Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.211
|
čitano: 3.514.584
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Haf932 kaže...

OCZ Vertex 3 120gb !

A-DATA S511 120gb !

Corsair Force GT 120gb !

Svi su sinkroni i bilo kojeg da uzmes nemres fulat ! Inace , za Winse bi ti bio dosta i neki takav od 60gb !

A stavio bi winse i program files, igre i to, da mi brze radi i otvara, a muziku slike filmove i ostalo na hdd. Uzet cu onda ovaj najjeftiniji ako nema razlike:)
If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 11:51 (Volvox).
15 godina
Koji SSD?

Onda ti je dosta A-Data S511 60GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Mislis?? Pa 3-4 igrice stavim to je vec 30-tak gb, winsi oko 15, jos svi programi, ne zelim da mi na knap bude.
If there's one thing I can't tolerate, it's cheap imitations of my work - Red John
15 godina
Koji SSD?

Onda uzimaj ovog od 120gb i miran si !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Haf932 kaže...

Nemoj 60 GB. To je stvarno malo. Pa čak i za samo Windowse i programe, a kamoli još i igre. 120 GB je optimalno, neka to uzme. Ja bi išao na Force GT.

EDIT: Ups, prestigli ste me...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 12:00 (DamageHigh).
13 godina
neaktivan
Koji SSD?
Ma uzet cu od 120:) Jel ima neke razlike izmedu forcr gt i ovih drugih, osim sta je corsair poznata marka pa mogu cjene nabijat?:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Volvox kaže...
Ma uzet cu od 120:) Jel ima neke razlike izmedu forcr gt i ovih drugih, osim sta je corsair poznata marka pa mogu cjene nabijat?:)

A OCZ nije?

Ma zemi kaj oćeš, sve su to isti diskovi prepakirani u drugo pakiranje...iliti po narodu, isto sr*nje, drugo pakovanje...;)

15 godina
Koji SSD?

Bitno da su navedeni diskovi sinkroni pa da nemas gubitak perfomansi kod popunjavanja !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Koji SSD?
Ma uzet cu onda ocz:) Hvala!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Haf932 kaže...

Bitno da su navedeni diskovi sinkroni pa da nemas gubitak perfomansi kod popunjavanja !

Je. Zanimljivo je da Adata koristi Intelov NAND flash. Mislim da imam favorita...:P

Usput, Force GT je na Toshibi, OCZ na Micronu...

15 godina
protjeran

U pravu su ljudi nemoj 60GB da uzimas, najmanje 90GB a po mogucstvu 120GB.

Force GT nije samo poznata marka u vecini slucajeva je bolji od M4 Crucial o kome ne treba puno pricati koliko je svet odusevljen njime bio i dan danas je.

Ostali su malo u senci ForceGTa i M4. Ne kazem da su losi Vortex 4, Intel 520, ... ali su ova dva prvi na koje bi ja isao.

EVGA Classified Engineered For Extreme OC
14 godina
Jao Vlada dosadan si s time da je Corsair najbolji i da ništa drugo nevalja
robimarko@gmail.com
16 godina
robimarko kaže...
da ništa drugo nevalja

Kako ne? A EVGA?

14 godina
U kako sam mogao EVGA zaboravit.
Samo šteta što se kod nas nemože baš nabavit
robimarko@gmail.com
15 godina
odjavljen
Koji SSD?

Pozdrav !

Evo ja sam malo nakapao sa novcem pa da se počastim sa SSD-om.

Možete li mi prvo objasniti par stvari... Čuo sam da se SSD nesmije često formatirati, jeli to istina ? Gubi li na brzini ako se napuni podacima ?

To me zasada zanima, te ako ima netko neku preprouku solidnog SSD-a do 400KN, neka slobodno puca, nebih volio kapacitet manji od nekih 60GB te da je naravno brži od sadašnjeg WD Caviar Blue 500GB(Bootanje te sam rad Windowsa)... 

Dućan nije bitan, što se tiče novce, protegnuti se mogu, ali ne puno naravno.

Hvala

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 23:41 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

SSDovi sa asinkroninim NAND flashom gube na brzini kako se pune, dok SSDovi sa sinkroninim flashom ne gube na brzini kako se pune. Do 400ak Kn nemaš baš puno izbora, ili aData S599 55GB Sata II ili se protegni 100 Kn na aData S510 60GB Sata III.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
15 godina
odjavljen
Koji SSD?

Hvala !

Dakle osjeti li se razliku u bootanju/gašenju PC-a te očitavanju igara, te naavno samom radu računala (između ta dva SSD-a) ?

Ako je razlika poveća, kupit ću tog skupljeg. BTW, ploča mi ne podržava Sata III.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ako ploča ne podržava Sata II a nemaš na umu uskoro novu ploču sa Sata III, uzmi jeftinijeg jer je ploča usko grlo za skuplju, Sata III verziju. Osjeti se fina razlika kad S510 radi na Sata III.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
15 godina
odjavljen
Koji SSD?

Oke, hvala.

Nemam u planu kupovati novu ploču još dobrih godinu dana, a mislim da će taj SSD biti sasvim dovoljan. A i kapacitet mi iskreno nije na knap jer trenutno na HDD-u koristim jedva 30GB na C particiji, podaci i gluposti su mi na D particiji, samo programi i igra (Skyrim).

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koji SSD?

hmm, valjda se neće rasprodati do 15.8, tek tada kupujem, pošto ću biti kod babe cijelo vrijeme.

Ima li išta polovno-bolje za te pare ?

0 0 hvala 0
16 godina

Evo vako. Polovni SSD-ovi se ne uzimaju. Bar ih ja ne bih nikada uzeo, jer, koliko god se to ispoliralo u zadnje vrijeme, SSD-ovi imaju ograničene write cikluse, a kod polovnog nikad ne znaš koliko je disk korišten, tj. koliko je puta pisano-brisano.

Također, smatram da ti je bolje pričekati još neko vrijeme i skupiti još malo love (konkretno, 100 kuna) te kupiti pravu stvar sa SandForce-ovim kontrolerom i sinkronim flashom - Adata S511.

I da, SSD-ove nije baš poželjno prečesto formatirati, baš zbog tih ograničenih ciklusa pisanja po ćeliji, ali to se u zadnjim generacijama SSD-ova poprilično ispoliralo, tako da te to ne bi trebalo previše zabrinjavati ukoliko uzimaš novi SSD.

15 godina
odjavljen
Koji SSD?

Aha, skužia sam sada malo...

Ništa, ako taj nebude prodan kada se vratim sa ljetovanja, kupujem njega, jer mi se nije problem protegnuti ako je stvar stvarno dobra. Rađe bih čekao pa uzeo i onda sam miran nego uzeti odmah pa da žalim...

1 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Taj sinkroniA-Data S511 60gb je po meni best-buy u tom cjenovnom rangu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
MARKOZD15 kaže...

Rađe bih čekao pa uzeo i onda sam miran nego uzeti odmah pa da žalim...

To je nekako i moja filozofija...{#}

Haf932 kaže...

Taj sinkroniA-Data S511 60gb je po meni best-buy u tom cjenovnom rangu !

Definitivno. Općenito mi se sviđaju njihovi SSD-ovi, ne samo taj model. Šire pučanstvo bi moglo od kupnje odvući nešto manje zvučno ime, ali, kao što sam već gore rekao, u njihovim SSD-ovima je Intelov NAND flash i SandForce-ov kontroler...tako da je to izvrstan SSD...;)

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Da ja pitam, dakle trebam SSD do 800kn (nije problem protegnuti kakvih 80kn ili više). Kapacitet da bude negdje 60GB ili 90GB, sada razmišljam o par njih.

Intel 520 series 60GB 

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Corsair Force GT 90 GB. Nemaš kaj dalje tražiti.

Ili ukoliko si voljan dati 100 kn više za 120 GB - Vertex 3.

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

A što je sa ovim Intelom? Čujem da je dosta dobar, ne znam ali razmišljao sam o Vertex 3 90GB. Jel dobar ovaj Vertex 4?

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 13:33 (kalko1212).
17 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Ako ploča ne podržava Sata II a nemaš na umu uskoro novu ploču sa Sata III, uzmi jeftinijeg jer je ploča usko grlo za skuplju, Sata III verziju. Osjeti se fina razlika kad S510 radi na Sata III.

Jesi probao pa znaš ili ovako napamet govoriš?

16 godina
kalko1212 kaže...
DamageHigh kaže...

A što je sa ovim Intelom? Čujem da je dosta dobar, ne znam ali razmišljao sam o Vertex 3 90GB. Jel dobar ovaj Vertex 4?

Intel je izvrstan. Definitivno najpouzdaniji SSD-ovi dolaze upravo iz Intela.

Vertex 3 je u rangu sa Corsair Force-om GT. Svejedno je koji ćeš uzeti. Vertex 4 je trenutno najbrži SSD na našem tržištu.

Dakle, izvaži si omjer cijene-kapaciteta-brzine-pouzdanosti, pa vidi. Nećeš fulati sa niti jednim navedenim. Razlike su u nijansama.

14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Dakle, izvaži si omjer cijene-kapaciteta-brzine-pouzdanosti, pa vidi. Nećeš fulati sa niti jednim navedenim. Razlike su u nijansama.

A koji je bolji ovaj Intel 520 series 60GB ili Vertex 4 60GB?

Kalko1212 ingame
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice