Hard disk not recognized SATA I

poruka: 7
|
čitano: 2.499
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hard disk not recognized SATA II

Pozdrav.

Imam poteskoca sa komp-om...

Dakle stvar je sljedeca, danas oko 20h upalim komp najnormalnije također ga tako najnormalnije i ugasim nakon sto sam obavio sve sto treba, sad ga oko 23h idem ponovno upalit da bi mi na ekranu stajao logo od maticne i ni makac dalje imam dvije opcije, delete za ulazak u bios te tab za wiew textual display. Odaberem del nakon nekog vremena normalno uđe u bios al prije toga mi je na sekundu izbacio "Hard disc not recognized" wtf O_o ajde ok u biosu vidim da je sve normalno te izađem iz biosa a on mi kaze da nema ni jedan boot device (također nisam mogao bootati ni sa cd-a) ajde u redu, ugasim ga malo promrdam po kablovima, probao istekat sata iz hdd-a i iz maticne vratim sve nazad i opet ista stvar pa tako oko 10-tak puta na kraju probam prebaciti sata od hdd-a na SATA 3 prikljucak na maticnoj kad ono  {#} upali se, malo se duze bootao ali se upaliorekoh super vidim sve radi kako i treba. Ugasim komp i vratim na SATA 1 prikljucak upalim komp a ono radi najnormalnije, ima li netko pretpostavku sta se tu desilo...

EDIT: Maticna je biostar tpower i45, bios je ami.

HD Tune kaze da je sve ok.

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.7.2012 0:30 (Ivan 992).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Upalim ga prvi put u jednom danu i pokrene se normalno, kad palim drugi put ne ide dalje od bios logon screena. Kao da se kontroler zablesavi drugi put pri paljenju...

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj s drugim SATA kablom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: Hard disk not recognized SATA I
Ivan 992 kaže...

Upalim ga prvi put u jednom danu i pokrene se normalno, kad palim drugi put ne ide dalje od bios logon screena. Kao da se kontroler zablesavi drugi put pri paljenju...

Teško je reč kaj tu ne štima ko če ga znat, nekaj do matične vjerojatno no probaj ovo napravit pa onda javi kaj bude kasnije.Prvo ugasi komp normalno ko obično, onda ga fizički isključi iz struje tj isključi strujni kabel od kompa iz utičnice.Sad upali komp na suho bez struje, samo stisni gumb onak u ništa e sad ponovo spoji komp na strujnu mrežu i onda ga upali normalno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
neaktivan

A jel moze bit do toga da mi je hdd u bios-u postavljen na IDE, sta kad bi ga stavio AHCI (bi li to uzrokovalo rusenje windowsa) ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan 992 kaže...

A jel moze bit do toga da mi je hdd u bios-u postavljen na IDE, sta kad bi ga stavio AHCI (bi li to uzrokovalo rusenje windowsa) ??

Da, točno. Ako je hdd sata onda najbolje da staviš na  AHCI naćin rada i instaliraš novi windows i poslije sve šljaka.

Ako hdd bio na IDE način rada obično on ne ruši, a ako se stavi AHCI način rada onda se javi BSOD.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 18:23 (Nello).
15 godina
neaktivan
Nello kaže...

Da, točno. Ako je hdd sata onda najbolje da staviš na ACHI naćin rada i minstaliraš novi windows i poslije sve šljaka.

Nadam se :D

Probam za pšar dana pa javim...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice