Sve o televizorima izdvojena tema

poruka: 1.785
|
čitano: 721.522
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Sve o televizorima
MEGATAMA kaže...
Od iduce godine stizu oled monitori manjih dijagonala...cak 20inch ako se dobro sjecam.

Sto se tice near black performansi tvog monitora koji tocno model imas?

Hvala !

Ovaj

Du bist eines meiner kleinen Schweinchen !
13 godina
Zaporožac kaže...
MEGATAMA kaže...
Od iduce godine stizu oled monitori manjih dijagonala...cak 20inch ako se dobro sjecam.

Hvala !

Ovaj

U biti tvoj VA monitor ima dovoljnu dubinu crne i dobar nativni kontrast i slika bi trebala bit dobra.

Zar ne mozes povisit svijetlinu tojest da probas "kalibrirat" monitor....mozda je out of box pogresna slika?

15 godina
MEGATAMA kaže...
Zaporožac kaže...
MEGATAMA kaže...

Hvala !

Ovaj

U biti tvoj VA monitor ima dovoljnu dubinu crne i dobar nativni kontrast i slika bi trebala bit dobra.

Zar ne mozes povisit svijetlinu tojest da probas "kalibrirat" monitor....mozda je out of box pogresna slika?

Morat ce za svaku igru posebno se igrati sa opcijama, ali pitanje kakove opcije uopce ima. Na OLED-u bi se igrao sa Game Optimizer opcijama za nijanse blizu crne.

15 godina
Zaporožac kaže...

Vidim da se vas nekoliko kontate u televizore i panele, pa me zanima ...

Zašto je problem napravitti OLED monitor za pc veličine 27 ili 32 cola, ili super amoled, amoled svejedno ?

Igram sad kupljeni COD Modern Farfare 2019 single player misiju, a imam VA panel samsung monitor. 3000:1

Iako je navodno bolji od IPS matrica skoro ništa ja ne vidim u mraku u daljini, jer crna nema dovoljnu dubinu.

kod frenda na OLED tv-u ista igra, vidi sve detalje, skrivene snajperiste u mraku ?!

zašto ?

Ekrani se rezu iz velikih "mother glass-a" i pazi se da sto vise velicina uguras u tu povrsinu sa sto manje otpada. Zato koji puta nema nekih velicina ekrana za kupiti.

VA nece imati kvalitetu/kontrast kao OLED, pogotovo kod tih near black mracnih scena, pogotovo kad imaju local dimming koji, da bi manje bloomao, radi crushed blacks. Uz to VA panel je opcenito sporiji od IPS-a ili skoro instantnog OLED-a, sto znaci da se biti ghostinga, reverse gostinga, makar ti je refresh npr. 144Hz.

6 godina

U novom Bug magazinu je detaljan pregled telki po vrstama i brendovima...zapravo tema broja je sve o tv-ima za 2022...najveći osvrt je na OLED-ima i dosta o mini-ledu.....o micro ledu jako malo iako koliko sam pročitao zbog skupe proizvodnje teško da će biti ikada komercijalno isplativ za kupnju, ako ikada dođe.Taj micro led bi debelo maknuo s trona sada OLEDE da je u tom cijenovnom rangu...

13 godina
Blackcastle kaže...

U novom Bug magazinu je detaljan pregled telki po vrstama i brendovima...zapravo tema broja je sve o tv-ima za 2022...najveći osvrt je na OLED-ima i dosta o mini-ledu.....o micro ledu jako malo iako koliko sam pročitao zbog skupe proizvodnje teško da će biti ikada komercijalno isplativ za kupnju, ako ikada dođe.Taj micro led bi debelo maknuo s trona sada OLEDE da je u tom cijenovnom rangu...

Kao i svaka druga tehnologija i micro led ce doc do tocke komercijalne isplativosti,pogotovo jer su i kinezi u utrci.

Micro led ima svaki plus koji oled donosi i niti jedan minus,jedino ne znam kakva je potrosnja za recimo The Wall ciji je koncept isao do 4000nits.

Ali sada stize "drugo doba" oled tehnologije uz qdoled i printani rgboled pa ce se proizvodjaci sigurno na to fokusirat barem iducih 5 godina.

13 godina
Sve o televizorima

Samsung najavio 77inch qdoled panele.

Mozemo puno toga zamjerit Samsungu ali ako netko ima financijsku i tehnolosku snagu proizvest potpuno novu vrstu oled panela unutar samo par godina i to onda jos ucinit komercijalno dostupno masama onda je to Samsung.

Vidjeli smo kako je prosao JOLED tojest triforce Panasonica,Sonya i Japan Displaya.....kreirali su fantastican panel tech u vidu printanog rgboleda i na kraju nemaju sposobnost to komercijalizirat.....3 firme udruzene.

I na kraju ce Kinezi pobrat vrhnje.....

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1662546991

Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine
MEGATAMA kaže...

Znam si podesiti optimalno, nije kao kalibrirano, no dovoljno je dobro i za VA tv i VA monitor, no kad sam iste te igre vidio na OLED TV-naježio sam se, pa ljudi zar je to moguće, on vidi snajperistu u mraku na cca 100 metara na nekom tornju ,a ja moram staviti IC da bi ga vidio (prvo pronašao, dugo ga tražeći), inače me rokne. 

Realno, gubim vrijeme i živote u igri, zbog panela. 

4 godine
Mad Ant kaže...
VA nece imati kvalitetu/kontrast kao OLED, pogotovo kod tih near black mracnih scena, pogotovo kad imaju local dimming koji, da bi manje bloomao, radi crushed blacks. Uz to VA panel je opcenito sporiji od IPS-a ili skoro instantnog OLED-a, sto znaci da se biti ghostinga, reverse gostinga, makar ti je refresh npr. 144Hz.

Iako je navedena brzina odaziva 4m/s, ne vidim ja ghosting kao ni na IPS s 1m/s kojega sam imao ranije (Dell 27, plaćen 1o55 kn s 5 godina garancije, Links) jer je panel malo kvalitetniji od onih panela s Va monitora od 1400kn.

Prodao sam ga baš zbog VA panela, ali ne vidim veliku razliku u noćnim scenama. 

15 godina
Zaporožac kaže...
Mad Ant kaže...

Iako je navedena brzina odaziva 4m/s, ne vidim ja ghosting kao ni na IPS s 1m/s kojega sam imao ranije (Dell 27, plaćen 1o55 kn s 5 godina garancije, Links) jer je panel malo kvalitetniji od onih panela s Va monitora od 1400kn.

Ghosting i ostalo je druga stvar od prikaza boja/svjetline. Brzina se donekle i rijesi kod skupljih modela, ali boje/volumen/svjetlina bas i ne.

Zato smo svi i navikli igrati sa picmip_5 i brightnessom slike dosta visoko, na starijim monitorima ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2022 8:26 (Mad Ant).
13 godina
Zaporožac kaže...
Mad Ant kaže...

To je ovaj monitor zar ne?

Oni navode uzasan response time,pogotovo u mracnim scenama.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/c27rg5&ved=2ahUKEwjmxN_hyYT6AhU8SfEDHWVvCxY4ChAWegQIExAB&usg=AOvVaw0M2KqVCNAh84kVc8NyWUlt

4 godine

vidi, koje loše ocjene, a monitor baš nije bio jeftin..  trebam izgleda ubosti 5/6 tisuća kn za monitor 27" s kojim bi bio zadovoljan 

ide i ovaj u prodaju..

prvo ću se kod vas informirati kad budem kupovao sljedeći, ako budete imali vremena..

Hvala i Lp.

13 godina
Zaporožac kaže...

vidi, koje loše ocjene, a monitor baš nije bio jeftin..  trebam izgleda ubosti 5/6 tisuća kn za monitor 27" s kojim bi bio zadovoljan 

ide i ovaj u prodaju..

prvo ću se kod vas informirati kad budem kupovao sljedeći, ako budete imali vremena..

Hvala i Lp.

Da ispada 44ms u mracnim scenama,od tuda vjerovatno tvoje iskustvo gdje ne vidis detalje u mracnim scenama jer ih "blur" pojede

13 godina
Sve o televizorima

Sa jedne strane ga proglasavaju najboljim TVom do sada po raznim portalima a sa druge strane ovako nizak peak u SDRu i ovo sa ambijentalnim osvijetljenjem...pa pola mog koristenja TVa je po danu a pola po mraku....

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a95k-oled

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Sa jedne strane ga proglasavaju najboljim TVom do sada po raznim portalima a sa druge strane ovako nizak peak u SDRu i ovo sa ambijentalnim osvijetljenjem...pa pola mog koristenja TVa je po danu a pola po mraku....

Pogle samo usporedbu sa C1... dosta blizu ili isto u nekim slucajevima:

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c1-oled-vs-sony-a95k-oled/21421/31217?usage=1&threshold=0.10

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2022 10:49 (Mad Ant).
13 godina
Mad Ant kaže...
MEGATAMA kaže...

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c1-oled-vs-sony-a95k-oled/21421/31217?usage=1&threshold=0.10

Nevjerovatno da C1 ima skoro duplo nizi input lagu igrama.....

15 godina
MEGATAMA kaže...
Mad Ant kaže...
MEGATAMA kaže...

Nevjerovatno da C1 ima skoro duplo nizi input lagu igrama.....

Mozda je Mediatek, mozda je nesto jos uvijek ukljuceno u game modu...

17 godina
Sve o televizorima

Zna mozda netko moze li se gledati Dolby Vision sadrzaj preko HDMI-a? Tipa da na laptopu imam film i zelim ga gledati na TV-u preko HDMI-a. TV u pitanju je LG C1 i on podrzava Dolby Vision.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
emerik kaže...

Zna mozda netko moze li se gledati Dolby Vision sadrzaj preko HDMI-a? Tipa da na laptopu imam film i zelim ga gledati na TV-u preko HDMI-a. TV u pitanju je LG C1 i on podrzava Dolby Vision.

Moze.

13 godina
Sve o televizorima

Btw zaboravio sam komentirat ogroman win za Dolby Vision......pokrenem na Amazon Prime Lords of the Ring seriju kad ono u opisu stoji Dolby Vision.

I tako je pao i zadnji streaming suporter HDR10+ formata......Samsungu uistinu ne preostaje vise nista nego jednostavno prihvatit Dolby Vision na svojim HDR modelima 🥂

Ovih dana bas stizu vizualni spektakli za oci...Thor u IMAX enhanched formatu,LOTR u DV.......evo zasto sam pisao da su LG oledi najkompletniji TVi na trzistu i najvise future proof.

I sav taj sadrzaj pokazuje kakvu sliku moze prikazat G1.....iskreno,dali mi treba bolje od ovoga....vrlo vjerovatno ne....ali

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...
emerik kaže...

Moze.

Kako? Ako laptop ne podržava dolby vision, film bude neke čudne zelene boje.
Ja to riješim tako da folder u kojem je film podjelim preko mreže i onda gledam preko TVovog media playera ili plexa.

13 godina
dejo6 kaže...
MEGATAMA kaže...
emerik kaže...

Moze.

Kako? Ako laptop ne podržava dolby vision, film bude neke čudne zelene boje.
Ja to riješim tako da folder u kojem je film podjelim preko mreže i onda gledam preko TVovog media playera ili plexa.

Nisam nikad probao ali hrpa ekipe pise da moze.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://apps.microsoft.com/store/detail/dolby-vision-extensions/9PLTG1LWPHLF&ved=2ahUKEwixope10on6AhVzX_EDHVEYBTcQFnoECBoQAQ&usg=AOvVaw2oSh7BlpGci1gTWrJfyBJX

14 godina
Cekaj koja je shema s iPhone 14 pro..njihovi OLED idu do 2000 nitsa..kako je to moguce na mobitelu a ne na klasicnom TVu?!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
volegradele kaže...
Cekaj koja je shema s iPhone 14 pro..njihovi OLED idu do 2000 nitsa..kako je to moguce na mobitelu a ne na klasicnom TVu?!

OLED-i su odavno na mobitelima i jos od onda se zna da se ta konfiguracija ne moze povecati na velicine za TV...

13 godina
volegradele kaže...

Nisu to jednaki oled paneli,Samsung je pokusavao zadnje desetljece povecat dijagonalu svojih mobile oled panela.

Sto se tice Apple tvrdnji da imaju najsvijetliji panel na svijetu....klasicno lazu.

Sharp je jos u 2021 imao oled display u mobitelu od 2000nits a u 2022 su dodali 240hz.

In July, Sharp released its Aquos R7 smartphone in Japan, and it comes with 2,000 nits peak brightness. Its IGZO OLED display also has a refresh rate of up to 240 Hertz — twice as much as the iPhone 14 Pro models.

15 godina
MEGATAMA kaže...
volegradele kaže...

Nisu to jednaki oled paneli,Samsung je pokusavao zadnje desetljece povecat dijagonalu svojih mobile oled panela.

Sto se tice Apple tvrdnji da imaju najsvijetliji panel na svijetu....klasicno lazu.

Sharp je jos u 2021 imao oled display u mobitelu od 2000nits a u 2022 su dodali 240hz.

In July, Sharp released its Aquos R7 smartphone in Japan, and it comes with 2,000 nits peak brightness. Its IGZO OLED display also has a refresh rate of up to 240 Hertz — twice as much as the iPhone 14 Pro models.

Treba vidjeti gdje Apple tako reklamira (nisam pratio), jer ako je samo u USA (tamo je kompletno normalno lagati bezocno), a Sharp npr. samo u Japanu...

13 godina
Mad Ant kaže...
MEGATAMA kaže...
volegradele kaže...

Treba vidjeti gdje Apple tako reklamira (nisam pratio), jer ako je samo u USA (tamo je kompletno normalno lagati bezocno), a Sharp npr. samo u Japanu...

Ma jbe mi se za Apple 🥂

Btw jesi znao da je oko 2003 procijenjena trajnost plavog oled piksela bila samo oko 1000h.

Danas je ako se dobro sjecam oko 60000h.

Ne sjecam se dali bi onaj novi plavi materijal trebao bit komercijalan u 2023 ili 2024?

On bi trebao donjet poprilicno visu svijetlinu,trajnost itd i to se najavljuje kao revolucija LG oled panela kada se krene koristit.

14 godina
Ekipa kakav je kod vas Amazon Prime app..mene dosta zeza na C1..lagg ajme..nezz jel uopce mogu skrolat s magic remotom..
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...
Ekipa kakav je kod vas Amazon Prime app..mene dosta zeza na C1..lagg ajme..nezz jel uopce mogu skrolat s magic remotom..

Meni radi normalno,bas sinoc gledao novu epizodu LOTR.

Moguce je da ti oscilira brzina interneta pa ti to utjece na ponasanje aplikacija.

U konacnici istekaj tv iz struje na 10min pa vidi dali ce bit razlike ako se mozda OS zblesirao.

14 godina
Ma sve ostalo radi ko podmazano..Netflix..HBOmax..optika je spojena..budem probao poslije
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice