Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.211
|
čitano: 3.514.771
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji SSD?
OCZ Vertex 3 slim ili Samsung 830? Koji od ta dva je bolji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji SSD?
Samsung je bolji. Nema dileme.
www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...
OCZ Vertex 3 slim ili Samsung 830? Koji od ta dva je bolji?

Samsung 830 definitivno.

13 godina
protjeran
Koji SSD?

Dobar dan
Evo do prije par dana nisam ni mislio i kupovini dodatnih stvari za svoju pilu.Ali sam danas igrom slucaja vidio da SSD diskovi vise nisu tako skupi pa sam razmisljao o kupnji jednog.

Imam trenutno konfiguraciju:

AMD Phenom II (X4) 955 BE
DDR3 RAM 4GB
Asrock M3A770DE matična ploča
HDD 160 GB
Eksterni HDD od 720 GB

Trenutno imam par particija ali vecinu stvari i igre spremam na vanjski disk pa neznam je li to dobro sad?

1.Uglavnom zanima me kad kupim ssd i spojim ga na komp oce sve normalno radit?
2.Kolko ce se npr smanjit bootanje windowsa?
3.Da li ja mogu kupiti Serial ATA III SSD ako imam SATAII i hoce li radit?Koja ce razlika biti?
4.I moze neki jeftiniji ssd za 500-600 kuna primjer?

The king is back!

0 0 hvala 0
17 godina
Masterpiece kaže...

Trenutno imam par particija ali vecinu stvari i igre spremam na vanjski disk pa neznam je li to dobro sad?

3.Da li ja mogu kupiti Serial ATA III SSD ako imam SATAII i hoce li radit?Koja ce razlika biti?

1. Trebao bi raditi, no starije matične znaju zezati zbog uvele podrške

2. Smanjit će sigurno, koliko? je teško reći, ali svakako će biti puno kraće nego kod ovog starog diska

3. Možeš kupiti, ali će razlika biti znatna (s obzirom na SATA III i SSD) zbog ograničenosti protoka SATA II. Svjedno će to biti znatno bolje s obzirom na tvoj disk

4. Ja bih lovio Samsung 830, Intel 330, Vertex 3 ili 4, Corsair GT manjeg prostora pogotovu ako će se kroz neko vrijeme mijenjati i matična

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 17:26 (igy).
13 godina
protjeran
igy kaže...
Masterpiece kaže...

1. Trebao bi raditi, no starije matične znaju zezati zbog uvele podrške

2. Smanjit će sigurno, koliko? je teško reći, ali svakako će biti puno kraće nego kod ovog starog diska

3. Možeš kupiti, ali će razlika biti znatna (s obzirom na SATA III i SSD) zbog ograničenosti protoka SATA II. Svjedno će to biti znatno bolje s obzirom na tvoj disk

4. Ja bih lovio Samsung 830, Intel 330, Vertex 3 ili 4, Corsair GT manjieg prostora pogotovu ako će se kroz neko vrijeme mijenjati i matična

Pa i ne mislim bas mjenjati ista od kofiguracije u skorije vrijeme jer sam sasvim zadovoljan s ovime sto sad imam i nemam bas preveliku potrebu,osim tog ssd-a naravno :D

Moze neki link gdje je najjeftinije pa da vidim :D

The king is back!
17 godina
Masterpiece kaže...

Pa i ne mislim bas mjenjati ista od kofiguracije u skorije vrijeme jer sam sasvim zadovoljan s ovime sto sad imam i nemam bas preveliku potrebu,osim tog ssd-a naravno :D

onda bih ja na tvom mjestu uzeo neki WD black disk. 160GB je danas sitnica

vidi u protis, adm, portio, magazinrs

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 17:31 (igy).
16 godina
1. Hoce. Samo provjeri u BIOS-u da ti je kontroler u AHCI modu. Takoder, nadam se da se radi o Windowsima 7.
2. Veoma primjetno i znacajno. Razlika je jednostavno ogromna.
3. Moze. Razlika je u tome sto ce u tom slucaju SATA sucelje biti usko grlo, pa SSD nece postizati svoje maksimalne performanse. To naravno ne znaci da ce one biti lose, ali ce biti losije nego isti SSD na SATA3 sucelju.
4. Za te novce, Adata S511 60 GB. Iako ti je moja preporuka sakupiti jos 200-tinjak kuna i kupiti SSD s postenim kapacitetom (120 GB).
13 godina
protjeran
igy kaže...
Masterpiece kaže...

onda bih ja na tvom mjestu uzeo neki WD black disk. 160GB je danas sitnica

vidi u protis, adm, portio, magazinrs

DamageHigh kaže...
1. Hoce. Samo provjeri u BIOS-u da ti je kontroler u AHCI modu. Takoder, nadam se da se radi o Windowsima 7.
2. Veoma primjetno i znacajno. Razlika je jednostavno ogromna.
3. Moze. Razlika je u tome sto ce u tom slucaju SATA sucelje biti usko grlo, pa SSD nece postizati svoje maksimalne performanse. To naravno ne znaci da ce one biti lose, ali ce biti losije nego isti SSD na SATA3 sucelju.
4. Za te novce, Adata S511 60 GB. Iako ti je moja preporuka sakupiti jos 200-tinjak kuna i kupiti SSD s postenim kapacitetom (120 GB).

Bas sam gledao taj adata i performanse izgledaju super.

BTW gledao sam ovaj video i tu kaze da je bootanje sa SSD-om instantno?!

Eh i da imam novac ali neznam da li se isplati jos tih 60 gb?Mislio sam samo windowse nabacit na ssd i mozda koji program sto cesto koristim ali eto sad i opcija ta za veci ssd ne izgleda lose pa jos koje igre na njega ubacit.

Jedino me brine kako ce to sve skupa radit HDD,SSD,eksterni HDD >.<

The king is back!
17 godina
Masterpiece kaže...

Eh i da imam novac ali neznam da li se isplati jos tih 60 gb?Mislio sam samo windowse nabacit na ssd i mozda koji program sto cesto koristim ali eto sad i opcija ta za veci ssd ne izgleda lose pa jos koje igre na njega ubacit.

boot ovisi o više faktora

trebalo bi sve raditi ok, samo ako je ovaj disk od 160 GB PATA ja bih ga izbacio

13 godina
protjeran
igy kaže...
Masterpiece kaže...

boot ovisi o više faktora

trebalo bi sve raditi ok, samo ako je ovaj disk od 160 GB PATA ja bih ga izbacio

Nije hdd je sata.

Kako ide za ugradnju?Imam NZXT Lexa S kućište.

BTW jos nisam dobio konkretan link za 60 gb ssd i 120 gb ssd :P

The king is back!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 17:46 (Masterpiece).
17 godina
Masterpiece kaže...

Nije hdd je sata.

ugradnja je ista kao i kod hdd-a.

uz SSD se često dobija 3.5" ladica, ali vjerujem da kučište ima i 2.5" policu

edit:

ja preferiam sinkrone ssdove zbog boljeg iskorištenja performansi

sinkroni: (premda će tebi performanse autmomatski biti manje zbog sata II, no i njima je cijana pala)

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10728

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=11697

http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-60-gb-intel-520-series-25-ssdsc2cw060a310/56829

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=11369 - ovaj ja koristim i zadovoljan sam

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10042

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 17:54 (igy).
13 godina
protjeran
igy kaže...
Masterpiece kaže...

Nije hdd je sata.

ugradnja je ista kao i kod hdd-a.

uz SSD se često dobija 3.5" ladica, ali vjerujem da kučište ima i 2.5" policu

Da te vise ne gnjavim mozes mi samo molim te dati link za best buy za ovu okvirnu cijenu neki ssd od 60 gb i neki od malo vise gb :D

Iz rijeke sam ali bih onda narucio online

The king is back!
17 godina
Masterpiece kaže...

Da te vise ne gnjavim mozes mi samo molim te dati link za best buy za ovu okvirnu cijenu neki ssd od 60 gb i neki od malo vise gb :D

Iz rijeke sam ali bih onda narucio online

vidi gore

14 godina
13 godina
protjeran

Sad gledam verziju od 120 gb i kosta nesto vise od 900 kuna a to mi je previse,morat cu se zadovoljit s ovim od 60 gb >.<

The king is back!
15 godina
Koji SSD?

S511 je odlican , al bojim se da model od 60GB nije raspoloziv , posto ga nema ni u drugim trgovinama !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

S511 je odlican , al bojim se da model od 60GB nije raspoloziv , posto ga nema ni u drugim trgovinama !

Na ovom linku centrohr cini se da ima.

The king is back!
13 godina
protjeran
Koji SSD?

Moze netko protumacit je li ovaj sta dobar?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10042

Da dodam jos ovo.Da li mi je potrebno kupit novu maticnu samo zbog ssd-a?Imam m3a770de maticnu te me zanim koliko ce to biti usko grlo?

The king is back!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 1:41 (Masterpiece).

0 0 hvala 0
17 godina
Masterpiece kaže...

Da dodam jos ovo.Da li mi je potrebno kupit novu maticnu samo zbog ssd-a?Imam m3a770de maticnu te me zanim koliko ce to biti usko grlo?

Ovdje imaš detaljno objašnjeno na 10-tak stranica detaljnu razliku SSD-a na SATAII i SATAIII.

Ja imam a770de+ ploču (SATAII) i za sada ne planiram uzimati SATAIII kontroler.

Ako si u prilici uzeti taj Vertex 3 120GB- uzimaj. Ja sam jučer naručio Vertex 3 90GB. Dosta sam se raspitivao ovih dana o tom SSD-u i kažu da je dobar. Imaš i ovu temu pa malo pogledaj.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
13 godina
protjeran
Micek kaže...
Masterpiece kaže...

Ovdje imaš detaljno objašnjeno na 10-tak stranica detaljnu razliku SSD-a na SATAII i SATAIII.

Ja imam a770de+ ploču (SATAII) i za sada ne planiram uzimati SATAIII kontroler.

Ako si u prilici uzeti taj Vertex 3 120GB- uzimaj. Ja sam jučer naručio Vertex 3 90GB. Dosta sam se raspitivao ovih dana o tom SSD-u i kažu da je dobar. Imaš i ovu temu pa malo pogledaj.

Hvala nraucit cu si ga i ja sad pa kud puklo da puklo.Ukoliko ce se razlika bas osjetit mogao bih i taj sataiii kontoler uzeti?

EDIT:Kupljen OCZ Vertex 3 90 gb sa diskont24.com,ima li netko neka iskustva s njima?Kolko treba da pošalju?

The king is back!
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 10:20 (Masterpiece).
16 godina
Mislim da ti se ne isplati uzimati plocu samo zbog SSD-a.
Da, bit ce mu usko grlo, ali ne toliko osjetno da se isplati kupovati plocu...
17 godina
Masterpiece kaže...
...

EDIT:Kupljen OCZ Vertex 3 90 gb sa diskont24.com,ima li netko neka iskustva s njima?Kolko treba da pošalju?

Ja sam prije godinu dana uzimao hdd-ove preko njih i stigli su za 3 dana, baš sam išao pogledati datume na račun i narudžbu. Vjerojatno zavisi i da li ih imaju na skladištu ili će naručivati od dobavljača. Ovaj tjedan očekuj SSD (kao i ja :).

13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
Mislim da ti se ne isplati uzimati plocu samo zbog SSD-a.
Da, bit ce mu usko grlo, ali ne toliko osjetno da se isplati kupovati plocu...

Hmm ok,ma glavno da ja osjetim razzlki pri npr dizanji winsa i nekih programa tipa firefoxa.Uglavnom dvije-tri igre sigurno idu na ssd.One koje se najvise igraju :D

Micek kaže...
Masterpiece kaže...
...

Ja sam prije godinu dana uzimao hdd-ove preko njih i stigli su za 3 dana, baš sam išao pogledati datume na račun i narudžbu. Vjerojatno zavisi i da li ih imaju na skladištu ili će naručivati od dobavljača. Ovaj tjedan očekuj SSD (kao i ja :).

Sad sam ih zvao i rekli su da ce sura biti kod mene.Odlicno :D

The king is back!
16 godina
neaktivan
Masterpiece kaže...

Ako danas vide tvoju uplatu, SSD je u srijedu kod tebe doma. Da bi znao na čemu si, nazovi ih danas popodne do nekih 16 sati, kaži im broj ponude i pitaj ih jel im sjela tvoja uplata.

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
13 godina
protjeran
The Man kaže...
Masterpiece kaže...

Ako danas vide tvoju uplatu, SSD je u srijedu kod tebe doma. Da bi znao na čemu si, nazovi ih danas popodne do nekih 16 sati, kaži im broj ponude i pitaj ih jel im sjela tvoja uplata.

Nazvaos am ih i odmah su procesirali narudzbu.Rekli su da je sutra kod mene :D

The king is back!
17 godina
Masterpiece kaže...

Nazvaos am ih i odmah su procesirali narudzbu.Rekli su da je sutra kod mene :D

Bit ćemo braća po SSD-u i bratići po matičnoj :)

Moj stiže izm. srijede i petka (3-5 radnih dana).

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 13:00 (Micek).
15 godina
protjeran

Možemo se samo nadati da Seagate neće kupiti OCZ, jer tad njihov brand fino ide u qurac. {#}

A da ne govorim za dobra napajanja, koja nebi imali. Ali imali bi "Fatal1ty SSD/HDD by Seagate". {#}

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Mislim da OCZ ima više potencijala da se sam probije na tržište i preraste u veliku tvrtku nego da ga oni smradovi kupe {#}

clock2much

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice