Pozdrav! Dali je bolji LG LED 32LV3400 ili LG LCD 32LK430 ?
I Moze neka preporuka do 2500kn - 32'', Full HD ?!
Pozdrav! Dali je bolji LG LED 32LV3400 ili LG LCD 32LK430 ?
I Moze neka preporuka do 2500kn - 32'', Full HD ?!
Upravo tako, to i jest problem kod odabira. Najčešće kada razbijaš pre dugo glavu odabereš krivo.
Kada smo već prošli sve modele srednje kategorije bilo bi dobro da spomenemo i prošlogodišnji model Philips PFL9700 koji koristi Sharpove ASV matrice tj. Ambilight osvjetljenja. Od ovogodišnjih modela samo mi PFL5500 upada u oko.
Slažem se, nekad je bolje "zatvorit oči" i en-ten-tini ubost...al što ću kad nisam takav, kod mene mora komplicirano
Taj Philips (PFL9706) ima izvrsne recenzije (i to diljem svijeta), neki čak vele najbolji 2D dosad viđen, a to je privlačno zar ne, ipak se većinu vremena gleda upravo 2D. Nažalost dolazi samo u 46" verziji i (po mom sudu za tu dijagonalu) traži prilično love (cca 2kE, to je već opako blizu 55HX850 ili 55ES7000). Neznam koliko se verzija ispod, PFL9705 razlikuje, ta je prilično povoljnija? (ili recimo PFL6606 ili 7606) http://outlet.hr/tv-audio-video/tv-/philips/philips-led-3d-55pfl5507k-12
Ma poanta jest i kada izabereš recimo "najbolji model" može ti se dogoditi da baš uzmeš model sa greškom.
Prema recenzijama model 7606 je negdje u ragu Sony HX750, makar vjerujem da je kontrast ipak slabiji kod Philipsa. Da budem iskren nikad se nisam susreo sa Philips modelima, no prošle godine mi je jedan poznanik na kavi prepričao da je u trgovini birao televizor za sebe, te se iznenadio kada je najbolju sliku imao upravo Philips 9706 kojeg je i sam uzeo ( nije neki primjer, no radi se o čovjeku koji recenzira filmove, pa vjerujem da nije uzeo crap od TV-a ).
Pokušaj vidjet kakav je taj nasljednik tj. 5507 model koji isto ima više nego dobre recenzije.
Napravih đir po Zd dućanima. Najprije moram priznat dečkima (Leglu i Dachandeu) da su bili apsolutno u pravu, vrlo je teško nešto ozbiljno pogledat u tim salonima, osim dizajna. Uvjeti su često presvijetli i plazme djeluju isprano a led-lcd nekako prezasićenih boja i nekako svi redom isti (više manje). Nažalost, odmah na početku sam postavio visoke kriterije što se tiče svjetline, kontrasta, prirodnosti boja (napose nijansi prave crne boje) i glatkoće (prirodnosti) objekata u brzom pokretu, kao što su sportski prijenosi itd...i ustanovio da je moj desetak godina stari Philips CRT još apsolutno nenadmašan u reprodukciji crne boje, kontrasta, svjetline i te prirodne glatkoće pokreta. I LED-LCD i plazme tu pomalo razmrljavaju stvar i ništa im ne pomažu one silne brojke na papiru. Nekako brijem da su izmišljene upravo radi toga da pomalo zbune ljude jer djeluju nekako glomazno, ogromno, zapanjujuće itd.., ono kad pročitate na plazmama 55 000 000 : 1 (ili 600Hz, 800Hz, 2000Hz) ili takve silne brojeve to bi kao trebalo odmah na prvu impresionirat, a onda malo pogledate u ekran i skužite da se lopta u pokretu ipak ocrtava na neki čudan način, da postoje neke neprirodne linije oko nje, da to titra nekako čudno i da se oko umara dok to sve svari. Kod CRT-a ne postoje sve te silne brojke, ali crna je jednostavno prirodno crna i lopta u pokretu je lopta u pokretu a ne razmazani sladoled.
Pomalo razočaran tim samim performansama slike, odlučio sam ipak odabrati telkač onako kako to ipak nisam želio, a to je po dizajnu i multimedijalnim sposobnostima. Dakle, malu prednost dobit će telkači koji budu mogli čitat napr. NTFS eksterne diskove preko 1TB, imat 3D prikaz preko USB konekcije i takve sitne gluposti. Ono, kad je već slika svima tu negdje jednako loša, onda barem neka bude multimedijalno sposobniji pa nek ide kvragu.
p.s. Sony sam odma na početku izbacio iz svih kalkulacija zato što jednostavno košta dosta više od konkurencije, a ne nudi ništa bolju slike/3D/smart TV ( modeli iz 2011. nisu podržavali niti .mkv, nisam siguran za 2012. ).
Sony nikad nema ono sto ima Samsung i obrnuto. Obe kompanije imaju zajednicku tvornicu
Ako ti je boljka to sto nema podrsku za *mkv onda uzmi media player tipa WD Live ili nesto drugo. Ne padaj na Herze. Bolje je da ima podrsku snimanja (ultra prakticno) nego li da ima 600 Hz.
Po meni trebas "paziti" da TV ima ugradenu mogucnost za primanje Wi-Fi signala bez da moras kupovati Sony ili Samsung stick koji kosta citavo bogatstvo i isto tako mogucnost spajanja bezicne tipkovnice za lakse surfanje
Napravih đir po Zd dućanima. Najprije moram priznat dečkima (Leglu i Dachandeu) da su bili apsolutno u pravu, vrlo je teško nešto ozbiljno pogledat u tim salonima, osim dizajna. Uvjeti su često presvijetli i plazme djeluju isprano a led-lcd nekako prezasićenih boja i nekako svi redom isti (više manje). Nažalost, odmah na početku sam postavio visoke kriterije što se tiče svjetline, kontrasta, prirodnosti boja (napose nijansi prave crne boje) i glatkoće (prirodnosti) objekata u brzom pokretu, kao što su sportski prijenosi itd...i ustanovio da je moj desetak godina stari Philips CRT još apsolutno nenadmašan u reprodukciji crne boje, kontrasta, svjetline i te prirodne glatkoće pokreta. I LED-LCD i plazme tu pomalo razmrljavaju stvar i ništa im ne pomažu one silne brojke na papiru. Nekako brijem da su izmišljene upravo radi toga da pomalo zbune ljude jer djeluju nekako glomazno, ogromno, zapanjujuće itd.., ono kad pročitate na plazmama 55 000 000 : 1 (ili 600Hz, 800Hz, 2000Hz) ili takve silne brojeve to bi kao trebalo odmah na prvu impresionirat, a onda malo pogledate u ekran i skužite da se lopta u pokretu ipak ocrtava na neki čudan način, da postoje neke neprirodne linije oko nje, da to titra nekako čudno i da se oko umara dok to sve svari. Kod CRT-a ne postoje sve te silne brojke, ali crna je jednostavno prirodno crna i lopta u pokretu je lopta u pokretu a ne razmazani sladoled.
Pomalo razočaran tim samim performansama slike, odlučio sam ipak odabrati telkač onako kako to ipak nisam želio, a to je po dizajnu i multimedijalnim sposobnostima. Dakle, malu prednost dobit će telkači koji budu mogli čitat napr. NTFS eksterne diskove preko 1TB, imat 3D prikaz preko USB konekcije i takve sitne gluposti. Ono, kad je već slika svima tu negdje jednako loša, onda barem neka bude multimedijalno sposobniji pa nek ide kvragu.
Da, CRTovi su bili mrak kaj se tih stvari tice.
Ali to nikako ne znaci da su svi ostali televizori slicni i podjednaki. Nikako.
Ogromne su razlike na telki od 5k i 10kkn, a velike su cak i istom cjenovnom rangu od razlicitih prodavaca.
Dizajn i ostale dzidze midze mogu bit prihvatljive, ali ja ti i dalje savjetujem da radje pogledas kvalitetu slike. A kod kuce sa postavkama mozes postici itekako dobru sliku na LCD-u. Ducan je ducan. Prodavacima se neda. (cast iznimkama koji i u ducanu znaju ponesto objasniti i dozvoliti da se sam poigras sa daljincem, postavkama i svojim medijima)
Sa prodavačima sam super zadovoljan, ljudi se zaista jako trude i imaju dosta znanja i volje trpit sve gnjavaže i zahtjeve ovakvih nezgodnih sitničavih tipova kakav sam ja. Meni su omogućili prčkanje po postavkama, čak su negdje vadili nove verzije softwarea sa interneta, pokušavali što bolje kalibrirat i stoički podnosili sve moje želje kod isprobavanja, bilo sa USB sticka koji sam nosio napunjen raznoraznim sadržajem, bilo sa obične vanjske jeftilenske antene, jer sam htio isprobat i vidjet kako će se ponašat (između ostalih) i obični SD digitalni signal. Ljudi su pokazali iznimno strpljenje i razumijevanje i samo im mogu skinut kapu dolje. Dobro, nisam ni gledao telkače ispod 10 000 kn, dakle držao sam se ranije određenog budgeta. Možda bi situacija bila još i lošija da sam gledao jeftinije telkače, tko zna.
Ne preostaje ti ništa drugo nego da uletiš kod nekog frenda/poznanika koji je nedavno kupio "fantastičan" televizor i tako prosudiš, jer ovo po dučanima je stvarno prevelika muka. Opet, kao što sam prije naglasio televizori više srednje klase imaju više/manje jednaku kvalitetu slike, a razlike su upravo u tim media playerima,3D-u, Smart TV opcijama itd. Ukoliko televizor ima DLNA ne treba ti USB, pa čak niti HDD snimanje, jedino ako ne planiraš snimat neke utakmice. Što se tiće CRT televizora, slažem se da su bili vrhunski, no trenutačno moj TV nema ništa lošiju SD sliku od bivšeg Sony Trinitrona. I da se ponovno vratim na kalibraciju; makar sam kalibrirao jedno tri puta televizor shvatio sam da mi više odgovara kada su boje "mrvicu naglašenije" tj. ne koristim "movie mode" kao vjerovatno dobar dio Samsung TV korisnika. Opet, to je od osobe do osobe.
Oko Sportskih programa se ne moraš brinut, pošto je Bnet prije neki dan dodao dodatna 3 HD Sportska programa tj. trenutačno su svi u HD-u osim Eurosporta 2. ;)
Kolika dijagonala treba za gledanje s udaljenosti od 2,6 do 3,8m prostorija oko 16m2.
Neki minimum bi bio 40". Osobno imam 46", te gledam sa 3m (+/- ) i savršeno mi je.
Neki minimum bi bio 40". Osobno imam 46", te gledam sa 3m (+/- ) i savršeno mi je.
Da li bi 50" bilo preveliko za tu udaljenost i šta manje umara oči plasma ili lcd. Neznam kakva bi bila slika na 50" kod SD programa s te udaljenosti vjerovatno dosta mutna.
Ne bi trebao biti neki problem. Meni je 46" idealno, a ne vjerujem da bi kukao sa 4" većim ekranom. Mislim da su priče oko umaranja ociju prestale još 2009. godine, danas je sasvim svejedno da li koristiš plazmu ili led lcd.
Slika svakako ne bi trebala bit mutna sa udaljenosti od 3m, ukoliko jest, onda se radi o televizoru loše kvalitete ili jako lošoj kalibraciji.
And the winner is.....?
Philips ?
Nije Philips, iako sam bio blizu PFL5507, to je sasvim OK TV, odlična slika i vrlo dobar dizajn, gotovo bih rekao best-buy (cca 7000kn 46"). Onako po karakteristikama mi se više svidio PFL6007, najviše radi pasivnog3D (Philips to zove Easy3D) ali ga još (dosad) nisam vidio u Hr na prodaju.
Onako gledajući malo telke kod frendova, dao sam malu prednost pasivnom 3D, nije mi se svidjelo ono čudno "istitravanje" kod aktivnog (ne znam kako se to stručno zove, ali umara oko). Sa pasivnim 3D mogu odgledat cijeli film (recimo sat i pol ili dva) bez ikakvih problema, dok kod aktivnog moram nakon 10-15 min. malo odmorit oči pa nastavit.
Eto, sad sam olakšao pogađanje što sam zapravo na kraju kupio...;-)
Slažem se, pasivni 3D je upravo za kućnu atmosferu. Pretpostavljam da je u pitanju LG LM660S , nadam se da je slika više nego zadovoljavajuća. ;)
Bravo! Na kraju kupih LG 55LM670S, supruzi se više svidjela ona aluminijska lajsna ispod, a meni bilo svejedno pa je izbor pao na 670. Slika je sa tvorničkim postavkama OK, ali svejedno prčkam evo već dva dana po postavkama i pokušavam sliku prilagoditi malo svojim uvjetima i oku. Ima dosta opcija i malo je spetljan menu (a i ja se još ne snalazim), a na netu nikako da nađem kvalitetne kalibracijske postavke za taj model (help, please...). Ali sve u svemu sam prilično zadovoljan, 3D je super (definitivno naugodnije iznenađenje), 2D također odličan, čak za sad nisam primjetio da mi nešto posebno smeta što još nije izašla nova softverska verzija sa punom podrškom za Deblur (Dejudder postoji u sadašnjoj inačici i radi dobro). Ima malo blagog zamućenja kod brzih pokreta ali ne značajno i ne značajno više nego kod konkurencije (recimo vrlo slično kao kod Samsunga ES8000 i Sony HX850). Boje su skroz OK, svjetlina i kontrast sasvim solidni (nije loš taj IPS panel). Čak ni onaj famozni "clouding" ne primjećujem posebno, vjerojatno sam naletio na dobar panel. Malo me smetaju refleksije, jer ih tzv. glossy premaz ima prilično, ali interesantno ne pretjerano, jako se vide kad je TV isključen, ali kad se uključi čak mi se čini kako taj glossy premaz zapravo pomaže bojama i kontrastu, a i ljepše izgleda od onog mat (naravno, ovo je stvar ukusa). Naravno, najbolji je HD sadržaj sa satelita (još nisam naručio Bnetov HD receiver, to je u planu najesen) i Blu-ray filmovi sa PS3 playera, ali ni SD (Bnet preko scarta) nije loš, u dućanu mi je djelovao lošiji, doma sam ga uspio nekako uštimat i skroz je gledljiv. Dakle, prvi utisci su uglavnom pozitivni uz oduševljavajući 3D. Imam i nekih sitnih zamjerki na neka rješenja (recimo pomalo spetljani menu, zatim konekcije otraga na kućištu itd...), ali o tome ću malo više kad dobijem volju za to. Multimedialni player je izvrstan, ali uspio sam isprobat možda 2% toga, ima toga malo more. Trebat ću pomoć i oko DLNA i ostalih WiFi konekcija (internet mi radi, doduše ne tako glatko kao preko PC-a ili recimo Samsungovog Galaxy mini mobitela, ali radi). Eh da, dizajn je super...i moram priznat da sam pao na taj minimalistički aluminijski okvir (praktično bez okvira, izgleda futuristički, kao da telkač izlazi iz te donje aluminijske lajsne, super!
Majstore reci mi jesi bio u Građi pc:Zadar i kakva je ponuda tamo i usluga?
Hvala :D
Bio sam u Građi na samom početku pretrage pred dva tjedna i onako po sjećanju tamo je vrlo dobra ponuda, dečki koji rade tamo su skroz OK, dobri su znalci i ako im lijepo objasniš što tražiš, potrudit će se pokazati, prespojiti i prezentirati sve što te zanima. Tamo sam pregledao, koliko se sjećam, Philipsa PFL5507 (gotovo ga i kupio, ali je bio trenutno samo u 46" verziji, ali odlična cijena, čini mi se 6999 kn, ili tako nekako, izvrstan TV!). Nadalje, tamo ima i nekoliko izvrsnih Sony modela, recimo HX850, čini mi se i 750, zatim Samsung ES6100 i ES8000 odmah pored LG 660S na polici pa je moguće direktno usporedit, doduše nisu imali 55" modele, samo 46". Imaju, (odnosno imali su tad, neznam jeli još imaju) odličnu Samsung plazmu 60" (ne sjećam se modela) ali dobar TV, meni se svidio više od nekih razvikanih Panasonica napr. Čak mi se čini da su dečki rekli da bi im uskoro trebalo doći još ovih najnovijih Philipsovih modela, ali meni se nije dalo ponovo šetat po ovoj vrućini pa ne znam jesu li stigli. Uglavnom, vrlo dobra ponuda, solidne cijene (OK, recimo nekih 5-10% više od nekih internetskih web-shopova, ali zato možeš telkač fino pogledati, pregledati i isprobati još u dućanu, dok preko neta ne znaš u kakvom je stanju panel recimo, a i to nešto vrijedi, barem živaca, zar ne), ljubazni dečki, i sve u svemu dućan je svakako za preporučiti (moj subjektivni dojam).
Bravo! Na kraju kupih LG 55LM670S, supruzi se više svidjela ona aluminijska lajsna ispod, a meni bilo svejedno pa je izbor pao na 670. Slika je sa tvorničkim postavkama OK, ali svejedno prčkam evo već dva dana po postavkama i pokušavam sliku prilagoditi malo svojim uvjetima i oku. Ima dosta opcija i malo je spetljan menu (a i ja se još ne snalazim), a na netu nikako da nađem kvalitetne kalibracijske postavke za taj model (help, please...). Ali sve u svemu sam prilično zadovoljan, 3D je super (definitivno naugodnije iznenađenje), 2D također odličan, čak za sad nisam primjetio da mi nešto posebno smeta što još nije izašla nova softverska verzija sa punom podrškom za Deblur (Dejudder postoji u sadašnjoj inačici i radi dobro). Ima malo blagog zamućenja kod brzih pokreta ali ne značajno i ne značajno više nego kod konkurencije (recimo vrlo slično kao kod Samsunga ES8000 i Sony HX850). Boje su skroz OK, svjetlina i kontrast sasvim solidni (nije loš taj IPS panel). Čak ni onaj famozni "clouding" ne primjećujem posebno, vjerojatno sam naletio na dobar panel. Malo me smetaju refleksije, jer ih tzv. glossy premaz ima prilično, ali interesantno ne pretjerano, jako se vide kad je TV isključen, ali kad se uključi čak mi se čini kako taj glossy premaz zapravo pomaže bojama i kontrastu, a i ljepše izgleda od onog mat (naravno, ovo je stvar ukusa). Naravno, najbolji je HD sadržaj sa satelita (još nisam naručio Bnetov HD receiver, to je u planu najesen) i Blu-ray filmovi sa PS3 playera, ali ni SD (Bnet preko scarta) nije loš, u dućanu mi je djelovao lošiji, doma sam ga uspio nekako uštimat i skroz je gledljiv. Dakle, prvi utisci su uglavnom pozitivni uz oduševljavajući 3D. Imam i nekih sitnih zamjerki na neka rješenja (recimo pomalo spetljani menu, zatim konekcije otraga na kućištu itd...), ali o tome ću malo više kad dobijem volju za to. Multimedialni player je izvrstan, ali uspio sam isprobat možda 2% toga, ima toga malo more. Trebat ću pomoć i oko DLNA i ostalih WiFi konekcija (internet mi radi, doduše ne tako glatko kao preko PC-a ili recimo Samsungovog Galaxy mini mobitela, ali radi). Eh da, dizajn je super...i moram priznat da sam pao na taj minimalistički aluminijski okvir (praktično bez okvira, izgleda futuristički, kao da telkač izlazi iz te donje aluminijske lajsne, super!
Evo postavke pa probaj.
http://www.hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=98&t=4538
Puno hvala Ubleha, evo upravo se registrirah tamo, to je baš ono što tražim.
Puno hvala Ubleha, evo upravo se registrirah tamo, to je baš ono što tražim.
Nema problema drug, sretno sa tv-om.
Ja imam tv: LG 42LW5500 42'' Cinema 3D, FULL HD. Ugl. tv je vrlo dobar i usput ti koristi pasivnu 3d tehnologiju (trenutno najbolju), imas i trumotion... evo link: LG 42LW5500
Tu su ti specifikacije!
Edit: zaboravio, to je smart tv.. cijema mu je oko 6000 kn
Bio sam u Građi na samom početku pretrage pred dva tjedna i onako po sjećanju tamo je vrlo dobra ponuda, dečki koji rade tamo su skroz OK, dobri su znalci i ako im lijepo objasniš što tražiš, potrudit će se pokazati, prespojiti i prezentirati sve što te zanima. Tamo sam pregledao, koliko se sjećam, Philipsa PFL5507 (gotovo ga i kupio, ali je bio trenutno samo u 46" verziji, ali odlična cijena, čini mi se 6999 kn, ili tako nekako, izvrstan TV!). Nadalje, tamo ima i nekoliko izvrsnih Sony modela, recimo HX850, čini mi se i 750, zatim Samsung ES6100 i ES8000 odmah pored LG 660S na polici pa je moguće direktno usporedit, doduše nisu imali 55" modele, samo 46". Imaju, (odnosno imali su tad, neznam jeli još imaju) odličnu Samsung plazmu 60" (ne sjećam se modela) ali dobar TV, meni se svidio više od nekih razvikanih Panasonica napr. Čak mi se čini da su dečki rekli da bi im uskoro trebalo doći još ovih najnovijih Philipsovih modela, ali meni se nije dalo ponovo šetat po ovoj vrućini pa ne znam jesu li stigli. Uglavnom, vrlo dobra ponuda, solidne cijene (OK, recimo nekih 5-10% više od nekih internetskih web-shopova, ali zato možeš telkač fino pogledati, pregledati i isprobati još u dućanu, dok preko neta ne znaš u kakvom je stanju panel recimo, a i to nešto vrijedi, barem živaca, zar ne), ljubazni dečki, i sve u svemu dućan je svakako za preporučiti (moj subjektivni dojam).
E pa sad smo dobili i 55LM660s :) i još jednu bebicu 47LM960s i drago mi je da si zadovoljan uslugom hehe ;)
Ja imam tv: LG 42LW5500 42'' Cinema 3D, FULL HD. Ugl. tv je vrlo dobar i usput ti koristi pasivnu 3d tehnologiju (trenutno najbolju), imas i trumotion... evo link: LG 42LW5500
Tu su ti specifikacije!
Edit: zaboravio, to je smart tv.. cijema mu je oko 6000 kn
To, i jeste jedina stvar koja im valja, ako hoces 3d onda pasini, i IPS panel, ako hoces sve ostalo onda S-pva ili plazmu, ko gleda 5% 3d a 95% 2d neka kupi poten tv sa S-PVA panelom (eventualno MVA) ili plazmu neka se nepati sa sivilom ips-a.
Kupujem TV i zamolio bi nekoga za stručno mišljenje,, radi se o ovom modelu http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/lcd-tv/LE40D503F7WXXH-spec
zanima me dali je to dobar TV ili postoji neki bolji u tom rangu.. trenutno je na akciji u metrou (2319 kn). Gledao sam malo kako se okolo kreću cijene tog TV-a i stvarno je do 1000kn jeftiniji nego bilo gdje drugdje :-)
Molim vas da mi kažete kakav je to TV i dali se isplati to kupiti?
čitao sam po forumima i svi hvale ovaj model http://www.lg.com/hr/televizori/lg-32LS5600-led-lcd-tv ... i slučajno naletim na onaj samsung i stvarno je povoljan...
to roditelji kupuju ali ću sigurno i ja tu i tamo pogledat nešto... osim po veličini, zanima me dali je ovaj samsung bolji od LG ?
ne razumijem se puno u tu tehnologiju, nikad ju nisam pratio i proučava,, pa pitam
0 | 1) |
---|---|
0 | 2) |
0 | 3) |
0 | 4) |
0 | 5) |
Jel ima šta bolje od ovoga za oko 5000 kuna ?
http://www.protis.hr/products/details/televizor-philips-40pfl5507k12-led-tv/58495