Disk od 1 TB

poruka: 20
|
čitano: 5.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Disk od 1 TB

Molio bih da mi preporućite best buy disk od 1 TB, može i 500 GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Disk od 1 TB

polovni ili novi?

Neznam se potpisat..xDD
13 godina
IMVK kaže...

polovni ili novi?

Novi !

15 godina
neaktivan
Disk od 1 TB
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samsung Spinpoint F3 1 TB
On je dobar.

Neznam se potpisat..xDD
13 godina
IMVK kaže...

Samsung Spinpoint F3 1 TB
On je dobar.

Više ga nema u prodaji ! {#}

16 godina
neaktivan
Disk od 1 TB

da ne bih otvaro novu temu pitao bi ovdje..... kako mogu saznati koji HDD imam sata ili ata???? i da li se moze kombinovati sata i ata na jednom racunaru da oba koristim (imam sad 320gb al to mi je malo pa sam mislsio ili kupiti novi interni HDD ili externi,šta vi mislite šta je pametnije ? ){#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hare mn kaže...

da ne bih otvaro novu temu pitao bi ovdje..... kako mogu saznati koji HDD imam sata ili ata???? i da li se moze kombinovati sata i ata na jednom racunaru da oba koristim (imam sad 320gb al to mi je malo pa sam mislsio ili kupiti novi interni HDD ili externi,šta vi mislite šta je pametnije ? ){#}

Ako ti treba za spremanje i prijenos podataka onda si svakako uzmi externi.

http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-ii-250-gb-wd-scorpio-blue-25-5400rpm-8mb-wd2500bevt/16479

ILI

http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-ii-250-gb-wd-scorpio-blue-25-5400rpm-8mb-wd2500bevt/16479

I

http://www.protis.hr/products/details/konig-eksterno-kuciste-25-sata-hdd-aluminium-usb-20/42536

Fino to sklopiš i bez brige si.

Valentin
16 godina
neaktivan
Disk od 1 TB

a kako da skontam koji mi je sad HDD da bi znao jel mogu ibacit SATA da ne bi morao vadit ata(koju mislim sad da imam od 320 gb)....mozeli to tako,ne razumijem se puno oko te memorije i tih kombinacija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hare mn kaže...

a kako da skontam koji mi je sad HDD da bi znao jel mogu ibacit SATA da ne bi morao vadit ata(koju mislim sad da imam od 320 gb)....mozeli to tako,ne razumijem se puno oko te memorije i tih kombinacija..i ako bi uzimao ne bi uzimao manje od 1T

14 godina
hare mn kaže...

a kako da skontam koji mi je sad HDD da bi znao jel mogu ibacit SATA da ne bi morao vadit ata(koju mislim sad da imam od 320 gb)....mozeli to tako,ne razumijem se puno oko te memorije i tih kombinacija

Ja ti kažem da ništa ne ubacuješ u kućište, nego da si kupiš vanjski disk koji se priključuje na USB.

Valentin
15 godina
Disk od 1 TB

da ne otvaram novu temu bezveze,jel dobar ovaj disk za cijenu od 1000kn do 1250kn?moze biti i od 2tb

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hare mn kaže...

Možeš koristiti program Speccy da bi vidio od kojih komponenti ti se sastoji kompjuter, između ostalog daje informacije i o hard diskovima (vidi sliku).

Možeš kombinovati SATA i IDE hard diskove na jednom kompjuteru, što naravno ovisi o konektorima za HD-ove na matičnoj ploči.

Da sam na tvom mjestu kupio bih brži interni hard disk, pošto nisi rekao sa koliko novca raspolažeš za kupovinu novog HD-a ne mogu ti dati preporuku, ali minimalno od 500 GB ili 1TB. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
neaktivan

ove uslikao sam koji HDD imam, ima stoji u ",moj pc" koju matičnu imam vezano za te konektore......što se tiče internih HDD mogu uzeti najbolji (nisam limitiran novcem,jer nisu previše skupi)..tako da šta mi ti savjetujes(eto slike koji HDD sad imam,koliko je kapaciteta, taj novi koji bih uzimao uzeo bi od 1,5 T ili 2T jer mala je razlika u cijeni,ili čakmozda i 3T,interesuje me sad kako to da iskombinujem hoceli moci neki SATA WD interni da se uklopi u ovu moju kofiguraciju'')

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 12:39 (hare mn).
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hare mn kaže...

ove uslikao sam koji HDD imam, ima stoji u ",moj pc" koju matičnu imam vezano za te konektore......što se tiče internih HDD mogu uzeti najbolji (nisam limitiran novcem,jer nisu previše skupi)..tako da šta mi ti savjetujes(eto slike koji HDD sad imam,koliko je kapaciteta, taj novi koji bih uzimao uzeo bi od 1,5 T ili 2T jer mala je razlika u cijeni,ili čakmozda i 3T,interesuje me sad kako to da iskombinujem hoceli moci neki SATA WD interni da se uklopi u ovu moju kofiguraciju'')

Imaš HD Maxtor Sata II i kako sam rekao možeš bez problema staviti novi sata disk. Ako želiš ostati na tom Maxtoru kao sistemskom disku možeš samo dokupiti neki WD Green od 2TB kao storage.

PROTIS http://www.protis.hr/products/details/hdd-sata-iii-2000-gb-wd-caviar-green-35-intellipower-rpm-64mb-wd20earx/46538

ADM http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=10332

Btw, vidim da si u BiH, pa daj link od trgovine gdje kupuješ u BiH.

Imam WD Blue SATA II već 3 godine kao sistemski disk i zadovoljan sam sa njime. Ja bih uzeo WD Blue. Sa Seagate diskovima nemam iskustva.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 15:09 (boxer).
17 godina
Disk od 1 TB

Ove naše trgovine su inače skuplje nego u Hrvatskoj, ali ove cijene su izvan svake granice, stvarno preskupo.

Morat ćeš sam izabrati neki disk, u obje trgovine imaš WD Green od 2 TB ali su preskupi.

U Terabajtu nema izložene cijene nego ćeš morati zvati a u Plusu je cijena diska 278 KM za keš.

Seagate od 2TB je 269 KM u Plusu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

šta ćeš brate ovdje lopova ima koliko hoćeš  {#}... uglvnom ja cu uzeti najvjerovatnije HDD 3.5" 2TB WD Caviar Green SATA3 64MB  (278km).... (to ce bit uskoro dok pokupim pare,uskoro diplomiram pa ce biti love  {#} )

17 godina
hare mn kaže...

šta ćeš brate ovdje lopova ima koliko hoćeš {#}... uglvnom ja cu uzeti najvjerovatnije HDD 3.5" 2TB WD Caviar Green SATA3 64MB (278km).... (to ce bit uskoro dok pokupim pare,uskoro diplomiram pa ce biti love {#} )

Sretno sa diplomskim! {#}

Inače kod nas hardver kupujem u Genelecu i Ingelu (imaš trgovinu u Merkuru na Otoci kod okretaljke).

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 17:43 (boxer).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice