LCD TV 40" do 10000kn,preporučite.

poruka: 23
|
čitano: 7.795
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Za tjedan dana uzimam tv,dijagonale 40",lcd.Zapeo mi za oko Sony KDL 40W4500.Ima i 5500,nova verija,ali ima osjetni lag pa odtpada.

Pojavio se novi novcati Sharp 42" 42DH77E,ali nema baš review po netu.Također je tu i novi Samsung 686,također 40"

Vaša preporuka ? 10000kn je ipak limit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: LCD TV 40" do 10000kn,preporučite.
QFlash kaže...

Za tjedan dana uzimam tv,dijagonale 40",lcd.Zapeo mi za oko Sony KDL 40W4500.Ima i 5500,nova verija,ali ima osjetni lag pa odtpada.

Pojavio se novi novcati Sharp 42" 42DH77E,ali nema baš review po netu.Također je tu i novi Samsung 686,također 40"

Vaša preporuka ? 10000kn je ipak limit.

Evo neki moji oko 7000 Kn :

Oba dva imaju osvježavanje slike 100 Hz .
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis. |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 16:01 (emerik).
17 godina
neaktivan

Nemoj uopće kupit TV u navedenoj tehnologiji, nego kupi lipo Panasonic TH-42PY800 koji dođe 10000kn, a alternativa u LCD svitu po kvačiteti prikaza bi triba bit npr. Philips 42 PFL 9803H od 22000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Py800 je oko 13k kuna i čak ga ni nema više.A pošto bi ekran uvelike koristio i za gaming nisam sklon plazmi zbog burn-in efekta,koji eto više nije trajan kažu ali i dalje je primjetan i neugodan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam odakle ti to da je PY800 13000kn? U Technomaxa je 10900kn, a i ima mista di su Panasonici još jeftiniji. Evo sada je PY85 u Technomaxa 7500kn, a za tako dobar LCD bi mora dat puno više. Ano stvarno nećeš plazmu, a triba ti 42'' onda uzmi Philips 37 PFL 7603H za 7500kn ili ako se moš protegnit Philips 37 PFL 9603D za 12000kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Bara kaže...

Ne znam odakle ti to da je PY800 13000kn? U Technomaxa je 10900kn, a i ima mista di su Panasonici još jeftiniji. Evo sada je PY85 u Technomaxa 7500kn, a za tako dobar LCD bi mora dat puno više. Ano stvarno nećeš plazmu, a triba ti 42'' onda uzmi Philips 37 PFL 7603H za 7500kn ili ako se moš protegnit Philips 37 PFL 9603D za 12000kn.

Zašto baš Philips ? To su koliko vidim 37" modeli,tražim 40" dijagonalu,dakle 101cm.
17 godina
neaktivan
QFlash kaže...
Bara kaže...

Zašto baš Philips ? To su koliko vidim 37" modeli,tražim 40" dijagonalu,dakle 101cm.
 Uf, ispričavam se na pogrešci! Probaj nać Philips 42 PFL 7603H kojeg moš nać od 9000kn, a ako ćeš još veći ekran onda imaš 47 PFL 5603D koji je oko 10000kn. Ja sam pobornik IPS panela, a to imaju Philips, Panasonic i LG, ali kod LG-a elektronika i engine nisu dobro ka kod ove druge 2 marke.
16 godina
neaktivan

Shapr nije prosao dobro dh77 .

Za 10000 kn imas dobar izbor .

U slucaju da zelis uzet lcd .

Definitivno ces uzet Samsung serije 7 .

Led tehnologija .

Gdje ces ga naci po toj cijeni.

Vrlo jednostavno u sanata domenici kod sesveta znaci kod Metroa ides po njega i kupio si za 10000 kn ostaje ti 1 kn odlican tv sa crnom dubinskom crnom bojom ili Samsung serije 6 lcd ne led za 8000 kn .

Sony w seriju izbjegavaj .

Philips ne daje bolju sliku od Samsunga samo sto je prenapuhan .

Serija 7 je dobra ali kuzi se razika da je srija 9 bolja dok serija 9 nije nista bolja od Samsunga serije 6 .

Znaci serija 7 led tehnologija dubinska crna boja sto lcd moze dati .

Niakako uzimat Panasonic plazmu za toliko novaca a da nema dvb-t i stari model .

Uzet onda u plazmama Pnasonic 42G10 nema brige kod burn in efekta nema pazenja 200 sati da je kontrast ispod 50 posto .

Eto kolko sam mogao da pomognem .

POZ!

17 godina
neaktivan
Perpetum kaže...

Led tehnologija .

Vrlo jednostavno u sanata domenici kod sesveta znaci kod Metroa ides po njega i kupio si za 10000 kn ostaje ti 1 kn odlican tv sa crnom dubinskom crnom bojom ili Samsung serije 6 lcd ne led za 8000 kn .

Serija 7 je dobra ali kuzi se razika da je srija 9 bolja dok serija 9 nije nista bolja od Samsunga serije 6 .

Niakako uzimat Panasonic plazmu za toliko novaca a da nema dvb-t i stari model .

Uzet onda u plazmama Pnasonic 42G10 nema brige kod burn in efekta nema pazenja 200 sati da je kontrast ispod 50 posto .

POZ!

Majke ti, jesi ovo ima sprint u pisanju. Aj malo razumljivije piši. U pravu si glede toga da PVA matrice imaju ili su imale bolju crnu od IPS, ali IPS općenito prikaz boja ima precizniji i sve bolji i bolji prikaz crne. Ali sve je to još daleko od plazme.

EDIT: Mislim da Sharp koristi CPA(ili tako nešto) tip matrice šta bi tribalo bit još bolje u prikazu crne boje. Ono šta ja znam čut od radnika koji rad na odjelima sa TV-ima je da se Samsung i LG ponajviše kvare, ali da za kvalitetu triba tražit Sharp, Panasonic ili Philips i da se ta kvaliteta plaća.

Meni osobno najviše odgovara slika sa Panasonic LCD-a. BTW, načuja sam i da je ovogodišnja linija Panasonic plazmi ujedno i posljednja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2009 20:32 (Bara).
16 godina
neaktivan

Daj ne pricaj gluposti u vezi plazam ekrana .

Plazma ekrani ce ici i dalje kod Panasonica , LG, i Samsunga .

Panasonic su dobri lcd i dva modela su u vrhu 37lzd85

37lzd 800f

Ostalo je tako tako .

Philips samo serija 9 sto u velikoj dimeziji ja prskupo.

Sony ima w serija bolest curenja pozadinskog osvijetljenja i to w4500 i w5500.

Znaci ono sta sam covijeku sugerirao je ok .

U slucaju da zeli plazmu neka uzme nove serije Panasonic od G10  sta sam naveo .

Da sada tu ne propagiram neka ljudi kupe sta žele .

Malo surfanja po netu i citanja ne skodi a trla baba lan sa Ips i ostalima rekla kazala kako se drugi na nesto pozivaju nije uvijet dobre slike .

Stvar je sta ce covijek gledat .

Ja sam tako dugo bio u zabludi da je lcd ok ali lcd je jos uvijek monitor dok je plazma televizor Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja se toplo nadam da će plazme ić i dalje, ali postoje naznale da je ova generacija koje će na police doći uskoro ili je došla  bit zadnja od strane Panasonica, a iduće godine Panasonic otvara i novu tvornicu za proizvodnju LCD panela.

Evo kad si ti stručnjak za TV onda mi reci koja je razlika između LZD80 i LZD85 Panasonica. Inače ja mislim da je LZD800 vrhunski LCD koji je najbolji od ne LED LCD-ova i rado bi ga kupija, ali neki kažu da je loš, neki da je solidan, a neki da je odličan pa sad kome virovat.

Da te ptam jel Philip 32PFL5403D dobar za u sobu? U dnevnom mi je sada Panasonic 32LX70P koji sam kupija prije 2 godina za oko 4500kn pa bi te zamolija da mi kažeš i šta misliš o tom TV-u? Rado bi sada da ima para zaminija tog Panasonica sa Panasonic L37G1 pošto se plašim da mi je Panasonic P42G10 prevelik.

Šta točno misliš kad kažeš:''Ja sam tako dugo bio u zabludi da je lcd ok ali lcd je jos uvijek monitor dok je plazma televizor''?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Razliak između 32 ili 37 ekrana i lzd 80 i 85 je u 100 Hz koje ima samo 85d

Lose je to sto se kod Panasonica ne moze iskljucit 100 Hz .

Lde je dobra ali nije dobra za spajat comp na tv .

Zivio !

16 godina
protjeran
Perpetum kaže...

Led tehnologija .

POZ!

Nice post,hvala na trudu.
Dakle serija 7 u Samsunga ? Seriju 6 bi odma uzeo da nema visok lag,oko 15-30 u game mode,a to je jednostavno loše.
Serija W4500 po testovima ima gotovo savršenu uniformiranost pozadinskog osvjetljenja,ima vrlo nizak lag,odličnu crnu boju i solidan SD prikaz - no nema je više.
Serija W5500 je smeće,osim loše kvalitete izrade ekran ima vrlo očit mure i vrlo visok lag.
Plazma me ne zanima jer planiram uzet PS3,GT5 i uživat bez brige oko burn-in efekta.
I općenito - do 10000kn izbor televizija koje imaju:jaku crnu,solidan kontrast,-10ms,MPG4 je gotovo nepostojeći.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2009 19:15 (QFlash).
16 godina

Vidim da mitovi jos zive.

LCD s odlicnom crnom bojom  - ne postoji, oni koji imaju solidnu crnu kostaju jako puno.

Danasnje plazme nemaju vise problem burnin-a, pogotovo Panasonic.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima negdje w4500 .

Mislim da mu je cijena pala sa 9500 kn na 8700 u Santa -Domenici .

Pripazi da ne dobijes koji ima curenje pozadinskog osvijetljenja .

Za igrice je bolji Sony od Samsunga .

POZ!

16 godina
neaktivan
Pixel kaže...

LCD s odlicnom crnom bojom  - ne postoji, oni koji imaju solidnu crnu kostaju jako puno.

Da govorimo o lcd ne o plazmi .

Kako je vrijeme brzo prolazi zelimo naglasit da lcd dolaze polako sa tom nekom crnom boljom .

Uglavnom nikda nece biti kao na plazmi .

Trenutno na lcd ne .

Led mozda .

Panasonic nema burn in ?

Pa nema ali dulje spajanje na comp nije preporucljivo .

Lcd je bolji za comp mada danasnje plazme su također dobre .

POZ!

16 godina

Evo izvrstan televizor stajao u ve-milu 30 min i gledao The dark knight u Full Hd

evo cijene http://www.nabava.net/trazilica.php?q=lg+37lg5500&x=0&y=0

stvarno izvrstan televizor za tu cijenu

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis Intel E6750 2.67 ghz Gigabyte GA-PS3-DS3 Powercolor Radeon HD2600XT 2 Gb Rama 320 GB HDD

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Perpetum kaže...

Ima negdje w4500 .

Mislim da mu je cijena pala sa 9500 kn na 8700 u Santa -Domenici .

Pripazi da ne dobijes koji ima curenje pozadinskog osvijetljenja .

Za igrice je bolji Sony od Samsunga .

POZ!

Ostala su im dva izložbena primjerka koja su izložena - ne znaju sami koliko dugo već.
Nažalost nema ih više za nabavit,vrlo vjerovatno najbolji LCD koji se može uzet za do 10000kn.

16 godina
protjeran
Pixel kaže...

Jedino crno bi bilo na plazmi,na recimo Kuro seriji (Kuro je riječ za crno na japanskom),ali razlike između Sonyeve W serije nasprem većina LCD do oko 1000 eura - su drastične,razlike najbolje plazme nasprem W serije su tek primjetne.
Za burn-in i dalje stoji upozorenje da je moguć kod plazmi,a osobno ne želim pobijati nečije tvrdnje i upozorenja testirajući određeni model vrijedan 10000kn.
16 godina
neaktivan

Ok !

Rekli smo sta je sta i stvar je sada da nema vise prepucavanja neka se ovaj posto zaključa .

Da se sada ne svađamo sta je kruska sta je jabuka .

Osmijeh

16 godina
protjeran

Sony KDLW5500 - kupljen :-)

Jednostavno nisam mogao izbjeći neku manu,do 10000kn za 40",ovaj tv  ima vrlo dobru sliku za tv i filmove,mana bi bila lag u igrama i neuniformiranost osvjetljenja.

Kroz koji dan dam svoj mali review o tom modelu.

Hvala svima na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

O Sony KDL 40W5500:

-problem oko probijanja pozadinskog osvjetljenja:uočljivo probijanje u svim kutovima te na polovicama vertikalnih stranica.Nije strašno,najuočljivije u gornjim kutovima.Tijekom gledanja filmova rijetko 

dolazi do izražaja,isključivo pri vrlo tamnim scenama.Pri punoj slici nema tragova mure.No efekt pogađa kranje rubove ekrana,recimo 37" unutranje dijagonale je potpuno crno.

-lag:dakle nije riječ o ghostingu nego upravo o kašnjenju ekrana pri recimo pomicanju puške u FPS igrama.Uključivanjem game screen mode-a lag je taman prihvatljiv.Uočljiviji u FPS-ovima,manje u recimo utrkama.

No opet,ništa strašno,u odnosu na T220 lag je primjetan,no nakon kraćeg igranja na televizoru osjećaj lag-a se gubi.

-+zvuk:ovisi o sadržaju prvenstveno.Zna iznenaditi preciznošću i prostornošću (virtual surround) u filmovima,voice zoom odlično radi svoj posao.Vrlo dobro se ponaša i pri

sportskim prijenosima.U glazbi nema štra tražiti,fali mu prvenstveno dubine.Kupnja npr. Logitech Z Cinema riješava problem s zvukom :-)

+prikaz crne:ako me nešto oduševljavalo iz scene u scenu to bi bila crna boja na ovom televizoru,u usporedbi s T220 crna je bome crna.Ne kažem da je riječ o krajnje dubokoj crnoj ali joj je vrlo blizu,jedna od najjačih strana slike na W5500 i teško koji lcd panel ima usporedivu kvalitetu prikaza crne.

+općenito boje:uzevši neke HD wallpaper slike jakih,živih boja - ne možete a da ne naglas komplimentarno opsujete nešto,fenomenalne boje + odličan kontrast (ponovo u usporedbi s T220) Npr. bogata zelena krošnja stabla s plaventnilom neba u pozadini - duplo detlajniji,vjerniji,oštriji prikaz svakog lista na drvetu.

+motion flow (100hz): ima opciju off,standard i high i time možete prilagoditi tv sadržaju.Npr u serijama imati na high rezultira u 'dokumentarnom' osjećaju pri gledanju,stavljanjem na standard slika je 'prirodna'.

Uključivanjem na high u sportskim prijenosima dolazi do oštrijeg prikaza detalja pri brzim pomacima kamere,odličan efekt vrijedan extra kunau odnosu na 50hz ekrane.

+SD prikaz:vrlo dobra slika pri standard definition prikazu,potpuno iznenađen jer sam očekivao puno zrnatiju sliku.S recimo 4 metra je slika praktički bez ikakvih tragova zrnatosti.

Inače panel je prilično glossy,no bez trunke odsjaja dok je upaljen.Opća kvaliteta izrade ja vrlo dobra,bez imalo škripavosti ili oštrih rubova plastike.Stalak je vrlo stabilan,i ekran se može vrlo lagano zaokretati.Količina konektora je zadovoljavajuća (prvenstveno mislim na čak 4 hdmi).Daljinski je odličan,zahvaljujući ispupčenim točkama na nekoliko mjesta vrlo se brzo nauči koristiti bez gledanja.Dizajn je stvar ukusa no meni se ovaj sviđa jer volim crno a zrcalna srebrna (s tonskim prijelazom iz crne na srebrnu) linija koja odvaja zvučnik od crnog,sjajnog okvira panela je taman ukusno zaokružila dizajn ekrana.

Review je potpuno amaterski no mislim da će se većina korisnika koja se susretne s ekranom složiti s mojim viđenjima.

Svim stručnim očima se unaprijed ispričavam ako sam nešto pogrešno uvidio\zaključio\napisao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Poziv moderatoru da zaključa topic.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: