Trebam informacije o logičkom i fizičkom formatiranju diska pa ako netko zna neku knjigu ili link u kojem je to podrobnije opisano(na hrvatskom) bio bi mu zahvalan..Treba mi za seminar u ponedjeljak a nigdje na webu nema više od tri rečenice o tome..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kaj da napravim da ga uspijem formatirat
pise da win nemoze formatirat.i da zatvorim sve alate za rad s diskovima ili druge programe koji koriste taj pogon i da nijedan prozor ne prikazuje njihiv sadrzaj
napravim to i dalje mi nece
u cem je problem
molim vas pomagajte
kaj da napravim da ga uspijem formatirat
pise da win nemoze formatirat.i da zatvorim sve alate za rad s diskovima ili druge programe koji koriste taj pogon i da nijedan prozor ne prikazuje njihiv sadrzaj
napravim to i dalje mi nece
u cem je problem
molim vas pomagajte
ma zelim formatirat disk i stavit nove windowse...
ma zelim formatirat disk i stavit nove windowse...
ok hvala na pomoci
evo ja ti imam jedan pdf fajl sve lipo sutro opisano u koracim instalacije windowsa xp
upam ti ne rapide pa ti posaljen link na pm
evo jedno pitanje od mene
dakle kupija san novi hdd i spojia ga na maticnu i to sve kako triba
te san ga onda naravno mora formatirati a to san ucinija priko disk menagmenta
pa me zanima dali odabrati quick formating posto je novi hard
prvi put san isa bez quick formating no formatiralo je cilu noc i strokalo na 66%
pa san odabra quick koji je bija gotov u 3 seckunde
zamolio bi za savjet
najbolje uzmi neki program za managment hard diska, primjerice easus ima besplatan i jako dobar, od komercijalnih paragon i partition magic, svjetlosnim vremenima brže rade format diska.
uglavnom prvi puta nebi trebao raditi quick, ali ako ti radi normalno
Dali ti je nakon quick formata sistem prepoznao disk?
-normalno je dovoljan quck format, zbog brzine. Ali ako je novi disk imao problema na punom formatu trebaš ga diagnostik alatom provjeriti (za svaku marku proizvođač ima svoj software) i ako on prijavi grešku -reklamiraj.
Nesto ti opasno nije u redu s diskom ako ne moze proci format!
Provjeri dobro disk, da ne bi poslije bilo plakanja za svim sto se na njemu nalazilo! Ako i dobijes drugi u zamjenu, podatke neces nikako moci izvuci van...
je nakon quick formating comp mi je sve normalno prepoznao disk i sve lipo kako izgleda
a onda cu za svakislucaj profmatirati bez quicka pa bi to tribalo biti to
i moze preporuka na neki program za djeljenje na particije xp
i moze preporuka na neki program za djeljenje na particije
Probaj iz DOS operacijskog sustava naredbu format C:,sve briše sa te particije,pa butaj butabilni Windows sa DVD ili CD ROM.a.U SETuP-u postavi da boot sa npr.E: particije.Pozdrav iz Hercegovine.
radi program koji u tom trenutku koristi tu particiju, pa ga isključi. jel na toj particiji program files mapa ili samo razne datoteke, slike, pjesme itd? ako je ovo zadnje probaj onda sa unlockerom vidjet koji proces koristi tu particiju, zatvori ga i onda probaj formatiraj
Ljudi trebam pomoc, odkako sam kupio hdd stalno ga nadograđujem windowsima. Skupilo mi se virusa, zanima me kako ga formatirat iz biosa nigdje nepiše formatiranje hdd neznam dal se to vodi pod nekim drugim nazivom???
To su samo stari biosu imali, neznam jos nesto takvo ugraduju u bios. najlakse ti je ubacis instalacijski cd od windowsa i onda dok instaliras pita te na koju particiju zelis i tamo imas izbornik u kojem imas opciju formatirati hard disc, uvijek odaberi full format, nikako quick.
To su samo stari biosu imali, neznam jos nesto takvo ugraduju u bios. najlakse ti je ubacis instalacijski cd od windowsa i onda dok instaliras pita te na koju particiju zelis i tamo imas izbornik u kojem imas opciju formatirati hard disc, uvijek odaberi full format, nikako quick.
http://imageshack.us/photo/my-images/827/beznaslovaie.png/ ovo mi se pojavilo sta sad trebam?
Ljudi trebam pomoc, odkako sam kupio hdd stalno ga nadograđujem windowsima. Skupilo mi se virusa, zanima me kako ga formatirat iz biosa nigdje nepiše formatiranje hdd neznam dal se to vodi pod nekim drugim nazivom???
Ne formatiraš ga iz BIOS-a ,nego sa instalacijskog dvd-a. Ubaci instalacijski dvd u pogon ,restartaj PC sa njega i počni!
Windows 7 instalacija!
Naravno ,nadam se da nije potrebno spominjati da prethodno napraviš backup svega bitnog na vanjski disk ili par dvd-a!
Ne formatiraš ga iz BIOS-a ,nego sa instalacijskog dvd-a. Ubaci instalacijski dvd u pogon ,restartaj PC sa njega i počni!
Naravno ,nadam se da nije potrebno spominjati da prethodno napraviš backup svega bitnog na vanjski disk ili par dvd-a!
Uspio sam