Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.517.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji SSD?
Tonči kaže...

Da, vidio sam. Inače 840-tki nemam pristup, ali TheSSDReview ih ima već i obavili su test. Očekivao sam bolje rezultate na 4K-64 i sekvencijalnom pisanju koje je prema AS SSD-u na 250ish.

Inače, sad dosta naginjem Neutronu GTX dok ne vidim novog Plextora. Od Plextora sam jako cijenio CD/DVD-RW-ove, a to ne znači puno.

Ja i dalje mislim da si ti trebaš uzeti Samsung 830. Ovo "unaprijeđenje performansi" kod novih SSD-ova je već isprdavanje. Nema teoretske šanse da korisnik osjeti ikakvu razliku, osim u benchmarcima. Rekao si da ti je stabilnost i pouzdanost vrlo bitna. Samsung, kao što sam već rekao, sam proizvodi sve komponente svojih SSD-ova, a 830 serija je provjerena i pokazala se izvrsnom.

Imam osjećaj da ništa previše novoga nije donijela nova serija (Neutron, Plextor M5P, 840 serija...).

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
odjavljen

840 je razočaravajuć, od Intela sam zasad odustao i jer ima navodno još uvijek BSOD-ove, jer mu je access time na 0,1 a ostali su na 0,03-0,05. Bit će vjerojatno 240GB Corsair NGTX za 1400kn ili ako Plexić bude bolji. Kod Samsunga me zasad najviše smeta "samo" 100-tinjak na 4K W. Dosta je tu lošiji od svih ostalih.

Velika je šteta što Intel nema više svoj kontroler. 

Troll level: sensei
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 19:26 (Tonči).
14 godina
neaktivan

Tonci, rekao sam ti :), uzmi pulsara i uzivaj :D ahaha :D

EDIT, nego, jesi gledao nesto ovako?

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227722

ili ovo

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820227731

http://www.winblogs.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 20:59 (Alesandro).
17 godina
odjavljen

Vidim na jednom 4 znamenke pa sam odmah zatvorio tab {#}, ali ovaj drugi isto zeza jer nemam SAS nativno. Čekam Haswelle, a ni tada vjerujem neću van desktop-enthusiast sektora. {#}

Troll level: sensei
14 godina
neaktivan

cicijo! :D {#}

http://www.winblogs.net
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Veći SSD mi nije bitan toliko,važno mi je da stavim samo OS i možda pokoju igru ali uglavnom sve ide na HDD.

Može pomoć oko SSD-a?

16 OCZ SSD Vertex 4 64GB
6 OCZ SSD Vertex 3 90GB

0 0 hvala 0
17 godina
ReaperXx kaže...

Veći SSD mi nije bitan toliko,važno mi je da stavim samo OS i možda pokoju igru ali uglavnom sve ide na HDD.

Može pomoć oko SSD-a?

Inače kapacitet>brzina no u ovom slučaju trajnost>kvarljivost stoga serija 4.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
17 godina
Koji SSD?

..............

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 11:32 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Prije nekog vremena sam već pitao za razliku između sinkronog i asinkronog, no kada sam pitao dali je onda bolje uzeti veći kapacitet i ne biti blizu punog volumena (kako bi dobio veće brzine) nisam dobio jedinstven odgovor. znači SSD za laptop. Win 7, office, powerpoint, Visual studio, autocad i slično. zasigurno bi bilo bolje imati veći kapacitet, no cijena Intela (sinkronog je znatno veća). pa kad bi se biralo između sinkronog 60GB i asinkronog od 120GB što bi bilo bolje. 

I čitao sam da zna biti problema s prilagodbom SSD-ovima (tipa instalacija OS-a), može li netko reći nešto više o tome.

5 Intel 330 60GB
3 Kingston SSDNow V200 128GB
3 OCZ Agility 3 120GB

0 0 hvala 0
17 godina
LFS racer kaže...

Prije nekog vremena sam već pitao za razliku između sinkronog i asinkronog, no kada sam pitao dali je onda bolje uzeti veći kapacitet i ne biti blizu punog volumena (kako bi dobio veće brzine) nisam dobio jedinstven odgovor. znači SSD za laptop. Win 7, office, powerpoint, Visual studio, autocad i slično. zasigurno bi bilo bolje imati veći kapacitet, no cijena Intela (sinkronog je znatno veća). pa kad bi se biralo između sinkronog 60GB i asinkronog od 120GB što bi bilo bolje. 

I čitao sam da zna biti problema s prilagodbom SSD-ovima (tipa instalacija OS-a), može li netko reći nešto više o tome.

Za te tvoje potrebe ,koje si naveo i 120GB je možda malo.

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

sad sam tek vidio da je Kingston prema brzinama skoro duplo sporiji negoli OCZ :facepalm: neznam zašto sam ga uopće stavio, može li netko opravdati to da je Kingston vodeći po glasovima?

0 0 hvala 0
17 godina
LFS racer kaže...

sad sam tek vidio da je Kingston prema brzinama skoro duplo sporiji negoli OCZ :facepalm: neznam zašto sam ga uopće stavio, može li netko opravdati to da je Kingston vodeći po glasovima?

Ocz serija 3 je poznata po problemima i kvarenju.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

cijene vertexa 4 danas skočile za skoro 200kn. they b crazy 

edit: zapravo su svi ssd-ovi malo poskupili, ali vertex 4 posebno

He who dares wins.
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 10:26 (El Dacho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo i ja napokon kupio intelov ssd 330. Pošto mi je matična sa Sata II, i nemam ACHI nego IDE mod, zanima me da li su ove brzine dobre? Disk još nisam skroz napunio. Danas je flashiran BIOS. Moram li ponovo instalirati Windowse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dinkod kaže...

Evo i ja napokon kupio intelov ssd 330. Pošto mi je matična sa Sata II, i nemam ACHI nego IDE mod, zanima me da li su ove brzine dobre? Disk još nisam skroz napunio. Danas je flashiran BIOS. Moram li ponovo instalirati Windowse?

dobro je to

kradem mine iz minskog polja
14 godina
Koji SSD?
Isplati li se kupiti ssd kingstone hyper x 120 GB za otprilike 1400kn?
BF3 Battlelog: Dama_The_Crow (MMF uvijek ide na blef, malo pune a onda brzo prazne ti sef)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Soldier977 kaže...

Ne.

clock2much
15 godina
Soldier977 kaže...

Ne ! Za te pare uzmes npr. OCZ Vertex 3 240 GB !

Music As A Weapon !!
17 godina
protjeran
Koji SSD?

Pitanje,
isplati li se kupiti za moj komp sada SSD ili da pricekam mjesec-dva pa da onda uzmem ako će tada pojeftiniti.. uglavnom treba mi SSD od 100-120GB..

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Black Iso kaže...

Pitanje,
isplati li se kupiti za moj komp sada SSD ili da pricekam mjesec-dva pa da onda uzmem ako će tada pojeftiniti.. uglavnom treba mi SSD od 100-120GB..

Ne vrijedi ti čekati. Kupuj što prije dok cijene nisu počele rasti drastično (a najavljen je porast cijena ako se ne varam).

15 godina
The Black Iso kaže...

Pitanje,

Kupi sada , jer nekog drasticnog pada cijena sumnjam da ce biti !

Music As A Weapon !!
17 godina
protjeran
Koji SSD?

Aimate pravo.. mozda nebi bilo lose sad uzet i odmah nabaciti Windows 8 :D .. Vertex 4 uzet?

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Mozes njega uzet !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Mozes njega uzet !

Jos cu pogledat, pa cu uzet tokom tjedan-dva..  zasda Vertex ili neki od Intela...

Play Hrad Play Cool
14 godina
Koji SSD?

Pozdrav

Evo planiram si uzet jedan ssd, mislio sam uzeti neki od 120gb tipa vertex 3 ili slično, ali sam neki dan gledao koliko mi zauzimaju windowsi i programi koje imam instalirane i ispalo je negdje oko 25 gb.Po tome bi mi i neki od 60 gb bio sasvim dovoljan, tu sam pak gledao Corsaira Force 3 za 555 kuna u portiu ili da ipak uzmem vertexa 3 60gb za 569. Ili ako može neki drugi 60gb da je sinkroni da nije preko 500-600 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mate213 kaže...

Pozdrav

Evo planiram si uzet jedan ssd, mislio sam uzeti neki od 120gb tipa vertex 3 ili slično, ali sam neki dan gledao koliko mi zauzimaju windowsi i programi koje imam instalirane i ispalo je negdje oko 25 gb.Po tome bi mi i neki od 60 gb bio sasvim dovoljan, tu sam pak gledao Corsaira Force 3 za 555 kuna u portiu ili da ipak uzmem vertexa 3 60gb za 569. Ili ako može neki drugi 60gb da je sinkroni da nije preko 500-600 kn

Nema dileme. Vertex 4.

15 godina
mate213 kaže...

Pozdrav

Evo jedan od ova dva 

OCZ Vertex 4

Samsung 830 

vidim da tražiš sinkroni ssd a naveo si od Corsair-a Force 3 on je asinkroni, od Corsair-a je GT serija sinkrona 

14 godina
DamageHigh kaže...

Nema dileme. Vertex 4.

Ivanjino96 kaže...

Evo jedan od ova dva 

OCZ Vertex 4

Samsung 830 

vidim da tražiš sinkroni ssd a naveo si od Corsair-a Force 3 on je asinkroni, od Corsair-a je GT serija sinkrona 

Hvala, onda znači ide uskoro vertex4.

16 godina
neaktivan
mate213 kaže...
DamageHigh kaže...

Nema dileme. Vertex 4.

Ivanjino96 kaže...

Evo jedan od ova dva 

OCZ Vertex 4

Samsung 830 

Nemoj OCZ, on je problematičan oduvijek bio i ostao. Intel ili Samsung, to si zemi.

Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
16 godina
The Man kaže...
mate213 kaže...

Nemoj OCZ, on je problematičan oduvijek bio i ostao. Intel ili Samsung, to si zemi.

A Intel sa Sandforce-om kakti nikad nije bio problematičan.

Gluposti...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice