Tajne, kvarovi i popravak televizora! izdvojena tema

poruka: 1.792
|
čitano: 2.248.154
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Tajne, kvarovi i popravak televizora!

Probala sam, ali i dalje je isto..jel može stvar biti u anteni možda? Jer nas antena zeza već duže vremena i slabo lovi...prije smo imali baš dosta programa, dok sada samo ove HRT 1,2,3, Rtl i Novu..

9 godina
neaktivan
Onda restartiraj tv, to mos nac u postavkama da ponovo instalira sve programe pa bi onda trebalo bit uredu
10 godina
neaktivan
ini310 kaže...

Probala sam, ali i dalje je isto..jel može stvar biti u anteni možda? Jer nas antena zeza već duže vremena i slabo lovi...prije smo imali baš dosta programa, dok sada samo ove HRT 1,2,3, Rtl i Novu..

Ne,kod digitalnog emitiranja ak imaš slike imaš i zvuka.

Antena nema nikakve veze s tim.

Probaj prebaciti na normalnu analognu televiziju i tražiti programe, ak čuješ da šumi,onda je stvar ili u prijamniku ili u SCARTu na prijamniku ili na televizoru.

Kruha i igala...
12 godina
djigibao kaže...

Jucer kod mene grmilo (grom skurio ruter, MaxTV i GPU) i danas tv ne radi.

Ima li to smisla dati na neki popravak/provjeru ili je otisao u vjecna lovista?

Radi se o Panasonic plazmi.

Tnx  

bok... vidim da si imao slične probleme sa sličnim modelom plazme kao i ja (moj je tx-p42x20e) - isto je prestao radit odjednom i daje blinkanje led lampice (u intervalima po 4)

jesi furao na servis? što su ti rekli?

18 godina
Kod mene tv ne daje nikakve znakove zivota (uopce se ne pali lampica).
Servisa nema u blizini, popricao sa par servisera i rekli su najvjerojatnije da je cijela ploca otisla...ipak je to grom opizdio.
Mislio sam jos jedino nazvati ovlasteni servis pa pitat njih sta kazu.

U meduvremenu kupio novu 50DS630
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
djigibao kaže...
Kod mene tv ne daje nikakve znakove zivota (uopce se ne pali lampica).
Servisa nema u blizini, popricao sa par servisera i rekli su najvjerojatnije da je cijela ploca otisla...ipak je to grom opizdio.
Mislio sam jos jedino nazvati ovlasteni servis pa pitat njih sta kazu.

U meduvremenu kupio novu 50DS630

evo meni serviser rekao da je najvjerojatnije otišlo nešto na desnoj ploči (kad se gleda odostraga - ispod hdmi portova, ne sjećam se točno kak se zove) - uzeo je telku u servis pa će mi znat točnije reć dal je isplativo popravit il ne...

9 godina
neaktivan
Tajne, kvarovi i popravak televizora!

Imam problem sa LG 47LA660, struja je nestala na sekundu i TV nece vise da se upali.Slika je crna sa blagim osvetljenjem u pozadini i poprecnim linijama, svaki put kad iskljucim iz struje i opet ukljucim linije su drugacije i na drugom mestu. Na daljinski ne reaguje i nemoze da se pali - gasi samo tako stoje linije!

Da li imate neko resenje ili savet ili moram da ga nosim u servis?!

Pozdrav svima

0 0 hvala 0
13 godina
Hm, sad kad vidim temu, imam i ja problem sa lg 32ld350 koji se povremeno pocne gasiti i paliti. Upali se na sekundu i onda se ugasi, pa opet i tako dok ga ne iskljucim iz struje i tek ako ga ne palim nekoliko sati se unormali.
To mi je poceo raditi prosle godine u nekoliko navrata i onda ga je proslo, a sad se opet pojavilo vec drugi dan - jucer i danas. Ideje?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

imam ja problem s tv-om, tocnije s daljinskim. imam lg lw 5590 televizor i daljinski me vec nekih 4 mjeseca zajebava. tipka za paljenje radi normalno, kao i tipka desno od nje koja sluzi za osvijetljavanje ostalih tipki. teletekst tipka isto radi, ali tipke za pojacavanje, za mjenjanje programa a pogotovo brojke ne rade. nekad rade kad ih stisnem 100 puta pa jednom uhvati, kad stisnem broj 6 tv se ugasi(ko da sam stisnuo tipku za paljenje wtf). baterije sam promjenio al opet nista. najcudnije je sto nekad zna samo proradit i onda sve sljaka taj dan i sljedeci dan opet ovo da nista ne radi osim tipke za paljenje. zna netko sto bi tu mogo bit problem? daljinski mrtav ili?

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Hm, sad kad vidim temu, imam i ja problem sa lg 32ld350 koji se povremeno pocne gasiti i paliti. Upali se na sekundu i onda se ugasi, pa opet i tako dok ga ne iskljucim iz struje i tek ako ga ne palim nekoliko sati se unormali.
To mi je poceo raditi prosle godine u nekoliko navrata i onda ga je proslo, a sad se opet pojavilo vec drugi dan - jucer i danas. Ideje?

Nekaj na napajanju,možda samo kondenzatori.

mar123 kaže...

imam ja problem s tv-om, tocnije s daljinskim. imam lg lw 5590 televizor i daljinski me vec nekih 4 mjeseca zajebava. tipka za paljenje radi normalno, kao i tipka desno od nje koja sluzi za osvijetljavanje ostalih tipki. teletekst tipka isto radi, ali tipke za pojacavanje, za mjenjanje programa a pogotovo brojke ne rade. nekad rade kad ih stisnem 100 puta pa jednom uhvati, kad stisnem broj 6 tv se ugasi(ko da sam stisnuo tipku za paljenje wtf). baterije sam promjenio al opet nista. najcudnije je sto nekad zna samo proradit i onda sve sljaka taj dan i sljedeci dan opet ovo da nista ne radi osim tipke za paljenje. zna netko sto bi tu mogo bit problem? daljinski mrtav ili?

Otvori daljinski i temeljito mu očisti pločicu s tipkama i gumirane prekidače kaj daju kontakt,najbolje rakijom

Kruha i igala...
10 godina
neaktivan

Neki dan punac imao problem sa Telefunken Tv-om,lampica stand by svijetli,daljinski radi,a tv ne reagira. Otvorio tv i na jednoj od ploča se napuhala dva kondenzatora.Promjenio i radi ko novi,trošak popravka 20kn. Daljinski ako šteka,uvijek rastavim,očistim pločicu vlažnom krpom,operem one gumene tipke i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
fer-de-lance kaže...
picajzla0707 kaže...

Nekaj na napajanju,možda samo kondenzatori.

mar123 kaže...

Otvori daljinski i temeljito mu očisti pločicu s tipkama i gumirane prekidače kaj daju kontakt,najbolje rakijom

al kako otvorit daljinski? nema serafica nikakvih, vec sam imo ideju da ga otvorim al neznam kako pa nisam htio nesto potrgat.

18 godina
bokiriki kaže...

Imam problem sa LG 47LA660, struja je nestala na sekundu i TV nece vise da se upali.Slika je crna sa blagim osvetljenjem u pozadini i poprecnim linijama, svaki put kad iskljucim iz struje i opet ukljucim linije su drugacije i na drugom mestu. Na daljinski ne reaguje i nemoze da se pali - gasi samo tako stoje linije!

Da li imate neko resenje ili savet ili moram da ga nosim u servis?!

Pozdrav svima

Ne izgleda dobro i lako popravljivo, bilo bi najbolje nositi ga u servis

picajzla0707 kaže...

Skroz se ugasi/upali ili samo slika nestaje a ton ostaje?

mar123 kaže...
al kako otvorit daljinski? nema serafica nikakvih, vec sam imo ideju da ga otvorim al neznam kako pa nisam htio nesto potrgat.

Ovisi kako koji, obično imaju kopče sa strane pa je potrebno ravnim šarafcigerom (tako ćeš ga vjerojatno oštetiti) ili nekom plastikom (recimo trzalica od gitare ili nešto čvršće). Utipkaj u youtube how to open a remote control, pa ćeš vidjeti otprilike, a možda nađeš i baš za svoj daljinski

13 godina
Tako sam i ja mislio da je neki sitniji kvar, pogotovo sto sam kasno cuo od jednog servisera da lg jebeno stedi na njima i stavlja zadnje smece
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Sad sam skapirao da mi je i resiver Pioneer HTP 073 riknuo, ne rade HDMI ulazi!

0 0 hvala 0
18 godina

Vjerojatno ti je onda spržen TV, sad preko čega je došao grom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Odneo sam Tv u servis i rečeno mi je da je navodno pokvaren panel i da se to ne popravlja. Čitao sam po forumima o pokvarenim panelima i kažu da nema sliku ali čuje se ton, a kod mene neprihvata nikave funkcije samo je crno ali ne kao da je ugašen već sa malim osvetljenjem u pozadini i ima grupisane poprečne linije. Šta vi mislite o tome

0 0 hvala 0
18 godina

Prema tvojoj slici, moguće da je panel. Jesu li u servisu probali sa drugom matičnom pločom ili t-conom? Čudno mi je jer kažeš da ti je crknuo risiver

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Tek se ukljucujem u forum, tako da ne zamjerite. Iznio bih samo par detalja za koje mozda vec znate, ali mozda i koriste nekome. Naime, kupio sam Tesla smart tv 43 inca jer je odnos cijene i kvaliteta dosta solidan. U prva 2 dana sam provalio masu stvari (spor, koci, ne podrzava usb, ne podrzava DVB-T2 iako pise i na kutiji i na samom tv-u), i zamijenio ga za 49 inca koji nije smart. I dalje ne rade sve te funkcije, a prodavac kaze da nisu prilagodili softver uredjaju, i da ce "kinez" to da ispravi. Uz sve to, posto zivim u Crnoj Gori, koristim Total televiziju kojoj je ista frekvencija daljinskog kao na tesla televizorima, pa je to, blago receno UZAS! Kako god, nisam zadovoljan, a da bih bio, treba mi par hiljada €, tako da...koliko para toliko muzike. Nadam se da ce nekome koristiti sve ovo, ako uopste bude imao strpljenja da procita :P

0 0 hvala 0
13 godina

evo da se ponovno javim, ovaj put s konkretnijim problemom

kao i ranije imam problem s lg 32ld350, koji se povremeno počne čudno ponašati - odjednom se počne paliti i gasiti, a kad ga pustim ugašenog par sati bude ok

i onda nekad drugi dan, nekad tek nakon par dana počnu isti problemi

ono što sam skužio novo jest da se to događa samo dok su u njega hdmi-em spojeni satelitska i komp (inače imam oboje spojeno na dva zasebna hdmi ulaza na tv-u), mijenjao sam i kabel, mijenjao u koji hdmi ulaz ide satelitska u drugi komp, stavljao po jedno na priključke bez drugog i nema pomoći, kad se počne paliti i gasiti ništa ne pomaže, osim da izvučem oba hdmi-a i onda radi normalno na anteni

čim pokušam vratiti hdmi, počne opet paljenje i gašenje, sve dok ne prođe nekih par dati i onda je ok do sutra ili preksutra, potpuno random

ideje? pomoć?

da ga otvorim, pa pogledam kondenzatore ako su napuhani?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

kao i ranije imam problem s lg 32ld350, koji se povremeno počne čudno ponašati - odjednom se počne paliti i gasiti, a kad ga pustim ugašenog par sati bude ok

ono što sam skužio novo jest da se to događa samo dok su u njega hdmi-em spojeni satelitska i komp (inače imam oboje spojeno na dva zasebna hdmi ulaza na tv-u), mijenjao sam i kabel, mijenjao u koji hdmi ulaz ide satelitska u drugi komp, stavljao po jedno na priključke bez drugog i nema pomoći, kad se počne paliti i gasiti ništa ne pomaže, osim da izvučem oba hdmi-a i onda radi normalno na anteni

čim pokušam vratiti hdmi, počne opet paljenje i gašenje, sve dok ne prođe nekih par dati i onda je ok do sutra ili preksutra, potpuno random

ideje? pomoć?

Vjerovatno neki od sklopova na dijelu ploče gdje je hdmi stvara probleme, samo pitanje jel se to napajanje gasi zbog preopterećenja koje prouzroku je taj dio, ili blokira CPU, ili nekaj.

Rastavi ga, pa uslikaj stanje ako je neki vidljivi kvar.

Kruha i igala...
13 godina
fer-de-lance kaže...
picajzla0707 kaže...

ideje? pomoć?

Vjerovatno neki od sklopova na dijelu ploče gdje je hdmi stvara probleme, samo pitanje jel se to napajanje gasi zbog preopterećenja koje prouzroku je taj dio, ili blokira CPU, ili nekaj.

Rastavi ga, pa uslikaj stanje ako je neki vidljivi kvar.

ok, rastavit ću i pogledati, samo što moram uhvatit vremena, a to će možda biti tek u nedjelju, pa se javim

hvala na savjetu

9 godina
neaktivan
Upravo mi zatajio tv!! Gledala sam film,spojila laptop i tv,otišla sam do kuhinje spremit si sendvić,a kad sam se vratila laptop otisao u standby,a tv-u nestalo slike,a ostalo tona. Nije vald da mi treba novi tv?? Mogu to sama kako srediti? Imaju li gdje upute? (tv je vivax)

0 0 hvala 0
18 godina

Uzmi lampicu od mobitela ili neki izvor svjetlosti, pa gledaj po ekranu ako vidiš obrise slike (naravno, dok radi). Ako vidiš, vjerojatno je crkla pozadinska rasvjeta. Sad što je točno otišlo, treba vidjeti nakon otvaranja tv-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pao mi je tv sa police i razbio se ekran, on radi al ekran razbijen, jel se isplati stavljati novi ekran??

miki12345

0 0 hvala 0
18 godina

Možeš se raspitati ali najčešće ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pozdrav ekipa. Imam plasmu panasonic viera 42inch. Problem je da su svi programi instalirani i kvaliteta slike je ok, ali desava se da slika preskace, kod svakog kanala.
Koji bi mogao biti razlog?
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Dal netko zna kako se snima na LG televiziji?

Stavim USB stick i onda napiše da trebam uključiz USB HDD

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
kobrabart kaže...

Dal netko zna kako se snima na LG televiziji?

Stavim USB stick i onda napiše da trebam uključiz USB HDD

Vjerovatno ti je stick krivo formatiran, formatiraj ga na FAT 32 preko računala.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 18:38 (fer-de-lance).
11 godina

narode ako netko cuje, sazna ili vec zna gdje bi mogao nabaviti polovni ekran za svoj tv kojeg mi je sin razbio, (pa sam mu jebo mamicu... vise puta.. ) nek javi!

rade bi dao novce za neki polovni ekran nego te novce za drugi tv, jer ovaj je bio 6000 kn i super mi je, a novi ekran je neisplativo kupiti navodno...

rijec je o LG 42LB671V

mozda odgovara ekran i sa nekog slicnog modela, vjerojatno ima primjeraka kojima je crkla ploca, opalio grom i sl., a ekran citav... samo ih treba pronaci

inace nije puklo nista izvana, nego iznutra... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 20:28 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice