Pitanje koje ulazi u off-topic, ali sve što sam pročitao o SSDu, pročitao sam na ovom topicu pa se nadam da mi nećete uzeti za zlo što pitanje postam ovdje...
Kupio sam Vertex 4, imam MBO Asus P7P55D Pro sa JMicronovim kontrolerom, ako se ne varam. U BIOSu sam uključio AHCI mod rada i tako instalirao Win7. Nakon instalacije sistema, instalirao sam drivere za chipset i SATA drivere (JMicron, ne Intel). Sada u device manageru pod IDE ATA imam navedene ATA Channel i SATA Storage Controler, nema AHCI Controlera. Ako deinstaliram JMicronove drivere, winsi sami povuku valjda generičke drivere, ali tad se u manageru pojavi i Standard AHCI1.0 SATA Controler. Pokušao sam instalirati Intel matrix storage manager ali mi ne dozvoljava-poruka "your computer doesnt meet minimum requirements" ili tako nekako. Probao sam i s novijom verzijom (Intel rapid storage), ali ista stvar se događa. Šta da napravim? Nisam radio nikakve benchmarke.

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
). Zasad nemam nikakve zamjerke, sve radi u najboljem redu posebice zbog toga jer mi je ploča sata2 (intel dp35dp) iako za svakodnevni rad to nema veze. Inače ne koristim benchamrk testove, ali sam ovog puta odvrtio par njih, tek toliko da vidim da je sve u redu i koliko sam vidio kod ostalih, rezultati su u rangu onih koji imaju sata2 ploču. Testovi su nakon optimizacije win, tj. diska, instaliranih svih meni potrebnih programa, te nakon dan-dva korištenja.