IDE AHCI. Ili neće ići?

poruka: 4
|
čitano: 1.930
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
IDE AHCI. Ili ipak neće ići?

Imam jedan problem i potreban mi je savjet.

Ovako ide priča: Na trenutnom kompu imam SSD koji je priključen na SATA2 utor jedne starije matične ploče, koja podržava samo IDE. Dakle, SSD trenutno radi u IDE modu, na kojem se nalazi sistemska particija sa Win7. Uskoro mi stižu novi djelovi, od kojih nova matična ploča sa svim suvremenim điđama. Na nju sam mislio prikopčati trenutni SSD na SATA3 port i postaviti da radi u AHCI modu, kako bih mogao iskoristiti sve blagodati koje taj interfejs pruža.

Ono što mene zanima je, da li je jednostavno moguće prebaciti taj SSD sa jedne ploče na drugu i nadati se da će sve proraditi bez problema? Ili me ipak čeka formatiranje SSD-a i nova instalacija OS-a (što bih, naravno, volio izbjeći)?

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IDE AHCI. Ili neće ići?

Mozes prestekat al moze ti doc do komplikacija i dosta problema reinsatliraj windowse i bok ako ne zelis nikakve komplikacije to ti je samo 1h posla stavis sve programe i drivere na stick ili cd instaliras windowse pomeces programe i drivere gotovo.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: IDE AHCI. Ili ipak neće ići?
Pupi kaže...

Imam jedan problem i potreban mi je savjet.

Ovako ide priča: Na trenutnom kompu imam SSD koji je priključen na SATA2 utor jedne starije matične ploče, koja podržava samo IDE. Dakle, SSD trenutno radi u IDE modu, na kojem se nalazi sistemska particija sa Win7. Uskoro mi stižu novi djelovi, od kojih nova matična ploča sa svim suvremenim điđama. Na nju sam mislio prikopčati trenutni SSD na SATA3 port i postaviti da radi u AHCI modu, kako bih mogao iskoristiti sve blagodati koje taj interfejs pruža.

Ono što mene zanima je, da li je jednostavno moguće prebaciti taj SSD sa jedne ploče na drugu i nadati se da će sve proraditi bez problema? Ili me ipak čeka formatiranje SSD-a i nova instalacija OS-a (što bih, naravno, volio izbjeći)?

Bolje reinstall windowsa kad se mijenja dosta komponenti.

Ofc.
17 godina
IDE AHCI. Ili neće ići?

Ako stavis na novu maticnu i ukljucis AHCI onda ces dobit BSOD, odnosno svakako onda moras reinstalirat.

Jedino postoji mogucnost da u registry namjestis pa tek onda prebacis u biosu na AHCI...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice