Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.515.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Koji SSD?

Pa OCZ je trenutno leader sa SSD-ima, ako ne gledamo korporaciju kao što je Intel.

Odustali su od svih RAM memorija i prešli na SSD razvoj i proizvodnju dok su se drugi smijali tome.

Zato bi bilo glupo da ih uništi jedan Seagate.

Mislim očekivali bi onda SeagateOCZ diskove sa 1 godinom jamstva i taj bullshit. 

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Don eto ti kao jedan običan serviser znaš kako će OCZ poslovati ako ih kupi Seagate. Ostavite se tih teorija zavjere, nebi Seagate kupovao da misli propasti, a ni OCZ prodati se ako ne vide nešto dobro u tome. Kako god, ako Seagate ima više resursa nek ih kupe, mene ne zanima ime već kvaliteta ponuđenog.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Masterpiece kaže...
Haf932 kaže...

S511 je odlican , al bojim se da model od 60GB nije raspoloziv , posto ga nema ni u drugim trgovinama !

Na ovom linku centrohr cini se da ima.

Nema jos.

Poštovani,

Zahvaljujem Vam na interesu za kupovinu u Centro.hr trgovini.

Traženi artikl nam je raspoloživ jedino u verziji od 120GB, a 60GB verzija nam je u dolasku.

Za sve ostale informacije stojim vam na raspolaganju.

Lijepi pozdrav..

-----------------------------------

Krešimir Kušić

Voditelj poslovnice

15 godina
Koji SSD?

Pozdrav,

Eto i mene u vašoj temi...

Imam Adata disk od 60gb...

Daklem kako se disk poprilično napunio svim i svačim.. :-D (još jedno 5 GB fraj)

Razmišljam da upiknem neki SSD od 90GB.. više mi ziher od tog netreba.. jer ne koristim SWAP...

Upiknuo bi nekaj za 100 do ojra. SATA III..

Gledal sam Corsair Force GT od 90GB.. taman mi je u cijeni...

Ili ima nekaj drugo bolje za tu lovu..?!

Prijedlozi dobrodosli..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Slobodno uzmes taj Corsair Force GT 90GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dajte neko zamjenski a da je isto dobar kao adata s511 60gb posto nije dobavljiv trenutno!? ili da se strpim? (iako mi preporucite nesto tek tolko da vidim sta je u rangu sa njim).

15 godina
Koji SSD?
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Koji SSD?

Pozdrav.

Imam nešto "stariju" matičnu ploču Intel DP35DP. Da li bi na njoj radili SSD-i novije generacije, tj. da li ima neka ograničenja, ili bolje rečeno na što bih trebao paziti kod odabira?Ako netko ima iskustva s navedenom ili sličnom matičnom....

Hvala unaprijed.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bugi.kc kaže...

Pozdrav.

Imam nešto "stariju" matičnu ploču Intel DP35DP. Da li bi na njoj radili SSD-i novije generacije, tj. da li ima neka ograničenja, ili bolje rečeno na što bih trebao paziti kod odabira?Ako netko ima iskustva s navedenom ili sličnom matičnom....

Hvala unaprijed.

Radi bez frke ssd, al bi imal ogranicenja ak bi stavil ssd sa podrskom za sata 3, koja tvoja ploca nema.

17 godina
Koji SSD?

E hvala ti.{#}

Da, jasno mi je to oko sata2-sata3. I sada imam tvrdi disk sata3 pa radi ok na mojoj ploči na sata2 bez problema.  Samo me zanima da li je takvo pravilo i kod SSD-a, tj. da li SSD sata3 rade na sata2 bez određenih problema (osim naravno u brzini koje nude ti standardi)? Sigurno bih onda uzeo sata3, jer ću možda u skorijoj budućnosti mjenjati i matičnu, pa...

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bit će ti u najgorem slučaju duplo sporiji, ali zbog namjene SSD-a (instalacija OS-a, programa i igara) ta se sporija brzina slabo osjeti, pošto je vrijeme pristupa trenutno i kod SATA II i kod SATA III SSD-ova.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
17 godina
KrpaZG kaže...

Dajte neko zamjenski a da je isto dobar kao adata s511 60gb posto nije dobavljiv trenutno!? ili da se strpim? (iako mi preporucite nesto tek tolko da vidim sta je u rangu sa njim).

To su vodeći po toj cijeni. Popis bih još nadopunio sa: Intel Series 330 60 GB i Mushkin Chronos Deluxe 60 GB. Za 100-tinjak kn više idu 2 solidna SSD-a od 90GB: Vertex 3 90 GB i Corsair Force GT 90 GB.

Svi navedeni su sinkroni i među 10 najbržih SATA III SSD-a. Ima i boljih ali im je cijena previsoka.

Edit: Ispravljeno za Intel :)

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 16:01 (Micek).
16 godina
neaktivan
Serija 320 je EOL i zamijenila ju je Serija 330.
15 godina
The Man kaže...
Serija 320 je EOL i zamijenila ju je Serija 330.

Kolega je linkao 330 , al je krivo napisao ( 320 ) !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Koji SSD?
Već neko vrijeme pratim temu o SSD diskovima i za oko mi je zapao ovaj Intelov
SSD 120.0 GB INTEL Series 330, pa me zanima da li na ovu konfiguraciju može to dobro raditi:

Procesor DualCore Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz (10 x 200)
Naziv matične ploče ECS 945P-A (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Chipset na matičnoj ploči Intel Lakeport i945P
Interface SATA-II
Tvrdi disk ST3160815AS ATA Device (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Sistemska memorija 3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ploča sa Sata II ga koči, ali radit će dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Razočaran sam brzinama SSD-a (Vertex 3) na mojoj SATA2 ploči (A770DE+). Možda sam imao prevelika očekivanja ali mi je to preslabi odmak od HDD-a u praksi. Windowsi se restartaju za 33 s (kod hdd-a je bilo 48 s). I otvaranje većih programa nije ispunilo moja očekivanja. Osječam se kao da sam tih 750 kn bacio u vjetar. Držao sam se i većine savjeta za poboljšanje performansi (Link 1, Link 2...)

Imam pitanje prije odluke o eventualnoj kupnji kontrolera: Da li bi brzine bile osjetno veće s ovim SATA 3 kontrolerom, tj. da li bi s tim kontrolerom brzine bile jednake kao da imam SATA 3 ploču (posebno što linkani kontroler ima zloglasni Marvellov chipset)?

I drugo, da li su ovo na slikama normalne brzine za SATA2 za Vertex 3 ili sam nešto negdje zeznuo (probao sam više SATA kablova i sve SATA ulaze na matičnoj, u biosu je podešeno na AHCI mode, FW je najnovija verzija 2.2, Windowsi imaju najnoviji update i service pack 1)?

Atto rezultati Atto rezultati
Cristal Disk Mark Cristal Disk Mark
SSD Life SSD Life
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nešto ti tu ne valja pajdo s 4K fajlovima. Ajde stavi SSD u Native IDE i izvrti iste testove, lako ga vratiš na AHCI. Meni na SATA II (vidi ploču pod Moj PC) SSD radi bolje u Native IDE modu i nema toliko odstupanja kao kod tebe.

P.S. Odvrti AS SSD benchmark ako nisi.

P.P.S. Svi ti SATA III kontroleri povoljne cijene su više-manje banana.
17 godina
The Man kaže...
Nešto ti tu ne valja pajdo s 4K fajlovima. Ajde stavi SSD u Native IDE i izvrti iste testove, lako ga vratiš na AHCI. Meni na SATA II (vidi ploču pod Moj PC) SSD radi bolje u Native IDE modu i nema toliko odstupanja kao kod tebe...

Meni su rezultati u IDE znatno lošiji nego u AHCI. Evo usporedbe iz različitih benchmarka:

AS AHCI AS AHCI
AS IDE AS IDE
Atto AHCI Atto AHCI
Atto IDE Atto IDE
CDM AHCI CDM AHCI
CDM IDE CDM IDE
HDT extra AHCI HDT extra AHCI
HDT extra IDE HDT extra IDE
HDT random AHCI HDT random AHCI
HDT random IDE HDT random IDE
15 godina
Koji SSD?

Citao sam da neki s tim AsRock SATA 3 kontrolerom imaju cak manje brzine nego s SATA 2 na maticnoj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Koji je trenutno najbrži 128 GB SSD s cijenom od oko 1200 kn, a da ga ima kupiti u HR?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
beha kaže...

Koji je trenutno najbrži 128 GB SSD s cijenom od oko 1200 kn, a da ga ima kupiti u HR?

Pogledaj si Corsair Force GT 120GB , OCZ Vertex 4 128GB , Intel 520 120GB ...

Music As A Weapon !!
17 godina

evo ti moga rezultata sata3 ahci i vertex 3 od 60gb

17 godina
Haf932 kaže...

Citao sam da neki s tim AsRock SATA 3 kontrolerom imaju cak manje brzine nego s SATA 2 na maticnoj !

Malo sam gledao po raznim forumima (slabo ima o tome) ali bilo je slučajeva da su stavljali tu karticu u krive ulaze i sl. pa su brzine bile lošije nego na SATA2. Navodno takav kontroler podržava 400/250 brzine. Evo primjer.

Ne znam ni sam. Još ću malo tražiti (ako nađem) kakva pozitivna iskustva o tom kontroleru pa ga možda i naručim ovih dana.

16 godina
neaktivan
Micek kaže...
The Man kaže...
Nešto ti tu ne valja pajdo s 4K fajlovima. Ajde stavi SSD u Native IDE i izvrti iste testove, lako ga vratiš na AHCI. Meni na SATA II (vidi ploču pod Moj PC) SSD radi bolje u Native IDE modu i nema toliko odstupanja kao kod tebe...

Meni su rezultati u IDE znatno lošiji nego u AHCI. Evo usporedbe iz različitih benchmarka:

Daj sredi ovo dvoje...

16 godina
Koji SSD?

Baš sam i ja htjeo napisat da tu meni nešto smrdi na defektni SSD!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ma nije mu SSD defektan, već samo treba napraviti partition alignment...

http://lmgtfy.com/?q=partition+alignment

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
The Man kaže...

Ma nije mu SSD defektan, već samo treba napraviti partition alignment...

http://lmgtfy.com/?q=partition+alignment

Sređeno je i sad je bolje. Hvala The Man!

Ako će još netko htjeti raditi Align u Partition Wizardu postoji ta opcija.

Partition Wizard- Align partition Partition Wizard- Align partition
AS AS
Atto Atto
CDM CDM
13 godina
neaktivan

evo kakve sam brzine dobio sa kontrolerom asrock sat3 ustekan u dr.PSIe 16x

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 3:16 (caci).
16 godina
Koji SSD?

Dakle, pošto mi gSmart kaže da moja Barracuda polako odlazi u vječna lovišta (već je na rubu s premještenim sektorima), zanima me SSD, uz možda neki običan hard disk, te da li uopće uzeti SSD. Ograničen sam na cca 1200 - 1400 kn, mora biti novo (pošto će ići na rate). Što mi preporučate? Uzeti za mali SSD i neki mehanički HDD ili uzeti malo veći SSD, pa se oslanjati na externi za eventualno neku instalaciju programa koja nije bitna da bude prebrza? PC se koristi za multimediju, igranje, tu i tamo rad u GIMPu, PSu, AutoCadu i sl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice