jel mogu imati 2 harda, jedan je prikopcan s ide kablom a drugi s sata2?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako na maticnoj imas oba tipa konektora, mozes...
pa imam, samo da se razumijemo sata 2 je SATA i onda rimski broj 2???npr. SATAII1, SATAII2, ......
jos jedno pitanjce kako ce oni funkcionirati, imam ide hard na master, dvd rom slave, kaj je onda ovaj?
sata nema master/slave, spaja se 1 na 1... radice to bez problema...
jel mogu onda nadogradit sata hd kad vec imam windowse il moram sve odma sklopit pa ih instalirat?
ako su ti winsi sad na ata disku, mozes samo ubacit sata i sve ce normalno radit, jedino sto ces taj sata disk koristit kao podatkovni...
ako mislis stavljat sata disk kao sistemski, onda idi na reinstalaciju...
Mozes, ali ti je preporucljivo da windows instaliras na SATA HDD jer je brzi od IDE HDD-a
ne ne, hd i dvd rom su ide, znaci samo ga spojim, ukopcam na struju i mogu spremat podatke?
ne ne, hd i dvd rom su ide, znaci samo ga spojim, ukopcam na struju i mogu spremat podatke?
Da samo ti trebaju biti instalirani SATA driveri na postojecem sistemu
yup... pretty much...
u cemu je razlika izmedju sate 1 2 i 3??
u kabelu za napajanje/prijenos podataka/brzini???
Razlika je u brzini.
znaci nema razlike u kabelu za napajanje i prikljucnom za prijenos podataka? samo u brzini?
znaci nema razlike u kabelu za napajanje i prikljucnom za prijenos podataka? samo u brzini?
sve ovisi sto imas na maticnoj i koji ti je disk... npr. ako maticna podrzava sata1, a disk je sata2, onda obicno na samom disku imas jumper kojim ga mozes podesit da radi kao sata1... uglavnom, spojit ces ih moc jer su prakticki svi medjusobno kompatibilni...