Tesla TV + EON box (HDMI CEC)

poruka: 7
|
čitano: 809
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Tesla TV + EON box (HDMI CEC)
Postoji li mogućnost da daljincem od eon boxa (Telemach BH) upravljam volume opcijom na Tesla TV 50E625BUS?

Želim da minimalno koristim daljinski od TV, jer 99% stvari radim preko boxa, a za to mi je potrebna još samo ova opcija.
Preko HDMI CEC mogu samo da palim i gasim oba uređaja jednim daljinskim, što mi je ok, ali nemam opciju za volume .

E sad, daljinski od boxa je univerzalni, ali prihvata samo 3digit code. Na netu za Teslu pronalazim samo 4digit.

Pokušao sam i kodove od Vestela (navodno je to proizvođač Tesle, Toshibe itd.) ali ne rade.

Ima li neko sličnu kombinaciju, ili možda zna neki 3digit code za Teslu?

Hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2025 14:02 (PPdoX).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Tesla TV + EON box (HDMI CEC)
Moze obratno tj da daljincem od tv kontroliras box,.ovo koliko znam ne ( koristio taj box davno pa znam)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Meni to ne odgovara. Želio bih da koristim baš daljinski od boxa, da ne navodim razloge, ima ih nekoliko.
Power on/off radi na oba preko CEC, ali to mi nije dovoljno. Pošto kažeš da ne može, onda ću samo preformulirati pitanje,

Zna li neko 3digit code od Tesla TV za univerzalne daljince?

Edit: kodovi sa uputstava eon daljinskog također ne rade
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2025 14:24 (PPdoX).
4 godine
Mislim da možeš, na daljiskom bar kod mene, gore ljevo imaš gumb tv/stb, na njemu se prebacuje tv na box i obrnuto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Da ima, ali mi treba 3digit code da uparim sa TV. Dosada nijedan kod nije radio.
16 godina

-kad ne znaš kod, tad postoji traženje-automatika... ili učenje. .. potraži upute i ako postoji, probaj..

-generička uputa je da tad u pretraživanju paziš-gledaš na led-laser blicanje i zapišeš broj tj tak ti signalizira kod kao morezeova, znamenku po znamenku..

-jedino što ako nije 'baš pravi' kod, ne moraju raditi sve funkcije-tipke.. pa si na istom stanju kao i sad ili jedan problem riješiš kao glasnoću ali neće nešto drugo..

... a ovo može biti i problem takvog pogrešnog koda, sličan-dio.. jer mada postoje i ne bi se trebali mijenjati bez razloga, mijenjaju se, pa što nađeš u nekim uputama neke generacije ne mora biti za iduću.. stari-novi kod, dok neki brandovi-modeli imaju nekoliko kodova.. tražiš dalje-idući.. ako jedan ne radi, drugi možda ili ako radi 'na pola'.. može ih biti više.

-univerzalni daljinski dolaze s uputama-kodovima.. pa ih iskoristiš za pokušaj-traženje teoretski bilo koji model-upute dok po nekoj logici pokušaš pogoditi nešto što je sličnije onom što držiš u ruci..

-napomena, tv-telekomi i sl kompanije ne proizvode ništa, hw-uređaje.. to porizvodi neki pravi-oem.. dok telekomi naruče neki model, koji može biti identičan trvorničkom na tržištu a može biti i različit ili poseban-jedinstven.. tad i ovaj problem daljinskog treba tako riješavati.. od nekud krenuti a to da nije isti kod nije neobično tj neobičnije je što ima samo tri znamenke ..

-traži manuale, bilo koja sličnost, model-brand pa do izgleda daljinskog.. i potraži traženje koda kojom kombinacijom tipki se aktivira.. + ne mora biti prvi pronađen a ako je idući možda točan problem je što se to radi u pravilu korištenjem tipke za gašenje i kad je 'pogođena' isključi uređaj, pa stane na toj zadnjoj kombinaciji.. a ako je možda iduća prava do nje ne dođe.. tad samo logički probaš veći broj koji je dalje na takvom brojaču kao moguć-točan itd.. 

+ isključi cec i sl. .. jer može 'zavarati' u traženju, tj tad to ne mora biti pogođen-pravi kod nego cec.. a tad opet nisi upario pravi.. cec uključiš kad to riješiš-pogodiš..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
Meni je automatski prepoznal kad sam ga spojil na tv (samsung). Vidi jel ima kakvu mogućnost automatskog traženja u uputama.
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice