Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.516.889
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koji SSD?

Ocz vertex 4 128gb ili ADATA XPG SX900¸128gb,100 kn kosta manje adata,koji je bolji ?

Imam ovu maticnu http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2615#ov,jel bi trebalo biti kompaktibilno?

Znam da nije novi sata 3 ali budem s vremenom prosao na novu plocu.

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 18:28 (chingy-os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji SSD?
chingy-os kaže...
Ocz vertex 4 128gb ili ADATA XPG SX900¸128gb,100 kn kosta manje adata,koji je bolji ?

OCZ Vertex 4.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
Koji SSD?

Cini se OK , a i cijena je dosta niska , jedino sto je asinkroni !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 3
17 godina
Haf932 kaže...

Cini se OK , a i cijena je dosta niska , jedino sto je asinkroni !

Koliki je onda pad i razlika u performansama što nije asinkroni?

zanima me više koliko se ta razlika vidi ako bih prešao sa hdd na ssd, to me više zanima. jednom u skoroj budućnosti, imam namjeru staviti taj ssd u laptop koji ću uzeti, pa gledam da bude ok i za tu svrhu.

http://www.last.fm/user/jolly_bravo
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 9:51 (jollyb).
17 godina
jollyb kaže...

Koliki je onda pad i razlika u performansama što nije asinkroni?

zanima me više koliko se ta razlika vidi ako bih prešao sa hdd na ssd, to me više zanima. jednom u skoroj budućnosti, imam namjeru staviti taj ssd u laptop koji ću uzeti, pa gledam da bude ok i za tu svrhu.

Kad prijeđeš sa hdd-a na ssd bilo on sinkroni ili asinkroni razlika je velika. Preporodiš se.

A razlika između sinkronog i asinkronog ssd-a se osjeti tek prilikom punjenja kapaciteta podacima. Evo link o razlici između sinkronog i asinkronog ssd-a na 7 stranica pa malo pogledaj.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
Koji SSD?

Jel bi bila neka razlika ako bi SSD koji je ujedno i OS (boot) stavio na Marvellov kontroler jer mi je na Intelovom Raid 0 setup sa 2x hdd ?

ASRock Z68 Extreme4 Gen3 mobo
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68 Extreme4 Gen3

It has 2 different SATA III controllers. One by Marvell and another by Intel.

- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5, Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology), NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by Marvell SE9120, support NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions (SATA3_M2 connector is shared with eSATA3 port)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bik kaže...

Imat ces pad performansi, Marvellov kontroler nije nesto. Radije spoji ovaj RAID na Marvella.

clock2much
17 godina

Problem je što Marvell ne podrzava raid. Vidit cemo onda testirat sve solucije i napravit neki kompromis.

14 godina
neaktivan
bik kaže...

Problem je što Marvell ne podrzava raid. Vidit cemo onda testirat sve solucije i napravit neki kompromis.

A moze RAID i na SATA2, neces imati pad performansi.

clock2much
13 godina

a ja isto  imam asrock z68 extrebe gen 3 i ocu si stavit vertex 4 od 64 gb...oce mi se performarse povecat ili smanjit...gore kad sam pito su mi rekli da ce se komp znatno ubrzat ako preko SSD a vrtim win 7?

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav, da li bi valjao ovaj ssd na ovu matičnu? Hvala unaprijed..

CroHQ.org - mutligaming community
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Da !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

e haf jer bi ja mogo na asrock z68 extreme gen 3 stavit ovaj ssd http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=11697

14 godina
neaktivan
bik kaže...

Jel bi bila neka razlika ako bi SSD koji je ujedno i OS (boot) stavio na Marvellov kontroler jer mi je na Intelovom Raid 0 setup sa 2x hdd ?

ASRock Z68 Extreme4 Gen3 mobo
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68 Extreme4 Gen3

It has 2 different SATA III controllers. One by Marvell and another by Intel.

- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5, Intel® Rapid Storage and Intel® Smart Response Technology), NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by Marvell SE9120, support NCQ, AHCI and "Hot Plug" functions (SATA3_M2 connector is shared with eSATA3 port)

bik kaže...

RAID 0 koji ti je trenutno na Intelovom SATA 3 kontroleru mozes ostvariti na SATA 2 kontroleru bez pada performansi. Ono o cemu bi trebao povesti racuna je da prije umetanja SSD-a i instalacije OS-a na njega podatke koje trenutno imas u RAID 0 polju backupiras na jedan fizicki medij da ne bi ostao bez svega. slijedece pitanje koje si trebas postaviti je da li ti uopce treba RAID 0 polje na mehanickim diskovima nakon sto OS i aplikacije postavis na SSD.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

jel se isplati uzeti ovo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
laux kaže...

kupuj

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 14:37 (dery).
14 godina
neaktivan
laux kaže...

Ako ti je 60GB dovoljno onda isplati. Ipak nemoj kupovat nesto samo zato sto je (relativno) jeftino.

15 godina
FuZe kaže...

e haf jer bi ja mogo na asrock z68 extreme gen 3 stavit ovaj ssd http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=11697

Da , ne vidim zasto nebi mogao !

laux kaže...

Inace , disk i  cijena su OK , jedino ako ti ne smeta sto je asinkroni !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 14:52 (Haf932).
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

šta znači da je asinkroni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
laux kaže...

šta znači da je asinkroni?

znaci da ce SSD od 60GB biti pun vrlo brzo i  da ce mu performanse pasti vise nego sto bi pale nekom sa sinkronom memorijom. najveci problem kod tih malih SSD-ova je sto za normalan rad SSD treba bar 20% neiskoristenog prostora a to je sa 60GB poprilicno tesko ostvariti, pogotovo ako se ne ispremjestaju folderi koje windowsi cesto koriste a po defaultu smjestaju na particiju na kojoj je sistem.

14 godina
Mislim da ću uzeti tog Kingstona dok je na akciji.Mislio sam uzeti Vertexa 4 ali malo mi je to previše.Iovako mislim da neću osjetiti razliku u svakodnevnom korištenju za instalaciju Windowsa i možda BF3 na njemu.
Što kažete na njega?
robimarko@gmail.com
17 godina
robimarko kaže...
Mislim da ću uzeti tog Kingstona dok je na akciji.Mislio sam uzeti Vertexa 4 ali malo mi je to previše.Iovako mislim da neću osjetiti razliku u svakodnevnom korištenju za instalaciju Windowsa i možda BF3 na njemu.
Što kažete na njega?

Uzmi si ga ali stavi samo Windowse i programe na njega. Meni npr. Win7 sa SP1 i mnoštvom instaliranih programa i dokumentima zauzima oko 35 GB. I isključi opciju hibernacije u registriju, tako ćeš osloboditi nekoliko GB prostora (nađi ovdje kako to napraviti). Igre stavljaj na HDD. Sam BF3 ti zauzima preko 16 GB pa bi to popunilo SSD čime bi performanse značajno pale.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
14 godina
Ma gore će ići samo Windows 7 SP1 sa osnovnim programima koji se pokreću s winsima i onda ću imati definitivno mjesta i za BF3
robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Dali se uz taj disk iz (links-a)  dobije i nosač za montažu u 3,5" ili je solo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Na kingstonovoj stranici pise da dobijes bundle i adapter za 2,5" na 3,5"

Izgleda da ne već samo u upgrade bundleima

Dobije se samo SSD i to je to

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 21:39 (robimarko).
14 godina

pozdrav...ja bih trebao neki jako dobar SSD za nekih 600 kn...a ne ono da kupim pa da se kasnije kajem !

d4rkd3atH
16 godina
d4rkd3atH kaže...

pozdrav...ja bih trebao neki jako dobar SSD za nekih 600 kn...a ne ono da kupim pa da se kasnije kajem !

Samsung 830 64 GB.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
DamageHigh kaže...
d4rkd3atH kaže...

Samsung 830 64 GB.

e sad mene zanima po čem je on bolji od ocz vertex 4 ili agilitiy :D nekuzim bas to :D pa ak  bi mi neko mogao objasniti

d4rkd3atH
15 godina
Koji SSD?
Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice