HDD problem nakon ugradnje drugog HDD-a

poruka: 5
|
čitano: 1.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Bio mi je komp na servisu i odmah sam tamo trazio da mi ugrade novi HDD koji sam tamo i kupio. Radi se o HDD WD Black 1TB. Nisam odmah primjetio ali kompjuter mi se nakon toga počeo smrzavati, resetirati, blesirati. Shvatio sam da je problem u tom novom hardu nakon što sam ga ištekao. Skoro mjesec dana mi radi bez problema sve. E sad mi fali mjesta na starom hardu i stvarno je vrijeme da stavim novi WD Black u pogon. Čim sam ga ponovo uključio već se događa štekanje, pogotovo mozilla i youtube i sl. smrzne se...i onda cekam. Prije se smrzno i resetiro nakon nekog vremena. Nakon toga nisam mogo uc u windowse...konstantno prozor (safe mode, normally, repair, with network bla bla...). Onda mi uspije uc pa se u par sekundi opet smrzne... Uglavnom ne bi htio nositi komp na servis kao sto su mi preporucili tamo jer mislim da je ipak nesto jednostavno sto bi ja uz vasu pomoc mogo rijesit.

Konfa:

MB: AsRock 880G Extreme

Proc: AMD Phenom x4 965 BE

Graph: Saphire Radeon HD 6950 2GB DDR5

RAM: 8 GB Kingmax

WIN 7

HDD: Samsung SpinPoint 1TB

Ako itko ima ideju pliz pomoc... THX!

Btw novi hard sam podjelio na 3 particije i na jednu stavio WIN 7 jer sam mislio da ce ovi kihnut...

EDIT: E da...u BIOS-u mi pod kraj kad su problemi postali preveliki i preučestali nalazilo samo jedan hard pa malo drugi pa niti jedan...imam osjecaj da su bili u sukobu...

I proso sam testove sa nekim preporucenim programom, HDD su ispravni...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 23:08 (Renault85).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HDD problem nakon ugradnje drugog HDD-a
Problem koji si ovdje opisao može biti posljedica nekoliko uzroka: BIOS - stara revizija ili postavke, SATA podatkovni ili naponski kabeli, HDD-ovi nisu spojeni na adekvatne SATA konekektore na MB, neispravan HDD?
Kako se sustav ponaša ako je uključen samo novi WD i sa istog dižeš OS?
Metodom eliminacije pokušaj pronaći uzrok, ukoliko priča završi na neispravnosti novog HDD-a kontaktaktiraj prodavača/servis gdje si obavio kupnju i ugradnju i sukladno tome vidi treba li vratiti samo HDD odnosno odnijeti im čitav komp.
13 godina
neaktivan
Problem koji si ovdje opisao može biti posljedica nekoliko uzroka: BIOS - stara revizija ili postavke, SATA podatkovni ili naponski kabeli, HDD-ovi nisu spojeni na adekvatne SATA konekektore na MB, neispravan HDD?
Kako se sustav ponaša ako je uključen samo novi WD i sa istog dižeš OS?
Metodom eliminacije pokušaj pronaći uzrok, ukoliko priča završi na neispravnosti novog HDD-a kontaktaktiraj prodavača/servis gdje si obavio kupnju i ugradnju i sukladno tome vidi treba li vratiti samo HDD odnosno odnijeti im čitav komp.
14 godina
neaktivan

Pozdrav jedno pitanje.Dakle imam dva os-a na kompu jedan win 7 drugi win xp pro..na xpu svi hard diskovi su okej,no kad se presaltam na win 7 disk ne postoji,jedini nacin da se ucita i taj disk je Computer Manager>Disk Manager>Re scan disks.Onda ga ucita.Sedmica je dodatno instalirana na hard od 40Gb,a ovaj od 160Gb koji sedmica pri paljenju kompjuterqa ne vidi je dodan nakon 2 dana od instalacije win 7.Sto mi je cinit? Hvala

Dotz
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice