Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.211
|
čitano: 3.514.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji SSD?
Bolje da uzmeš Vertexa 3 ili ADATU S511
robimarko@gmail.com
16 godina
kalko1212 kaže...
DamageHigh kaže...

Dakle, izvaži si omjer cijene-kapaciteta-brzine-pouzdanosti, pa vidi. Nećeš fulati sa niti jednim navedenim. Razlike su u nijansama.

A koji je bolji ovaj Intel 520 series 60GB ili Vertex 4 60GB?

Intel bi trebao biti nešto pouzdaniji (ako ga ne vrtiš u nekom heavy-loadu, tipa server, ne bi ti to trebao biti neki faktor), a Vertex 4 je brži. Pogotovo u radu s komprimiranim podacima gdje Intel podosta gubi performanse.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Intel bi trebao biti nešto pouzdaniji (ako ga ne vrtiš u nekom heavy-loadu, tipa server, ne bi ti to trebao biti neki faktor), a Vertex 4 je brži. Pogotovo u radu s komprimiranim podacima gdje Intel podosta gubi performanse.

Meni bi služio za windowse, par programa i par igara.

Kalko1212 ingame
16 godina
kalko1212 kaže...
DamageHigh kaže...

Onda idi na Vertexa ako si baš siguran da ti je 60 GB za to sve dosta. Ja baš i nisam.

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Onda idi na Vertexa ako si baš siguran da ti je 60 GB za to sve dosta. Ja baš i nisam.

Vertex i Intel imaju sinkroni kontroler?

Kalko1212 ingame
16 godina
kalko1212 kaže...
DamageHigh kaže...

Vertex i Intel imaju sinkroni kontroler?

Sinkroni i asinkroni mogu biti memorijski čipovi. Da, oboje imaju sinkroni flash, nikada ne preporučujem SSD-ove sa asinkronim.

Što se kontrolera tiče, Intel koristi SandForce SF-2281 kontroler (razlog zbog kojeg ima slabe performanse prilikom baratanja komprimiranim podacima), dok Vertex koristi vlastiti kontroler kod kojeg nema pada performansi prilikom rada s komprimiranim podacima.

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Sinkroni i asinkroni mogu biti memorijski čipovi. Da, oboje imaju sinkroni flash, nikada ne preporučujem SSD-ove sa asinkronim.

Što se kontrolera tiče, Intel koristi SandForce SF-2281 kontroler (razlog zbog kojeg ima slabe performanse prilikom baratanja komprimiranim podacima), dok Vertex koristi vlastiti kontroler kod kojeg nema pada performansi prilikom rada s komprimiranim podacima.

Ne koristim takve podatke. Tako da ću vjerojatno uzeti Intela.

Kalko1212 ingame
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koji je trenutno best buy 120 GB SSD? Nije mi toliko bitno 20 MB/sec više za razliku od 500 kuna.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Adata S511.
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Izgleda da ću morati uzeti 120GB SSD, pa da pitam koji je bolji OCZ Vertex 4 120GB ili INTEL 520 120GB?

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kalko1212 kaže...

Izgleda da ću morati uzeti 120GB SSD, pa da pitam koji je bolji OCZ Vertex 4 120GB ili INTEL 520 120GB?

Odgovor ti je opet isti. Vertex 4 je znatno brži, Intel bi trebao biti pouzdaniji. S obzirom da ćeš ti SSD koristiti kao obični korisnik, dakle OS, programi i igre, moja preporuka ide na Vertex-a.

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
kalko1212 kaže...

Odgovor ti je opet isti. Vertex 4 je znatno brži, Intel bi trebao biti pouzdaniji. S obzirom da ćeš ti SSD koristiti kao obični korisnik, dakle OS, programi i igre, moja preporuka ide na Vertex-a.

I mislio sam, tek sam sam shvatio kolko mi je podatake na C, progeldao sam 40GB sa windowsima i svim driverima, još par igara i porgrama bi bilo premalo.

Kalko1212 ingame
16 godina
Ma da...120 GB je optimum. Sve ispod toga je premalo.
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kakav je  Adata S510 120GB?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Asinkroni , rađe uzmi model S511 koji je sinkroni i kod kojeg neces imat pad performansi kod popunjavanja diska !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koliko mi se isplati uzimati SSD ako nemam SATA3 na matičnoj, kakav je onaj Asrock SATA 3 kontroler? I jel taj kontroler radi na svakoj matičnoj? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jabulani kaže...

Koliko mi se isplati uzimati SSD ako nemam SATA3 na matičnoj, kakav je onaj Asrock SATA 3 kontroler? I jel taj kontroler radi na svakoj matičnoj? 

Isplati se. Razlika između HDD-a i SSD-a je drastična, pa koristio ti i SATA2 portove.

Koji kontroler? Može neki link?

15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Jabulani kaže...

Isplati se. Razlika između HDD-a i SSD-a je drastična, pa koristio ti i SATA2 portove.

SATA 3 card

14 godina
neaktivan
kalko1212 kaže...

Da ja pitam, dakle trebam SSD do 800kn (nije problem protegnuti kakvih 80kn ili više). Kapacitet da bude negdje 60GB ili 90GB, sada razmišljam o par njih.

Intel 520 series 60GB 

Kad ti je vec do protezanja: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.24CAAA5E-3C30-42F2-97B3-8548D9D36D7E.aspx

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
Jabulani kaže...
DamageHigh kaže...
Jabulani kaže...

SATA 3 card

Ne znam baš koliko ćeš se usrećiti s tim Marvellovim kontrolerom. Ne bih rekao da ti je to isplativo uzimati. Radije drži SSD na SATA2 pa nek čeka bolja vremena (novu ploču).

14 godina
Koji SSD?

Pitanje...ploča je sa sata 2 kontrolerom, a ograničen sam sa buđetom pa me zanimalo koliko se isplati ovaj SSD s obzirom da ispod 120Gb nebih uzimao? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

koji ssd od 250gb na asrock extreme 3 770. Pitam zbog Marvelovog kontrolera? Koliki je realni pad perf. zbog njega?
čitao sam negdje da je do 45%...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 21:46 (Loto).

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

te koliko bi se izgubilo na perf. na uzmem ovaj na tu ploču?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ma slobodno upikni OCZ-a ako hoćeš, radit će ti super.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina

Ma radit će OK na toj ploči, ali nemoj uzimat Agility.

15 godina
Koji SSD?

Rađe uzmi Corsair Force GT 240GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Corsairovi SSD-ovi općenito rade falično i na marvelovim kontroleru,

te ASRock pločama. Svog Force 60GB sam zamijenio sa Agility3 60GB,

i nikada više nisam imao BSoD.

Corsair kombiniraj sa drugim pločama. 

15 godina
DamageHigh kaže...

Ma radit će OK na toj ploči, ali nemoj uzimat Agility.

ok? da li ce biti pad perf.? il ce raditi 550mb/s...jer imam Marvell SE9123 kontroler. ne bih htio uzimat nesto sto nece radit 100% po perf.

15 godina
protjeran

Max propisnost tog kontrolera je 500/500, a ne 600/600 kao kod Intelovog/AMDovog kontrolera,

tako da se ne brineš previše. Uostalom, niti s jednim AMD-ovim kontrolerom nećešš SSD gurnuti do

krajnih granica kao sa Intelovim kontrolerom.

15 godina
Don Kihoty kaže...

Max propisnost tog kontrolera je 500/500, a ne 600/600 kao kod Intelovog/AMDovog kontrolera,

tako da se ne brineš previše. Uostalom, niti s jednim AMD-ovim kontrolerom nećešš SSD gurnuti do

krajnih granica kao sa Intelovim kontrolerom.

da. znaci gubim 50 do 100 mb č/p u realnosti zbog njega...i jos ne podrzava trim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.7.2012 0:31 (Loto).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice