HDD problem

poruka: 10
|
čitano: 1.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
HDD problem

napravio sam dijagnostiku HDD-a u hard disk sentinel koji pokazuje da je stanje diska očajno, to jest da mu je health na 13 % dok u HD tune nakon dva puta testiranog healtha ne pokazuje nikakve crvene kvadratice i tvrdi da je disk u redu. ako zna tko odgovoriti koliko mu jos vremena preostaje?

btw. jedna stranica na internetu koju sam nasao pokazuje kako rijesiti taj problem, to jest kako poboljsati postotak healtha u hard disk sentinelu- smanjujuci takozvani ''offset'' u S.M.A.R.T. panelu - http://www.hdsentinel.com/faq_repair_hard_disk_drive.php

all of my wat.

sta da radim? novi HDD-ovi su poprilično skupi : /

0 0 hvala 0
14 godina
HDD problem

inspectahdeck

- Da li si u HDtune pokrenuo quick ili full error scan?

- Vjerojatno ti ne gine kupovina novoga, a ako se računalo ne zamrzava, ako nije sporo ili se ne ruši,

koristi ga dok ne "rikne" do kraja, u međuvremenu skupljaj novce za novi.

- Backup obavezan.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 19:47 (Valentin17).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
HDD problem

HD tune 2 puta puni scan svaki je trajao oko 30-40 minuta, a komp radi savršeno to jest nema zamrzavanja i nije usporen nimalo

HDD traje vec dobar broj godina, nikad nije stvarao probleme niti davao ikakve znakove loseg diska 

da, kupovina novog je obavezna, preporučaš li koji? do 500 gb prostora, ne treba mi vise

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HDD problem
inspectahdeck kaže...

..

all of my wat.

..

-jesi li siguran da znaš što radiš? HDD nije SSD, kad googlaš za rješenjima moraš znati neke osnovne stvari inače rizikuješ umjesto produljenja vijeka, gubitak..

-svaki HDD (proizvođač) ima odgovarajući utils za diagnostiku. Praktičan je npr Hirens, sve je tamo. Sentinel ti daje procjenu, ako disk radi ne popravljaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
HDD problem

inspectahdeck

- Potpis na post od kolege, "deri" dok ide.

EDIT: U prošloj temi si napisao da zdravlje to stoji na 13% cijelo vrijeme, ako stoji, pa neka stoji i dalje.{#}

Bitno da si spustio temperature.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:23 (Valentin17).

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

hvala na brzim odgovorima, digao sam si frku oko toga imam 50 gb muzike na disku, ko bi to downlodao opet {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:26 (inspectahdeck).
16 godina
inspectahdeck kaže...

...

sto se tice diska, IDE je

-svaki HDD je IDE (posljednjih 20-30 godina). Čak je i ATA, možeš razlikovati PATA-SATA, dodano P-S slovo.. Uz to što HDD može biti mehanički ili SSD, no to ne mjenja ništa oko tipa konektora.

.. vidoviti milan mi kaže.. ne, ipak kugla danas ne radi, tako da moraš napisati konkretnije podatke ako želiš konkretniju pomoć. btw, zgodno je naučit takve sitnice, ovo ti je prilika.

edit: ipak kugla radi, imaš ST3-250... SATA, temp su OK. Zabrinjavajuće je iznad 500C

Valentin17 kaže...
..

- Kakvu ti to kuglu imaš? {#}

Borgovsku. (logika, po napisanom pogledao ostale teme.., na žganjce).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:35 (ihush).
14 godina
ihush kaže...
edit: ipak kugla radi, imaš ST3-250... SATA, temp su OK.

- Kakvu ti to kuglu imaš? {#}

EDIT: Pa ja ne vidim da je kolega negdje naveo koji disk ima ili sam možda ćorav???

Zaboravi, našao sam. {#}

Ćorav sam. {#}

inspectahdeck

- Otkad si uspio spustiti temp., da li je ostao problema pada FPSa u igrama?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:44 (Valentin17).
11 godina
neaktivan

ne ! temperature su savrsene, grafa se drzi na 38-42 a Cpu dok je igra upaljena do 45!

kad smo kod toga, bilo bi mi pametno kupiti novi cooler za cpu jer kad dode ljeto nece biti isto {#}

mozes li mi preporuciti koji?

14 godina
HDD problem

inspectahdeck

- Preporučio bih ti da redovito održavaš računalo, da si posložiš kabele unutar kućišta, da ugradiš koji dodatni vent.

da dodatno poboljšaš cirkulaciju zraka, a onda ako opet budu temp. rasle, onda budem ti preporučio

neki hladnjak za taj procesor.

- Ugradnjom dodatnih ventova budeš snizio temp. svih komponenti unutar kućišta, ne samo procesora.

- Postoji tema:

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/hdd-problem/202115.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 8:00 (Valentin17).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice