Sony Bravia se gasi na HD programima

poruka: 7
|
čitano: 8.875
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav

evo kao sto naslo kaze, tv se u posljednje vrijeme poceo jednostavno gasiti kada gledam hd programe. U pitanju je Sony Bravia  kdl 46v5800 i nije star ni godinu dana. Bilo je sve ok ali odjednom je to pocelo, znaci gledam hd program nekih 10-tak minuta i onda se tv samo ugasi, lampica treperi neko vrijeme i tv se opet sam upali i tako sve iznova. 

Da li neko mozda zna sta bi moglo biti, ne znam sta da pokusam, vec sam par puta nanovo trazio programe, ali nista.....

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Sony Bravia se gasi na HD programima

Probaj vratiti TV na tvorničke postavke, i zatim ponovo sve podesi.

Ako to ne pomogne, nosi u servis. Pošto je TV star manje od godinu dana, nema smisla zezati se, iskoristi garanciju.

KaeR
13 godina
neaktivan

Ma i ja to kontam, ali evo prvo cu pokusati vratiti pa da vidimo. Javim sta bude....hvala {#}

17 godina
neaktivan
Tro kaže...

Ma i ja to kontam, ali evo prvo cu pokusati vratiti pa da vidimo. Javim sta bude....hvala  {#}

Jesi li nadogradio firmware?

http://www.sony.co.uk/support/en/product/KDL-46V5800/downloads/FW_Bravia1740SA

Ili posjeti Sony Hrvatska za detalje

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
13 godina
neaktivan

Evo samo da javim, sve sam pokusao ali nista, i dalje isto. Izgleda da je tu nesto pokvareno, iako mi nije jasno kako tv zna razlikovati odredjene programe, jedino ako nije do odredjene frekvencije!? Ma ne znam, vidjecu sta ce reci u servisu.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tro kaže...

Evo samo da javim, sve sam pokusao ali nista, i dalje isto.

Pokusao si sa nadogradnjom firmwarea? Cini mi se da je ovaj problem dokumentovan i da su ga ispravili.

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
13 godina
neaktivan

Da, da prvo vratio na fabricko pa zatim nabacio firmware. Mislis da potrazim na njihovoj stranici nesto o tome

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice