po meni bi to bila najbolja opcija

Nemam iskustva, ali po nekoj logici ako sata 2 disk odgovara na sata 1 sučelje, onda bi i sata 3 disk trebao raditi na sata 2 matičnoj.
Radi najnormalnije. Imam WD Black i radi bez problema.
Uzeo danas wd 500gb sa sata 3.Kada budem za koji dan instalirao windows 7 ultimate 64 bit vidjet ću kako se ponaša.Sada mi je windows instaliran na seagate baracudi 80gb koja ima brzinu čitanja 1.5gb/s a ovaj novi će moći na mojoj ploči imati brzinu 3.0gb/s.
Samo u teoriji prijatelju, stvarna brzina je puno manja.
To što piše je samo teoretski največa propusnust sata kontrolera.
A dali bi ipak trebao brže raditi od ovog postojećeg diska?
Skini HD tune i testiraj postojeći disk i spremi screenshot a kad staviš novi testiraj i njega i usporedi slike.
Novi će biti sigurno brži.
Brži za par sekundi pri prvim učitavanjima. Kako se aplikacija koristi brzina će biti izražena sve manje i manje jer windowsi cacheriraju često korištene podatke.
Brzina učitavanje windowsa i većih programa će se popraviti dok u uobičajenom radu neće biti značajnih ubrzanja koja bi se vidjela bez hd-tune testova.
kao sto je covjek na vrhu spomenuo, Raptor je pravo rjesenje za systemski disc, te dodas za storage nekog "plavca".
no,ako je covjek limitiran novcem, nece nista svemirsko pronac u ovom segmentu za mase.