Bootabilan DVD

poruka: 32
|
čitano: 9.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
BOOTABILAN dvd

spržio sam .iso file pomoću nera i sad imam problem

1.kada ubacim dvd windowsi mi ga odmah prepoznaju i započne autoplay

2.na virtualnoj mašini stavim da je prvi boot device cd7dvd rom ali on opet neće da se boota

3.na starom kompu iste postavke kao i na virtualnoj mašini ali neće da se boota

POSTUPAK :

recorder-burn image-xxx.iso-burn

može li mi netko objasniti kako napraviti bootabilan dvd,ali da 100 % radi

2 od 3 dvd-a koje sam napravio pomoću nera nisu bila bootabilna (a trebala su)

ZNAČI,ZANIMA ME RJEŠENJE KOJE 100 % RADI,AKO JE POTREBNO SKINEM I NEKI DRUGI PROGRAM...

4.EVO SADA SAM UBACIO DVD NA NOVI KOMP I IZBACI MI PORUKU "PRESS ANY KEY TO BOOT FROM CD/DVD)

UPREM ENTER I IZBACI MI OVO

ako ne vidite piše ovo

CHOOSE AN OPERATING SYSTEM TO START:

WINDOWS SETUP (EMS ENABLED)

ZNAČI LI TO DA JE DVD IPAK BOOTABILAN ????

ako jest,zašto mi se ne boota na vitualnoj mašini i starom kompu ??

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 19:46 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: BOOTABILAN dvd
patch123 kaže...

spržio sam .iso file pomoću nera i sad imam problem

1.kada ubacim dvd windowsi mi ga odmah prepoznaju i započne autoplay

2.na virtualnoj mašini stavim da je prvi boot device cd7dvd rom ali on opet neće da se boota

3.na starom kompu iste postavke kao i na virtualnoj mašini ali neće da se boota

POSTUPAK :

recorder-burn image-xxx.iso-burn

može li mi netko objasniti kako napraviti bootabilan dvd,ali da 100 % radi

2 od 3 dvd-a koje sam napravio pomoću nera nisu bila bootabilna (a trebala su)

ZNAČI,ZANIMA ME RJEŠENJE KOJE 100 % RADI,AKO JE POTREBNO SKINEM I NEKI DRUGI PROGRAM...

4.EVO SADA SAM UBACIO DVD NA NOVI KOMP I IZBACI MI PORUKU "PRESS ANY KEY TO BOOT FROM CD/DVD)

UPREM ENTER I IZBACI MI OVO

ako ne vidite piše ovo

CHOOSE AN OPERATING SYSTEM TO START:

WINDOWS SETUP (EMS ENABLED)

ZNAČI LI TO DA JE DVD IPAK BOOTABILAN ????

ako jest,zašto mi se ne boota na vitualnoj mašini i starom kompu ??

Da, bootabilan je, no čudi me, no možda ga Windowsi ne prepoznaju kao takvoga, samo u bootu.

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
15 godina
neaktivan
Bootabilan DVD

Meni je najbolji magick iso maker za izradu bootabilnog diska.............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Bootabilan DVD
Ivan 992 kaže...

Nema to veze, Nero MORA njega uraditi ako je zadano kao bootabilnog, ako ne, onda nešto ili nisi dobro uradio ili je Nero s**nje.

15 godina
neaktivan
Bootabilan DVD

U pravu je 4ucker jer i ja sam masu puta radio sa nerom bootabilne diskove i sve 5............

Probaj stavit magick iso ili zamjeni neru.........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 19:59 (Ivan 992).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ivan 992 kaže...

U pravu je 4ucker jer i ja sam masu puta radio sa nerom bootabilne diskove i sve 5............

Probaj stavit magick iso ili zamjeni neru.........

Možeš kao što jekolega rekao, da, Magic ISO, ili pak Ashampoo Burning Tool, barem sa njim nisam nikada imao problema...

15 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Ivan 992 kaže...

Nema to veze, Nero MORA njega uraditi ako je zadano kao bootabilnog, ako ne, onda nešto ili nisi dobro uradio ili je Nero s**nje.

nove informacije

1. XP SP2 koji se nije bootao na virtualnoj mašini i starom kompu na NOVOM SE BOOTA

2.WIN7 koji se nije bootao na virtualnoj mašini i starom kompu na NOVOM SE BOOTA

WTF na kvadrat ???

Shvatio bi da se ne boota na starom,možda ima neka caka

ali zašto se ne boota na virtualnoj mašini ???

ja sam zbunjen....

17 godina
odjavljen
Bootabilan DVD

Ako je virtualna mašima na starom kompu moguće je da je problem u samom optičkom pogonu. Možda jednostavno ne uspije ispravno očitati boot sector.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
patch123 kaže...
4ucker kaže...
Ivan 992 kaže...

nove informacije

1. XP SP2 koji se nije bootao na virtualnoj mašini i starom kompu na NOVOM SE BOOTA

2.WIN7 koji se nije bootao na virtualnoj mašini i starom kompu na NOVOM SE BOOTA

WTF na kvadrat ???

Shvatio bi da se ne boota na starom,možda ima neka caka

ali zašto se ne boota na virtualnoj mašini ???

ja sam zbunjen....

I meni je bio sličan problem, nije se htio bootati, ali Win7, zbog nepodržavanja tj. procesor nije bio 64bita (radilo se o Win7 Enterprise x64), problem riješen, instalacijom x86 verzije...

...no ima slučajeva čitao sam kada ne valja neki fajl na DVDu, znači error ili slično se prikaže...

15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ako je virtualna mašima na starom kompu moguće je da je problem u samom optičkom pogonu. Možda jednostavno ne uspije ispravno očitati boot sector.

virtualna mašina je na novom kompu.....

@ verzija je 32-bitna

ima li itko neko logično objašnjenje za ovaj moj problem ili da zovem istjerivača duhova Smijeh

da remiziram:

1 cd i 1dvd koji se ne mogu pokrenuti na starom kompu i virtualnoj mašini (na novom kompu) mogu se pokrenuti na novom kompu...

obje verzije su 32-bitne

ne izbacuje nikakav error,uopće mi ne prikaže opciju boot from CD/DVD

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:08 (patch123).
16 godina
neaktivan
Koja virtualna mašina? Za VMWare Player ne trebaš ništa pržit, sa Daemon Tools 'mountaš' .iso image na npr. H:/ virtualni DVD uređaj i u postavkama virtualne 'mašine' staviš da ti je DVD uređaj - taj H:/ 'uređaj'. Kad instaliraš Windowse na virtualnu mašinu - vratiš se na Desktop i 'demountaš' taj .iso file.
Jesam zakomplicira? :D
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
16 godina
Bootabilan DVD

Patch, evo skini trial i pokušaj ako imaš viška samo jedan DVD napraviti bootable...

EASY BOOT TRIAL VERSION

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
Koja virtualna mašina? Za VMWare Player ne trebaš ništa pržit, sa Daemon Tools 'mountaš' .iso image na npr. H:/ virtualni DVD uređaj i u postavkama virtualne 'mašine' staviš da ti je DVD uređaj - taj H:/ 'uređaj'. Kad instaliraš Windowse na virtualnu mašinu - vratiš se na Desktop i 'demountaš' taj .iso file.

Microsoft virtual machine 2007

uspio sam ja sve to instalirati preko .iso filea ali dvd neće da mi čita (dvd na kojem je win xp sp3 mi je čitala virtualna mašina,99 % sam siguran)

da,zakomplicira si

kolika ja vidim DVD/CD koji sam spržio JE BOOTABILAN ali ga meni iz nekog razloga želi čitati samo na novom kompu

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:11 (patch123).
16 godina
patch123 kaže...
Šef kaže...

Microsoft virtual machine 2007

uspio sam ja sve to instalirati preko .iso filea ali dvd neće da mi čita (dvd na kojem je win xp sp3 mi je čitala virtualna mašina,99 % sam siguran)

da,zakomplicira si

kolika ja vidim DVD/CD koji sam spržio JE BOOTABILAN ali ga meni iz nekog razloga želi čitati samo na novom kompu

Pa možda sadrži podatke ili nešto koje optički pogon na starom kompu ne može prepoznati.

16 godina
Bootabilan DVD

Gledaj Patch, možda si ti na novom kompu snimio DVD brzine recimo 16x i onda ga htio pokrenuti na starom brzine 8x te možda na starom kompu baš zbog toga, što je snimano na novom kompu brzine 16x i komp stari ne može prepoznati...

Problem resolved, probaj to isto napraviti obrnuto, snimiti npr. 8x na starom kompu te na istom pokrenuti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bootabilan DVD

NOVE INFORMACIJE:

ubacio sam CD sa win xp sp2 u stari komp

uspjelo ga je bootat ali prije nego što se pojavi setup (ono plavo)izbaci mi da fali neka .txt datoteka te da se setup ne može nastaviti

prije 5 minuta to mi nije javljalo na novom kompu i normalno je došlo do setupa

ovo je još više čudno

Ja više ne znam da li da se smijem ili da plačem

na početku mi se plakalo ali sad mi ovo postaje sve smješnije

@čini se da ipak problem nije rješen

ako ga ne može prepoznati zbog brzine,zašto ga onda boota ali javlja da fali neki file ???

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:22 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
patch123 kaže...

NOVE INFORMACIJE:

ubacio sam CD sa win xp sp2 u stari komp

uspjelo ga je bootat ali prije nego što se pojavi setup (ono plavo)izbaci mi da fali neka .txt datoteka te da se setup ne može nastaviti

prije 5 minuta to mi nije javljalo na novom kompu i normalno je došlo do setupa

ovo je još više čudno

Ja više ne znam da li da se smijem ili da plačem

na početku mi se plakalo ali sad mi ovo postaje sve smješnije

Pročitaj moj najzdanji post, možda je do toga, neke fajlove jednostavno ne može pročitati zbog brzine na kojoj je sniman te koja se kosi sa njegovom maximalnom...

Hmm... Ovo je EPIC PROBLEM...

@Patch, probaj zamjeniti čitače/optičke pogone oba kompa te u oba pokrenuti isti DVD, tako ćeš znati da li je do čitača na starom kompu ili pak do nečeg drugoga...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:25 (4ucker).
15 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Pročitaj moj najzdanji post, možda je do toga, neke fajlove jednostavno ne može pročitati zbog brzine na kojoj je sniman te koja se kosi sa njegovom maximalnom...

@Patch, probaj zamjeniti čitače/optičke pogone oba kompa te u oba pokrenuti isti DVD, tako ćeš znati da li je do čitača na starom kompu ili pak do nečeg drugoga...

ali logika mi govori da onda ne bi trebao čitati nikakve fajlove a ne samo 1....

16 godina
patch123 kaže...
4ucker kaže...

ali logika mi govori da onda ne bi trebao čitati nikakve fajlove a ne samo 1....

Logika nekada griješi, taj čitač od starog kompa možda je poluispravan samo, nešto čita nešto ne, jer kad sam radio sustav jednom momku na komp, imao sam dva  DVDa (XP Professional 32bit) i pri učitavanju fajlova na jednom DVDu taj fajl želi pročitati, a na drugom neće, može biti do optike, najprije...

Rekoh ti, zamjeni iz kompova i vidi...

15 godina
neaktivan
4ucker kaže...
Logika nekada griješi, taj čitač od starog kompa možda je poluispravan samo, nešto čita nešto ne, jer kad sam radio sustav jednom momku na komp, imao sam dva  DVDa (XP Professional 32bit) i pri učitavanju fajlova na jednom DVDu taj fajl želi pročitati, a na drugom neće, može biti do optike, najprije...

pošto sad nemam volje ni snage za mijenjanje čitača reći ćemo da postoji mogućnost da si bio u pravu

možda ubrzo navratim do prijatelja,ponijeti ću dvd i cd  i vidjeti radi li kod njega

ako i kod njega radi,čitač je....

ali nismo otklonili još jedan misterij:

zašto mi nijedan od ta 2 cd/dvd-a ne radi na virtualnoj mašini na novom kompu ???

ja otvaram misteriozne teme

evo još jedne:

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cinebench-115-benchmark/54692.aspx?page=2&jumpto=953650&sort=asc&view=flat

liku veći score sa 2,4 nego sa 3,0 GHz hahah

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 20:34 (patch123).
17 godina
neaktivan
Bootabilan DVD

Kada radiš bootabilan dvd u Nero-u koristi opciju Nero Express -> Disc Image or Saved Project, zatim nađi taj ISO file na svom HDD-u i zapeci. Do sada nije bilo problema ni sa jednim ISO fileom pod uvjetom da je on sam bootabilan. Za provjeru bootabilnosti ISO filea koristi UltraISO ili sličan program (PowerISO).

0 0 hvala 0
16 godina
patch123 kaže...
4ucker kaže...

pošto sad nemam volje ni snage za mijenjanje čitača reći ćemo da postoji mogućnost da si bio u pravu

možda ubrzo navratim do prijatelja,ponijeti ću dvd i cd  i vidjeti radi li kod njega

ako i kod njega radi,čitač je....

ali nismo otklonili još jedan misterij:

zašto mi nijedan od ta 2 cd/dvd-a ne radi na virtualnoj mašini na novom kompu ???

Hehe, ako sam recimo u pravu, lupaj hvala na svaki post. Nevinašce

A to za virtualnu mašinu, ima par caka na netu sam čitao, nekada moraš"pravi aktivator" staviti, te ima jedan fajl koji na torrentu skineš (ne sjećam se koji), c/p u system i proraditi će ti...

15 godina
neaktivan
yaro kaže...

Kada radiš bootabilan dvd u Nero-u koristi opciju Nero Express -> Disc Image or Saved Project, zatim nađi taj ISO file na svom HDD-u i zapeci. Do sada nije bilo problema ni sa jednim ISO fileom pod uvjetom da je on sam bootabilan. Za provjeru bootabilnosti ISO filea koristi UltraISO ili sličan program (PowerISO).

hvala na prijedlogu

idući dvd ću tako napraviti pa javim kako će ispasti

btw,kako se tu odabire brzina zapisivanja ???

ne vidim nikakvu opciju....

4ucker kaže...

A to za virtualnu mašinu, ima par caka na netu sam čitao, nekada moraš"pravi aktivator" staviti, te ima jedan fajl koji na torrentu skineš (ne sjećam se koji), c/p u system i proraditi će ti...

kakvi aktivator,pa on mi ne želi bootati cd/dvd....

16 godina
patch123 kaže...
yaro kaže...

hvala na prijedlogu

idući dvd ću tako napraviti pa javim kako će ispasti

btw,kako se tu odabire brzina zapisivanja ???

ne vidim nikakvu opciju....

4ucker kaže...

kakvi aktivator,pa on mi ne želi bootati cd/dvd....

Žuto - To si prvo trebao napraviti prije no što si otvorio temu.

Zeleno - Skontao sam za Virutal XP na Win7, my bad.

16 godina
neaktivan
peč, umjesto tog programa za virtualne mašine instaliraj VMWare Player, vrlo jednostavan za korištenje, napraviš virt. mašinu za 5 minuta. I onda za instalaciju slijediš postupak opisan iznad. Ali, toliko je lagana za korištenje da ćeš sam skužit.
Ingame: (_.:BRUNO:._) /// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
peč, umjesto tog programa za virtualne mašine instaliraj VMWare Player, vrlo jednostavan za korištenje, napraviš virt. mašinu za 5 minuta. I onda za instalaciju slijediš postupak opisan iznad. Ali, toliko je lagana za korištenje da ćeš sam skužit.

probat ću,hvala na savjetu

javim rezultate kad instaliram

trenutno instaliram windows 7 na vmware virtual machine,kasnije ću win xp sp2

ako obje prođe u redu onda je sigurno do optičkog pogona na starom kompu

WINDOWS 7 USPJEŠNO INSTALIRAN

trenutno se instalira xp (onaj koji "ima error" na starom kompu a nema na novom)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 12:26 (patch123).
15 godina
neaktivan
Bootabilan DVD

danas sam skinuo vmware i uspio sam instalirati win 7 i xp sp2 sa dvd/cd

da remiziram

WINDOWS XP SP2 32-BIT -

radi na novom kompu

radi na vmware virtualnoj mašini

čita ga na starom kompu ali izbaci da nedostaje neki file i instalacija se ne može nastaviti

WINDOWS 7 ULTIMATE 32-BIT -

radi na novom kompu

radi na vmware virtualnoj mašini

ne prepoznaje ga kao bootabilan dvd na starom kompu(brzina na dvd čitaču je 16x a tom sam brzinom spržio dvd)

IMA LI OBJAŠNJENJA ILI ĆE OVO OSTATI MISTERIJ ???

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 23:41 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zeza te BIOS na starom PC-u. Ako na starom PC-u mozes iskopirati sadrzaj CD-a onda to je to. Ako ne mozes onda trazi krivca u citacu

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
Lazarus Long kaže...

Zeza te BIOS na starom PC-u. Ako na starom PC-u mozes iskopirati sadrzaj CD-a onda to je to. Ako ne mozes onda trazi krivca u citacu

... ili u kvaliteti snimljenog medija. Poruke i ponašanje je tipično za problem kod čitanja, obično nastane zbog previsoke brzine snimanja + kvaliteta medija + stanje čitača. To bi objasnilo random ponašanje.

Boot CD je preporučljivo snimati na nižim brzinama.

Za virtualce možeš direktno mountati ISO (pa se time eliminiraju te greške) i netreba nikakav poseban soft za snimanje ISOa, jer to može svaki od njih.

Nero u express modu 'sakrije' opcije...

Pošto su ISO-i, vjerojatno 'pronađeni' negdje ubespućima NETa, može u tome biti razlog, jer npr. slipstreamana verzija npr. XPa s SP3 i SATA driverima može bootat na jednom PCu a na drugom ne (ovisi o chipsetu). To je zbog customizacije, dok bi 'čisti-tvornički' ISO normalno bootao, ali nebi imao spomenute drivere ('F6').

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
Lazarus Long kaže...

... ili u kvaliteti snimljenog medija. Poruke i ponašanje je tipično za problem kod čitanja, obično nastane zbog previsoke brzine snimanja + kvaliteta medija + stanje čitača. To bi objasnilo random ponašanje.

Boot CD je preporučljivo snimati na nižim brzinama.

Za virtualce možeš direktno mountati ISO (pa se time eliminiraju te greške) i netreba nikakav poseban soft za snimanje ISOa, jer to može svaki od njih.

Nero u express modu 'sakrije' opcije...

Pošto su ISO-i, vjerojatno 'pronađeni' negdje ubespućima NETa, može u tome biti razlog, jer npr. slipstreamana verzija npr. XPa s SP3 i SATA driverima može bootat na jednom PCu a na drugom ne (ovisi o chipsetu). To je zbog customizacije, dok bi 'čisti-tvornički' ISO normalno bootao, ali nebi imao spomenute drivere ('F6').

snimanje windows 7 je bilo na brzini 16x (isto koliko podržava i čitač dvd-a na starom kompu,na njemu piše 16x)

kako misliš kvaliteta medija ??'

znam da se za virtualce može direktno mountati .iso ali ja sam htip provjeriti je li on dobro spržen na cd/dvd...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice