LG 32 In Plazma ili neki LCD TV

poruka: 8
|
čitano: 5.575
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

imam dilemu koji TV kupiti za sebe, odlucio sam se za 32 '' kao neka optimalna velicina. E sada, zanima me sta preporucate s obzirom na moje potrebe kao najbolju opciju. Cijena naravno igra ulogu. Po nekom istrazivanju koje sam radio, cini mi se ovaj LG 32PG6000 Plazma TV kao dobra opcija, ali nemam iskustva pa molim pomoc. 

TV prvenstveno koristim za gledanje filmova i to DIVX, eventualno DVD te ponekad redovni TV program. Nemam namjeru ga spajati na komp (osim ako cu komp koristiti umjesto DVD playera, ali opet samo za DIVX/DVD) niti kupovati Blue Ray player. 

Koje su prednosti mane plazme/ovog modela za moje potrebe i da li mi je bolje uzeti neki LCD te velicine i slicne cijenovne kategorije?

Puno hvala svima na pomoci, nisu mali novci u pitanju =) 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

LG plazma od 32'' je jedina plazma te veličine i jako je loša. Moj savjet, ajde na 37'' i kupi Panasonic TX-P37X10Y i budi miran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

imam lg plazmu 42" slikaje super,ali grije kao grijalice i samim tim trosi previse struje

uzmi neki lcd,misli daje to trenuto bolje rjesenje

kako volis gledati filmove u avi formatu,pripazi da tv ima usb prikljucak

dvb-t -obavezan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: LG 32 In Plazma ili neki LCD TV
zzz kaže...

imam lg plazmu 42" slikaje super,ali grije kao grijalice i samim tim trosi previse struje

uzmi neki lcd,misli daje to trenuto bolje rjesenje

kako volis gledati filmove u avi formatu,pripazi da tv ima usb prikljucak

dvb-t -obavezan

Iz gore navedenog razloga ne valja kupovati proizvode o kojima neznas nista vec se treba informirati.LG nije nesto u svijetu plazmi(LCDi su mu bolji) ali kod Panasonica je druga prica.Novi modeli trose osjetno manje struje tako da su tu negdje s LCD ima.Imas lijepih 37'' modela za cca 5000kn. Vazno je obratiti paznju da imaju DVB-T mpeg2 i mpeg4 tunere i to je to.I opet mi nije jasno po kojim to kriterijima ljudi preporucuju LCD kao bolji odabir za gledanje TV programa(LCD ima losiji kontrast,sporiji odziv,manji kut gledanja).Nemojte mi samo pocet pricu o burn in efektu i vijeku trajanja.Danasnje plazme oko 100 000 radnih sati(nadam se da necu morat svoju gledat tako dugo) a burn in ne postoji vise.

Ako je pak cijena toliko vazna i prisiljen si zato ici na 32'' uzmi LCD.(isto gledaj da ima DVB-T mpeg2 i mpeg4 tuner da izbjegnes dodatne troskove kasnije). Gledaj da kupujes ovogodisnji model.Cijene su im negdje oko 3500 kn i svi su tu negdje po kvaliteti (LG,Philips,panasonic itd)

16 godina
neaktivan

Stvar je i cijene i velicine prostora/udaljenosti gledanja; 5000 kn mi je previse.

Koji su ti ovogodisnji modeli koje preporucas? Ne snalazim se bas u ovim oznakama koje im daju za modele. 

Da li mi se isplati FULL HD ili ne? S obzirom da ne planiram bas blue ray, ne znam ima li smisla. S druge strane, vidim da je razlika cca 500 kn sto i nije tako puno. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 18:20 (fran5).

0 0 hvala 0
17 godina

U pocetku su govorili da za 32'' i netreba full HD jer je kao dijagonala premala da bi se vidjela razlika ali kako se cijena full HD priblizava kazu da je sad ok ko hoce. Evo 2 modela pa pogledaj

http://www.svijet-medija.hr/lg_32lh2000,20462,154.aspx

http://www.svijet-medija.hr/philips_32_pfl_5404h___pl_2000-b-slv,20834,154.aspx

preporuka ako si blizu ZG da odes pogledat na lice mjesta kako ti se svidja kvaliteta slike itd

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 18:56 (Brada).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da bi se vidjeli benefiti FullHD-a mora se gledat TV od 50'' sa manje od 3m, za ostalo je i 720p i više nego dovoljan, između ostalog i HRT će u budućnosti emitirat u toj rezoluciji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovaj philips ima USB utor, znaci li to da mogu gledati DIVX filmove tako da ih prebacim sa kompa na USB stick pa izravno u TV? Ili to ne funkcionira tako?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice