Zato što Samsung ima bolji kontroler i SSD ne može biti pouzdaniji s obzirom na to da su oni sami proizvođači flasha, kontrolera i firmwarea. Također je i jeftiniji.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zato što Samsung ima bolji kontroler i SSD ne može biti pouzdaniji s obzirom na to da su oni sami proizvođači flasha, kontrolera i firmwarea. Također je i jeftiniji.
Jeftiniji je od Intela 520 zbog toga što ima 2 GODINE kraće jamstvo, a što se tiče tog da je bolji, razlika je više-manje neprimjetna...
Od Intela 330 sigurno nije jeftiniji, a razlika je također više-manje neprimjetna...
Može se reći da su Intel i Samsung tu negdje, ali tvrditi da je Samsung bolji je IMO totalni bullshit...
Vertex 4 pak ima veliki potencijal, ali ja radije ne bi bio beta tester (ako baš ne moram), pa zato to ni ne savjetujem drugima...
Kupovao bih SSD max 600 kn(par kuna gore dolje)
mislio sam nešto ovako:
http://www.links.hr/?naziv=ssd-60-0-gb-ocz-agility-3-agt3-25sat3-60g-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-525-475-mb-s&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.132
ima nekih drugih preporuka?
Samsung trebutno ima imho najbolji disk na svijetu, to je 830 serija, nije sve sirova brzina.
Intelova 520 serija koristi SF koji nije bas slavan. Licno zaobilazim diskova sa drugom i trecom generacijom SF kontrolera.
top lista najbržih ožeži
Razliku u radu između ovih deset nema teorije da primjetis, Samsung 830 je najpouzdaniji sa naglaskom na naj.
je li taj samsung sinhroni
Jeftiniji je od Intela 520 zbog toga što ima 2 GODINE kraće jamstvo, a što se tiče tog da je bolji, razlika je više-manje neprimjetna...
Od Intela 330 sigurno nije jeftiniji, a razlika je također više-manje neprimjetna...
Može se reći da su Intel i Samsung tu negdje, ali tvrditi da je Samsung bolji je IMO totalni bullshit...
Vertex 4 pak ima veliki potencijal, ali ja radije ne bi bio beta tester (ako baš ne moram), pa zato to ni ne savjetujem drugima...
OK, tko misli da mu treba jamstvo od 5 godina, neka ide na Intela. Je, tu rasturaju Intel-ovi SSD-ovi. Razlika je primjetna. Pogotovo u radu s komprimiranim podacima, gdje je i više nego primjetna.
je li taj samsung sinhroni
Naravno.
Samsung 830 je toggle-mode NAND SSD, bolje nego i sinhroni.
OK, tko misli da mu treba jamstvo od 5 godina, neka ide na Intela. Je, tu rasturaju Intel-ovi SSD-ovi. Razlika je primjetna. Pogotovo u radu s komprimiranim podacima, gdje je i više nego primjetna.
jesi siguran?
Vertex 4 - 256gb na sata 2
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 278.877 MB/s
Sequential Write : 267.255 MB/s
Random Read 512KB : 228.818 MB/s
Random Write 512KB : 266.631 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 27.906 MB/s [ 6813.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 84.974 MB/s [ 20745.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 204.746 MB/s [ 49986.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 201.709 MB/s [ 49245.5 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 11.1% (26.5/238.5 GB)] (x5)
Date : 2012/07/23 17:41:09
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
http://img824.imageshack.us/img824/6779/test1pvi.jpg
nece mi pravilno linkat sliku...
Dajte prijedllog ssda od 60gb negdi....oko 500kn.
m3a770de je ploca....dakle? kak ce radit ssd na tom chipsetu? Hvala
http://www.protis.hr/products/details/ssd-sata-iii-64-gb-samsung-830-series-basic-mz7pc064b/55511
ili
http://www.links.hr/?naziv=ssd-60-0-gb-ocz-agility-3-agt3-25sat3-60g-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-525-475-mb-s&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.132
koji je bolji? ili neki treci?
jel bolji od ova dva koje sam naveo? kako ce radit na toj ploci? hvala
Meni radi odlično na AMD ploči i opet bi kupio isti. Imao sam 8 dana da ga vratim i uzmem si nazad svoj keš, ali nisam to učinio. Pogodi zašto? (lako je)
Imam Asrock Nettop ION 330 i volio bih zamjeniti njegov hdd sa ssd, dali je to moguće i koji bi bio najbolji. Cca 600kn.
Imam Asrock Nettop ION 330 i volio bih zamjeniti njegov hdd sa ssd, dali je to moguće i koji bi bio najbolji. Cca 600kn.
Provjereno dobar...
Ma čemu skupi Intelov SSD?
Neka stavi jeftini Agility3 ili ADATA S510 - oba od 120GB i miran je.
Ploča ima
2x SATA2, tako da i 320GB disk može ostati u PC-u, a SSD samo neka izolira sa spužvicom da nebi došao
u kratki spoj sa drugom elektronikom:
http://www.magazinrs.hr/ocz-ssd-agility3-120gb-sata3/ocz-ssd-3agt120g
jel mi može netko napisati par stvari zašto da uzmem samsung 830, zašto da ne uzmem Vertex 4 i obrnuto ?
jel mi može netko napisati par stvari zašto da uzmem samsung 830, zašto da ne uzmem Vertex 4 i obrnuto ?
Kupi Samsung jer je provjereno rješenje, koristi sve dijelove iz vlastite kuće, kao i firmware što ga čini jednim od najpouzdanijih SSD rješenja. Izvanredan kontroler i NAND flash ga čine jednim od najbržih SSD-ova na tržištu.
Kupi Vertex jer ima 5-godišnje jamstvo, jedan je od najbržih, ako ne i najbrži SSD na tržištu, djelovi su uglavnom OCZ-ovi, osim flash-a, koji je Intelov, pa opet dobro. Također je i jeftiniji.
http://www.magazinrs.hr/ocz-ssd-agility3-120gb-sata3/ocz-ssd-3agt120g
agility3. 120gb a samo 100kn skuplji od onog intelovog...ima 3 god gare...sta kazete? isplativo?
Agility 3 je asinkroni , zato je jeftiniji ! Osobno nebih uzeo asinkronog diska !
Planiram za nekoliko dana kupovati OCZ Vertex 3 90GB. Da li je to najbolji SSD tog kapaciteta za taj novac, pošto je to maksimum do koliko se mogu za tu stvar protegnuti?
(Znam da ima takav za 30-tak kn manje u Diskont24 ali pošto u Portiu uzimam još par stvari, ukupno za 1005 kn, imam besplatnu dostavu pa me tu SSD ispadne jeftiniji pošto je dostava iz Diskonta24 40 kn).
Slobodno njega uzmi , meni se cini najbolji izbor u njihovoj ponudi SSD-ova od 90GB !
Jeli ima koji sinkroni SSD a da je visok 7 mm?
Razmišljam se da kupim SSD, i trenutno imam u ponudi OCZ Vertex 3 120gb i Samsung 830 128gb. Cijena je skoro ista (Samsung jeftiniji možda 5€). Vaša mišljenja?
Isto tako me zanima ima li velike razlike između Vertex 3 i Vertex 4?
Razmišljam se da kupim SSD, i trenutno imam u ponudi OCZ Vertex 3 120gb i Samsung 830 128gb. Cijena je skoro ista (Samsung jeftiniji možda 5€). Vaša mišljenja?
Isto tako me zanima ima li velike razlike između Vertex 3 i Vertex 4?
U toj dilemi Samsung defenitivno.
Sto se tice Vertexa 3 i 4, nedavno je za cetvorku izasao novi firmware koji donosi ogromno poboljsanje performansi, tako da je 4 brzi.
Ista pitanja, isti odgovori. Čitajte malo prošle stranice.
Ista pitanja, isti odgovori. Čitajte malo prošle stranice.
Čitamo, ne budi tako strog :)
Jednostavno ljudi žele biti sigurni u kupnju da na kraju ne ispadnu magarci. Nije to malo novaca. Pri tome im iskustva drugih kod direktnih pitanja mogu pomoći u odluci.
Ja sam danas naručio SSD i bez obzira na proučavanje nekoliko tema na forumu te brojnih reviewa još nisam na čisto da li za svoj novac dobivam najbolje. Stvarno bih se mrzio da saznam da sam za taj novac mogao puno bolje proći.