Win 7 64 bit.
Provao sam malo guglat ali ne nalazim rješenje.
Win 7 64 bit.
Provao sam malo guglat ali ne nalazim rješenje.
Ajde upiši u CMD "fsutil behavior query disabledeletenotify" i lupi enter, pa javi output.
Sve je OK. TRIM ti radi. Tj. trebao bi, jer OS šalje TRIM naredbe, a SSD ih podržava...:P
Za svaki slučaj, updateaj firmware SSD-a, ukoliko postoji noviji.
Imaj samo na umu da flashanjem gubis podatke
decki, pitanjce
posto mi je dokipjelo sporo ucitavanje windowsa i bf3-a dali bi ovaj ssd bio napredak performansi?
na ssd-u bi bio win7 x64bit bf3 i office paket i pokoji manji program.
decki, pitanjce
posto mi je dokipjelo sporo ucitavanje windowsa i bf3-a dali bi ovaj ssd bio napredak performansi?
na ssd-u bi bio win7 x64bit bf3 i office paket i pokoji manji program.
Bio bi sigurno. Ali, ako se možeš protegnuti još 100 kn, uzmi Vertex 3. S njim ti se neće događati pad performansi uslijed popunjavnja diska, za razliku od tog Agilityja.
daj mi reci ak ja njega popunim 50gb od 60gb kolko ce mu se smanjiti brzina ak je za 10-20% onda mi se ne isplati....
daj mi reci ak ja njega popunim 50gb od 60gb kolko ce mu se smanjiti brzina ak je za 10-20% onda mi se ne isplati....
Nakon formatiranja će ti i imati kapacitet od nekih 50 GB.
SSD-ovi sa asinkronim NAND-om se poprilično uspore nakon što se popune. Kako god, čak i takav usporen će biti znatno brži od HDD-a, ali ne očekuj čuda.
ok hvala na odgovorima jos samo mi objasni sta znaci taj trim?
kad cu narucitavi vidit cu dali cu se moci rastegnut do vertex-a ili ipak agility...
TRIM je naredba koja čisti korištene (ali "prazne") ćelije memorije. Imaš više o samoj tehnologiji na wikiju.
U principu, održava ti disk brzim i produljuje vijek trajanja.
Podržavaju ga svi noviji SSD-ovi i Windows 7+.
SSD sa asinkronim NANDom se uspori do 50% popunjavanjem.
Svakako se isplati protegnut jos malo pa kupiti sa sinkronim, kao sto je Damage prije rekao
"OCZ VERTEX 3 ćete iskoristit u potpunosti iskoristi sa matičnim pločama zasnovane na procesoru Sandy Bridge, s čipsetom Cougar Point.
ostale ploče s Marvell-ovim kontolerom imaju pad performansi do 45%."
hmm ja imam marvell controler tako da nista ond vertex 3 :(
Glupost. Ne tiče se to konkretno tvoje platforme. Niš se ti ne brini, neće biti pada performansi.
a ovaj corsair ? jel on uopce taj sinkroni i kako to uopce prepoznati?
Nope. Asinkroni.
Nikako. Guglaj. U specifikacijama taj podatak ne navode...
Ali nauči već čovjek napamet koja serija koristi koje čipove...:)
Mislim da ti je on asinkroni.
Od Corsaira ti je Force GT sinkroni.
A to prepoznas tako da kopas po netu ;)
ekipa, a koji bi preporucili po razumnoj cijeni do 700kn za sistemski disk (s win) i da li je bolje staviti XP i 7?
Ljudi dal netko zna dali ovaj KingmaxSSD, 120GB, SMP32 ima sinhroni ili asinhroni nand? Dobra je cijena pa bi ga kupio.
Ljudi dal netko zna dali ovaj KingmaxSSD, 120GB, SMP32 ima sinhroni ili asinhroni nand? Dobra je cijena pa bi ga kupio.
link?
ekipa, a koji bi preporucili po razumnoj cijeni do 700kn za sistemski disk (s win) i da li je bolje staviti XP i 7?
Kakav XP, pregazilo ga vrijeme više puta. Plus što ne podržava, za SSD veoma bitan, TRIM.
Imaj samo na umu da flashanjem gubis podatke
Samo da ispravim da se updatanjem firmware-a ne gube podaci. Naravno da ima upozorenje da postoji ta mogućnost, ali to se skoro nikad ne događa.
Kakav XP, pregazilo ga vrijeme više puta. Plus što ne podržava, za SSD veoma bitan, TRIM.
Ako ti je 60GB dosta, onda je ovo super rješenje, a što se tiče OS-a kolega je dobro rekao.
dali je bolji vertex 3 ili ovaj samsung?
Tu su negdje. Drugi kontroler, ali vrlo slične performanse. Ja bi osobno išao na Samsunga, ali nećeš pogriješiti ni sa jednim ni drugim...
konacno potanje xD znam da sam dosadan vec
corsair force 3, samsung ili vertex3 ?
razlika u cjeni je par kuna...
Uzmi Vertexa 3 jer je mrvicu brzi !
zahvaljujem
samsung narucen :D