Kako izolirati bad sectore?

poruka: 11
|
čitano: 4.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kako izolirati bad sectore ?

hard disk mi ima bad sektore mislio sam ih izolirati da bi ih citanje i pisanje hd zaobilazilo da ne kupujem novi..rijec je o toshibinom 2,5"

hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2009 18:51 (Huurux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako izolirati bad sectore ?

možda pomogne -  klik

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
16 godina
RE: Kako izolirati bad sectore ?

-formatiranje sve bad sektore izbacuje iz upotrebe, netrebaš utils, nasuprot (jer i format pokušava popraviti, zato ponekad zaglavi) bolje da ih više označi kao neispravne jer je to na kraju par MB.

-Ako je oštečenje diska fizičko, onda je jedino rješenje što prije staviti novi disk. Ponekad je ipak samo soft. kvar, proizvođačev utility za format/diagnostiku obično to sredi, treba pokušati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Ma zaboravi na izoliranje, crknut ce kad tad. Mijenjaj disk... Mozda si das koji mjesec fore, ali krepat ce kad se najmanje budes nadao i napravit ce ti takvo sra*** da ce ti bit zao sto ga nisi bekapirao i zamijenio. Diskovi nisu skupi...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako izolirati bad sectore?

Istina ,zboravi na popravljanje ili slične stvari jer kad tad ode...možda čak imaš i više mjeseci fore dok skroz ne ode u vječna lovišta ali sigurno odlezi.Upravo sam na jednom lapu gdje se sve srušilo imao 4kb bad sectora....ništa ne pomaže nego formt disca s opcijom popravka bad sectors ,ali pro instalaciji sami winsi "kao" vrše popravak ,ali to nije
nikakav popravak nego "zaobilaženje"....stavio sam nove winse i sve i radi evi već dva tjedna ali svaki čas čekam kolaps jer znam da će doći.....novi disc je spreman za uprabu odmah nakon toga....eto tako stavri stoje.

Private
16 godina
protjeran

Ako ti hdd ima bad sectore, on onda polako najavljuje svoju smrt. Baci se u backup podataka, i kupi novi disk, jer i kad ih uklonis opet ce se stvarat. Ne isplati se.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Ako ti hdd ima bad sectore, on onda polako najavljuje svoju smrt. Baci se u backup podataka, i kupi novi disk, jer i kad ih uklonis opet ce se stvarat. Ne isplati se.

Tako je! Još pogotovo ako se uspori i ako čujes kliktanje onda je stvarno pred krajem. Ja da sa m na tvom mjestu bih prebacio bitne podatke, a taj disk koristio dok ne ode u vječna lovišta.

16 godina

Backupiraj podatke i skupljaj lovu za novi i kad crkne sam zamjenis i to ti je to

OF:Dal se moze hard s**bat ili da bad sectori dolaze ako radi komp jako puno (manje od 24 h,15 h otprilike na dan)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa cuj... smeta mu visoka temperatura, a laptopi se sami po sebi griju, a da ne govorim kad se nagutaju prasine... sto vise radis na njemu to mu skracujes zivot... takodjer mrdanje kompa dok radi (kod laptopa je situacija malo drugacija) takodjer moze dovesti do grebanja glave po ploci i onda si u banani

I'm going woo woo

0 0 hvala 1
16 godina
tnakir kaže...

Pa cuj... smeta mu visoka temperatura, a laptopi se sami po sebi griju, a da ne govorim kad se nagutaju prasine... sto vise radis na njemu to mu skracujes zivot... takodjer mrdanje kompa dok radi (kod laptopa je situacija malo drugacija) takodjer moze dovesti do grebanja glave po ploci i onda si u banani

Hvala,onda moram pazit da ga vise ne mrdnem nogom

17 godina

Ma nisu kod laptopa toliko osjetljivi (inace koja poanta pojma prijenosnik) ali da... nemoj ga mlatit i slicno dok radi :)))

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice