HDD elektronika ili je crko? WD 160 gb

poruka: 16
|
čitano: 4.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Imam problem sa 4 godine starim HDD-om WD 160 gb, radio je sve do neki dan i odjedanput je poceo skripat i sta ja znam sta ne. Smrdi mi malo na elektroniku, ali ona bi trebala bit kvalitetna i ne rikavat samo tako?

Par puta kada bi otvorio neki fajl koji se nalazi na HDD-u bi zablokirao cijeli explorer i onda PC nebi radio kako spada tj nebi reagirao na pol stvari dok ga ne istekam pa sve se odjedanput po otvara. Defrag-ao sam ga sa auslogicsom i jos uvijek nista.

Na njemu ima brdo informacija i nebih htio da umre.

SAMO AUDIO!!

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: HDD elektronika ili je crko? WD 160 gb
Fake_Alert kaže...

Imam problem sa 4 godine starim HDD-om WD 160 gb, radio je sve do neki dan i odjedanput je poceo skripat i sta ja znam sta ne. Smrdi mi malo na elektroniku, ali ona bi trebala bit kvalitetna i ne rikavat samo tako?

Par puta kada bi otvorio neki fajl koji se nalazi na HDD-u bi zablokirao cijeli explorer i onda PC nebi radio kako spada tj nebi reagirao na pol stvari dok ga ne istekam pa sve se odjedanput po otvara. Defrag-ao sam ga sa auslogicsom i jos uvijek nista.

Na njemu ima brdo informacija i nebih htio da umre.

SAMO AUDIO!!

Pregledaj ga sa HD tune. Napravi error scan i pogledaj health

16 godina

Radim error scan.

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nezeli se upalit, samo šljoca, tj vrti ali škljoca i ne prepoznaje hard.  Popravci su skupi i recovery?

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Nezeli se upalit, samo šljoca, tj vrti ali škljoca i ne prepoznaje hard.  Popravci su skupi i recovery?

Šta kaže error scan? Sken mora bit sporiji! Nikako brzi tj.quick. Ako kod sporog skena pojavi crveni trokut znači da ima bad sector.

Ako ti je to externi disk onda vjerovatno u kabelu ima problema ili je elektrika rikava. Ako iz externog izvadiš hdd i spojiš na komp pa probaš i ako je sve Ok sa Hdd-om , onda je greška elektronika u samom externom kučište.

16 godina
Nello kaže...
Fake_Alert kaže...

Šta kaže error scan? Sken mora bit sporiji! Nikako brzi tj.quick. Ako kod sporog skena pojavi crveni trokut znači da ima bad sector.

Ako ti je to externi disk onda vjerovatno u kabelu ima problema ili je elektrika rikava. Ako iz externog izvadiš hdd i spojiš na komp pa probaš i ako je sve Ok sa Hdd-om , onda je greška elektronika u samom externom kučište.

Na normalu kad sam skenirao 1 sat je skeniralo i bilo je 5.2 % bad sectora tj proslo je 4-5 redova + bilo je kasno navecer pa mi se nije dalo radit. Kad sam isao quick scan prosao je 10 redova negdje tj 1.3 % bad sectora, ali je vise bilo crvenih kockica nego na normal scanu.

Evo sad ga pokusavam upalit ali škljoca i škljoca, ... Mene hard ne zanima ako ima bad sectore, samo da spasim 6 gb fajlova, ima dosta auto cad radova i slika, ako to izgubim, bit ce mi zao.

EDIT : Nece se upalit, škljoca minutu i ugasi se.

Nothing lasts forever
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 20:52 (Fake_Alert).
13 godina
neaktivan

jedino da ga probas ubaciti u vanjsko kuciste, ali ni to ne garantira uspjeh. uvijek ostaje infolab ili data sector, ali to naravno, dosta kosta...

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Suddenly Psychotic kaže...

jedino da ga probas ubaciti u vanjsko kuciste, ali ni to ne garantira uspjeh. uvijek ostaje infolab ili data sector, ali to naravno, dosta kosta...

Sta ako nema sata prikljucak? Vise se nezeli upalit, samo škljoca i ugasi se..

Nothing lasts forever
13 godina
neaktivan

pa ima i kucista sa IDE/Pata suceljem. 

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Na normalu kad sam skenirao 1 sat je skeniralo i bilo je 5.2 % bad sectora tj proslo je 4-5 redova + bilo je kasno navecer pa mi se nije dalo radit. Kad sam isao quick scan prosao je 10 redova negdje tj 1.3 % bad sectora, ali je vise bilo crvenih kockica nego na normal scanu.

Evo sad ga pokusavam upalit ali škljoca i škljoca, ... Mene hard ne zanima ako ima bad sectore, samo da spasim 6 gb fajlova, ima dosta auto cad radova i slika, ako to izgubim, bit ce mi zao.

EDIT : Nece se upalit, škljoca minutu i ugasi se.

Ja bi na vašem mjestu napravio i to ovako:

Prvo, izvadiš hard disk sa externog kučišta, ako je disk sata i ako tvoj komp podržava tj ima sata priključak a ako nemaš sata kabel i moš kupit sata kabel košta oko 10kn i isto tako sata molex isto trebaš kupiš isto košta oko 10kn ili ako ima napajanje ima utor da ušteka na sata hdd,

Drugo: upali komp pogledaj u bios dali se prepozna disk ak je ok,

Treće:Upali komp i dali možeš pristupit? Ako ne, ugasi i upali, ubaci Hirens Cd Boot, ako želiš iskopirat s hdd-a, najprije se mora hdd repairat bad sector, imaš alati u Hirens CD Boot, potraži za hdd i nađi isti proizvođača za hdd pa tam skeniraš i repairaš i nakon što još jedanput scan pa ako nema, znači popravio si i tad upališ tad se može uči na disk i iskopiraš kao backup i nakon što završiš skidanja što ti je važno, tvoji podaci će bit spašeno.

Četvrto: Disk koji je bio repairan a i može dogodit da ti se pojavi novi bad tad najbolje kupiš novi.

Tako i ja radim i sve uspješno spašen podaci. A disk koji ima bad sam bacio u stranu.

Napomena: ako disk ima bad ako to neuradiš repair diska tad se djelomično i nemoguće iskopirat važni podaci!!!!

15 godina
protjeran

Ako su bad sektori, to može riješiti i sam.

Program: HDDRegenerator.

Fino iz DOS-a, ako ide ide, ako nejde - nejde.

PS - Ne zvuči kao bad sektori, zvuči kao da glava na jednom dijelu zapinje za površinu diska.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokušaj okrenut HDD naopako 180o "zvuči smiješno", te ga upali. Naime ja sam imao sličan zvuk u svome WD5000AAKX koji je nakon 10min rada počeo proizvoditi zvukove, nakon okretanja radio je normalno nekih mjesece dana, dovoljno da napravim backup te je naposlijetku crko(CLICK of DEATH).

Ukoliko ti eksterni, izvadi ga spoji na računalo direktno.

GETDATABACK program za spašavanje podataka, ukoliko ga uspiješ očitat u win.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 13:35 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Wuk19 kaže...

Pokušaj okrenut HDD naopako 180o "zvuči smiješno", te ga upali. Naime ja sam imao sličan zvuk u svome WD5000AAKX koji je nakon 10min rada počeo proizvoditi zvukove, nakon okretanja radio je normalno nekih mjesece dana, dovoljno da napravim backup te je naposlijetku crko(CLICK of DEATH).

Sta kazes na soluciju da ga u kucistu okrenem naopako i tak dignem? Jedino mi je problem ucvrstit ga jer je 2.5"

Nothing lasts forever
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Wuk19 kaže...

Sta kazes na soluciju da ga u kucistu okrenem naopako i tak dignem? Jedino mi je problem ucvrstit ga jer je 2.5"

Možeš, ne mora biti fiksiran(moj nije bio), ukoliko ne uspije tada je problem do elektronike na eksternom kućištu i samog HDD.

Pokušaj i horizontalnu/vertikalnu poziciju za HDD.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.4.2012 18:30 (Wuk19).
17 godina

Igla struže po pločama. Nije softverski već mehanički kvar, nema tu popravka niti ikakvog spašavanja podataka.

Žao mi je, ali tom disku i tim podatcima nema spasa. Moje stručno mišljenje, 100% sam siguran da je tako.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

On je izvan kucista onog svog, jos cu sam probat ga ubacit u komp i okrenut naglavacke i tak dignut pa vidit sta ce biti.

Hvala

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice