Tajne, kvarovi i popravak televizora! izdvojena tema

poruka: 1.745
|
čitano: 2.063.570
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Tajne, kvarovi i popravak televizora!

Pozdrav ekipa 

Imam Philips LCD 42pfl5405h na kojem mi je počeo crkavati daljinski, sada mene zanima koji bi univerzalni daljinski bio za taj tv tj. da bi radio normalno??

Hvala! 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Tajne, kvarovi i popravak televizora!
Miki_16 kaže...

Pozdrav ekipa 

Imam Philips LCD 42pfl5405h na kojem mi je počeo crkavati daljinski, sada mene zanima koji bi univerzalni daljinski bio za taj tv tj. da bi radio normalno??

Hvala! 

Vjerovatno bilo koji, premda su u 99% slučajeva univerzalni daljinski neupotrebljivi jer samo odrađuju funkciju par tipki, osim onih naprednijih, tipa Logitech Harmony, kojima možeš programirat funkcije, ali koštaju.....

Bolje ti je ili nabaviti originalni daljinski za taj TV, ili popraviti postojeći (vjerovatno mu samo treba očistiti kontakte tipaka na pločici).

S univerzalcima se nećeš usrećiti ispod 100 eura...

Kruha i igala...
16 godina

Pozdrav ekipa!

Prije nego kupim novi TV da vidim da li uopce ima smisla popravljat ovaj stari :)

TV     -> Philips LC320W01-A6K1

MODEL -> 32PF7320/10

To je kupljeno...prije vjerojatno vise od 10god.

Problem: Slika crno-bijela

Jednu vecer isli spavat sve radi ok,boje ima, posto nismo mogli naci daljinski ugasili ga sa strane na power gumbic.

Ustali u jutro, upalili ga na power gumbic, slika crno bijela, u medjuvremenu nasli i daljinski.

Spojeno na TV: AV -> blueray player    -> spojeno RGB-SCART/bluray-TV

EXT1 ->  terrakom reciever -> spojeno SCART-RGB/reciever-TV

antena -> obican koaksijalac -> spojeno na antenski ulaz, obican koaksialac

Program gledamo preko terrakom recievera nekog njihovog, klinka gleda masu i medu na bluerayu, a antena je tu tak fore radi, btw radi se o stanu u zgradi (ZG).

Sva tri ova nacina gledanja bilo cega rezultiraju sa crno bijelom slikom. Teletext se u biti vidi jako jako slabo gotovo nevidljivo sivo-crno-bijelo.

Kad se prebaci na recimo EXT2 slika je plava al takva je i inace bila na programima na kojima nije bilo nicega.

Pokusao spojiti laptop, VGA to DVI i slika je U BOJI!!

HDMI nema :D a nema ni USB :)

Postavke su na EU dakle PAL bi ja rekel, pa sam odma iskljucio NTSC/PAL shemu.

Neki moj zakljucak je da je riknul "pretvarac boja" ili kak got da se to zove na TVu

E sad, neke ideje ili jednostavno da se pozdravim s njim?

Hvala na pomoci :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Po opisu problema, moguće da nije neki ozbiljan kvar, ja ga ne bih bacio na tvom mjestu.

Budući da su oba uređaj spojena na SCART, moguće da ne valja sam taj dio na ploči, možda samo jedna komponenta, jer SCART zasebno prenosi lumu, chromu i RGB kanale.

Kruha i igala...
13 godina
fer-de-lance kaže...
Miki_16 kaže...

Pozdrav ekipa 

Hvala! 

Vjerovatno bilo koji, premda su u 99% slučajeva univerzalni daljinski neupotrebljivi jer samo odrađuju funkciju par tipki, osim onih naprednijih, tipa Logitech Harmony, kojima možeš programirat funkcije, ali koštaju.....

Bolje ti je ili nabaviti originalni daljinski za taj TV, ili popraviti postojeći (vjerovatno mu samo treba očistiti kontakte tipaka na pločici).

A sada baš da je 100€ dobri ne vjerujem, tražim nešto do 150kn jer orginsl ne znam gdje kupiti, a i biće je skup...

9 godina
neaktivan

Da se nabaviti originalni bez problema, a vjeruj mi da su ovi obični univerzalci besmisleni.

Potraži na Njuškalu ili kontaktiraj neke servise, pa im daj oznaku daljinskog, budu ti nekaj iskopali.

Ili Ebay, kao najbolja opcija.

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
fer-de-lance kaže...
Miki_16 kaže...

Pozdrav ekipa 

Hvala! 

A sada baš da je 100€ dobri ne vjerujem, tražim nešto do 150kn jer orginsl ne znam gdje kupiti, a i biće je skup...

E-bay: Philips 42PFL5405H/12 LCD TV ili Philips 42PFL5405H/05 LCD TV .Cijena je ista, samo razlika u zadnjim brojevima koje ti nisi naveo /05 i /12

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
17 godina
Miki_16 kaže...

Zovi najbliži ovlašteni servis ili centralni, bolje dati 200kn na originalni daljinski nego tri puta 50kn na univerzalni

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2016 22:36 (tiki).
8 godina
neaktivan
Pozdrav,
jel zna netko koliko će koštati popravak Samsung smart tv-a oznake
55” 4K SUHD Smart TV KS7000 Serija 7??
Prevrnuo se na stolu i udario elkranom od stol. Kad se upali ima normalan zvuk, ali slika na ekranu je nekako izlomljena, gornji dio slike je dolje i obrnuto.
Jel zna netko što se to strgalo i koliko bi koštao popravak?
Hitno! 😁

0 0 hvala 0
17 godina

Ako je razbijen ekran - jako puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozz...

Imam problem sa Ovim televizorom. 

Znaci, daljinski mogu koristiit tek na nekih 5 cm...  Probao sam i nove baterije i sve, al nije do toga, nego jednostavno nece dalje da prebacuje... 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razermario kaže...

Pozz...

Imam problem sa Ovim televizorom. 

Znaci, daljinski mogu koristiit tek na nekih 5 cm...  Probao sam i nove baterije i sve, al nije do toga, nego jednostavno nece dalje da prebacuje... 

isti tv imam, isti problem imao, samo kod nas je prestao radit nakon dosta slucajnih padova daljinskog na pod. Philips univerzalni dalj. rjesi sve

13 godina

Ne opet isto, bacenih 80 kn ... I probo od susijeda, isto radi... Slican tv, al radi normano ono wtf... :/ 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
razermario kaže...

Ne opet isto, bacenih 80 kn ... I probo od susijeda, isto radi... Slican tv, al radi normano ono wtf... :/ 

Ako je tako, fototranzistor na TV-u je onda u banani ili ima slab spoj, ili nije dobro učvršćen pa se pomaknuo.

To ti je iza one male prozirne plastike s prednje strane.

Jednostavan popravak, ako je to u pitanju.

Kruha i igala...
13 godina

Sranj*  Moro bi cijeli tv, rastaviti da bi doso do toga..... 

A Ono iza di pise, " service only " USB kao... Negdje sam procitao , da je to za skrivene neke opcije nesta se mora skinitu neki upadate ili sta vec, da bi doslo do toga... Sta bi sa time dobio ? I Sta bi dobio ako bi radio firmware , to jest stavljao na njega... ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
razermario kaže...

A Ono iza di pise, " service only " USB kao... Negdje sam procitao , da je to za skrivene neke opcije nesta se mora skinitu neki upadate ili sta vec, da bi doslo do toga... Sta bi sa time dobio ? I Sta bi dobio ako bi radio firmware , to jest stavljao na njega... ? 

Da, to je za update firmwarea, i sumnjam da bi to išta značilo, a  i sumnjam da ćeš negdje uopće naći firmware za download.

Uglavnom, ako s dva ispravna daljinska ne radi, onda ti ne preostaje ništa osim popravka.

Kruha i igala...
13 godina

oke, hvala :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozz

Imam problem sa lg televizorom

Model je lg42lv3400-zg

Kao da probija pozadinsko osvjetljenje,dijelovi ekrana su svjetliji ili tamniji

Nema veze koji je izvor antena,usb ili hdmi

Te crte nekad putuju prema gore i nekad su uze.

Jel se isplati to popravljat i kolika bi mozda bila cifra popravka.

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bok

Imam jedan LCD Quadro TV, dns se dogodilo da se pri paljenju pokazala slika kao da je display razbijen, bijela pozadina sa crvenim i zelenim crtama. No nakon restarta proradio je i radio do večeras. Večeras opet ista situacija, s time da to bijelo s crtama s desna prema lijevo počinje mjenjati boju u sivo. Može pomoć, isplati li se popravljati to?

Lp

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vava kaže...

Pozz

Imam problem sa lg televizorom

Model je lg42lv3400-zg

Kao da probija pozadinsko osvjetljenje,dijelovi ekrana su svjetliji ili tamniji

Nema veze koji je izvor antena,usb ili hdmi

Te crte nekad putuju prema gore i nekad su uze.

Jel se isplati to popravljat i kolika bi mozda bila cifra popravka.

hvala

Moguće da je t-con u pitanju, a ako je obično je riječ o isplativom popravku. Kolika bi bila cijena - moraš pitati u servisu

14 godina
neaktivan
razermario kaže...

e ja sam se jos prije stim zezao, uspio sam downgrade firmwire napravit, i mozes gledat filmove sa sticka, ne sjecam se tocno kako sam napravio al znam da nije bilo prekomplicirano proguglaj 

14 godina

Pozdrav ljudi, molio bih vas za pomoć.

Naime, imam Lobox LCD TV (lobox lc-27w25s) koji me je gadno počeo zezati. U nazad par mjeseci mi se počelo događati da se tokom rada jednostavno zacrni ekran, ali lampica svjetli kao da je upaljen (plavo). Ne reagira na daljinski niti na tipke na samom tvu, te je jedini način da ga ištekam iz utičnice, te ponovno uštekam. E sad, to je funkcioniralo jedno vrijeme, ali sad je kvar postao nepodnošljiv. Svaki puta kad se upali nakon duljeg mirovanja (npr. ugasim ga navečer, upalim drugo jutro/posljepodne) bude upaljen kojih 1-2 sec i onda se sam ugasi. U većini slučajeva sam se počne palit i gasit i tako u nedogled, sve dok ga ne ištekam iz utičnice. Kada ga ištekam, lampica svjetli jedno 5-10 sec kao da je još upaljen, a nije prikopčan na struju (tu sam posumnjao u kondenzatore). Zatim, ako ne prikaže crni ekran kao u prvom slučaju, onda pokaže samo vertikalne crte u duginim bojama i opet sve isto. Prije mi se to događalo 1-2 puta na dan, dok sad ne može raditi dulje od pola sata. Zaboravih napomenuti da kada ga ištekam iz struje te ponovno spojim, moram pričekati 5-10 min da ga upalim, u protivnom se uopće ne želi upaliti. Kao da se mora ohladiti ili isprazniti.

Ako netko ima bilo kakav savjet šta bi to moglo biti bio bih mu jako zahvalan, ili nudi mogućnost popravka, spreman sam mu platiti. Naravno, ako je popravak isplativ.

PS. slike su skinute s neta tek tolko da se vidi o kojem modelu je riječ.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Odes u neku trgovinu s televizijama i ostalim i pitas jel imaju koji orginal zamjenski il tak nes, ja za lg orginal zamjenski dao 120kn i nis nisam moral postavljat kodove ni nis.. Mozda ima i za tvoj tak nes.. A orginal zamjenski je jer je orginal od proizvodaca a moze se postavit da sve radi na vjerojatno svim tvovima te marke
9 godina
neaktivan
Sickness kaže... 

Ako netko ima bilo kakav savjet šta bi to moglo biti bio bih mu jako zahvalan, ili nudi mogućnost popravka, spreman sam mu platiti. Naravno, ako je popravak isplativ.

Možda jesu kondenzatori, otvori ga i pogledaj, to možeš sam dijagnosticirati.

Kruha i igala...
14 godina
fer-de-lance kaže...
Sickness kaže... 

Možda jesu kondenzatori, otvori ga i pogledaj, to možeš sam dijagnosticirati.

To sam i mislio baš danas napraviti. Aj javim dal je koji prdnuo...nadam se samo da je, da nije neš drugo ošlo.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
10 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam quadro lcd televizor, kad ga se upali, slika dode na sekundu i nestane, crni ekran.

Ton normalno radi. Nekad kad ga se par puta upali i ugasi, slika dode i traje jedno krace vrijeme.

Znaci, slika dode na sekundu i nestane. Vjerojatno kvar nije velik jer se slika pojavi i izgleda normalno.

Evo, ako netko zna o cemu se radi, bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Isto najvjerojatnije kondići

"With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably."
17 godina
mquc kaže...

Pozdrav

Imam quadro lcd televizor, kad ga se upali, slika dode na sekundu i nestane, crni ekran.

Ton normalno radi. Nekad kad ga se par puta upali i ugasi, slika dode i traje jedno krace vrijeme.

Znaci, slika dode na sekundu i nestane. Vjerojatno kvar nije velik jer se slika pojavi i izgleda normalno.

Evo, ako netko zna o cemu se radi, bio bih zahvalan.

Osvjetli s lampom TV pa vidi ako vidiš obrise slike, ako vidiš onda ti je otišla pozadinska rasvjeta

8 godina
neaktivan
Pozdrav za sve! Imam problem sa Sony Bravia kdl40w605. Odjednom je prestao da radi upali se pa se nakon minutu ugasi! Odnio sam ga na popravku otisao led panel/ekran popravka 430EU! Garancija istekla u sestom mjesecu, ali sam upoznao neke ljude koji identican kvar imaju! Radi li se o nekakvoj prevari mase! Jer nakon dvije godine svi imaju isti problem! Nisam ne znam sto misliti o tome

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ih2012 kaže...
Pozdrav za sve! Imam problem sa Sony Bravia kdl40w605. Odjednom je prestao da radi upali se pa se nakon minutu ugasi! Odnio sam ga na popravku otisao led panel/ekran popravka 430EU! Garancija istekla u sestom mjesecu, ali sam upoznao neke ljude koji identican kvar imaju! Radi li se o nekakvoj prevari mase! Jer nakon dvije godine svi imaju isti problem! Nisam ne znam sto misliti o tome

Kad se upali, jel sve normalno radi?

Ako da, onda te netko mulja, jer da ekran krepa ne bi uopće imao slike.

Kruha i igala...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice