Otišla mi matična na laptopu i planiram kupit kućište i napravit si eksterni hard od diska koji je u njemu. Zanima me kojim stvarima ću moć pristupit kad ga kao vanjski hard priključim na drugi laptop? Odnosno, da li ću moći do nekih stvari koje su mi bile na C particiji na starom laptopu, do nekih dokumenata koji su bili na desktopu i slično? Jer rečeno mi je u jednoj radnji da mi mogu oni za 100 kn prebacit podatke na neki hard koji ja donesem, ili na CD, ja kao samo dođem i kažem im šta mi od podataka treba. A ako odlučim sam od njega napravit vanjski hard, to mi je i isplativije i odma imam i vanjski hard... A za duplo manje novaca nego ovo prebacivanje...
-spojiš disk (i to je to). npr direktno na MBO (jer je vjerojatno normalan SATA..).
-sve što vidiš možeš i sam (tako da je nepotrebno plaćati drugima, oni ne mogu ništa više od tebe, ali moraš znati gdje se što nalazi, npr desktop, mail.. dok ne formatiraš disk, sve je tamo 'negdje', možeš i searchanjem.. + uključiti hidden-sys prikaz itd..).
-kad poželiš vanjski, kupiš kućište ili kabel-adapter na npr USB, cijene 50-70kn naviše.