeftinije će biti OK, samo odaberite kapacitet...

Pametno, ja sam isto nekako razmišljao u tom smjeru ali su me isplašili sa sync/async pričama. Fuck this shit, uzimam šta god...

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Friday kaže...
BlueMax kaže...
Friday kaže...

Vidim da je vertex tek nešto skuplji a ima značajno bolje preformanse (koje ja zapravo uslijed nedostatka sata3 kontrolera možda neću ni osjetiti). Ne znam, sve bitno ionako imam na nekoliko diskova paralelno iako me čudi da si imao baš tako drastičnih problema...

Ne treba te cuditi. Mislim da je Vertex3 nominiran u kategoriji najkvarljiviji komad hardwarea ikad. Za V4 svi kazu da je puno bolji i pouzdaniji ali i on vec ima peti firmware. stalno nesto kemijaju s njim. Na pocetku su ga nabrijali da u sintetickim testovima daje vrhunske rezultate dok je u svakodnevnom radu bio najsporiji. Rekordi u sintetici donijeli su dobru prodaju ali kad su ljudi shvatili da su stvarni rezultati puno losiji poceli su vracati uredjaje pa su ovi brze-bolje izdali v1.2,v1.3,v1.4 i v1.5 firmware. Sa ovim zadnjim ispada da je to solidan SSD ali zamisli kako je bilo nekome ko ga je kupio kad je izasao. Kod izbora SSD-a prvi kriterij trebao bi biti pouzdanost i kupuju se provjerene stvari. Intel, Samsung i Crucial kojeg nazalost nema kod nas. Za novu liniju Corsaira (Neutron/NeutronGTX takodjer kruze glasine na je odlican i pouzdan SSD.

Ja svako malo kupujem hardware i opet ovih dana kupujem jedan SSD i bez obzira sto je Samsung izbacio novu 840 Pro seriju koja gazi sve postojece SSD-ove po performansama i sto je to poslovicno pouzdan Samsung, necu ga kupiti dok ne bude na trzistu dovoljno dugo da se pokaze kakav je zaista. Kupit cu provjerenu 830 seriju.

17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Samo me žulja nedostatak 90 gigabajtnih modela. 120 su mi skupi a 60 mi je premalo prostora...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Ja sam baš uzeo taj 90GB model od Vertexa3 prije 2 mjeseca i nemam trenutno nikakvih problema.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Samo me žulja nedostatak 90 gigabajtnih modela. 120 su mi skupi a 60 mi je premalo prostora...

Ja sam isto tako "studirao" koji ssd kupiti (jednom mjesec dana se pripremao), plašili me sa asinkornim, sinkronim glupostima itd. Na kraju odlučio temeljem kase i kapaciteta koji me zadovoljavao.

Imam asinkroni agility3 120gb već nekih 9 mjeseci, par puta je bio pun do grla, sada je na nekih 70%, u svakodnevnom radu nisam nikad vidio pad performasa(i kad je bio na 95% zapunjenosti). Windoze i svi startup programi(a moglo bi se reći da ih ima) se dignu za nekih 15-tak sekundi. Gore su mi sve igre koje trenutno igram, sve radi kao podmazano (loadanja skoro pa nema, sve leti).

Koristim još Eclipse (Java i Android), VS 2010, oni su na ssd-u, projekti na čvrstome i sve mi radi dobro (ekstremno brzo). U tih 9 mjeseci niti jednom BSOD, ništa, a komp je dnevno upaljeni nekih 4-8 sati.

Ako se ne pališ na benchove(priznam da u benchovima prikazuje lošije rezultate nego kad je bio friški i prazan) i slične stvari bilo koji SSD(koji te zadovoljava sa kapacitetom i cijenom) i piči miško.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
odjavljen
dado2202 kaže...
Friday kaže...

Ja sam isto tako "studirao" koji ssd kupiti (jednom mjesec dana se pripremao), plašili me sa asinkornim, sinkronim glupostima itd. Na kraju odlučio temeljem kase i kapaciteta koji me zadovoljavao.

Imam asinkroni agility3 120gb već nekih 9 mjeseci, par puta je bio pun do grla, sada je na nekih 70%, u svakodnevnom radu nisam nikad vidio pad performasa(i kad je bio na 95% zapunjenosti). Windoze i svi startup programi(a moglo bi se reći da ih ima) se dignu za nekih 15-tak sekundi. Gore su mi sve igre koje trenutno igram, sve radi kao podmazano (loadanja skoro pa nema, sve leti).

Koristim još Eclipse (Java i Android), VS 2010, oni su na ssd-u, projekti na čvrstome i sve mi radi dobro (ekstremno brzo). U tih 9 mjeseci niti jednom BSOD, ništa, a komp je dnevno upaljeni nekih 4-8 sati.

Ako se ne pališ na benchove(priznam da u benchovima prikazuje lošije rezultate nego kad je bio friški i prazan) i slične stvari bilo koji SSD(koji te zadovoljava sa kapacitetom i cijenom) i piči miško.

I BF3 ti je gore???

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...

I BF3 ti je gore???

Nisam baš fan pucačina :).

Imam dvije partcije, jedna sa windozima, druga sa igrama i programima (od toga da su programi oko 10gb). Prva je 30gb, druga je ostatak na kojoj su SC2 i steam (XCOM Enemy Unknown, civ5, par indie-a koje još nisam stigao odigrati).

EDIT: i da ako ti SSD radi odmah bez problema, nemoj raditi firmware upgrade. Ja nisam...

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 15:06 (dado2202).
17 godina
odjavljen
dado2202 kaže...
Friday kaže...

I BF3 ti je gore???

Nisam baš fan pucačina :).

Imam dvije partcije, jedna sa windozima, druga sa igrama i programima (od toga da su programi oko 10gb). Prva je 30gb, druga je ostatak na kojoj su SC2 i steam (XCOM Enemy Unknown, civ5, par indie-a koje još nisam stigao odigrati).

EDIT: i da ako ti SSD radi odmah bez problema, nemoj raditi firmware upgrade. Ja nisam...

Sorry, ima vas dada milijun ovdje na forumu, zamjenio sam te za jednog drugog dadu {#}

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav svima,

Molio bih vas preporuku za SSD 120GB

cijena: 1000kn +/-

Konfiguracija na slici

Kupovao bih u protisu

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Toricelli kaže...

Pozdrav svima,

Konfiguracija na slici

Kupovao bih u protisu

Hvala

Standardno kao i svakome tko u temi pita za tu cijenu -> Samsung 830, Intel 330 ili OCZ Vertex 4.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
17 godina
odjavljen
191x7 kaže...
Toricelli kaže...

Pozdrav svima,

Konfiguracija na slici

Kupovao bih u protisu

Hvala

Standardno kao i svakome tko u temi pita za tu cijenu -> Samsung 830, Intel 330 ili OCZ Vertex 4.

Ali ne ide mu uz taj monitor baš, masa ljudi se žali...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

OCZ Agility 3, 120 giga mi je u kompu već 8 miseci i nikakvih problema nemam, ako je i izgubio na perfomansama zbog popunjenosti (asikroni) ja to brate ne primjetim. Na početku me bunilo jer nije pokaziva na benchovima perfomanse kakve bi triba ali nakon nekog vrimena sam se oladija i uopće ne obraćam na to pažnju. Bootanje windowsa je nečujno, Batllefield mi se loada ko blesav  (doduše stavija san još 4 gige rama), a prije dok bi se igra učitala ekipa već igra naveliko dok sam sada među prvima u igri. Instalira san na ssd još browsere Crome i Firefox i programe koji mi tribaju da se brzo pokrenu. Svatko ko sebi može priuštiti ssd triba bi to napraviti ali da je minimalno 90 giga. Razlika je ogromna u radu i igranju i svemu ostalom, ovisno ko zašto koristi pc. Ugradnja ssd-a je jedina prava i najviše primjetna razlika u nadogradnji od svih hardwera u radu na p.c-u

Zadar živi vječno!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@ Fridaj:  Kako misliš ne ide uz taj monitor? pa što ima veze monitor sa hdd-om i njegovom brzinom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 16:19 (Toricelli).
14 godina
neaktivan
Toricelli kaže...

@ Fridaj:  Kako misliš ne ide uz taj monitor? pa što ima veze monitor sa hdd-om i njegovom brzinom?

Cili dan nista ne radi, dosadjuje se na forumu, pet sati je brzo... tipka gluposti.

13 godina
neaktivan
Toricelli kaže...

Ja mislim da taj Fridaj samo nesto trola. Ja sam na google-u gledao povezanosti monitora i sata3 SSD diskova i nista bitno ne nadjem.

Da ne bi bilo off ... meni je oku zapao Kingston V+200 120Gb. Imam ga priliku prisvojiti za 600 kunica pa sam kontao uzeti 2 i staviti ih u raid0 i da vidis veselja :)

14 godina
neaktivan
Bastardo kaže...
Toricelli kaže...

Ja mislim da taj Fridaj samo nesto trola. Ja sam na google-u gledao povezanosti monitora i sata3 SSD diskova i nista bitno ne nadjem.

Da ne bi bilo off ... meni je oku zapao Kingston V+200 120Gb. Imam ga priliku prisvojiti za 600 kunica pa sam kontao uzeti 2 i staviti ih u raid0 i da vidis veselja :)

{#}{#}{#}  {#}

Zaboravi RAID 0 na bilo kojem SSD-u osim Intela. Jedini Intel ima TRIM podrsku u RAID 0 tako da bi sa svim ostalim SSD-ovima u RAID 0 nakon nekog vremena imao manju brzinu nego s jednim SSD-om. To se kratkorocno postavlja za benchmarke ali za svakodnevnu upotrebu je besmisleno.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo ja prodao svoj vertex2 i cekam dva dana na vertex4.Joj ljudi moj sta da vam kazem,uf sto je hdd spor,uzas zivi.Tako bi se bilo tesko naviknut nazad na njega.Ma neznam kakav procesor da nadogradim nebi dobio bog zna sta na brzini zato od srca preporucam ssd ko ga nema jer je stvarno dobijes znacajan pomak u brzini rada.Naravno ko si ga nemoze priustit nije kraj svijeta ali ako mislite kupovat nesto novo s njim cete stvarno dobit ulozeno

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
OCZ Vertex 3 - 60gb - sata III

evo mojih iskustava, kupio ga Liksu u 7 mjesecu 2011. godine tada cca 1200kn, od pocetka, nekoliko puta gubio boot, jednotavno se pocne ponasat kao da ga komp ne vidi, nakon gasenja i restarta iz 2-3 puta, proradi i radi ok, zadnjih 3-4 mjeseca kada sam ga napunio sa 2/3 podataka usporio se i tada se "butao" skoro kao obični HDD. Prije 2 tjedna kupio drugi takav, na oba stavio novi firmware i stavio ih u raid 0 radilo sve ok (ubrzanja ????) nisam iskreno primjetio, osim u testovima, duže se podize zbog učitavanja Raida, da bi prije dva dana onaj stari riknuo. 

Odnio ga jucer u Links ima garanciju 36 mjeseci, dobit cu najvjerojatije novi, ali što dalje dosta je to sve skupa nepouzdano, vidim po forumma da i drugima rikavaju, jeb... to kad moram stalno instalirat windowse, ovi iz podrske Microsofta Hrvatska vec me poznaju i na "TI" smo koliko puta ih moram zvati da mi resetiraju SN od originalnih windowsa,  ne mogu radit 2 godine u komadu da ga jeb....š

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 9:08 (Mr.Ivek).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav kupujem SSD i imam dva u vidi pa bih molio iskusne da mi kazu iz iskustav koji do ova dva je bolji i zasto.

SSD Samsung 64GB 830 Series Basic

Intel SSD 330 Series 60GB, 2.5", SATA 6Gb/s 

www.noviportal.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Samsung 830 , najpouzdaniji je !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Koji SSD?

Meni je Intel općenito znak za kvalitetu i pouzdanost, barem to očekujem od njih.

Dosad nisam nikad imao reklamaciju nekog njihovog proizvoda.

Nadam se da će me i njihov SSD služiti bez problema. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Virty kaže...

Meni je Intel općenito znak za kvalitetu i pouzdanost, barem to očekujem od njih.

A sto si imao od Intela? Procesore?

clock2much
17 godina
mate960 kaže...
Virty kaže...

A sto si imao od Intela? Procesore?

Naravno, i to puno paleta.

17 godina
Koji SSD?

Dali je ovo dobar SSD:

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000052331

Konkretno cijena mi odgovara. Maksimalno bi koristio 40 od 60 gigabajta na njemu (zbog pada performansi). Treba mi samo kao sistemski disk s programima i eventualno 1-2 igre jer nisam neki gamer i 40GB mi je uvrh glave za to.

Jel to sinkroni ili asinkroni?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 12:42 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Dobar je i sinkroni je !

Jos si za te pare pogledaj Samsung 830 64GB , sinkroni !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Gledao sam taj, ali brine me na njemu ovo: Brzina zapisivanja 160 MB/s

Što nije to nekako premalo?

16 godina
lllnuclearlll kaže...

Gledao sam taj, ali brine me na njemu ovo: Brzina zapisivanja 160 MB/s

Što nije to nekako premalo?

To je sekvencijalno zapisivanje, neka te to ne brine. Samsung je jednako brz ili brži od tog Intela. Ja bi osobno prije išao na Samsunga. Pouzdaniji je.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
Koji SSD?

Hoće li ta 2 radit na Win8? Jel se za SSD koriste kakvi posebni driveri ili nešto, ili je to isto kao i običan HDD?

Vidim da piše na Samsungu da je Win7 compatible.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lllnuclearlll kaže...

Hoće li ta 2 radit na Win8? Jel se za SSD koriste kakvi posebni driveri ili nešto, ili je to isto kao i običan HDD?

Vidim da piše na Samsungu da je Win7 compatible.

Postupak instalacije je isti kao i kod običnog HDD-a. Radit će na Win8.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
Koji SSD?
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice