Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.517.125
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
lorena_galovic kaže...
A koliko od tih 64GB je zapravo stvarna veličina SSD-a? Čula sam da bude manje. Jel to istina?

uz današnje cijene ne isplati ti se uzimat ssd od 64GB

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
13 godina
neaktivan
Koji SSD?
Po meni je 64GB dovoljno za sistemski disk, ako će na njemu biti samo WIN i programi i 2-3 igre čak mogu.. a ostalo na externi hard ili drugi hard(sekundarni).
Tony Soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

840 nije isti kao 840 Pro. A to da je riknuo... ah :)

Inače, Neutron GTX doslovno ždere sve što mu dam. To je tako perverzno što taj disk radi... Barem 3 puta osjetno brži u baš svemu od Intela X25-M. Od pokretanja aplikacija do pretrage i kopiranja.

Na 840 PRO i mislim (tj. pisao sam). On je testiran i on je riknuo. Obicni 840 ce trebati jos vise dokazivanja jer je to prvi put da se sa TLC memorijom nesto ozbiljno pokusava napraviti na trzistu SSD-a. Cijenu ce sigurno uspjeti spustiti. Po reakcijama ljudi koji su testirali obicni 840 vidim da su svi bili skepticni pa da su se ugodno iznenadili.

Neutron GTX je po reviewima odlican ali takodjer je prekratko na trzistu da bi se mogla dati konacna ocjena. Odlicno je to sto sve vise proizvodjaca koristi sve vise kontrolera pa danas osim pakovanja biramo i unutrasnjost. Koji si GTX kupio i gdje?

17 godina
odjavljen

"Prekratko na tržištu" baš i nije u praksi točno. Neutron GTX ima kontroler firme koja već jako dugo radi u enterprise segmentu tržišta. 480GB sam uzeo, direktno od Corsaira.

Troll level: sensei
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

"Prekratko na tržištu" baš i nije u praksi točno. Neutron GTX ima kontroler firme koja već jako dugo radi u enterprise segmentu tržišta. 480GB sam uzeo, direktno od Corsaira.

S tobom covjek mora 2 puta ponavljati ono sto napise. Taj model je kratko na trzistu i taj kontroler je kratko na trzistu bez obzira sto je Corsair stari i uglavnom kvalitetni rebrander hardwarea a Link A Media stari igrac u enterprise segmentu. Novi model SSD-a sa novim modelom kontrolera. Corsair nema ekskluzivu za ovaj kontroler, samo je za sada jedini. Ako se pokaze dobrim rjesenjem ugradjivat ce ga i drugi proizvodjaci (pogotovo znajuci da Hynix vjerojatno kupuje LAMD, ne znam jel to gotova stvar).

Uglavnom, cestitke na odlicnom i ogromnom SSD-u{#}

neces tako brzo doznati koliki mu je pad u odnosu na popunjenost :)

17 godina
odjavljen

Zapravo i ciljam da nikad ne punim niti jedan disk preko 65%, tako da sam ciljano uzeo više kom. (1x 480, 2x240GB). - Što se tiče "kratko na tržištu", to ne znači baš ništa u praksi, ako je kontroler testiran prije izdavanja. Istina je da će mu prisutnost na tržštu dati "široko polje" za testiranje i da ne možemo znati za probleme baš u svakoj situaciji, ali to mu ne umanjuje vrijednost sve dok se ne pojave problemi, ako se pojave.

Ono što ulijeva povjerenje i svojevrsna je garancija, iskustvo je firme koja kontroler proizvodi, petogodišnja garancija je koristan dodatak, a Corsair ima fantastičnu i direktnu globalnu podršku koju sam nažalost imao prilike koristiti, a što je meni najbitnija stavka. Kad je nešto novo, postoji velika razlika ako to nešto proizvodi firma poput LAMD-a ili firma poput Geniusa. Također, tu se ne radi samo o iskustvu; već sam napisao da LAMD-ov kontroler ima jedinstven sustav detekcije pogreški, jedini u consumer segmentu.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koliko su te dosli (konkretno me zanima 240GB model) i jesi li imao kakva dodatna davanja prilikom direktne narudzbe?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji SSD?
Šta znači kod Samsunga 830 (BASIC)-on je jeftiniji 200kn nego onaj bez toga (BASIC) u nazivu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa BASIC je samo SSD bez icega (ali dolazi software za odrzavanje i kopiranje)

Ima i taj Desktop KIT (skuplji) koji ukljucuje kablove za napajanje i SATA kao

adapter da se stavi u 3.5 inch bracket i naravno software.

Postoji i NOTEBOOK kit predvidjen  za Notebook.

Koliko znam, cak dolaze i neki sarafcigeri u verzijama  KIT.

17 godina
odjavljen

300-tinjak USD i PDV naravno.

16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Dali ste vidjeli rezultate testiranja SSD u pcchipu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Ima li smisla staviti ssd u ovaj moj komp sa win xp?Samsung 830 ima svoju trim funkciju ali imam samo sata1!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
titko kaže...

Ima li smisla staviti ssd u ovaj moj komp sa win xp?Samsung 830 ima svoju trim funkciju ali imam samo sata1!

Ne.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
Koji SSD?

moze samo pitanje, koliko bi ja dobio na brzini sa Samsungom 830 (ili Vertexom 4) s obzirom na moju konfiguraciju (pod moja konfa) tj. bi li se iskoristio puni potencijal SSD-a? nisam previse upucen u njih, kontrolere, sata prikljucke i slicno...

Respect the Raise...!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
definho kaže...

moze samo pitanje, koliko bi ja dobio na brzini sa Samsungom 830 (ili Vertexom 4) s obzirom na moju konfiguraciju (pod moja konfa) tj. bi li se iskoristio puni potencijal SSD-a? nisam previse upucen u njih, kontrolere, sata prikljucke i slicno...

Tebi je jedini logični korak za nadogradnju upravo SSD. S nekim 64-128GB SSD-om konfa bi ti bila fino zaokružena. Koliko bi dobio? Dovoljno da se osjećaš preporođeno; brzina paljenja/gašenja, pokretanja aplikacija, odzivnost pri surfanju, brzina instaliranja/uninstaliranja i slično - sve bi ti bilo puno brže, dapače djelovalo kao da se odvija instant.

Zbog S-ATA II novi SSD-ovi (SATA III) bi ti imali jedino manje brzine čianja i pisanja (na SATA III ako ima recimo 500/450 na SATA II ima npr 250/225), no ono što je bitno i stvarno daje brzinu (vrijeme pristupa, trimm podrška, ncq, ...) bi imao. Napominjem; SSD s read/write od 100/60 brži je od HDD s 140/130 upravo zbog puno kraćeg vremena pristupa podatcima (nekoliko redova veličine brže pristupa podatcima).

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
16 godina
definho kaže...

moze samo pitanje, koliko bi ja dobio na brzini sa Samsungom 830 (ili Vertexom 4) s obzirom na moju konfiguraciju (pod moja konfa

Dobio bi ogromno povećanje na brzini. Razlika nebo-zemlja.

definho kaže...

bi li se iskoristio puni potencijal SSD-a?

Ne, ali to nije nešto što bi te trebalo obeshrabriti u nabavki istog.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
titko kaže...

skuplje jaje od tave :)

14 godina
protjeran
Koji SSD?

Koji biste vi SSD do ajmo reć cca 1200kn iz Linksa 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Bulldozer kaže...

Intel

17 godina
Bulldozer kaže...

2x Vertexa 4 64gb u Raid 0

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

OCZ Vertex 128g

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

OCZ VERTEX 4 128 GB

INTEL 520 120 GB

Ako je veličina bitna:

INTEL 330 180 GB

14 godina
neaktivan
bik kaže...
Bulldozer kaže...

2x Vertexa 4 64gb u Raid 0

Takav setup se koristi iskljucivo za benchmarkiranje. Na njegovoj maticnoj (Z68) nije podrzan TRIM za RAID 0 pa ce uskora ta dva diska u RAID-u biti sporiji od jednog obicnog. Podizanje RAID 0 polja usporava boot pa i tu gubi tj racunalo brze boota sa jednim SSD-om nego sa 2.

Postos sam nedavno kupio 2 SSD-a za radna racunala odnio sam ih prvo doma i malo se poigrao. Zakljucak RAID 0 je apsolutno besmislen sa brzim SSD-ovima.

Treba jos vidjet kako se ponasaju 2 Intel SSD-a u RAID 0 na Z77 chipsetu. Nek to netko drugi testira :)

14 godina
protjeran
Koji SSD?

Pa nemam ja Z68 nego Z77

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko vidim on ima Z77 chipset znaci podrzava trim i intelovi driveri rade savršeno, dobitak preformansi vrhunski za istu cijenu!?  zbog svega toga bi tu sekundu podizanja raida pri bootu zanemario, glupo je uopce o tome raspravljat

http://www.anandtech.com/show/6161/intel-brings-trim-to-raid0-ssd-arrays-on-7series-motherboards-we-test-it

14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Pa nemam ja Z68 nego Z77

pogledao sam njegovu konfiguraciju.

ovdje imas sve o RAID 0 na Vertex 4 pa procitaj i vidi isplatili ti se to:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?100537-Vertex-4-Raid-0-TRIM-support

po mom misljenju - ne

13 godina
neaktivan
Koji ssd bi preporucili za moj pc, treba mo za sistem i programe nesto preko 90 gb pa onda bi iso na 120 gb ssd, sam koji a da opet je pristupacne cijene i dobrih performansi. Hvala
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
17 godina
Bulldozer kaže...

Ako baš mora biti iz Linksa, moj izbor bi bio:

1. Intel 520 120GB http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-intel-series-520-ssdsc2cw120a310-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-520-mb-s-oem-pack&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.156

2. OCZ Vertex 4 128GB http://www.links.hr/?naziv=ssd-128-0-gb-ocz-vertex-4-vtx4-25sat3-128g-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-535-200-mb-s&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.171

O Raid0 polju dva manja ne vrijedi ni razmišljati jer Raid0 i nije baš najpouzdaniji a uz to npr Vertex 4 128GB ima puno veće performanse nego Vertex 4 64GB iak ose koristi ista memorija i kontroler. To je zbog same arhitekture ssd diskova, vezano je za pristup memorijskim čelijama. Isti SSD veći kapacitet = veće brzine.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Mi može netko objasnit kaj je to RAID 0 i TRIM ?

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice