Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.517.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Tražim neki SSD do 1000 kn. Mora imati 128 gb i brzine do 500 mb/s čitanje i pisanje. Hvala.

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji SSD?

Imaš 3 posta iznad objašnjen odnos između tih SSD-ova. Sam odvagni.

Tinča14 kaže...

Tražim neki SSD do 1000 kn. Mora imati 128 gb i brzine do 500 mb/s čitanje i pisanje. Hvala.

Isto tako. Pogledaj moj post 3 posta iznad pa odvagni. Samsung i Vertex su ispod 1000 kn.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
Koji SSD?

Stigao mi Intel 330,120gb,evo i rezultata : http://imageshack.us/photo/my-images/513/intel330120gb.jpg/ sa sata 2 maticnom.

Naspram hdd leti,preporucujem :)

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tinča14 kaže...

Samsung 830 , 128GB !

Music As A Weapon !!
13 godina
Tinča14 kaže...

Po meni nemaš što dalje tražiti od Samsunga 830 128 GB kojeg je kolega Haf post iznad linkao.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Našao sam na njuškalu tipa koji prodaje Samsung 830 128 GB za 750 kn. Kaže da ga nikad nije otvarao, sad ne znam dal mi se to isplati uzeti, a i nekako su mi sumnjiva uputstva. Piše za tvrdi disk, a ne za solid state drive. Što vi mislite ?

EDIT: Veča slika

Axtross_Hr - Origin
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2012 20:25 (Tinča14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Ak ima uredan racun i jamstvo , ne vidim da bi to bila losa ponuda !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ssd je tvrdi disk tako da su upustva tocna!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ljudi preporuku ssda molim, oko nekakvih 600 kuna najbolji koji se za tu lovu dobije!

Life is a lemon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
fallout3fan kaže...

Ljudi preporuku ssda molim, oko nekakvih 600 kuna najbolji koji se za tu lovu dobije!

http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-64-gb-samsung-830-series-basic-mz7pc064b/55511

Valentin
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

molim vas preporuku za SSD koji bih stavio u laptop ASUS N56....treba mi samo za OS i programe, ostale stvari će ići na hard koji je trenutno u laptopu

hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji SSD?
Kako misliš ostale stvari će ići na HDD, a programi i WIN na SSD, zar Asus N56 nema mjesto samo za jedan HDD? Što se tiče SSD-a preporuka je Samsung 830 64GB ili 128GB.
Tony Soprano
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroVandal kaže...
Ssd je tvrdi disk tako da su upustva tocna!

SSD nije tvrdi disk, ali se postupak instalacije ne razlikuje od tvrdog diska, pa nisu mjenjali uputstva.

13 godina
neaktivan
Tony.Soprano kaže...
Kako misliš ostale stvari će ići na HDD, a programi i WIN na SSD, zar Asus N56 nema mjesto samo za jedan HDD? Što se tiče SSD-a preporuka je Samsung 830 64GB ili 128GB.

ili ću kupiti ladicu pa ću ga staviti umjesto dvd pogona ili ću kupiti eksternu ladicu

16 godina
Koji SSD?
kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

lol samsung kojeg svi toplo preporučuju je 11 po brzini, ono wtf??

po meni JEDINI valjani razlog kupnje ssd i je brzina, tako da na kraju ispada najbolje uzeti Vertex4 128gb iako je taj model (128gb) malo sporiji u zapisivanju u odnosu na 240+gb modele, ali tu je 5g garancije, što je za tako kvarljivu robu jako bitno, ili Mushkin Chronos Deluxe 120gb koji je i cjenom i performansama ok, ja imam model od 64 gb i radi ko urica već 1g, sad si planiram uzeti već pa me zato pati što je samsung 11 a baš sam ga se bio napenalio uzeti, ali izgleda da će ipak vertex 4 biti moj "konačni odgovor" {#}

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

840PRO je zvijer ali trebat ce vremena da se dokaze po pouzdanosti. Za godinu dana cemo moci reci uistinu kakav je a i cijena ce mu do tada valjda doci na normalu. Po mom misljenju Samsung je napravio prevelik gap izmedju PRO i obicne serije.

Znaci SSD je odlican ali da li vrijedi koliko kosta?

U Njemackoj:

830 128GB - 83€

840PRO 128 GB - 125€,

830 256GB - 150€ 

840PRO 256GB - 225€

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

lol samsung kojeg svi toplo preporučuju je 11 po brzini, ono wtf??

po meni JEDINI valjani razlog kupnje ssd i je brzina, tako da na kraju ispada najbolje uzeti Vertex4 128gb iako je taj model (128gb) malo sporiji u zapisivanju u odnosu na 240+gb modele, ali tu je 5g garancije, što je za tako kvarljivu robu jako bitno, ili Mushkin Chronos Deluxe 120gb koji je i cjenom i performansama ok, ja imam model od 64 gb i radi ko urica već 1g, sad si planiram uzeti već pa me zato pati što je samsung 11 a baš sam ga se bio napenalio uzeti, ali izgleda da će ipak vertex 4 biti moj "konačni odgovor" {#}

i neces primjetit nikakvu razliku u odnosu na SSD kojeg trenutno imas{#}

sirove benchmark brzine po kojima su poredani SSD-i na ovoj listi korisniku znace od vrlo malo do nimalo.

Samsung i Intel se preporucavaju zbog pouzdanosti a ako je tebi bitnije da se neka aplikacija otvori milisekundu brze, slobodno zaobidji Samsung.

16 godina

Ma lista je humor. Vertex 3 ispred Samsunga 830. {#}

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

ma ja ni netražim "nešto novo, nešto divlje" šala,

netreba mi neki pretjerano brži disk od ovog, jer kao što i sam kažeš to teško vidljivo oku, nego samo da je malo veći, a 128gb čisto ok za win programe i par večih igara, a za bitne stvari imam backup na dobri stari hdd wd green, tako da mi neka super turbo pouzdanost nije bitna, ima garanciju 5g pa ako rikne dobijem novi i bacim nove win gore i opet sam na konju {#}ali sam se iznenadio za samsunga da je tek 11, a da vertex 4, drugi na listi, to mi je nešto sumljivo, ali ajde ako oni tako kažu...

evo i anandteh mi ide više u prilog vertex 4 nego samsungu

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 13:19 (McNEKONTROLIK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
McNEKONTROLIK kaže...

ma ja ni netražim "nešto novo, nešto divlje" šala,

netreba mi neki pretjerano brži disk od ovog, jer kao što i sam kažeš to teško vidljivo oku, nego samo da je malo veći, a 128gb čisto ok za win programe i par večih igara, a za bitne stvari imam backup na dobri stari hdd wd green, tako da mi neka super turbo pouzdanost nije bitna, ima garanciju 5g pa ako rikne dobijem novi i bacim nove win gore i opet sam na konju {#}ali sam se iznenadio za samsunga da je tek 11, a da vertex 4, drugi na listi, to mi je nešto sumljivo, ali ajde ako oni tako kažu...

evo i anandteh mi ide više u prilog vertex 4 nego samsungu

Ono sto tebi treba je sinkroni disk veceg kapaciteta. Ovo "SSD rikne, dobijem novi i bacim nove win gore i opet sam na konju" pokazuje da je OCZ mozda najbolji izbor za tebe. Meni SSD rikne i ako nisam 3 dana napravio backup kostat ce me ko 10 SSD-ova. Dok posaljes SSD zastupniku i dok ti oni posalju novog, to kosta jos 20-30 SSD-ova u najboljem slucaju. Za mene je Samsung najbolja opcija.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ne znam da li je netko u ovom Anand-ovom testu Samsunga 840PRO primjetio sitnicu da im je SSD riknuo za vrijeme testa. Istina da je to ES primjerak i da je test izasao dosta prije sluzbene prezentacije ali meni je to ipak cinjenica koja mi govori da bi trebalo pricekati da se SSD dokaze pouzdanim kao 830 serija.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji SSD?

840 nije isti kao 840 Pro. A to da je riknuo... ah :)

Inače, Neutron GTX doslovno ždere sve što mu dam. To je tako perverzno što taj disk radi... Barem 3 puta osjetno brži u baš svemu od Intela X25-M. Od pokretanja aplikacija do pretrage i kopiranja.

Troll level: sensei
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 14:29 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
X-Plosiv kaže...
darQ96 kaže...
X-Plosiv kaže...

Jer si isprobao i OCZ, Mushkin, Kingston, itd. itd. itd. :D

svatko ko se imalo kuži u SSD-e zna da je OCZ po pitanju SSD-a šrot...al ono, šrot koji treba zaobilazit u najširem mogućem luku

slično je i sa Mushkinom i Kingstonom (uz izuzetak modela koji imaju samsungov kontroler)

zapravo, potpuno je nebitno za koji se brand odlučiti, najbitnije je da disk ima dobar kontroler, a po meni, samsungov kontroler se pokazao kao jedini dobar

Intelov po meni ipak ima previše bug-ova

Dobro da nisam proveo zadnjih par tjedana čitajući cijeli internet o OCZ Vertex 4, Samsung 830 i onom Intelovom.

OCZ s Vertex 4 je daleko izašao iz kategorije "škrot". Vertex 3 je imao problema, ali Vertex 4 nema problema + ima 5 godina garanciju. Nije da se cijeli internet ne bori sada da li uzeti OCZ Vertex 4 ili Samsung 830, a odgovor koji je sažeo sve jest "Ono što ti je u tom trenutku jeftinije za uzeti.".

Ništa loše, i ja sada isto uzimam SSD + novu matičnu pa već tjednima provodim svakodnevno barem 30-60 min po netu čitajući :)

svejedno, samsung od SAMOG POČETKA ssd priče pravi savršeno pouzdane i brze diskove koji rade bez problema, dok je, evo, ocz nakon 7-8 godina pokušavanja konačno uspio napraviti disk koji (za sad) nema problema...

edit: btw, ja o SSD-ima svakodnevno čitam zadnjih 4-5 godina ;)
eo jedna slikica, prvi ssd koji je brat kupio u 7. mj 2008. ;)

link 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 14:54 (darQ96).
13 godina
neaktivan
Koji SSD?
Ljudi pomagajte koji od ova dva uzeti? I koliko mi od tih 64GB ostane zapravo prazno, koliko SSD uzme odmah za sebe? Hitno mi je. Hvala svima. :)
10 Vertex 4 64GB
9 Samsung 830 64GB

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Ja bih uzeo Samsunga !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji SSD?
A koliko od tih 64GB je zapravo stvarna veličina SSD-a? Čula sam da bude manje. Jel to istina?

0 0 hvala 0
15 godina
lorena_galovic kaže...
A koliko od tih 64GB je zapravo stvarna veličina SSD-a? Čula sam da bude manje. Jel to istina?

Nakon formatiranja raspoliživi kapacitet je nešto manji, cca. 60GB, koristim jedan i drugi SSD, oba su ok.

Valentin
14 godina
neaktivan
lorena_galovic kaže...
Ljudi pomagajte koji od ova dva uzeti? I koliko mi od tih 64GB ostane zapravo prazno, koliko SSD uzme odmah za sebe? Hitno mi je. Hvala svima. :)

Uzmi Samsunga, formatirani kapacitet ti je 60GB, taman da natrpaš par programa i windowse.

Kalko1212 ingame
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice