LED LCD TV Preporuka?

poruka: 157
|
čitano: 84.670
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: LED LCD TV Preporuka?
Dachande kaže...

Auf, nemoj sudit Sonya po prosloj godini. Ovaj Sony je mozda najbolji LCD televizor trenutno. Bolji od bilo kojeg Samsunga i LG-a.

Da, skup je, ali je fantastican.

A sad, ako ti je .mkv prikaz nesto po cemu ocjenjujes kakav je televizor, to je druga stvar. Meni je bitna kvaliteta slike, kako 2D, tako i 3D, isto tako SD i HD prikaz.

Ako ima neke dodatke kao bonus, odlicno, ali necu po tome ocjenjivati kvalitetu slike.

Pogotovo kad mi i plejka svira sve kaj god ocu, ne treba mi jos i telka. A imas i media playere na svakom cosku.

LG nije daleko bolji od konkurencije, to je takodjer zabluda. Da, ima pasivni 3D, ali on ima ogromni minus, a to je nemogucnost prikaza FullHD.

Jedina stvar bolja od ovog Sony-a je Pany plazma. Nista drugo. Ako ne vjerujes meni, slobodno potrazi recenzije. Nevjerojatan broj odusevljenih recenzija je za taj model.

Zapravo slažem se, kao i večina kritičara da je prošle godine Sony imao vjerovatno najbolji model HX920; ali svejedno to nije HX850 .. i ne nije bolji od bilo kojeg Samsunga, pogotovo ne jednog ovogodišnjeg ES8000 ( čak i D8000 ) koji je i već dobio priznanja na CES-u, Engadgetu, Cnet-u itd. 

Ne mogu se složit da .mkv nije važan, osobno nikad ne bih kupio tv koji ne podržava .mkv, pošto samo puštam i filmove/serije u tom formatu.

Ukoliko je LG dobio više nagrada i priznanja za najbolji 3D prikaz na TV-u, prema tome bih rekao da jest najbolji. Budučnost 3D-a na TV-u jest upravo u pasivnom 3D-u, pogotovo kada dođu uređaji bez naočala. 

Isto tako više nego pozivina iskustva i oduševljenja kritičara su za nove LG OLED televizore. Čeka se predstavljanje OLED TV-a od strane Samsunga, još ukoliko uz sve to ubace Android, gotovo sam siguran da će Samsung kod večina kritičara ponovno uzet nagradu za televizor godine ( makar je meni osobno za prošlu bio Sony ). 

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
Leglo kaže...
Dachande kaže...

Auf, nemoj sudit Sonya po prosloj godini. Ovaj Sony je mozda najbolji LCD televizor trenutno. Bolji od bilo kojeg Samsunga i LG-a.

Da, skup je, ali je fantastican.

A sad, ako ti je .mkv prikaz nesto po cemu ocjenjujes kakav je televizor, to je druga stvar. Meni je bitna kvaliteta slike, kako 2D, tako i 3D, isto tako SD i HD prikaz.

Ako ima neke dodatke kao bonus, odlicno, ali necu po tome ocjenjivati kvalitetu slike.

Pogotovo kad mi i plejka svira sve kaj god ocu, ne treba mi jos i telka. A imas i media playere na svakom cosku.

LG nije daleko bolji od konkurencije, to je takodjer zabluda. Da, ima pasivni 3D, ali on ima ogromni minus, a to je nemogucnost prikaza FullHD.

Jedina stvar bolja od ovog Sony-a je Pany plazma. Nista drugo. Ako ne vjerujes meni, slobodno potrazi recenzije. Nevjerojatan broj odusevljenih recenzija je za taj model.

Zapravo slažem se, kao i večina kritičara da je prošle godine Sony imao vjerovatno najbolji model HX920; ali svejedno to nije HX850 .. i ne nije bolji od bilo kojeg Samsunga, pogotovo ne jednog ovogodišnjeg ES8000 ( čak i D8000 ) koji je i već dobio priznanja na CES-u, Engadgetu, Cnet-u itd. 

Ne mogu se složit da .mkv nije važan, osobno nikad ne bih kupio tv koji ne podržava .mkv, pošto samo puštam i filmove/serije u tom formatu.

Ukoliko je LG dobio više nagrada i priznanja za najbolji 3D prikaz na TV-u, prema tome bih rekao da jest najbolji. Budučnost 3D-a na TV-u jest upravo u pasivnom 3D-u, pogotovo kada dođu uređaji bez naočala. 

Isto tako više nego pozivina iskustva i oduševljenja kritičara su za nove LG OLED televizore. Čeka se predstavljanje OLED TV-a od strane Samsunga, još ukoliko uz sve to ubace Android, gotovo sam siguran da će Samsung kod večina kritičara ponovno uzet nagradu za televizor godine ( makar je meni osobno za prošlu bio Sony ). 

Mozes se ti slagat ili ne, to je cinjenica.

HX850 je bolji od od najskupljeg Samsunga, LG ili Panasonica. To sto si ti fan neceg drugog, to je nebitno za ovu raspravu.

cnet je crap za ocjenjivanje televizora, ali su ga cak i oni nahvalili.

whathifi, t3, trustedreviews, techradar, digitalversus - svi dali 100% televizoru i neki cak kazu da je ne samo najbolji LCD televizor ikad, vec najbolji TV opcenito. Nasa stranica hdportal.hr je recenzirala cak slabiji model HX750 pa su odusevljeni.

.mkv je bitan format, naravno, ali pricamo o kvaliteti televizora, ne o tome u cemu gledas filmove. Ako dajes 15k za telku, sigurno vec imas neki media player koji svira -mkv, ako nista drugo, barem ps3. Inace, sa HX850 u paketu dolazi bluray player koji cita .mkv. Pa eto, i to je pokriveno ako ti je to vec toliko bitno.

Ali meni je to kao da neko kvalitetu prijenosnog mp3 playera gleda po tome dal ima igre na njemu, a ne po tome koliko izdrzi baterija, i koliko kvalitetan zvuk ima.

15 godina
neaktivan

Činjenica je isto da niti jedan web koji si naveo nije proglasio Sony najboljim TV-om. Na jednom techradaru i whathifi ( čak kaže "class-leading 2D" ) ES8000 ima 100% tj. 5/5 kao i Sony HX920/853, dakle c/p si linkove gdje sam sebe dematiraš ?

Dakle činjenice - svi osim jednog weba su oduševljeni top modelima Samsung i LG-a, koji po njima nisu ništa lošiji od Sony/Panasonic. Isto tako vaš web nije recenzirao navedene top modele, ali je zaključio kako su oni "bolji od bilo kojeg Samsunga i LG-a" upravo na recenziji HX750 ? Divna objektivnost. ;)

Analogija sa mp3 playerom nema veze sa vezom. Nisam fan ničega osim svoje žene, ali to je već neka druga priča; a vezivanje uz tehniku mi je ipak malo preapstraktno.

Mogao si lijepo odgovorit čovjeku na pitanje, kao svaki normalan forumaš, ali si morao uletavat kao šerif i nepotrebno egotrippat.

17 godina
Leglo kaže...

Činjenica je isto da niti jedan web koji si naveo nije proglasio Sony najboljim TV-om. Na jednom techradaru i whathifi ( čak kaže "class-leading 2D" ) ES8000 ima 100% tj. 5/5 kao i Sony HX920/853, dakle c/p si linkove gdje sam sebe dematiraš ?

Dakle činjenice - svi osim jednog weba su oduševljeni top modelima Samsung i LG-a, koji po njima nisu ništa lošiji od Sony/Panasonic. Isto tako vaš web nije recenzirao navedene top modele, ali je zaključio kako su oni "bolji od bilo kojeg Samsunga i LG-a" upravo na recenziji HX750 ? Divna objektivnost. ;)

Analogija sa mp3 playerom nema veze sa vezom. Nisam fan ničega osim svoje žene, ali to je već neka druga priča; a vezivanje uz tehniku mi je ipak malo preapstraktno.

Mogao si lijepo odgovorit čovjeku na pitanje, kao svaki normalan forumaš, ali si morao uletavat kao šerif i nepotrebno egotrippat.

Necu se uopce spustat na tvoj nivo i vrijedjat. Niti cu nepotrebno ulazit u raspravu sa tobom.

Sve sto sam rekao stoji. Nisam si sa nicim uskocio u rijec, i nemam potrebe niti boldat niti pisati caps lock da dokazem ko je u pravu.

Sve stranice koje sam rekao su testirale i jedan i drugi televizor. Negdje su na istom/slicnom nivou bez da se usporedjuju (tu je bitno koji se prvi testirao), a na drugim mjestima se bas istice da je Sony bolji. Ja ne govorim da je Samsung ili LG los, vec da je losiji od ovog Sony modela. Ne od 650, ne od 750, vec od 850.

Isto tako, pozicije se mijenjaju jako brzo, jedne godine Philips ima najbolji model, za par mjeseci LG, pa Samsung, sad je eto nakon 2 godine osrednjih modela Sony poceo raditi odlicne stvari.

Uglavnom, nek covjek procita sam ako zeli, sto mu i preporucam. Nek ne slusa samo nasa misljenja ovdje, posto ocito ima fanova i zagovornika odredjenih marki, vec neka procita koje recenzije. Usput ce i vidjeti koliko su neke recenzije strucno odradjenje, a koliko druge.

Ipak se na kraju krajeva ulaze 2soma eura u telkac, pa treba dobro prouciti gradivo.

Po mojem misljenju, Sony je odlican, najbolji na trzistu, ali i preskup. Da, dolazi sa bluray playerom, sa 2 para naocala, sa 5 3D filmova i 5 godina garancijom, ali bi 46" model trebao kostati 12hiljada maksimum, ne 14200.

Tako da se bolje isplati Panasonic plazma 50" za 9500. Doda se jos malo za par naocala i to je to.

Ili cekati 3-4 godine za pristupacne OLED modele.

P.S.

analogija sa mp3 playerom apsolutno stoji

nekim ljudima je tamo bitno sve ostalo sto jedan mp3 player ima, od touchscreena, do igara, wi-fia i ne znam cega, i to je super.

ali meni je najbitnije da ima odlican zvuk i da baterija dugo traje

isto tako kod televizora je nekima primarno sve ostalo, tipa podrzani formati prikaza i ostale dzidze midze. Tu je Samsung super sa motion i voice controlom, ali opet, meni je to u drugom planu. Najbitniji mi je prikaz slike.

Valjda si sada razumio analogiju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 17:54 (Dachande).
14 godina
neaktivan
LED LCD TV Preporuka?

Hvala dečki, Dachande i Leglo, na nekoliko izvrsnih postova u kojima se dalo pročitati dosta vrijednoga. Ne škodi malo kontriranja, dapače, ako nema kontriranja i sukoba mišljenja i iskustva, nema ni puno pomoći. Naravno, sve dok je rasprava u granicama pristojnosti i tolerancije drukčijeg pogleda na stvari od vlastitog. Čitam malo recenzije i testiranja po netu ali me prvenstveno zanima osobno iskustvo ljudi koji imaju doma te telkače, koliko im u svakodnevnom gledanju telke (sve opcije, od SD tv preko HD Satelitskih kanala i Blu-ray filmova) znače ti pojmovi iz recenzija. Recimo taj famozni "clouding", zatim pojava rubnog svjetluckanja pri tamnoj podlozi kod "edge led" pozadinske disipacije osvjetljenja, pa brzina i živahnost prikaza recimo zahtjevnijih dinamičkih sadržaja (poput sportova, nogometa, košarke itd...). Koliku važnost kod te jasnoće pokreta ima sam procesor i na što tu treba obratiti pažnju (vidim da se spominje sposobnost procesora za digitalnu obradu slike mjereno u Hertzima 50Hz, 100Hz, 200Hz, 400Hz, 800Hz itd...)?

http://diyaudio.com.hr/

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Kad je u pitanju "clouding" i "backlight bleeding"c/p ću post jednog membera koji je napisao vjerovatno najbolje objašnjenje.

"Kod LCD-a i LED-ova to je nedostatak koji proizlazi iz dotične tehnologije, isto kao IR i burn-in kod plazme. Svi tzv. EDGE LED modeli kao pozadinsko osvjetljenje koriste nizove LED dioda poslaganih na rubovima s unutarnje strane ekrana, pa je logično da na rubovima uvijek mora prodirati određena količina svjetla. Zato je uniformnost ekrana jedna od najvažnijih stavki prilikom recenziranja svih LCD TV-a. Jedini LED-ovi koji su imuni na ovo su oni s tzv. direct LED osvjetljenjem koje se sastoji od skupina LED dioda razmještenih po čitavoj unutarnjoj strani ekrana, što im omogućuje da potpuno zacrne jedan dio površine ekrana dok je na drugom u isto vrijeme prisutan neki svijetli sadržaj i tako ostvare izrazito visoke vrijednosti kontrasta. Međutim, takvo osvjetljenje je rezervirano samo za najskuplje modele, kao što je primjerice Sony HX920".

100, 200 i 400 Hz LCD u suštini radi se procesoru slike koju izračunava i ubacuje jedan ili dva kadra u originalni zapis. Na taj način sve kretnje i kadrovi postaju iznimno glatki, a brzina odziva se udvostručuje. LCD bez 100 Hz procesora vidljivo mrlja sliku u brzim kadrovima, koji su uz to i trzavi ( sportske utakmice ). 100 Hz kod LCD televizora je nešto obavezno, ako štediš na tome, gledat češ trzavu i nutnjikavu sliku u brzim scenama. Razlika 100 Hz – 200 Hz je minimalna, od 200 Hz – 400 Hz praktično nepostojeća.

Prije svega važno je znati koliko si spreman potrošit na televizor od 55", te koliko ti je bitan 3D, Smart TV, te ostale tehnikalije. 

Do 17 000 kn +/- predložio bih SAMSUNG UE55ES7000 = Sony 55HX850 = LG 55LM870 / 55LM765S

Do 13 000 kn +/- to bi izgledalo nekako ovako SAMSUNG UE55ES6100SONY 55HX750 = LG 55LM660S

p.s. Osobno imam Samsung 46ES6100 i više nego zadovoljan sam. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 0:57 (Leglo).
14 godina
neaktivan
LED LCD TV Preporuka?

Thnx, zamišljeni budget mi je bio cca 2kE (15000kn), s tim da može biti promjena u oba pravca cca 25% (naravno, bolje prema dolje nego gore {#}). U principu me zanima prvenstveno slika a ne dodatne smart-džidže (poput upravljanja pokretima ruke i glasom kod Samsunga ES7000 ili 8000, baš zato sam i naveo es6100, pod uvjetom da imaju isti procesor). Dakle malu prednost dao bih procesoru i načinu disipacije pozadinskog LED osvjetljenja. Gledat će se sa cca 3,5-4m pa shodno tome u obzir ne dolazi ništa ispod dijagonale od 46", naravno, još bolje 50" ili 55". S tim da bih možda bio spreman žrtvovati koji inch dijagonale za kvalitetniji i impresivniji pomak u slici (tehnologiju, procesor itd...). Ali stvarno vidljivo kvalitetniji i to po osobnom sudu ljudi koji su imali priliku to vidjeti u praksi kako radi a ne po recenzijama ili brojkama na papiru. Telkač je stvar u koju se bulji i kvare oči, tako da mi je i taj mogući zamor kod duljeg gledanja bitan, gotovo kao i sam gušt kod gledanja kvalitetnijeg (fullHD) video sadržaja. To bi bile neke preliminarne smjernice prije nego krenem po dućanima davit trgovce.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ES 6100 nema isti procesor kao ES7000 tj. ES8000, pošto su oni dual-core. No pričamo o procesoru koji je zadužen za brži rad aplikacija, ne nužno i za samu kvalitetu slike. Razlike između Samsung ES modela ( LINK ). Dakle, najveća prednost ES7000 tj. ES8000 modela jest što ima "Micro Dimming" tj.  tehnologiju koja smanjuje šansu "backlight bleedinga". Naravno tu je i CMR koji je duplo veći na top modelima, a ES6100 isto tako nema 3D u Full HD-u. 

Kada ti je već budžet velik, slobodno pogledaj i PANASONIC PLAZMA TV 55" TX-P55VT30E ( dosta webova ga navodi kao top model "best buy" ), pogotovo ako ti je soba mračnija.

Iskreno, svi televizori koje sam naveo su više nego odlični, te svaki od njih ima svoje prednosti i mane. Rekao bih da ti je izbor između  SAMSUNG UE55ES7000 = Sony 55HX850 = PANASONIC PLAZMA TV 55" TX-P55VT30E ; ne možeš promašit sa niti jednim, jer da staviš bilo koji od njih jedan pored drugog nećeš imat reakciju "Ovaj model ima stvarno bolju sliku" (imo).

Za moje potrebe

je savršen. SD i HD slike su prekrasne ( možda je takav efekt na mene imao još samo Sony HX920, no davno je to bilo pa je nezahvalno uspoređivat ) ,a mane bi se jednog dana mogle naći u nedostatku "Micro Dimminga", makar me to ne zabrinjava previše. Isto tako 3D nije FULL HD, ali da mi je bio bitan 3D uzeo bih neki LG top model.

17 godina

Nazalost, najveci problem sa LED televizorima (edge ponajprije) je clouding. A tu ti nema puno savjeta, i definitivno je lutrija. Mozda ces dobit panel na kojem ga skoro uopce nema, a mozda ces imat uzas od prikaza. Koliko znam, Samsung u tom slucaju ne prizna reklamaciju i zamjenu, vec kazu da je to odlika tih modela.

VT30 mozda ipak ne bih gledao koliko god da je prosle godine bio genijalan, jer ako sam dobro shvatio, vec i ST50 je ove godine jednako dobar kao proslogodisnji VT30.

14 godina
neaktivan
Leglo kaže...

slobodno pogledaj i PANASONIC PLAZMA TV 55" TX-P55VT30E ( dosta webova ga navodi kao top model "best buy" ), pogotovo ako ti je soba mračnija.

Soba (zapravo dnevni boravak) je dosta svijetla, tri ogromna prozora okrenuta prema jugu i balkonska vrata prema zapadu (Zadar), zimi (a i najesen i na proljeće) volim kad mi sunce grije dnevni boravak i tad je sve okupano u suncu, jedino ljeti znam zaškurit da klima lakše obavlja posao. Supruga i ja zapravo nekako više volimo svjetlije prostorije, upravo sa više dnevne svjetlosti. To mi je predstavljalo i svojevrstan problem kod dosadašnjeg Philipsovog CRT telkača (dobio nekad davno EISA nagradu za najbolju katodnu cijev, i tad je bio prilično skup ali zaista jako dobar u ono vrijeme, a bome i danas se po rezoluciji i prikazu dinamičkog sadržaja nema čega stidjeti, da ima HDMI input i da podržava neke novotarije bome još nebih razmišljao o promjeni), njega sam baš upravo radi tih "osunčanih, svijetlih" uvjeta nekako uvijek morao namještati na kontrastnije i jasnije postavke te ga zaklanjati od sunca.

14 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Nazalost, najveci problem sa LED televizorima (edge ponajprije) je clouding. A tu ti nema puno savjeta, i definitivno je lutrija. Mozda ces dobit panel na kojem ga skoro uopce nema, a mozda ces imat uzas od prikaza. Koliko znam, Samsung u tom slucaju ne prizna reklamaciju i zamjenu, vec kazu da je to odlika tih modela.

VT30 mozda ipak ne bih gledao koliko god da je prosle godine bio genijalan, jer ako sam dobro shvatio, vec i ST50 je ove godine jednako dobar kao proslogodisnji VT30.

Ako išta mrzim onda je to "lutrija" kad su (elektro)tehničke stvari u pitanju. Malo sam pretraživao i taj bi famozni "clouding" zaista mogao biti iritantan ako je zaista izražen u onoj mjeri u kojoj se ljudi žale na njega. Kao recimo, kako čitam na hdtelevizija forumu: http://www.hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=3532  Ako je ovako kako je poslikano, ne izgleda nimalo lijepo.

Navodno čak ni taj micro dimming ne pomaže puno, ali me pomalo zbunjuje činjenica da toga nema (odnosno ima ali puno manje primjetno) u dnevnim uvjetima, dakle dolazi do izražaja jedino u mrklom mraku.

17 godina

Ako ti je soba svijetla, onda ipak radje uzim LCD. Imat ces bolju sliku.

Idealno bi bilo kada bi ti u ducanu dozvolili da otvoris svoj primjerak prije same kupnje pa pregledas ekran.

Bojim se da ti za 15k HX850 otpada, jer kosta preko 17k 55" verzija. (iako dobivas bluray player, ocale i filmove uz to)

Tako da pogledaj onda Samsung 55ES6100 ili Sony 55HX750. Cijena im je slicna, oboje dolaze sa 5 godina garancije trenutno.

LG bi isto bio ok izbor, njihov pasivni 3D nekima vise odgovara, ali meni otpada zbog nemogucnosti prikaza FullHDa u tom slucaju, a i LG zasad i dalje ima neke probleme sa prikazom zasad. Da citiram -

• Deblur komponenta TruMotion algoritma i dalje nije dostupna – pokretna rezolucija i dalje manja od očekivane
14 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Ako ti je soba svijetla, onda ipak radje uzim LCD. Imat ces bolju sliku.

Idealno bi bilo kada bi ti u ducanu dozvolili da otvoris svoj primjerak prije same kupnje pa pregledas ekran.

Bojim se da ti za 15k HX850 otpada, jer kosta preko 17k 55" verzija. (iako dobivas bluray player, ocale i filmove uz to)

Tako da pogledaj onda Samsung 55ES6100 ili Sony 55HX750. Cijena im je slicna, oboje dolaze sa 5 godina garancije trenutno.

LG bi isto bio ok izbor, njihov pasivni 3D nekima vise odgovara, ali meni otpada zbog nemogucnosti prikaza FullHDa u tom slucaju, a i LG zasad i dalje ima neke probleme sa prikazom zasad. Da citiram -

• Deblur komponenta TruMotion algoritma i dalje nije dostupna – pokretna rezolucija i dalje manja od očekivane

15kkn +-25%, ako je suditi po onom linku iz Ronisa što je dao Leglo, 55HX850 dođe nešto preko 17kkn, što je dohvatljivo. Dilema je jedino to što je 55HX750 cca 5kkn "bolji" i sad je upitno vrijedi li to te razlike u cijeni (procesor je čini mi se 480Hz na oba isti, ili se varam), oba imaju vrlo lijepe recenzije a na par američkih sajtova (napr. http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/sony-lcd-tv/sony-kdl55hx750.html ) sam našao da su po (vidljivim) performansama slike gotovo identični. Autor i glavni recenzent sajta stavio je HX750 među preporučene modele po principu "Value", upravo aludirajući da 850 ne nudi značajnu razliku koliko pita više love ( http://lcdtvbuyingguide.com/52-lcd-tv.html ). Onako gledajući ta dva Sony modela na slikicama, čak mi se nekako više sviđa dizajn 750, ona "letva" ispod 850 mi nekako nije legla. Dakle slična dilema kao i kod Samsunga es7000/es6100 ili lg lm660/lm860

Bilo bi dobro pročitati osobna iskustva ljudi koji su imali priliku vidjeti (barem negdje u dućanu) i usporediti te modele.

17 godina

Drugo su US modeli, a drugo EU.

Procesor je bolji u HX850. Ima pro verziju.

Najbolje je da otidjes sam u Sancta domenicu koji drze i Samsung i Sony i pogledas. Ja sam gledao u nekoliko navrata. Uzeo par serija na stick, gledao sa njihovog feeda i na SD sadrzaju se vidi razlika izmedju obicnog cipa u HX750 i HX850.

Doduse, stalak se ni meni ne svidja, mozda je bolje da bude na zidu. Inace, sami stalak je i zvucnik, ne samo ukrasna letva.

14 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Ja sam gledao u nekoliko navrata. Uzeo par serija na stick, gledao sa njihovog feeda i na SD sadrzaju se vidi razlika izmedju obicnog cipa u HX750 i HX850.

E, to je vrijedan podatak iz prve ruke (da ne kažem oka), thnx{#}

17 godina

Samo da napomenem, znam kako ti je.

Ja takodjer planiram uzet telku, isti raspon cijena, iste modele gledam {#}

Proucavam i pratim akcije i popuste vec neko vrijeme.

Iako, sad sam nenadano morao odvest auto na popravak, pa cemo vidjet koliko ce to kostati, i jel cu morat gledat nesto puno jeftinije onda {#}

14 godina
neaktivan
LED LCD TV Preporuka?

Odlično, meni je u Zd u zadnje vrijeme (propali Tehnomax, Vemil itd..)dosta ograničen izbor dućana di se može pogledati telkač, mislim Tehnomarket (Samsung, Philips, LG), Elipso (Philips, Panasonic), zatim ponešto u Metrou itd...ali za Sony bih morao u Zg ili Ri. Doduše, sad po ovoj vrućini mi je lakše doma nafrljit klimu i kopat po netu, pa ću barem neku pripremu odradit. Pomoć supatnika je uvijek više nego dobrodošla, tako šibaj slobodno utiske i razmišljanja ovdje, i ja budem...{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo zapamtite da su u dučanima televizori kalibrirani loše tj. sa default "store" postavkama gdje su redovito prenaglašene boje itd. Mislim da gotovo niti jedan televizor u tim dučanima nije kalibriran pomoću softwarea tj. kako spada, čak su u Europatrade-u jedan LG LW759S toliko loše kalibrirali da sam mislio kako je TV zadnje smeće dok nisam došao do jednog poznanika i pogledao film.  

Kao što je netko spomenuo, najbolje je kada svoj osvrt napiše osoba koja televizor ima kod sebe doma ili se malo duže družila sa njim. Npr. [LINK] .

Isto tako ovisi kakav si tip korisnika, gledaš li "Larin izbor" ili "Star Wars 1080p" ili "Sport". Mogu slobodno reći od kada sam kupio TV slabo gledam i same SD programe ( samo HRT i Rai Uno ), pošto sa Bnetom imam 12 HD programa ( Nova HD, History HD, NacGeo HD, ZDF HD ) + do kraja godine će dodatno proširit pakete.  Kako su stvari krenule, za par godina nećemo više niti moći gledat SD programe ( osim HRT koji je još u ledenom dobu ).

Sve serije i filmove gledam pomoću Samsungovog "All Sharea" tj. napokon više nema potrebe za prebacivanjem na USB ili DVD. Serije i filmovi su naravno u .mkv-u tj. 1080p il 720p i  isključivo gledam upravo takav sadržaj ( + dokumentarci tipa "BBC Earth Power of the Planet 1080p" ).

Na kraju, ne isplati se ni previše zamarati sa izborom televizora, jer uvijek kada kupiš nešto ispadne da mjesec dana poslije na tržište dođe bolji i jeftiniji televizor. Televizor bi se trebao mijenjat svakih 5 godina ( garancija ), makar znam da nemaju svi uvjete za tako nešto, ali tehnologija prebrzo napreduje i čovjek je prisiljen trošit novac. ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 17:50 (Leglo).
17 godina

Eto, sad se slazemo {#}

Dosta ih je losa postavljeno, skoro svi. Ali neke stvari se mogu vidjeti, ponajprije da li ima cloudinga ili ne, te kako je rijesen motion. Dali da je soap opera effect ili ne.

Kontrast, boje i sve ostalo se mora postavit kako spada kod kuce, istina.

15 godina
Roko1 kaže...

Thnx, zamišljeni budget mi je bio cca 2kE (15000kn), s tim da može biti promjena u oba pravca cca 25% (naravno, bolje prema  dolje nego gore {#}). U principu me zanima prvenstveno slika a ne dodatne smart-džidže

Bacanje para u vjetar,,,,,,,,,,15000kn ja kupim skuter i telkač sasvim dovoljan i dobar da ni vi koji komentirate nebi vidjeli razliku između njega i   tih vaših NLO-a.

Imam doma dva lcd-a (philips i lg) jedan za dnevni ,a jedan za sobu (za suprugu dok ja gledam utakmicu) i jedino što je bitno je to da lcd ima 100hz. Ako hoćeš da ti čita preko usb-a uzmi Lg ili Samsung.

Sve drugo dobiješ ako kupiš Blu Ray player ili Media centar za kojih 100€.

Sve ovo stoji ako ne tražiš model koji ima 3D (U tom slučaju u obzir dolazi po meni samo pasivni 3D - Lg, Philips, Panasonic..)

14 godina
neaktivan
LED LCD TV Preporuka?

@Leglo

Thnx za link, lik mi djeluje skroz OK, piše jednostavno i razumljivo, zgodno za pročitat. Složio bih se da su po dućanima svakojako složeni i najčešće uopće ne kalibrirani ili loše kalibrirani uređaji, ali na žalost drugog izbora (ni alternative) nemamo, zato bi svakako dobrodošao i prijedlog nekog dućana di je ekipa dobro posložila i kalibrirala telkače.

I ja imam Bnet (prešao krajem prošle godine sa HTelekoma, uzeo sam tzv. 3D paket) i zadovoljan sam, za sad mi i net i telefonija i slika na telki šljaka uredno, još imam osnovni paket jer imam i satelitski prijemnik Azbox, preko njega Sky-eve i ostale programe u HD rezoluciji, ali ako Bnet proširi izbor vjerojatno ću uzet prošireni do kraja godine. Inače, iako obožavam (dobre) filmove i napr. National Geografic Wild, BBC dokumentarce i slične programe, telkač najčešće i najviše gleda supruga, a ona gleda svašta tako da će budući tv morati zadovoljiti i u SD programima. Barem koliko-toliko. A i mulac (sin od 13. god.) će vjerojatno odmah na njega napucati PS3 (iako sad koristi svoj LG u svojoj sobi i ne žali se), inače btw, primjetio sam da je PS3 odličan kao blu-ray player, zaista odličan (to mi je bilo jedno od ugodnijih iznenađenja kod PS3). Eto, dakle...hm...širok raspon želja i publike treba zadovoljit budući telkač, jest da nas je samo troje, al smo zahtjevni i razmaženi{#}

Također, što se tiče napretka tehnologije i činjenice da je telkač zastario već drugi dan čim ga kupiš, apsolutno se slažem. Upravo tako, ali što je tu je, ja ću biti zadovoljan ako izdrži 4-5 godina a da ne budem morao ništa posebno mijenjat. Vrlo zadovoljan. Prošli Philips CRT je fenomenalno odradio svoje desetljeće plus i nemam (apsolutno) nikakvih iluzija da će ovaj budući toliko, nema šanse, ako i pola od toga dobro je. Ide to strahovito naprijed, nadolazi OLED, pa će ukoro AMOLED...pa sladoled pa ekstra-super-magnific ledolomac itd...itd...{#}

I ne možeš pobjeć, ali jednom moraš podvuć crtu i opet ispočetka ubost nešto i tako redom...tako to ide i tako mora biti...

Iskreno, mislim da si ti napravio odličan izbor sa tim ES6100, što ga više gledam i čitam recenzije pomalo, više mi se sviđa, jedino što ću ja ići na 55", ali telkač mi djeluje sasvim pristojno, čak mislim da ga imaju na raspolaganju u Zd u Tehnomarketu za pogledat. I dosta mi znači to što si zadovoljan telkačem sad sa odmakom nakon nekog vremena, upravo takav info i tražim{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 19:07 (Roko1).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bodija kaže...
  Bacanje para u vjetar,,,,,,,,,,15000kn ja kupim skuter i telkač sasvim dovoljan i dobar da ni vi koji komentirate nebi vidjeli razliku između njega i   tih vaših NLO-a.

Imam doma dva lcd-a (philips i lg) jedan za dnevni ,a jedan za sobu (za suprugu dok ja gledam utakmicu) i jedino što je bitno je to da lcd ima 100hz.

OK, ajde šibni neki prijedlog za 55" telkač, jeftin a dobar, pa ako bude čemu...uvrstimo ga u izbor, nema frke{#}

...edit: btw, i ja doma imam kod mulca u sobi LG 36lg2000 solidan lcd (ali nije LED-LCD), u spavaćoj imam također neki LCD Samsung (malo stariji, ali nije loš), a ovo pišem preko Samsung SyncMaster T240HD monitora koji je i telkač istovremeno (i to vrlo dobar), tako da toga ni kod mene ne fali...{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 18:48 (Roko1).
15 godina

Nisam napisao da mora biti od 55" da ne kažem SNOBIZAM{#}

15 godina
neaktivan
Roko1 kaže...

Isto tako postoji "fora" kad je Bnet u pitanju. Kada spojiš reciever preko HDMI-a na televizor, slika je logično bolja nego kada ga spajaš preko Scarta, but .. SD Bnet reciever ( onaj koji dobivaš bez snimalice ) nema HDMI izlaz/ulaz, tako da si zapravo "prisiljen" uzet taj HD paket ( ili snimalicu ), te dobit novi HD reciever ( koji je btw velik kao orginalni PS3 ). Jedina dobra stvar jest što ne moraš više koristit Bnet daljinski, već sve ide preko Samsungovog. 

Ukoliko imaš kompjuter ili smartphone ne treba ti uopće Blu-Ray player, pošto svaki novi TV ima DLNA ( "Allshare" ), odnosno bežično spaja sve uređaje u kući tj. njihov sadržaj. 

Napisao sam ti moj osvrt na ES6100, te prednosti i mane, kao što rekoh za moje potrebe je ispao više nego savršen. Ukoliko nisam spomenuo ES6100 je direktan nasljednik modela D6000 , dakle poboljšano je samo par sitnica. 

Dosta recenzija i osvrta na ES6100 imaš i ovdje

Ukoliko možeš izbjegni kupovinu u Tehnomarket i Europatrade dućanima, zato što imaju maržu za poludit, neki proizvodu su im po 2000kn skuplji nego kod konkurencije. ;)

14 godina
neaktivan
Leglo kaže...
Roko1 kaže...

Isto tako postoji "fora" kad je Bnet u pitanju. Kada spojiš reciever preko HDMI-a na televizor, slika je logično bolja nego kada ga spajaš preko Scarta, but .. SD Bnet reciever ( onaj koji dobivaš bez snimalice ) nema HDMI izlaz/ulaz, tako da si zapravo "prisiljen" uzet taj HD paket ( ili snimalicu ), te dobit novi HD reciever ( koji je btw velik kao orginalni PS3 ).  

Istina, primjetio sam tu "mudrost" još kad su dečki montirali receiver, i pitao sam ih zašto odmah u startu ne spajaju HD receiver, ali samo su slijegali ramenima. No u tom trenutku mi to nije bilo napeto jer mi Philips CRT ionako nema HDMI ulaz. A da su lukavi, lukavi su{#}

Thnx na linkovima, odlični su{#}

17 godina

Ako vec dajemo linkove, evo i link na korisnicke recenzije HX-753 (uk verzija HX-750) i ES6300 (uk verzija ES6100)

Samo da napomenem isto da definitivno ne mora znaciti da je model jednak/bolji od proslogodisnjeg ako nazivno ispada da je slican, ali sa nekim dodanim sitnicama.

D8000 je npr dobio prosle godine ocjenu "highly recommended" na odlicnom sajtu - hdtvtest, a nasljednik ES8000 samo recommended.

Dosta ovisi o toj lutriji panela, a i o cipovima. Sony je ove godine dosta poradio na svom Xreality cipu, zbog cega je SD postao odlican, a isto tako i 3D je napokon smanjio crosstalk u cem je sony zaostajao dosta proslih godina.

Nazalost, sav ovaj odabir je jako kompliciran, jer ne postoji "najbolji" ili "najkompletniji" tv. Svako u necem steka. Ili ako imas srece, mozes dobit model sa kojim ces biti jako sretan dok ne dodju OLEDI ili nesto trece.

Jos link na korisnicke komentare na najskuplji Samsungov model ove godine ES8000 - domaci sajt.

P.S.

samo da napomenem, ne zagovaram ni jednu marku, ne radim ni u jednoj od tih firmi, niti mi je cilj nekog oblatit, a nekog dic u nebesa.

samo pokusavam dostaviti razlicita misljenja i iskustva

P.P.S.

ako kupis telku prije mene stavi svoja iskustva {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 21:45 (Dachande).
14 godina
neaktivan
Dachande kaže...

P.P.S.

ako kupis telku prije mene stavi svoja iskustva {#}

Budem, bez brige{#} Ali nije žurba, pokušat ću još malo prošvrljat po netu, skupit utiske i zbrojit prednosti i mane.

Čim malo popusti vrućina i dobijem neku volju za šetnju po dućanima i gnjavažu tamošnjeg osoblja, napišem koju o utiscima i tu na forumu.

14 godina
neaktivan
LED LCD TV Preporuka?

Evo još jedan britanski sajt di su LG i Sony pobrali odlične recenzije:

http://www.trustedreviews.com/lg-55lm660t_TV_review

...i moram priznati da mi taj LG LM660T (kod nas 660S) izgleda fora sa tim minimalističkim stalkom i tim okvirom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 0:39 (Roko1).

0 0 hvala 0
17 godina

I Samsung je tamo dobio 9/10 ako se ne varam.

Jedini veliki minus LG-a je kaj mu ne radi motion algoritam. Ko da ga nema. Ima 400Hz, a ko da ga nema. I vec mjesec i pola nisu dali zakrpu koja bi to rijesila. Inace bi bio odlican.

Al svi se nadaju da ce doci softverska zakrpa.

Isto tako LG ima IPS panel koji ima puno bolji kut gledanja, ali losiji kontrast od Samsunga (i Sonya)

Postoji i ovaj site za recenzije koji nije los.

Ali najdetaljnije i najstrucnije recenzije imaju nasi hdtelevizija.com, hdportal.hr i strani hdtvtest.co.uk, te eventualno avforums.

15 godina
neaktivan

Istina, kad je u pitanje support onda je LG daleko najgori od svih brendova. Upravo zbog toga sam ih i zaobišao ( npr. jedan update je kasnio gotovo godinu dana ), ali bez obzira na to top serije uređaja su im jako dobre.

Prednost LG-a je definitivno njihov

, ali opet, ne kupuju ljudi televizor zbog 3D-a. ;)

Dachande kaže...

Nazalost, sav ovaj odabir je jako kompliciran, jer ne postoji "najbolji" ili "najkompletniji" tv. Svako u necem steka. Ili ako imas srece, mozes dobit model sa kojim ces biti jako sretan dok ne dodju OLEDI ili nesto trece.

Upravo tako, to i jest problem kod odabira. Najčešće kada razbijaš pre dugo glavu odabereš krivo. 

Kada smo već prošli sve modele srednje kategorije bilo bi dobro da spomenemo i prošlogodišnji model Philips PFL9700 koji koristi Sharpove ASV matrice tj. Ambilight osvjetljenja. Od ovogodišnjih modela samo mi PFL5500 upada u oko. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice