Dakle, pokušao sam spojiti LCD tv Panasonic sa Nvidia geforce 9800gt putem HDMI kabela ali bez rezultata. Slika je očekivano u redu (na drugom računalu koristim 5.1 zvučnike) ali nema zvuka. Čitao sam slične teme po raznim forumima i po svemu trebalo bi raditi bez problema, ali ne radi. Ima li tko kakvu ideju?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-originalan DVI-HDMI adapter ima sve potrebne pinove spojene, neki drugi možda nema.. pa i tu može biti problem.
-DVI-HDMI adapter i passthrough kabel su se dobijali u standardnoj opremi, ponekad to trgovci nisu isporučivali ...
Nisam siguran ima li moja grafa ikakav dodatni konektor jer dugo nisam otvarao komp. Zvučna je inegrirana. Dakle koliko sam skužio trebao bih dodatno spojiti grafičku karticu sa matičnom ploćom odnosno zvučnom karticom s/pdif kabelom?
kabel viska, ali manje zezancije i radit ce 100%

Vjerojatno si stavio konektor pa onda HDMI?Mogao si onim zutim cinch i crnim kabelom povezat i imao bi i zvuk i sliku...
Nisam siguran ima li moja grafa ikakav dodatni konektor jer dugo nisam otvarao komp. Zvučna je inegrirana. Dakle koliko sam skužio trebao bih dodatno spojiti grafičku karticu sa matičnom ploćom odnosno zvučnom karticom s/pdif kabelom?
-da, to je tanki dvožilni kabel, kao za jumper (kao polovica CD-audio kabla).
-na VGA je konektor, sličan je za napajanje ventilatora. Uobičajeno na gornjem dijelu blizu SLI konektora.
@ postovi za analogni audio.. -to je tek problematično, jer većina TVa ne dozvoljava kombiniranje selektiranog ulaza za zvuk, radi ili AV ili HDMI, ne oba. .. .i (važnije) ovo je jednostavnije, kvalitetnije, jeftinije itd. Svakako prvo tako treba riješiti.
Vidio sam da ta nvidia ima samo 2xDVI,ti si vjerojatno stavio konektor i zbog tog nema zvuka...Ako DVI ne prenosi zvuk,ako na njega staviš konektor HDMI,opet ti neće bit zvuka jer je spojen na DVI...
Nop.. ta nividia ima dva dvi i jedan hdmi konektor (riječ je o green varijanti)... ok sad znam u čemu je problem... haval na preporukama i savjetima