Tražim nešto za utišati rad diska. Tražio sam po netu, našao štošta, našao neke pušioničarske trikove i na kraju pišem ovdje možda netko zna. Tko pita ne skita. Tražim najtiši mogući način za smanjiti vibracije. Imam samsungov disk koji je tih, ali u kučištu je glasan. Neke čepiće ili gumice. Tražio sam "anti-vibe" "vibe fixer" i slično i niš nisam našao. I ako znate gdje ih nabaviti jer ih večina nema.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidio sam to u linksu i zamalo kupio ali sam bolje razmislio to je isto komad žebljeza i guma je samo preko njega. To doma napravim sa gumom iz gaća. Tražim neke gumene vijke ili tako nešto. vidio sam to na ventilatorima
ja imam kučište thermaltake armor jr. i u njemu sam dobil več postavljene gumice te sam dobil dulje šarafe za to, tak da nemam s tim problema, jedino da tak nekaj skemijaš jednostavnije, to ti je kao prstenasta guma malo deblja koja dolazi između ladice (lima) i hdd-a i onda šaraf pričvrsti hdd uz lim (a između guma ) i nema vibracija, pa probaj tak nekaj uz malo mašte
Ja imam rebel9 bez onog velikog venta na boku i komp je jako tih unatoč tome što je kučište "otvoreno" sa mrežicama sprijeda. Čak sam i hard birao tihi i je ali ga vibracije je*u. Jel znaš možda gdje da to nabavim.našao sam na netu tako nešto ali neznam gdje bi to kupio.
neznam dali bi to funkcioniralo, to je ipak za ventilator, vjerovatno je dulji jer se da kod venta izvuč a hdd ima ograničenu rupu od navoja, takvo nešto se dobi s ventom zalman 120mm za 40kn, mislim da takvo što za hdd nema koliko sam ja tražil...mislim da ti je jednostavnije nač neku gumu cc 2mm debljine i stavit između venta i lima...
a kaj veliš na ovo??
http://www.4max.pl/images/extras/sharkoon_hdd_vibe_fixer_BIG3.jpg
I ovako se postavlja
koji link ha?
sve je to lijepo, samo da još hrvatska uvozi takve stvari.....
Vidio sam to u linksu i zamalo kupio ali sam bolje razmislio to je isto komad žebljeza i guma je samo preko njega. To doma napravim sa gumom iz gaća. Tražim neke gumene vijke ili tako nešto. vidio sam to na ventilatorima

Ne mislim da si totalni idiot. Nešto između geeka i idiota . Pa rekao sam da to mogu napraviti sa gumom iz gaća. Ali recimo vibe fixer 2 i 3 koštaju 30-ak kuna i lijepo se namontiraju. A poanta svega je što recimo links koji je uvoznik sharkoona od njih uvozi rebele9 i 12 par silent ventova i šarafiće za stranice. i pleksi stranicu. i UV naljepnice za pleksi stranicu. A recimo Silenter kit od njih koji bi 1000 ljudi kupilo ne uvoze. isto kao i vibe fixere. Ovaj silenter kit je fakat prava stvar.
Sto se tise diskova, vibracija i utisavanja ovo ti je najbolja solucija.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=984322#post984322
Takoder ju i sam koristim i jako sam zadovoljan.