Interni hdd 2.5'' IDE ne prepoznaje se preko usb

poruka: 9
|
čitano: 5.165
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav forumaši, evo ovako, kupio sam ovaj uređaj:

http://www.ebay.com/itm/280638613518?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

to je usb 2.0 to sata ide hard drive adapter cable...i pokušavam spojiti navedeni disk iz naslova preko tog adaptera na svoj komp (windows 7)

iz nekog razloga, disk se vrti, ali ga komp ne prepoznaje

adapter radi, jer sam probao spojiti 3.5'' hdd ide te 3.5'' hdd sata...i svi rade i prepoznaju se na mom kompu samo ovaj neće....

da li možete naći neki razlog za ovo?

probao sam sve moguće kombinacije sa jumperima ali uvijek isto, disk se vrti samo ga moj komp ne prepoznaje....

da li je moguće da je riknuo hard ili je do latopa, možda nedostaje neki driver za ovu vrstu diskova?

Zivot je ono sto nam se dogadja dok smo zauzeti planiranjem!...j.lennon
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Interni hdd 2.5'' IDE ne prepoznaje se preko u

Ovakvo nešto imam i ja. Iz nekih razloga ni meni nešto nije čitao, pa sam ga spremio u ladicu na zimovanje. E sad kada si postavio pitanje, da te pitam gdje "bodeš" napajanje za taj mali, 2.5, disk. Možda sam nešto zabrljao u tom svom razmišljanju o tome, reći ću ti sutra kada pogledam svoj adapter.

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 21:24 (TONYA_).
16 godina

- jumper mora biti na master (ali vjerojatno je već postavljen), provjeri.

- ne rade baš svi diskovi preko adaptera, može biti i neispravan disk ili adapter.

- dodatni problemi mogu biti oko napona za USB ili prepozanvanja (opcije legacy-Auto u BIOSu).. -uvjek provjeravaj u BIOSu (ili u POSTu) i resetiraj, tek ako tu vidiš možeš dignuti OS, brže i konkretnije.

btw, za IDE 2.5-na-3.5 postoji adapter-kabel. Cijena cca 10-20 kn. Vjerojatno chipoteka. Direktno se spaja na IDE port pa ako je HDD ispravan sigurno radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

manje više skoro svi adapteri rade ali ima i dosta šaljivih situacija. primjer imam jedan oznaka HX-IDE-K interni adapter i da bilo kojim pata diskom 2.5" radiš normalno ali da preko njega instaliraš windowse ili linuxse nema šanse a disk uredno vidi. Zaključak to ti je čista lutrija i donekle radi kako treba a naj bitniji dio je kada se neki laptop skrši pa da bar nešto izvučeš van.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa da, zato sam i kupio taj adapter, da pomogne ako je gusto pa da se spase podatci...
ma probao sam jumper na slave na master nikako
evo sad sam probao na windows xp ga spojit, i dođe ime diska, i krene ona ikonica u status bar-u found new hardver, i tako stane, se zablokira...nakon nekog vremena ga otpojim i dođe ona poruka 'your new hardver is not installed propertly'
po ovome vjerojatno je do diska

što se tiče napajanja, napaja se preko samog sučelja, jer je ovo iz laptopa hard i ima ono manje sučelje (mislim da se pata zove) nego što je IDE u 3.5'' hardovima gdje ima posebno odvojeno napajanje sa strane

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-2.5"IDE ima napajanje spojeno zajedno s data kablom (zadnja 4-pina, lijevo)

-moguće da USB ne daje dovoljno struje. Probaj na drugi port ili drugo (novije) računalo.

ovako izgleda 2.5 IDE kabel.. probaj nabaviti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Recimo da je kompletno isti kao i tvoj, samo što ima Y usb, a ja sam najvjerojatnije uštekavao samo jedan usb. Sve drugo se poklapa sa tvojim postovima. Trenutno nemam 2,5" disk da isprobam sa Y kabelom. Neki "Made in China" model "No name".

15 godina
neaktivan

ma ne da mi se zezat s tim trenutno, nemam ni vremena a nema ni chipoteke blizu mene...možda kad prođu ispiti opet se uhvatim ovog :)
hard je od frenda pa mi i nije toliko bitno...zamolio me da mu probam izvadit podatke ili ako ne ide da se raspitam tko to radi....znate li vi tko bi mogao izvuć podatke s harda, pa čak i ako je pokvaren? po mogućnosti da je tu negdje u istri :)
ili da to u novu temu stavim?

i hvala svima na savjetima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel Pula dovoljno blizu?

edit: sada vidim da si jako blizu. imaš p.p.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 13:38 (TONYA_).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice