Televizor do 4500kn - 106cm

poruka: 82
|
čitano: 30.820
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Televizor do 4500kn - 106cm

bara kad toliko dijeliš savjete o televizorima,ja imam pitanje dali si ti sve te televizore gledao uživo ili si samo pročitao recenzije

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

bara kad toliko dijeliš savjete o televizorima,ja imam pitanje dali si ti sve te televizore gledao uživo ili si samo pročitao recenzije

Zašto bi ih trebao sve vidjeti uživo?

17 godina
neaktivan

Zivot mu se sastoji od odlaska pred izlog i davanja informacija na forumu.Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

pa ako nisu vidio neki televizor uživo kakvu ima sliku kako možeš davati savjete o tim televizorima samo na osnovi recenzija i tehničkih karakteristika,malo je glupo zar ne

15 godina
neaktivan

Ajmo ovako. Vi koji zagovarate gledanje TV-a odite u dućan i usporedite 10 televizora a ja i Bara ćemo pročitati 10 recenzija sa respektiranih sajtova koji vrše detaljna mjerenja svakog mogućeg parametra slike. I vidit ćemo kasnije tko može realniji i inteligentniji savjet dat u vezi kupovine. I kasnije ćemo sve te TV-e usporediti u kalibriranim uvjetima u zamračenoj prostoriji i vidjeti tko je više bio u pravu u vezi tih TV-a. Može? Belji se

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Blackbabun, sigurno će im tvoj savjet da pogleaju TV u dućanu di je uključen Shop mod pomoć. Šta se tiče TV-a koje sam vidio uživo u realnim uvjetima rade ima i podosta al naravno nisam vidio sve. Ono što sam vidio mi kaže da se Philips serije 5 treba izbjegavat, ja sam nažalost kupio jedan i kajat ću se uvijek zbog toga al brige je ionako nije u mojoj sobi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Apsolutno se slažem sa Barom glede Philipsa serije 5, ima mi ga susjed i stvarno slika nije Bog zna čemu, moj Panasonic 42PV8 je definitivno bolji. Plus što se na Philipsu slika vidljivo muti kod brzih scena.

15 godina

znači istom tom logikom da kupujete zvučnike od 3-4000 kn vi ih ne biste poslušali nego biste vjerovali raznim recenzijama,isto tako kao što su televizori u shop modu tako se i zvučnici trebaju 400-500 sati usviravati da bismo dobili konačni sud,ne možete po recenzijama tvrditi da neki televizor ima bolju sliku,jer svaki recenzent drukčije vidi boje,vi dajete savjete o televizorima i naravno vaši savjeti mogu biti pravovaljani ,samo ako ste taj televizor uživo gledali minimalno 200 -300 sati s raznim materijalima od filmova do dokumentaraca,po vašem ako neki zvučnik ima bolje tehničke karakteristike ima i bolji zvuk ,a svi mi znamo da to nije istina

17 godina
blackalbum kaže...

pa ako nisu vidio neki televizor uživo kakvu ima sliku kako možeš davati savjete o tim televizorima samo na osnovi recenzija i tehničkih karakteristika,malo je glupo zar ne

A kako daješ savjete u vezi hardware-a tj. biločega?Izlanuo se

Pa nema tog čovjeka koji je sve isprobao, pa ni oni recezenti koji dobivaju te stvari besplatno na obradu, a kamoli običan čovjek.

100x bolje čuti savjet čovjeka koji čita review-e, posjeduje osobno neki TV, komad hardware-a, osobno isprobao/vidio komad televizora/hardware-a te čitao user commente na forumima i koji se donekle kuži u to nego kupovat na slijepo ili slušat slijepog fan-a npr. Phillipsa.

Ako je puno ljudi zadovoljno Panasonicom i hvale ga zašto onda ne njega uzeti?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
17 godina
neaktivan

Postoje grafikoni koji pokazuju ujednacenost boja u razlicitim uvjetima i razlcitim modovima koji pokazaju vrijednosti potpuno neovisno od stajalista recenzenta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

znači istom tom logikom da kupujete zvučnike od 3-4000 kn vi ih ne biste poslušali nego biste vjerovali raznim recenzijama,isto tako kao što su televizori u shop modu tako se i zvučnici trebaju 400-500 sati usviravati da bismo dobili konačni sud,ne možete po recenzijama tvrditi da neki televizor ima bolju sliku,jer svaki recenzent drukčije vidi boje,vi dajete savjete o televizorima i naravno vaši savjeti mogu biti pravovaljani ,samo ako ste taj televizor uživo gledali minimalno 200 -300 sati s raznim materijalima od filmova do dokumentaraca,po vašem ako neki zvučnik ima bolje tehničke karakteristike ima i bolji zvuk ,a svi mi znamo da to nije istina

Zvučnici su malo drugačija tematika, ali isto kao i kod TV-a se mogu mjerit i objektivna mjerenja su vrlo bitna. Nije isto ima li zvučnik frekvencijski odziv od 20-20000 Hz sa oscilacijama od +-3dB ili oscilacije po +-10 dB. Onaj prvi će zasigurno biti precizniji i bolji. No akustika je ipak dosta drugačija priča od ovoga.

Kod TV-a postoje jasno definirani standardi kakva treba biti boja, kontrast se može vrlo jasno izmjerit (ovdje ne pričam o onim specifikacijama koje proizvođači navode jer su ti čista laž) itd., ako jedno mjerenje TV-a pokaže da je taj izvrstan, ne postoji nitko tko može reći da nije takav.

Također, usviravanje je vrlo kontradiktorna tema u koju ne želim sad ulazit. Ima jako puno protivnika te teorije.

17 godina
neaktivan

Evo ja prvi put cujem za to "usviravanje", osim ako se pod tome ne podrazumijevaju postavke ekvilizatora ili neki drugi mod zvuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Evo ja prvi put cujem za to "usviravanje", osim ako se pod tome ne podrazumijevaju postavke ekvilizatora ili neki drugi mod zvuka.

To ti je teorija da svaki zvučnik nakon što ima kojih 200 ili više sati bolje svira nego kad je nov. Nije mjerljivo i vrlo je kontradiktorno, vrlo vjerojatno se bazira ustvari na psihološkom efektu kad se navikneš na zvuk zvučnika i subjektivno ti bolje paše zvuk pa misliš da je on stvarno bolji.

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Stani malo, stani!

Kod recenzija TV-a treba gledati one sa grafovima i rezultatima mjerenje, ne odokativna recenzije, a inače se radi kalibracija da se dobiju rezultati što bliže onima propisanim Rec. 709 po kojima su i standardi kod snimanja utvrđeni. Ja dajem savjete po pravim recenzijama di su provedene kalibracije i istaknuti grafovi nakon istih, nažalost 99% recenzija nije takovih nego su odokativne.

Zvučnici su pak druga priča i kod njih nema jasno definiranih stadarda.

15 godina

niste shvatili poantu,ja samo tvrdim da ne možeš djeliti savjete šakom i kapom o televizorima samo na temelju recenzija,ajde da ti taj televizor posjeduješ pa da nekome dadeš smjernice,ali čitati recenzije i po tome davati savjete nema smisla,ja nisam nikakv fanboy  philipsa  ,samo tvrdim da ima dobru sliku,do toga zaključka nisam došao na temelju recenzija već na temelju toga što ga posjedujem 10 mjeseci,svi znamo da je ovo kapitalističko društvo i kako možemo vjerovati nekom časopisu koji recenzira neki tv a pet stranica dalje je reklama za taj tv,recenzije treba uzimati u obzir i čitati ih što više,ali kad nam se neki tv svidi moramo otići u dućan i osobno pogledati kakvu sliku ima taj televizor a ne sljepo vjerovati recenzentima i njihovim mjerenjima,eto to sam želio reči

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

black.

čitaj malo kaj bara piše o televizorima..

čovjek je upućen u tematiku i problematiku. čovjek prati te stvari, u nekoliko tema sam već vidio argumentirane postove u vezi lcd/plazma..

ako je čovjek upućen u tematiku, ako vidi npr koji stvari/komponente/tehnologije se navode u specifikacijama uređaja i razumije kakve performanse se istim tim hardverom mogu realno dobiti,   ako pročita neki legitiman review.. ja ne vidim razloga zašto čovjeku ne vjerovati.

prije njemu nego iveku v dućanu

17 godina
neaktivan

Opet ponavljam o tom Philipsu po iljaditi put, to je samo razvikano ime i ništa više koje čak i ne proizvodi panele. Ja sam isto vjerovao da je Philips super dok sam nisam kupio jednoga, a onda sam malo obratio pozornost na recenzije i vidio da kod onih kvalitetno odrađenih zbillja i moja negativna zapažanja vrijede, ja Philipsa više nikada neću kupit. Naprotiv sa druge strane imaš Panasonic plazme i nekada dok se proizvodio još i Pioneer koje su me uvijek oduševljavale slikom i vidi vraga ti TV-i srtvarno super prolaze i na recenzijama.

Inače pogledajte ocjene ovogodišnjih TV-a na HDTV testu

Panasonic TX-P42G20B - Highly Recommended
Panasonic TX-L37S20B - Recommended
LG 42SL9000 - Recommended
Sony KDL32EX403 - Recommended
Panasonic TX-L42D25B - Recommended
Samsung LE40C650 - Recommended
Panasonic TX-P50S20B - Highly Recommended
Panasonic TX-P50VT20B - Reference Level
Samsung UE46C8000 - Qualified Recommendetion
Sony KDL40EX503 - Recommended

Samsung UE32C6500 - Recommended

Sharp LC46LE821 - Qualified Recommendetion

Panasonic TX-P42V20B - Highly Recommended

Zanimljivo vidjet kako sve panasonic plazme imaju odlične ocjene, ovo govori i o tome kako je plazma pogodnija tehnologija za TV.

Evo i malo od lani:

Panasonic TX-P42G10B - Highly Recommended

Philips 32PFL8404H - Recommended

SamsungLE40C650 - Highly Recommended

Ova 3 modela sam izdvojio jel su bili ista klasa, Philips uvijek najlošije prolazio na testovima, a bio i skuplji, ipak oni više igraju na dizajn nego na sliku.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

niste shvatili poantu,ja samo tvrdim da ne možeš djeliti savjete šakom i kapom o televizorima samo na temelju recenzija,ajde da ti taj televizor posjeduješ pa da nekome dadeš smjernice,ali čitati recenzije i po tome davati savjete nema smisla,ja nisam nikakv fanboy  philipsa  ,samo tvrdim da ima dobru sliku,do toga zaključka nisam došao na temelju recenzija već na temelju toga što ga posjedujem 10 mjeseci,svi znamo da je ovo kapitalističko društvo i kako možemo vjerovati nekom časopisu koji recenzira neki tv a pet stranica dalje je reklama za taj tv,recenzije treba uzimati u obzir i čitati ih što više,ali kad nam se neki tv svidi moramo otići u dućan i osobno pogledati kakvu sliku ima taj televizor a ne sljepo vjerovati recenzentima i njihovim mjerenjima,eto to sam želio reči

Možeš davati savjete na temelju objektivnih recenzija. Ako su boje po Rec. 709 specifikaciji koju ti je i Bara gore spomenuo onda ima savršenu reprodukciju boja. I točka. Nema se tu šta raspravljati. Isto tako ako je crna boja izmjerena da je odlična onda je odlična i gotovo. Moraš nekome vjerovati u životu, sigurno ću prije vjerovati nekolicini recenzija nego smradovima u dućanu kojima je samo u interesu da ti što skuplji uređaj prodaju.

U dućanu postavke na televizoru ni uvjeti u kojima su nemaju veze sa postavkama na kojima ćeš ih gledat i uvjetima u kojem ćeš ih gledati i zato se televizori NE USPOREĐUJU u dućanu. Osim ako prodavaonica ima posebnu sobu u kojoj su kalibrirani televizori i nema nikakvog svjetla, a takvu sobu nećeš ni u jednom dućanu nać.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 22:02 (Mirko935).
15 godina

sve ja to razumijem ali otkad smo to prestali vjerovati svojim očima i ušima ,a počeli vjerovati  strojevima,naravno recenzije treba uzimati u obzir ali zadnji sud moraju dati naša osjetila,to je moje mišljenje koje se u miljun puta pokazalo da je točno,ja volim glazbu i filmove i dosta čitam recenzije o raznim uređajima i ponekad kupim koji ćasopis koji se bavi audio-video tematikom i došao sam do zaključka da su sve te recenzije samo REKLAME za određene brendove i proizvode i da će te jako teško naići na iskrenu recenziju nekog proizvoda,jer su im ti isti brendovi glavni zakupljivači oglasnog prostora

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda fino ides u prodavaonicu i pogledas svaki tv ponaosob i uzmes koji ti odgovara.Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

sve ja to razumijem ali otkad smo to prestali vjerovati svojim očima i ušima ,a počeli vjerovati  strojevima,naravno recenzije treba uzimati u obzir ali zadnji sud moraju dati naša osjetila,to je moje mišljenje koje se u miljun puta pokazalo da je točno,ja volim glazbu i filmove i dosta čitam recenzije o raznim uređajima i ponekad kupim koji ćasopis koji se bavi audio-video tematikom i došao sam do zaključka da su sve te recenzije samo REKLAME za određene brendove i proizvode i da će te jako teško naići na iskrenu recenziju nekog proizvoda,jer su im ti isti brendovi glavni zakupljivači oglasnog prostora

Zavisi koje recenzije gledaš... Ja recimo niti jednom audiofilskom časopisu ne vjerujem nikako. Kupio sam par puta ovaj naš, ne znam kako se zove, i stvarno je istina što kažeš da su recenzije više kao reklame nego recenzije.

Zato umjesto toga pretražiš internet, nađeš 5 različitih recenzija istog proizvoda i vidiš... Ako ga svi hvale onda vrlo vjerojatno valja.

Mislio sam da ja slabo vjerujem ljudima, ali ti si očito još i gori ;)

Kod zvučnika se slažem da ih treba poslušati i tu mogućnost nudi svaki ozbiljniji dućan, ali kod TV-a to jednostavno nemaš gdje, u tome je problem.

16 godina
Bara kaže...
RePlaY kaže...

Šta kažete na tu LG 42PJ350?? Otac mi je rekao da je vidio na akciji za 3k i nešto kuna. Jeli se isplati uzet iako nije fullhd (gledam s jedno 2.5-3m). Molim brzo mišljenja da ne nestane, iako sam poprilično siguran da se isplati ipak želim vašu potvrdu.Smijeh

TV je skorz OK al ipak na razini preklanjskog Panasonika PV80, pokušanj naći Panasonic TX-P42C2E koji je skoro isti X20.

Bio sam u dućanu glede LG 42PJ350 i odlučio sam da ga ipak neću kupiti šta mi je preporučio lik koji tamo radi te ukazao na to da zapravo on nema tih deklariranih 600mhz što sam i vidio jer kad se prikazuje neka scena s puno detalja koja se miće slika malo zapinje dok na ostalim je uglavnom glađe (na nekim više na nekim manje). Još sam odlučio da ću ipak ić na fullhd  jer s daljine koje ja obično gledam tv ipak se malo primjeti razlika u detaljima i čistoći slike (bar na promo materijalu) tako da ću kroz neko vrijeme  ipak uzeti  Panasonic tx-p42s20e ili tx-p42s10e.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 23:57 (RePlaY).
17 godina
neaktivan

S10E je lanjski model, rađe pogledaj U20E koji je ovogodišnjio, nravno šredniost nad oba daj S20.

Vjerojatno je LG imao image retention, nešto što nakon uhodavanja ga prođe. 600Hz nema veze sa trzanjem slike nego samo sa tim kolko će si ili se možda neće mutit prilikom pokreta, a vjeruj kod tog LG-a se neće.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Mirko935 kaže...
Pudge kaže...

To ti je teorija da svaki zvučnik nakon što ima kojih 200 ili više sati bolje svira nego kad je nov. Nije mjerljivo i vrlo je kontradiktorno, vrlo vjerojatno se bazira ustvari na psihološkom efektu kad se navikneš na zvuk zvučnika i subjektivno ti bolje paše zvuk pa misliš da je on stvarno bolji.

Nije nikakva teorija niti je ista kontradiktorno, niti se ista bazira na psiholoskom efektu, a i moze se izmjeriti (mjesre se T- S  parametri  drivera). Radi se jednostavno o tome da mehanickim dijelovima na driveru zvucnika (npr ovjes) treba neko vrijeme da se materijal malo razradi jer je u pocetku krut.  I akve su stvari vrlo cujne, barem nekome ko je u tom hobiju.

Ako nemas iskustva s tim onda ne siri netocne informacije.

15 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Nije nikakva teorija niti je ista kontradiktorno, niti se ista bazira na psiholoskom efektu, a i moze se izmjeriti (mjesre se T- S  parametri  drivera). Radi se jednostavno o tome da mehanickim dijelovima na driveru zvucnika (npr ovjes) treba neko vrijeme da se materijal malo razradi jer je u pocetku krut.  I akve su stvari vrlo cujne, barem nekome ko je u tom hobiju.

Ok, htio sam reći da je to moje mišljenje i da realno ta teorija nema nekog smisla no dobro. Nemam namjeru ulaziti u tu raspravu jer od nje nema koristi, nit ćeš ti promijenit svoje mišljenje nit ću ja promijenit svoje. NHF Namigiva

17 godina
protjeran

Zašto onda philipsi iz godine u godinu dobivaju nagrade (EISA) za najbolje lcd televizore

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
virtuozo kaže...

Zašto onda philipsi iz godine u godinu dobivaju nagrade (EISA) za najbolje lcd televizore

Da, ali pazi koji modeli, 9803 i 9704 koji imaju Direct LED pozadinsko sa Local Dimmnigom što u te dvije godine nije imao niti jedan drugi TV na europskom tržištu. I ja se klanjam tim televizorima al ovo ostalo od Philipsa se šlepa na račun imidža od ta dva modela, Ambilighta i oku ugodnog dizajna. Inače EISA nikada neće reći najbolji TV al da kaže onda to nebi bio Philips nego plazme tipa Pioneera 5090 ili Panasonica V10. Isto tako oni ne provode mjerenja i kalibraciju slike da bi doši do konačnog izbora tako da treba sve skupa uzeti sa dobrom dozom rezerve.

Citirat ću nešto sa jednog foruma:

Da li misliš na Philips CRT? Jer to je sasvim druga priča...prestankom proizvodnje CRT-a, više manje svi proizvođači su krenuli skoro od nule s LCD panelima, tako da činjenica da je philips radio dobre CRT-ove ništa ne govori o Philpsu koji radi LCD-ove...isto tako Panasonic je pretočio dio iskustva s CRT-ovima u plazme (ipak je oboje bazirano na pobuđivanju fosfora) ali su se jako mučili (i još se pomalo muče s LCD-ima)...ali kao što vidiš konntiuitet im je omogućio da danas budu tu gdje jesu, na vrhu po kvaliteti slike...a philips je "šutnuo" plazma tehnologiju (kao i mnogi drugi) pa im je dosta vremena teško bilo imati u gami posebno dobar TV...

BTW, imam doma više proizvoda što su dobili nagrade za najbolje.

17 godina
cuspajz kaže...
Bara kaže...

Sa koje udaljenosti gledaš? Ako nije 1,5-2m onda FullHD ti je na tu dijagonalu apsolutno nepotreban, štoviše HDready paneli bolje prikažu SD pogotovo plazme di je rezolucija u 4:3 formatu. FullHD model iznad toga je TX-P42S20E.

Zanima me dali na TX-P42S20E mogu spojit usb i gledat .mkv filmove

Nemos, imam taj TV i opcija nije ukljucena.

17 godina
protjeran

Znam za philipsove crt-ove. Baš doma imam primjerak 72 sa pixel +2 tako da..

bilo kakav lcd koji sam stavio kraj njega nije imao nikakve šanse

Kad pogledaš neki film na njemu sa puno mračnih scena pa onda to isto gledaš na lcd-u čovjek može jedino biti žalostan jer je tehnologija prikaza slike zadnjih godina nazadovala

Taj pixel plus htv-ovske studijske emisije ne prikazuje uvijek naročito dobro ali kad se prikazuje neki film slika je briljantna sa raskošnim bojama i kontrastom te sa detaljima gotovo na razini hd signala

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 6:57 (virtuozo).

0 0 hvala 0
16 godina
Mirko935 kaže...
Pixel kaže...

Ok, htio sam reći da je to moje mišljenje i da realno ta teorija nema nekog smisla no dobro. Nemam namjeru ulaziti u tu raspravu jer od nje nema koristi, nit ćeš ti promijenit svoje mišljenje nit ću ja promijenit svoje. NHF Namigiva

Niti ovaj tvoj pokroviteljski post nema smisla jer to nema veze niti s tvojim niti s mojim misljenjem, postoje mjerenja koja to potvrdjuju, a i meni moje iskustvo to potvrdjuje.  A cak mi nije niti jasno zasto ti to nema smisla. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice