Uputa: Stremio 2026 najbolji setup

poruka: 32
|
čitano: 5.039
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Nastavak odnosno nova verzija viralne teme :) Uputa: Stremio+RealDebrid+Torrentio

Zasto? Ovaj setup je inicijalno malo kompliciraniji, ali s puno vise opcija, robusniji, ukljucuje dosta vise redundancya odnosno puno manja sansa da nesto nece raditi jer ne ovisimo samo o Torrentiu nego ukljucujemo ~7 alternativa kao fallback, itd.

Takoder, ovaj setup sadrzi kataloge za home page i detalje kako ih podesiti "po svome", te integraciju sa Simkl (stranica/ aplikacija za pracenje i ocjenjivanje filmova/ serija/ animea, alternativa Traktu/ TVTimeu i slicno).

Originalna uputa generalno i dalje funkcionira, ali Torrentio je u zadnjih nekoliko mjeseci pola vremena nefunkcionalan/down, vjerojatno cisto radi kolicine korisnika, pa je mudro imati nekoliko opcija.

Dakle, pocnimo, ukratko i korak po korak...

1. Priprema - accounti i API keys

Preporucam napraviti sve racune i nabaviti sve potrebne API kljuceve unaprijed, te ih ukopirati u Notepad ili tako negdje za kasniji laksi pristup, trebat ce ih unjeti na nekoliko mjesta.

- napraviti besplatni Stremio account (https://www.stremio.com/)

- napraviti Real-Debrid account (http://real-debrid.com/) (referral link), uplatiti jedan od paketa - cijena je 16 EUR/ 6 mj. Ukratko, ovo je jedino sto se placa u cijelom setupu, a sluzi brzom i sigurnom pristupu velikoj vecini sadrzaja - skidate direktno sa enkriptiranih servera umjesto p2p sa torrenta. Max brzina i omogucava sigurno koristenje cak i u zemljama koje se bore protiv High Seasa :)

UPOZORENJE: real-debrid dozvoljava koristenje sa samo jedne vanjske IP adrese odjednom. dakle, nema dijeljenja sa obitelji, prijateljima itd. ali se moze gledati na vise uredaja odjednom iz istog kucanstva odnosno na istoj mrezi. Kopirati API key s adrese: https://real-debrid.com/apitoken

- napraviti TMDB account (https://www.themoviedb.org/) - koristi se za najtocnije metapodatke za filmove. Izraditi besplatni API kljuc (Settings gore desno -> API -> Request an API Key -> Generate a new API key), formular se moze popuniti random podacima, ne trebaju biti tocni. Kopirati API Key i API Read Access Token.

- napraviti TVDB account (https://www.thetvdb.com/) - koristi se za medapodatke za serije. Nabaviti besplatni API key - https://www.thetvdb.com/api-information - odabrati "Less than 50k a year" za Project revenue, ostali podaci mogu biti proizvoljni/ nebitno. Kopirati API key.

- opcionalno: nabaviti besplatni GEMINI API key za bolje, AI-assisted pretrage. Treba vam samo Google account koji pretpostavljam gotovo svi imaju, a link za nabaviti API key: https://aistudio.google.com/api-keys

- opcionalno/ snažna preporuka: Simkl. Addon za praćenje, ocjenjivanje, preporuke, notifikacije o izlasku serija/ epizoda itd. U ovoj konfiguraciji podrzava i automatski Scrobbling. Korištenjem referral linka za registraciju imate 24 sata za dobiti 50% off za VIP plan - međutim vjerujem da rijetko kome treba, osnovni/ besplatni paket je ok, a Pro se moze otkljucati besplatno samim redovnim posjecivanjem stranice. Vidite dal vas zanima, na linku su sve razlike izmedu dostupnih paketa.

2. Stremio cleanup

- ulogirati se u https://web.stremio.com/ , pod Addons "Uninstall" sve postojece addonove osim Cinemeta i Local Files Storage.

3. Instalacija AIOStreams

Link za instalaciju - odabrati Advanced kad pita koju vrstu setupa zelite. 

- otici na Save & Install tab (sidebar, lijevo), Import, Import Template - unjeti ovaj link (desni klik, "Copy link address"), Go, Use this Template Now 

- pojavljuje se "Select Services" izbornik, odabiremo (u sklopu ove upute) samo Real-Debrid, Next

- pojavljuje se "Template Options" izbornik:

Formatter Style (nebitno/ po preferenci, ali preporucam ukljuciti Show Filename opciju),

Preferred Languages (preporucam Engleski, odnosno ne dirati - i ukljuciti "Show only preferred Languages", nema brige, i dalje ce se normalno pojavljivati i "original" jezici tipa za internacionalne filmove, opcija samo smanjuje kolicinu rezultata sa raznoraznim dubovima a koji nemaju i originalni/ engleski jezik)

Preferred Subtitles (koji titlovi se automatski loadaju kad pokrenete stream, tu mozete staviti Hrvatski, ja imam Engleski, titlovi se u ovom setupu uzimaju sa OpenSubtitles Pro, ali moze se staviti "sa strane" i titlovi.com ili sto vec zelite)

Addon Options - birate zelite li Anime addonove (ja zelim) i podrsku za Debridio (ne).

HTTP Addons - nista

Global Timeout - ostavio default 5,000 - 5 sekundi. Po defaultu, pretraze se rezultati svih ukljucenih scrapera (dakle Torrentio, Stremthru, MediaFusion, Comet...) i prikazu najbolji rezultati s obzirom na postavljene filtere.

Sorting Options - ostavljamo default osim ako znate sto radite 

Language Priority Default sort order

Next

- pojavljuje se "Enter Credentials" izbornik. Tu ubacujemo sve API keyeve koje smo izgenerirali i kopirali u Notepad u koraku 1.

Dakle:

Real-Debrid API key

TMDB API Key

TMDB Access Token

TVDB API Key

Load template.

Sad, prije samog koraka instalacije u Stremio, imate priliku proci kroz sve postavke (lijevi sidebar). Ali za 99.9% vas, ne bi trebalo biti potrebe za tim.

Konačno: Save & Install tab, upisati sifru (zapisite je negdje, to ce biti sifra kojom kasnije pristupate svojoj konfiguraciji da ne morate sve ispocetka), stisnuti Create. Stisnuti Install, Stremio Web (osigurajte da ste ulogirani u Stremio web sto smo vec napravili u koraku 2).

Ako trebate pristupiti ovoj konfiguraciji ponovo u buducnosti, to radite tako da iz Stremio -> Addons stisnete "Configure"/ zeleni kotacic na AIOStreams addonu, te ukucate sifru koju smo maloprije definirali. Onda podesite sto vec zelite, instalirate ponovo u Stremio i "Uninstall" staru verziju addona (koja ce biti ispod novonastale nakon izmjena).

Ako je sve proslo ok, sad imate AIOStreams u Stremio Addonsima.

4. Instalacija AIOMetadata (metapodaci & katalozi)

Link za instalaciju - otici na Configuration tab (gore desno), Import Configuration, odabrati file koji skinete sa sljedeceg linka: Link KAO JSON, ne kao .txt. Dakle desni klik na link, Save target as..., All Files file type, a ekstenziju rucno ukucate .JSON.

- nakon uspjesnog importa konfiguracije, otici u Integrations tab i ponovo unjeti API keys:

TMDB API Key

TVDB API Key

Google Gemini API Key

RPDB API Key - unjeti "t0-free-rpdb" bez navodnika

- Catalogs tab:

Po defaultu je ukljuceno 109 kataloga (po Streaming servisima, godinama, zanrovima, popularnosti, trendingu itd). Namjestite si kako vam pase, za svaki klikom na odgovarajucu ikonicu (oko) mozete ukljuciti/iskljuciti i odluciti dal da se prikazuje na home pageu ili ne (ikonica kucice).

Ako dobijete gresku pri instalaciji u zadnjim koracima, vjerojatno imate previse kataloga pa ih probajte smanjiti na neki razumniji broj, 10-20.

Redoslijed je drag and drop, prioritet ide odozgora prema dolje, dakle onaj koji je na vrhu ce vam se prikazivati na vrhu Home pagea u Stremiu.

Takoder ovdje mozete dodati integraciju sa Simkl (preporucam!), te dodati i te kataloge.

moj osobni setup je:

Simkl Watching Shows

Simkl Watching Anime

Simkl Plan to Watch Shows

Simkl Plan to Watch Anime

Simkl Plan to Watch Movies

Simkl Trending Shows

Simkl Trending Anime

Simkl Trending Movies

Popular (Movie - TMDB)

TVDB - Trending (Series)

Most Popular (Anime) - MAL

Most Favorites (Anime) - MAL

Top Series (Anime) - MAL

Search tab - ukoliko zelite search za anime, ukljuciti opcije za Anime (Series) Search Engine i Anime (Movies) Search Engine - po defaultu su iskljucene. Također, ako NISTE unjeli Google Gemini API key, iskljucite "AI-Powered Search" inace se konfiguracija nece moci saveati.

Konacno, nazad na Configuration tab, Save Configuration, opet zapamtiti/ zapisati sifru koju unesete. Ako trebate pristupiti ovoj konfiguraciji ponovo u buducnosti, to radite tako da iz Stremio -> Addons stisnete "Configure"/ zeleni kotacic na AIOMetadata addonu, te ukucate sifru koju smo maloprije definirali. Onda podesite sto vec zelite, instalirate ponovo u Stremio i "Uninstall" staru verziju addona (koja ce biti ispod novonastale nakon izmjena).

Install -> Stremio Web.

Ako je sve proslo ok, i ovaj addon ce se pojaviti u Stremiu te bi sada, uz pravilno pracenje upute, trebali imati: Cinemeta, Local Files Support, AIOStreams i AIOMetadata.

5. Cleanup i mijenjanje poretka addona

- otici na Cinebye - ulogirati se sa Stremio podacima 

- pod 2-Options, odabrati sve 3 Cinemeta opcije

- pod Manage Addons, drag and dropom promijeniti redoslijed da bude ovakav:

Cinemeta

AIOMetadata

AIOStreams

Local Files

- stisnuti (pod 3- Sync Addons") Sync to Stremio. 

I to je to. Sad je sve konfigurirano u Stremio Webu te ce se automatski sinkronizirati na bilo koji Stremio klijent u koji se ulogirate s istim Stremio accountom, dakle na TV/ mobu/ laptopu/ u gostima... 

Ako trebate ikakve addone povrh ovog svega ukljucenog u scopeu ove upute, slobodno ih stavite - titlovi.com i slicno. Takoder, u AIOStreamsu i AIOMetadata postoje raznorazne druge opcije kojih se nisam ni dotakao, tipa podrska i za razno razne druge integracije i liste, tipa Trakt, kojeg ne preporucam jer vise ne radi nego radi.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2026 23:20 (Minneyar).
Moj PC  
46 0 hvala 47
15 godina

Hvala ti na uloženom trudu 👍

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Odlican guide hvala.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Postavija sve, popodne radilo, i sad vec satima nece nista da loada , izbacuje greske za kataloge 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Uputa: Stremio 2026 najbolji setup
TKScump kaže...

Postavija sve, popodne radilo, i sad vec satima nece nista da loada , izbacuje greske za kataloge 

Meni rade svi. Probaj smanjiti broj kataloga. Dodat cu to i u uputu jer moze doci do greski ako ostavite upaljeno svih 100injak kataloga.

9 godina

Ako vam treba vise slotova za gledanje u isto vrijeme koristite torbox jer je puno isplativiji, za 3 usd mogu 3 racuna od jednom koristit uslugu ima dosta opcija moze se kupovat dodatni slotvi po potrebi. Ja koristim pro plan i za 10 dolara mjesecno sam podjelio rodbini i prijateljima 15ak racuna(sanse da svi gledaju u isto vrime su jako jako male) jos uz to dobijete usenet u pro verziji koji daju bas super kvalitetu filmova. Dobro je i za skidanje igara sa torenta jer skida po max brzini. Razlika izmedju njega i real debrida je skoro nikakva.

1 0 hvala 0
13 godina
Minneyar kaže...

Cinemeta

AIOMetadata

AIOStreams

Local Files

sve složio, sve radi... osim simkl, nema uopće simkl u ponudi kataloga... al sam složio nešto - popular movies, popular series, pa onda netflix, hbo, prime itd...

manje bitno, ali zanima me ovo pod točkom 5.

pod 2-options - te tri cinemeta opcije su zapravo 'remove', da li da odaberem remove sve tri ili si mislio da ih ostavim

14 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Cinemeta

AIOMetadata

AIOStreams

Local Files

sve složio, sve radi... osim simkl, nema uopće simkl u ponudi kataloga... al sam složio nešto - popular movies, popular series, pa onda netflix, hbo, prime itd...

pod 2-options - te tri cinemeta opcije su zapravo 'remove', da li da odaberem remove sve tri ili si mislio da ih ostavim

Simkl je u traci odmah iznad liste kataloga, S ikonica. Otvara se novi prozor u kojem autentificiras i odaberes koje Simkl kataloge zelis, pa se pojave u velikoj listi kataloga i dalje isto kao sa svim ostalima.

Za Cinemeta, da, remove odnosno patch.

13 godina
Minneyar kaže...
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Cinemeta

AIOMetadata

AIOStreams

Local Files

Simkl je u traci odmah iznad liste kataloga, S ikonica. Otvara se novi prozor u kojem autentificiras i odaberes koje Simkl kataloge zelis, pa se pojave u velikoj listi kataloga i dalje isto kao sa svim ostalima.

zahvaljujem i još nešto... kad bi htio složiti klincima (koji su kod bivše na drugo adresi), jel se može ovo izvesti kod njih, a da se veže na moj rd račun ili je pametnije otvoriti im novi/njihov real debrid račun... 

14 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Cinemeta

AIOMetadata

AIOStreams

Local Files

zahvaljujem i još nešto... kad bi htio složiti klincima (koji su kod bivše na drugo adresi), jel se može ovo izvesti kod njih, a da se veže na moj rd račun ili je pametnije otvoriti im novi/njihov real debrid račun... 

Pise vec, moze se ali se ne smije gledati istovremeno s oba IP-a. Za tako nesto bi bio bolji Torbox kako je objasnio kolega par postova iznad. Samo sto ima losiji cache/ dostupnost sadrzaja.

20 mjeseci
Pozdrav, postoji li neki addon koji pokazuje ono sto tek dolazi kao npr. netflix coming soon?

0 0 hvala 0
14 godina
Mr. Right 1808 kaže...
Pozdrav, postoji li neki addon koji pokazuje ono sto tek dolazi kao npr. netflix coming soon?

Postoji Simkl Airing Soon katalog koji moze posluziti za tako nesto. Samo sto se odnosi samo na serije/ filmove koji su u statusu "Watching" ili "Plan to watch", dakle ne opcenito na sve sto dolazi.

10 godina
Minneyar kaže...

Probaj smanjiti broj kataloga. 

bez obzira koliko kataloga izaberem sve mi pokaže u stremiu... U AIOMetadata kad sa taba catalogs odem na bilo koji drugi tab i vratim se nazad sve se resetira na staro.... Ne vidim u tabu catalogs opciju za snimanje.

“You had me at ‘Meat Tornado.’”
14 godina
ID2502 kaže...
Minneyar kaže...

Probaj smanjiti broj kataloga. 

bez obzira koliko kataloga izaberem sve mi pokaže u stremiu... U AIOMetadata kad sa taba catalogs odem na bilo koji drugi tab i vratim se nazad sve se resetira na staro.... Ne vidim u tabu catalogs opciju za snimanje.

Nema "opcije za snimanje" osim u zasebnom tabu Save & Install. Trebalo bi "uhvatiti" sve sto radis (dakle tick/ untick za svaki katalog ikonica), ak nece probaj drugi browser. Imao sam par problema s Braveom, rijesio bih ih prebacivanjem na Firefox.

14 godina

stari dosad sam imao stremio i torentio, svaki peti je radio normalno stream ali sa stekanjem, cast izuzetcima koji su radili bez problema... dopizdilo mi je i rekao idem popratiti ovaj tutorial jer na starom se nebi snasao i mozda nesto radi/ne radi, platio 16e, svaki korak ispratio i evo gledam svaki film/seriju bez ikakvog problema, legenda si i treba ti spomenik dignut, zivio! , jos me kopa ovaj trakt, maknuo ga ali i dalje pokazuje se u stremio ali praznih kataloga, nebitno, sitnica je..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ProTeinZ kaže...

stari dosad sam imao stremio i torentio, svaki peti je radio normalno stream ali sa stekanjem, cast izuzetcima koji su radili bez problema... dopizdilo mi je i rekao idem popratiti ovaj tutorial jer na starom se nebi snasao i mozda nesto radi/ne radi, platio 16e, svaki korak ispratio i evo gledam svaki film/seriju bez ikakvog problema, legenda si i treba ti spomenik dignut, zivio! , jos me kopa ovaj trakt, maknuo ga ali i dalje pokazuje se u stremio ali praznih kataloga, nebitno, sitnica je..

Makni sve Trakt-related addonove (i generalno iz Stremia i iz AIOMetadata - po defaultu su ukljuceni neki Trakt katalozi), i u samim opcijama Stremia makni Trakt Scrobbling. 

13 godina

jel postoji neka opcija koja bi filmove i serije po defoltu prikazivala u full ekranu, bez onih crnih crta

nekako mi impresivnije izgledaju filmovi bez tih crnih crta, a vjerojatno bi se smanjila i mogućnost burn-ina, obzirom da samo filmove i serije gledam na c4 oledu i onda su te dvije crne crte skoro pa konstanta, osim kad baš naletim na verziju filma koja je u full screen modu

EDIT

ili možda ta opcija postoji negdje na lg oledu, neovisno jel izvor stremio ili direktno s kompa

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2026 22:21 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...

jel postoji neka opcija koja bi filmove i serije po defoltu prikazivala u full ekranu, bez onih crnih crta

nekako mi impresivnije izgledaju filmovi bez tih crnih crta, a vjerojatno bi se smanjila i mogućnost burn-ina, obzirom da samo filmove i serije gledam na c4 oledu i onda su te dvije crne crte skoro pa konstanta, osim kad baš naletim na verziju filma koja je u full screen modu

EDIT

ili možda ta opcija postoji negdje na lg oledu, neovisno jel izvor stremio ili direktno s kompa

To je do samog filma, u kojem aspect ratiu je sniman. Mozes "nasilu" u opcijama TV maknuti "crne trake", al tako da TV zapravo zumira scenu dovoljno da se maknu crne trake, pa ne izgleda kako je kreator zamislio i gubis dio slike, dakle dijelove scene s rubova jednostavno neces vidjeti. Tak da bolje ne dirati i drzati se creator's intenta, imo.

18 godina
Hvala lijepa na ovom setupu. Imam stremio vec neko vrijeme sa RealDebrid Torrentio ali ovo ispod mi vise treba nego to kaj vec imam.

Grazie.
12 godina
picajzla0707 kaže...

EDIT

Imaš opciju u stremiu kad pokrenes video(crop,fit,stretch). U postavkama Stremia ne moš namistit zadano skaliranje za exo, ali mos stavit VLC ka zadani i u njemu namistit zadano skaliranje(ne znam konkretno za WebOS). 

Iako slažem se s kolegom ili ce ti falit slike(crop) ili ce bit proširena/sužena(stretch) ovisno jeli 21:9 ili 4:3.

12 godina
picajzla0707 kaže...

EDIT

Zasto bi to radio?Usrat ces sliku.

Origin_Steam: hrka11
13 godina
hrka11 kaže...
picajzla0707 kaže...

EDIT

Zasto bi to radio?Usrat ces sliku.

imaš gore razloge zašto

nije doduše imperativ

12 godina
picajzla0707 kaže...

Zbunilo me ovo "mogucnost burn in-a" ako sam ja dobro shvatio oled radi na naci ta ugasi piksel skroz kad treba prikazat crnu boju sto znaci da ne moze doc do burn ina na tom dijelu jer slika je crna-- iskljucena.

Nekako mi je blesavo na oledu gledat rastegnutu sliku ili odrezanu sa strana gdje ti fali sadrzaj...kako god hoces,objasnili su ti vec kako mozes to napravit.

13 godina
hrka11 kaže...

Zbunilo me ovo "mogucnost burn in-a" ako sam ja dobro shvatio oled radi na naci ta ugasi piksel skroz kad treba prikazat crnu boju sto znaci da ne moze doc do burn ina na tom dijelu jer slika je crna-- iskljucena.

Nekako mi je blesavo na oledu gledat rastegnutu sliku ili odrezanu sa strana gdje ti fali sadrzaj...kako god hoces,objasnili su ti vec kako mozes to napravit.

stvar je u tome da se pikseli na oledu troše i burn in se događa zbog nejednakog trošenja pixela, a obzirom da ja samo gledam filmove i serije na njemu, neminovno će doći do razlike u dijelu ekrana na kojem su ugašeni pixeli i onog koji je osvijetljen i koji radi... možda se varam ili možda to nije više toliki problem, ali to je princip burn in problema

nekidan sam gledao film koji se 'pruži' preko cijelog ekrana i odmah zatim film sa crnim crtama gore i dolje i jednostavno mi je onaj prvi puno impresivniji

znam da je vjerojatno samo zumiran i da mi zato fali slike sa strane, ali kad se snimaju filmovi uvijek se pazi da ništa bitno nije u tim krajnje desnim i krajnje lijevim dijelovima slike, baš zato jer će se prikazivati u različitim formatima

dakle i kad zumiram film da mi makne crne crte, opet sa tim što odreže malo slike s jedne i druge bočne strane ne gubiš skoro ništa

ali mislio sam da se to može automatski namjestit, jer mi se ne da za svaki film pojedinačno to namještat

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:07 (picajzla0707).
18 godina

Koliko kužim burn in nije problem na oledima već neko vrijeme ako ga ne koristiš za skroz statičan prikaz (a i na kompovima se sve više pojavljuje, pa valjda imaju neku tehnologiju i za statične, tipa ikone na alatnim trakama i sl.). Za filmove i serije to ne bi uopće smjelo biti problem a kao što hrka kaže na crnom dijelu se pikseli uopće ne pale.

Ako te muči da bi slika s vremenom mogla izblijediti na dijelu koji nije crna traka, pa da npr. vidiš tu razliku na ugašenom TV-u, ne mogu tvrditi ali rekao bih da su šanse za to nikakve do minimalne.

Evo baš sam malo proguglao i u prva tri rezultata dva kažu da nema realne šanse za to (a reddit ne mogu čitati jer nemam account):

AVS Forum

avforums

No još interesantniji je članak na Tom's hardware-u iz 2023. koji prenosi test upravo u tom smislu, pa pogledaj (možda čak nađeš i svoj TV unutra ako je stariji).

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:18 (Veliki Brat).
13 godina

ma to mi je manji problem, kao što kažeš danas je taj burn in daleko manje moguć nego na prvim oledima, pogotovo što je upaljen samo par sati dnevno 

više mi je bilo što mi se sviđa kad je slika preko cijele površine televizora, al ajd ok, creator content i kako su oni to zamislili, ima i to smisla

12 godina
picajzla0707 kaže...

stvar je u tome da se pikseli na oledu troše i burn in se događa zbog nejednakog trošenja pixela, a obzirom da ja samo gledam filmove i serije na njemu, neminovno će doći do razlike u dijelu ekrana na kojem su ugašeni pixeli i onog koji je osvijetljen i koji radi... možda se varam ili možda to nije više toliki problem, ali to je princip burn in problema

nekidan sam gledao film koji se 'pruži' preko cijelog ekrana i odmah zatim film sa crnim crtama gore i dolje i jednostavno mi je onaj prvi puno impresivniji

znam da je vjerojatno samo zumiran i da mi zato fali slike sa strane, ali kad se snimaju filmovi uvijek se pazi da ništa bitno nije u tim krajnje desnim i krajnje lijevim dijelovima slike, baš zato jer će se prikazivati u različitim formatima

dakle i kad zumiram film da mi makne crne crte, opet sa tim što odreže malo slike s jedne i druge bočne strane ne gubiš skoro ništa

ali mislio sam da se to može automatski namjestit, jer mi se ne da za svaki film pojedinačno to namještat

Ne bih se slozio ni s jednim ni drugim sto govoris ali ok,ako se bojis burn in-a onda radi tako kako si skontao,mislim da je najlakse dodat VLC kao zadan i kod njeg imas te opcije koje trazis.

Nije stvar u tome jel “ima nesto u cosku” nego kako je kadar napravljen,Nolan ili Villeneuve koriste cijelu sirinu slike da bi kadar imao balans i osjecaj prostora,pejzaz,detalji bla bla.

Kad zumiras da maknes crne trake, ne skidas “prazno” nego mijenjas kompoziciju i slika postaje losija.

Ne gubis samo rubove nego i dojam koji je namjerno napravljen.

Ali kuzim da te zivcira to jer ne izgleda ekran iskoristen pa onda napravi kako ti pase. Javi jesi uspio s ovim VLC kao zadani na C4,imam ga i ja,ali to nisam pokusavao.

18 godina

A jbga, nabavi si projektor. 

Gledam te!
12 godina
Minneyar kaže...

Dobro si ti to sazeo i radi odlicno.Stremi vec koju godinu koristim imam sve podeseno ali ajd htio sam ovo probat i radi dobro.

Samo me zanima dali je moguce skratit vrijeme da izbaci rezultate?

S torentiom ili meteorom rezultati su instant,a s ovim se ceka par sekundi da se pojave.

Jos mi je problem bio da mi animirane crtane izbacuje HRV jezik prvi ako ima,ali to sam nakon supanja malo vise rijesio.

13 godina
hrka11 kaže...

Ne bih se slozio ni s jednim ni drugim sto govoris ali ok,ako se bojis burn in-a onda radi tako kako si skontao,mislim da je najlakse dodat VLC kao zadan i kod njeg imas te opcije koje trazis.

Nije stvar u tome jel “ima nesto u cosku” nego kako je kadar napravljen,Nolan ili Villeneuve koriste cijelu sirinu slike da bi kadar imao balans i osjecaj prostora,pejzaz,detalji bla bla.

Kad zumiras da maknes crne trake, ne skidas “prazno” nego mijenjas kompoziciju i slika postaje losija.

Ne gubis samo rubove nego i dojam koji je namjerno napravljen.

Ali kuzim da te zivcira to jer ne izgleda ekran iskoristen pa onda napravi kako ti pase. Javi jesi uspio s ovim VLC kao zadani na C4,imam ga i ja,ali to nisam pokusavao.

ma ne bojim se burn ina, nego mi je usput to palo na pamet kao dodatan plus 

a što se tiče umjetničkih dojmova, problem je što su oni zamišljeni u kino formatu, a mi taj format na televizoru nemamo

nekom ne smetaju te crne crte, ne smetaju niti meni drastično, ali jednostavno mi ljepše izgleda kad se slika pruži preko cijelog oleda, a ne samo na 70-80% srednjeg dijela ekrana

i fala za savjet, probat ću se se poigrat s tim, pa vidjet kako izgleda

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice