Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.211
|
čitano: 3.513.042
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji SSD?
Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Uzmeš 2 Cors Force serije od 40gb, staviš ih u RAID 0 i imaš takve performanse, čak i više. I opet te ispadne jeftinije.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Koji SSD?

Ja nebi 25nm SSD... Sporiji od starijih marvel based SSD-ova u nekim stvarima...

http://www.protis.hr/products/details/corsair-ssd-60gb-force-series-cssdf60gb2brkt/35303

Bolji izbor dobri 32nm BRKT.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
Koji SSD?

.

http://www.last.fm/user/kuleee
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2011 22:42 (kuleee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kuleee kaže...

nažalost ovaj navedeni nije dobavljiv. može još nešto? {#} sutra i preksutra sam u zagrebu pa da iskoristim priliku...

Webshopovi rulaju! _\m/

Nemaju ništa pošteno do soma kn...

Imaš ga u ASBIS-u za 969kn MPC, ali ne vjerujem da surađuju sa webshopovima...

Ostaje ti onda još samo LINKS i Mushkin Callisto Deluxe koji je za sniženju, 999kn, odlična kupnja:

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=051.400.058

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

SSD disk , 64 GB, A-DATA S599, 2.5 ", SATA II  Kakav je ovaj disk? Jel bi to bila dobra kupnja?

Sve je moguće...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koji SSD uzet do 850kn? Znači dućani u zgu (Links, HGSpot, Protis, AMD itd..), mislio sam uzet ovaj OCZ 60GB Vertex 2 al vidim da ga ljudi baš ne preporučuju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Whatever kaže...

Uplatio bih ovo u Protisu ali ne znam ima li što bolje i jeftinije ?

Vidim da je to najnovija serija za sata 3 pa ne znam je li on stvarno toliko brz ili je to markentiški trik ?

OCZ SSD 120 GB Solid 3, 2.5", SATA 3 6G, R/W/seqW:500/550/125 MB/s, SLD3-25SAT3-120G

Stvarna je brzina...

Odstupanja mogu biti kojih +-10%

http://hwbot.org/community/user/intelaati?tab=profile
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav!Nisam bas pratio hardver posljednjih dana pa me zanima da li je ovaj ssd dobar ocz ssd agility 3 60 gb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav!

Ovo je moja konfiguracija:

Intel Quad Q8200 2.33GHz
2GB (još namjeravam kupit 2GB)
Intel P45XE-R
Radeon HD4850
Seagate 500GB

Namjeravam kupit neki SSD 60-64Gb.

SSD bi mi služio kao sistemski disk, za osnovne programe i 2-3 igre.

Cijena u okviru kakvih 700-800kn.

Ima tko kakav prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Preporuka, Samsung 470 64 gb, 800kn, gotovina..Supernet...

Ovo mi je peti ssd, i mogu reć i jedini koji ima deklarirane(i pouzdan ssd) brzine, spram ostalih di vole pretjerat, ipak marketing čini svoje..

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Tko god kupuje SSD, kupujte SSD za SATA 2 tj. SSD druge generacije. SSD-ovi treće generacije imaju zadnjih 2-3 mjeseca užasne problema i nikome ne preporučujem kupnju istih, predugo traje izdavanje nekvalitetnog firmwarea...

17 godina
Koji SSD?

Evo kupio bih ssd do 1000 kn pa vas molim da preporučite.

Znam da ima dosta sličnih pitanja ,no stanje se mijenja iz dana u dan pa molim frišku preporuku!

Hvala!!

Ps može  i jeftinije a dobaro, tj best buy. {#}

jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nešto sjajno ne možeš očekivati od tog diska, ipak se radi o low-end proizvodu, sad.. ja bi radije zaradio još 300 kuna(možda i potrebno i manje kn) i kupio najmanji Samsung SSD, puno bolje i isplativije...

14 godina
neaktivan

E hvala, meni je problem s zaradom jer imam 15 godina. Nešto što dva mjeseca preko ljeta nađem posao preko učeničkog servisa da zaradim 5000 kn za 2 mjeseca... Šteta što sam potrošio na novi komp, al ajde za 2-3 mjeseca ću valjda uštedit kojih 300 kn

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Poz, uzeo sam ovaj laptop

DELL DI7010LMCWW32HF5GBC6B "Notebook DELL Inspiron N7010(P08E) 17.3"" LED Backlight (1600x900) TFT, Core i5 Mobile 480M, DDR3 4GB, DVD±RW, ATI Mobility Radeon HD5470 1GB, Wi-Fi, BT, 500GB HDD, Web Cam, HDMI, 6 cells, Free DOS, Croatian Keyboard, Black

Sad me zivcira jedna stvar imam osjecaj da ima dosta los disk (svakih malo malo onako ko da zablokira i zavrti se ko lod), pa me zanima jel ja mogu u njega ubaciti jos jedan dis po mogucnosti neki SSD (jest da neznam puno na sta bi s tim dobio), ako se nevaram na njega bi stavio WIN i ostale aplikacije i programe koji bi puno bolje radili a na ovom HDD-u bi samo spremo podatke.

Znaci meni trebaju odgovori na ova pitanja

1. Znaci jel moguce uopće staviti SSD na ovaj lapto?

2. Dali je moguće staviti SSD i HDD na ovaj laptop?

3. Koji od SSD kupiti do nekih 800kn?

Evo neki SSD ovi koje sam gledao kao opciju pa sta vi mislite.

http://www.links.hr/index.php?naziv=SSD+60.0+GB+MUSHKIN+Callisto+Deluxe+MKNSSDCL60GB-DX%2C+SATA+2.5%27%27%2C+MLC-Chip%2C+maks.+do+285%2F275+MB%2Fs&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.058

SSD disk ADATA 64GB, S599, 2.5" SATA - 720KN U Supernetu

SSD Samsung 64GB 470 Series OEM 750KN

SSD disk Kingston 64GB, SSDNow V100 SATA 2 2.5" Notebook Budle 750KN

Puno hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
jomi kaže...

Znaci meni trebaju odgovori na ova pitanja

1. Znaci jel moguce uopće staviti SSD na ovaj lapto?

2. Dali je moguće staviti SSD i HDD na ovaj laptop?

3. Koji od SSD kupiti do nekih 800kn?

Evo neki SSD ovi koje sam gledao kao opciju pa sta vi mislite.

http://www.links.hr/index.php?naziv=SSD+60.0+GB+MUSHKIN+Callisto+Deluxe+MKNSSDCL60GB-DX%2C+SATA+2.5%27%27%2C+MLC-Chip%2C+maks.+do+285%2F275+MB%2Fs&option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.058

SSD disk ADATA 64GB, S599, 2.5" SATA - 720KN U Supernetu

SSD Samsung 64GB 470 Series OEM 750KN

SSD disk Kingston 64GB, SSDNow V100 SATA 2 2.5" Notebook Budle 750KN

Puno hvala na odgovorima.

često su najsporiji diskovi oni u laptopima, pogotovu jeftinijim tako da je ssd veliki korak naprijed, međutim perfomanse ssd-a u laptopu ne moraju biti jednaka onim u stolnom računalu, tu veliku ulogu igra kontroler

1. moguće je staviti SSD

2. moguće je staviti i SSD i HDD ako postoji mjesto za dva HDDa. Ta mjesta najčešće imaju 17" laptopi i veći

3 ja bih išao u ovom izboru na mushkin jer su im ssdovi dosta dobri

15 godina
protjeran

Odmah da vam kazem da mislim da je najmanja velicina SSD koju bi trebalo uzeti 60GB. Moglo bi i 50GB da postoji.

Ispod toga je malo. Ovo je za Win 7 i cisto da se instaliraju potrebni programi, antivirus, antispyware, testovi, microsoft office, programi za rezanje, playeri i dodje se brzo na 45-50GB.

Ja bi uzeo neki SATA III ali nisam pratio sta se desava sa Sand Force problemom. Postoje brzi diskovi za 100e SATA III. Kako rade ne znam.

Valjda su prevazisli taj problem a mozda ih nisu i imali svi. Ne mora preko 60GB za sistem ali ispod savetujem da ne uzimate, malo je. 20GB je Win7 sa updejtovima skoro.

30GB nije celih 30GB. Vi nemate mesta ni za sve programe. Jedino ako planirate RAID ali to ume da zeza isto.

Ima dosta dobrih Crucial, Corsair, Patriot, Kingston kao jedan od pouzdanijih i sada su brzi nego na pocetku a i obicno su brzi koliko i napisu da su brzine.

Ne moram da pricam koji bi ja sada uzeo. Znate da je to Corsair SATA III 128GB.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 11:24 (Vlada011).
17 godina
iBuySmart kaže...

E hvala, meni je problem s zaradom jer imam 15 godina. Nešto što dva mjeseca preko ljeta nađem posao preko učeničkog servisa da zaradim 5000 kn za 2 mjeseca... Šteta što sam potrošio na novi komp, al ajde za 2-3 mjeseca ću valjda uštedit kojih 300 kn

Prva stvar, vrlo pohvalno je da već imaš radnu naviku, drugo sa 15 godina razumjeti što je SSD je još bolje. Znam ljude koji koriste svakodnevno računalo 15 godina (dakle kao puno iskustva, moš' mislit) a nemaju pojma koje komponente imaju u računalu.

Vlada011 kaže...

Odmah da vam kazem da mislim da je najmanja velicina SSD koju bi trebalo uzeti 60GB. Moglo bi i 50GB da postoji.

Ispod toga je malo. Ovo je za Win 7 i cisto da se instaliraju potrebni programi, antivirus, antispyware, testovi, microsoft office, programi za rezanje, playeri i dodje se brzo na 45-50GB.

Ja bi uzeo neki SATA III ali nisam pratio sta se desava sa Sand Force problemom. Postoje brzi diskovi za 100e SATA III. Kako rade ne znam.

Valjda su prevazisli taj problem a mozda ih nisu i imali svi. Ne mora preko 60GB za sistem ali ispod savetujem da ne uzimate, malo je. 20GB je Win7 sa updejtovima skoro.

30GB nije celih 30GB. Vi nemate mesta ni za sve programe. Jedino ako planirate RAID ali to ume da zeza isto.

Ima dosta dobrih Crucial, Corsair, Patriot, Kingston kao jedan od pouzdanijih i sada su brzi nego na pocetku a i obicno su brzi koliko i napisu da su brzine.

Ne moram da pricam koji bi ja sada uzeo. Znate da je to Corsair SATA III 128GB.

Potpuno se slažem za veličinu, 'minimalac' bi trebao biti 60 GB a srednja klasa 120 GB. Corsair i OCZ su imali mega probleme sa novim SSD-ovima (SATA III), i koliko vidim malo po malo popravljaju se, no nije još sve tako šareno za njih dvoje. U pravo vrijeme problema OCZ-ovi diskovi su se mogli kupiti vrlo povoljno(cijene su išle dole kao na burzama) i onda samo čekati izlazak kvalitetnog firmwarea. Sada su se cijene opet vratila na svoje mjesto.

S druge strane Intel, Mushkin imali su najmanje problema.

Mushkin SATA III SSD-ovi su najbolji/najbrži oni su sami VRH ponude ali i dosta skuplji od drugih iz iste klase, no tko ima novaca kupi ono što ga volja. OCZ je najbolji u klasi uloženo / dobiveno. Corsair ima nešto niže performanse od OCZ-a, ali ima i nižu cijenu. S toga za svakog ima ponešto.

Od Samsunga očekujemo nove SATA 3 diskove, samsung inače izdaje vrlo dobre proizvode bez većih problema (sigurno ne onih kao što je bilo kod Corsaira i OCZ-a).

Tko god kupi SSD uživajte u novim brzinama vašeg računala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 13:48 (makopos).
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav.Planiram kupiti SSD do kakvih 900kn,pa bih molio savjet koji bi bio najisplativiji (SATA2):

1

2

3

Naravno ako imate neki drugi prijedlog , slobodno napišite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
iwan kaže...

Pozdrav.Planiram kupiti SSD do kakvih 900kn,pa bih molio savjet koji bi bio najisplativiji (SATA2):

1

2

3

Ovaj treći je najači jer je sata3

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
17 godina
neaktivan
iwan kaže...

1

2

3

Ja bih išao na Corsaira, najstabilniji je do sada.

Vertex 2 je isto okey, al stavljaju 25nm memoriju u većinu novijih pa su malo sporiji nego što su inače bili.

Ovaj sa SATA3 ja ne bih još uzimao, imaju masu problema, bugova.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 14:59 (Penryn).
16 godina
Koji SSD?

obavezno ovoga jer je najbrži i najkvalitetniji        tres

sa novim firmwareom dobiješ još na brzini,oprobano

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 15:16 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Da Intel je dobar i znam da je imao Corsair problem, bar su moji to savesno napisali tu vest, valjda da ljudi sto manje misle o tome jel ako razmisle zbogom kupovini u Srbiji.

Intel bese 510 SATA III??? Mada tako se necemo igrati.

Rekao sam bar ja kada sam u pitanju skretanja sa putanje nema ni za opstale EU-USA brandove tipa Patriot-Kingston, Exceleram,...

I ja bi uzeo Corsair. Oni su mi nekako najbolji ne samo po izgledu, imaju i dobru tehnicku podrsku koja ne odgovara Srpskom Poslovanju da musterija mora da se ispostuje i da mu se nesto zameni.

Nasi bi to da se odugovlaci, da ne daju sa stanja, da Corsair ponovo salje, pa da nabave na crno pa da odbiju da zamene, ne odgovaa malo kvarova i duga garancija. Samo takvom poslovanju u Srbiji se blizi kraj.

Kada se otvori ONLINE shoping vlasnici radnji nece imati sta da jedu. Ocekujem jos 2-3 velike prodavnice da ce se zatvoriti. Pa nece narod muka mu je.

Ja kazem znam 5 takvih prodavnica cije gazde da se bave nekim kriminalom do sada bi im bila ucenjena glava kako posluju.

Mislim casniji su u podzemlju nego oni.

A ja ne znam zasta prave te od 30GB to je bas ono minimalno. Moze samo za Office, Windows potreban Update. Original Antivirus i program za narezivanje diskova. 

Ja ne tovarim mnogo, bas ono nemam gomliu programa i imam slobodno 10GB najvise 15GB od 60.

Sada mi je slobodno 12GB. Od 59.5 koliko je kao Kingston u stvarnosti. Ali pada im cena. Ja sam moj pre 7 meseci platio 160e. Sada je vec pola od toga sa vecom brzinom pisanja od mog a istom citanja ja mislim.

Isplati se mislim svakako. 30e vise od WD Black od 500GB.

Samo sa ASUS-om MOZE - 2 grafike fabricki neispravne za 3 meseca.(EAH6970+ENGTX580DC II)
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 19:24 (Vlada011).
17 godina
Koji SSD?

Pozdrav,

planiram kupiti SSD za laptop. Negdje do 1200 sam planirao dati ali nije fiksno.

Moj trenutni izbor je: SSD Samsung 128GB 470 Series

http://www.nabava.net/cvrsti-diskovi__130/samsung-cvrsti-disk-128gb-ssd-sata__1268151

Ima neki bolji u tom rangu ?

www.download.hr - Hrvatski Download Portal - Programi, Igre, Titlovi, Online Igre , Forum

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

ovako sutra kupujem ssd mislia san jedan od ova dva koji je bolji

ocz vertex 3 120 g

kingston hyperx 120 g

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

OCZ definitivno, no umjesto vertexa 3 uzmi agility 3.. uštediš 200kn a ne osjetiš razliku u performansama.. no ako ti novac nije bitan..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

neki kazu da je hyperx dosta bolji od ocz sad....

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice