Koju plazmu da uzmem ps51d450 ili p50u30 ?

poruka: 24
|
čitano: 4.211
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Uskoro idem u kupovinu, malo sam googlao, sta ljudi pricaju o dvije plazme, no nemogu se jos 100% odluciti koju radje da uzmem.
Dvoumim se izmedju:

1. samsung ps51d550 (6400kn)
2. panasonic p50u30 (6100kn)

Imam doma jednu palzmu panasonic p42x10y i stvarno mi je ok, nemam nekih zamjerki. Generalno po netu je ufurano misljenje da plazme bolje radi panasonic, no ovaj samsung po specifikacijama je nesto bolji od panasonica.
Ima 1inch vecu dijagonalu, ima 3D i jos neke feature extra, naspram panasonica. No opet panasonic ima 5g garancije i ajmo reci bolje tehnoloski doradjen ekran. Cesto po netu nadjem da ovaj samsung ima problema s refleksijom svjetla iz okoline i da usporedjujuci s panasonicom (opcenito) ima losiji prikaz crne boje. Ovaj panasonic takodjer nema neku zastitu od refleksije, tako da mislim da su tu negdje po tom pitanju.
A opet pronadjem testove samsunga i fakat ga ocijene dobro, cak vrlo dobro.
S obzirom da nisam vidio i jednog i drugog, posebno ih necu moci vidjeti jednog kraj drugoga,tesko mi se odluciti, vrlo su slicni po svemu...
Pa ako netko ima kakav savjet, nesto, da se rijesim dileme.

Hvala!

3 samsung ps51d550
15 panasonic p50u30
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 16:56 (Traxman).

0 0 hvala 0
15 godina

Nategni malo i kupi panasonic G20. Vrh srednjeg segmenta, mozda cak i malo outdated. Pogledaj si u svijetu media, dosta su fleksibilni sta se tice placanja. Samsung i plazme ne idu bas u istoj recenici

★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni tipku PRIJAVI ★★★★★

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Koju plazmu da uzmem ps51d450 ili p50u30 ?
0verlord kaže...

Nategni malo i kupi panasonic G20. Vrh srednjeg segmenta, mozda cak i malo outdated. Pogledaj si u svijetu media, dosta su fleksibilni sta se tice placanja. Samsung i plazme ne idu bas u istoj recenici

G20 vise nema, a da nategnem na G30, to me kosta 40% vise cijene tako da je to nemoguce! mogo bi dati 10000kn, ali necu iz nekog principa, to je fakat previse dati za jednu telku, a bome skoro duplo kosta, a sigurno nije duplo bolja :-)

15 godina

evo je sa razumnom cijenom

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Traxman kaže...

a sigurno nije duplo bolja :-)

oooo.........iznenadio bi se kako moze.....

Televizor ne mijenjas kao "gace". Cim razmisljas o plazmi, onda znas sto zelis dobit, i da ne planiras mjenjat TV tako cesto, zato boljom "investicijom" van bilo kakvih principa i bit ces JAKO zadovoljan.....

i ja nisam htio iz "principa" dat vise od 7000kn a za 800kn extra sam mogao dobit zvijer....i sad se borim s manjkom HDMI ulaza.....taf lak kak bi se reklo.

15 godina
neaktivan

zar mu nije onda bolje uzeti noviju G30 verziju za 400kn manje nego ovaj G20.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ja ne vjerujem da će autor teme OKOM vidjeti razliku između te Samsung i Panasonicove G30...ako se gleda samo papir onda je to nešto drugo.

za cijenu 6000kn ta Samsungova je najbolji izbor!

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Test user kaže...
Traxman kaže...

a sigurno nije duplo bolja :-)

oooo.........iznenadio bi se kako moze.....

Televizor ne mijenjas kao "gace". Cim razmisljas o plazmi, onda znas sto zelis dobit, i da ne planiras mjenjat TV tako cesto, zato boljom "investicijom" van bilo kakvih principa i bit ces JAKO zadovoljan.....

i ja nisam htio iz "principa" dat vise od 7000kn a za 800kn extra sam mogao dobit zvijer....i sad se borim s manjkom HDMI ulaza.....taf lak kak bi se reklo.

Ma ne vjerujem da moze biti tako drasticna razlika! :-)

Da, ali ti nisi htio dati vise 800kn, a ja govorim razliciod 4000kn???? za to dobijem jos jednu plazmu za WC, zisku ;-)

A kaj se tice promjene, moze mi plazmariknut nakon 2,2 godine i moram ju baciti jer se ne isplati poravljati, a kaj da moram nakon 2,2 god baciti 10000kn?? hm, hm!

13 godina
neaktivan
0verlord kaže...

evo je sa razumnom cijenom

Razlika je 300kn, fakat zanemarivo, cijenu necu ni uzet u obzir.

13 godina
neaktivan
verdi007 kaže...

zar mu nije onda bolje uzeti noviju G30 verziju za 400kn manje nego ovaj G20.

G20 vise ne postoji vec skoro godinu dana valjda!

Za 2mjeseca dolazi G40 serija...

13 godina
neaktivan
smirnoff kaže...

ja ne vjerujem da će autor teme OKOM vidjeti razliku između te Samsung i Panasonicove G30...ako se gleda samo papir onda je to nešto drugo.

za cijenu 6000kn ta Samsungova je najbolji izbor!

to si i ja mislim, ali ono, covjek se moze zeznut, pa pitam nekog ko ima malo vise iskustva.

I meni se cini da je samsung bolji izbor, po svim specifikacijama, osim po garanciji i to kaj ljudi kazu da je panasonic br. 1 za plazme. No pitanje je u kojem segmetnu je ta razlika dosta vidljiva.

Ova dva modela, mi se cini da ne spadaju u istu klasu. cini mi se da je samsung osjetno opremljeniji, no panasonic ima ajmo reci kvalitetu.

I usput da kazem, zeznuo sam model samsunga, nije D450 nego D550!!

Radje bi uzeo panasonic kao brand, ali nekak me vuku te specifikacije bolej kod samsunga, a nebi se htio zaje... :-D

15 godina

razlika ces vidjet kad su jedna do druge, proseci po malo jacim centrima i usporedi!

13 godina
neaktivan
0verlord kaže...

razlika ces vidjet kad su jedna do druge, proseci po malo jacim centrima i usporedi!

A znam, to ce biti zadnje sto cu uciniti prije nego iskesiram 6000kn.

No i to je pitanje sta ce se moci vidjeti, dok ju malo doma bolje ispregledam :-)

15 godina
neaktivan

citam i ja ovih dana nesto o tim plazmama jer si mislim za koji dan uzeti jednu i odlucio sam se za s30 model(za razliku od u30 moze prikazati svih 1080 linija pokretne slike,u30 prikaze 900 sto je isto jako dobro ,ali zbog male razlike u cijeni mislim da se vise isplati s30 ,a i ima mono filter za manju refleksiju).jedino ako se nevaram nema s30 plazme u 50inch dijagonali tako da bi ja na tvome mjestu isao an u30 ako ti nije bitan 3d jer su mi uspjeli usaditi u glavu da je panasonic najbolji odabir za plazme

15 godina

E da samo da kazem da ako kupis panasonic G20, CSI serial nikada nece vise biti isti{#}

13 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

citam i ja ovih dana nesto o tim plazmama jer si mislim za koji dan uzeti jednu i odlucio sam se za s30 model(za razliku od u30 moze prikazati svih 1080 linija pokretne slike,u30 prikaze 900 sto je isto jako dobro ,ali zbog male razlike u cijeni mislim da se vise isplati s30 ,a i ima mono filter za manju refleksiju).jedino ako se nevaram nema s30 plazme u 50inch dijagonali tako da bi ja na tvome mjestu isao an u30 ako ti nije bitan 3d jer su mi uspjeli usaditi u glavu da je panasonic najbolji odabir za plazme

Znam, znam! i ja sam mislio uzeti S30, no S ne rade u 50" :-(

Evo jos sam danas trazio review-e, malo vise za U30 i bome ljudi kazu da i U30, kao i samsung D550, ima problema s refleksijom. Koja vise, sam Bog ce ga znati :-(

Neznam, nekako me vise mami samsung.Morat cu pogledati obje u zivo, mozda budem pametniji, da vidim jel U30 bolja od D550.

Najvise me muci to sto za D550 kazu da ima poprilicno los prikaz crne kod mracnih scena, tj. da vuce mao na sivo-zeleno, dok kod U30 kazu da nije lose, ali da je osjetno losije nego kod G30. E sad, ti odvagni! Moguce da su d550 i U30 tu negdje po pitanju tamne crne boje. Znam da nece biti kao kod G30, ali isto znam da cu staviti 4000kn u dzep.

Jednostavno nema na netu review-a koji bi usporedio ta dva modela, nego usporedjuju D550 sa skupim modelima panasonica i obrnuto. A onda na kraju, daju zakljucak da su obje dobile ocjenu vrlo dobor, s tim i tim sitnim manama...

Imam feeling da trazim dlaku u jajetu :-D

Neka bude D550, a finalnu ocjenu cu dati na licu mjesta, kad vidim obje na djelu.

btw. kaj se ice refleksije, kao sto rekoh imam doma panasonic 42x10y, prije 2god je bila bestbuy i bas sad malo gledam, ima i ona refleksiju i to podosta, ali me to ne smeta, jer uvjek kad po danu gledam telku, spustim rolete, tako da mi je vise bitna ta punoca crne boje nego refleksija. No vidim kaka je refleksija pa cu usporediti sa one dvije u ducanu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 0:13 (Traxman).
13 godina
neaktivan
0verlord kaže...

E da samo da kazem da ako kupis panasonic G20, CSI serial nikada nece vise biti isti :-D

Uffff gledam skoro sve CSI-e, no mislim da ce biti gore nego na ovoj sad p42x10y :-D

Zato kaj gledam na iskon TV, a plazma je hd ready, tako da ce ziher biti bolji prikaz nego na full hd-u!?

15 godina
neaktivan
Traxman kaže...
Blue2 kaže...

Evo jos sam danas trazio review-e, malo vise za U30 i bome ljudi kazu da i U30, kao i samsung D550, ima problema s refleksijom. Koja vise, sam Bog ce ga znati :-(

Neznam, nekako me vise mami samsung.Morat cu pogledati obje u zivo, mozda budem pametniji, da vidim jel U30 bolja od D550.

Najvise me muci to sto za D550 kazu da ima poprilicno los prikaz crne kod mracnih scena, tj. da vuce mao na sivo-zeleno, dok kod U30 kazu da nije lose, ali da je osjetno losije nego kod G30. E sad, ti odvagni! Moguce da su d550 i U30 tu negdje po pitanju tamne crne boje. Znam da nece biti kao kod G30, ali isto znam da cu staviti 4000kn u dzep.

Jednostavno nema na netu review-a koji bi usporedio ta dva modela, nego usporedjuju D550 sa skupim modelima panasonica i obrnuto. A onda na kraju, daju zakljucak da su obje dobile ocjenu vrlo dobor, s tim i tim sitnim manama...

Neka bude D550, a finalnu ocjenu cu dati na licu mjesta, kad vidim obje na djelu.

btw. kaj se ice refleksije, kao sto rekoh imam doma panasonic 42x10y, prije 2god je bila bestbuy i bas sad malo gledam, ima i ona refleksiju i to podosta, ali me to ne smeta, jer uvjek kad po danu gledam telku, spustim rolete, tako da mi je vise bitna ta punoca crne boje nego refleksija. No vidim kaka je refleksija pa cu usporediti sa one dvije u ducanu.

da,u30 pati od refleksije ,ali to meni nije niti najmanje bitno jer mi je soba na sjevernoj strani.da problem je sto uvijek na netu nemozes naci usporedni test dva modela za koje si zapeo:)

evo ti ovdje imas raspravu vlasnika u serije pa mozes ponesto nauciti sto mozda nisi znao o njoj :http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1458975-panasonic-tx-p42u30b-owners-thread-2.html.na tebi je na kraju da se odlucis

E DA 5 GODINA GARANCIJE KOD PANASONICA NIJE ZA BACITI ZAR NE?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 11:35 (Blue2).
13 godina
neaktivan
Blue2 kaže...
Traxman kaže...
Blue2 kaže...

da,u30 pati od refleksije ,ali to meni nije niti najmanje bitno jer mi je soba na sjevernoj strani.da problem je sto uvijek na netu nemozes naci usporedni test dva modela za koje si zapeo:)

evo ti ovdje imas raspravu vlasnika u serije pa mozes ponesto nauciti sto mozda nisi znao o njoj :http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1458975-panasonic-tx-p42u30b-owners-thread-2.html.na tebi je na kraju da se odlucis

E DA 5 GODINA GARANCIJE KOD PANASONICA NIJE ZA BACITI ZAR NE?

znaci mogu imati problema s igranjem igrica na TV-u. Nije da cu igrati, ali eto jos jedan bod samsungu.

A znam da nije za baciti 5g garancije kad se vec nudi gratis, ali samsung ak se ne pokvari u 2g, valjda nebu u te dodatne 3 :-)

Jel mozda netko zna jel samsung ikad davao te tri dodatne godine kao LG i panasonic?

Evo bio danas u elipsu da gledam malo televizije, no nazalost samsung plazme nisu imali niti d55 ni d450 :-(

No ajde imali su U30 i G30, sto se tice kvalitete slike tice, nisam mogao doci do zakljucka koja ima bolju sliku. Na jednoj se je vrtio RTL, a na drugoj neki panasonic demo FULL HD, pa svaka izjava bi bila bezveze.

No zamolio sam prodavaca da mi ugasi obadvije, da vidim sto znaci taj anti-reflective filter. S obzirom da imam doma 42x10y, prije sam bacio oko i na nju malo. Iskreno, koliko god mogu biti objektivan, taj anti reflektivni filter je bezveze!!! Obje televizije imaju problem s refleksijom, tj. da se u njima vidi zrcalni efekt okoline. Kao sto rekoh, biti cu objektivan koliko to moze biti, i rekao bi da je taj efekt mrvicu, ali doslovce mrvicu manje izrazeniji na G30. Osim toga, na U30 taj zrcalni efekt je nekako cist, doslovce ko da se gleda u ogledalo, dok na G30 je efekt ko da gledate u zrcalo koje je orošeno, ko u kupaoni kad se ogledal od vrucine i pare orose, ali ne tako bas jako pa da se nista ne vidi. Dosta je mutan taj prikaz okoline u njoj (G30). No da je to nesto, bezvezeeeeeeeeeeee. Kaj sad kaj je reflesija manja za 10%, kad se sve opet vidi njoj.

Iskreno bas sam se (ugodno) iznenadio kad sam to vidio, pa rekoh: ajde fino, bas mi je drago da U30 i G30 u toj prici mogu doslovce stati rame uz rame i necu se brinuti oko toga!!

Sad jos trebam ici negdje pogledati u zivo samsung. makar cisto sumljam da cu u ducanu moci skuziti boljku D550 s losom punocom crne boje, siva boja koja vuce na zeleno i sl...

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 18:39 (Traxman).
14 godina
neaktivan

Trebam pomoc. Kupio bi plazmu 50"

Neki Best buy do 7-8000 kn

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Traxman kaže...

Sad jos trebam ici negdje pogledati u zivo samsung. makar cisto sumljam da cu u ducanu moci skuziti boljku D550 s losom punocom crne boje, siva boja koja vuce na zeleno i sl...

...naravno da nećeš skužit - to je urbana legenda kako bi Panasonic izgledao bezprijekoran...a tek njegovekran kad je ugašen vuče poprilično na zeleno...

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
16 godina

Evo ja sam nedavno uzeo p50g30 panasonic i prezadovoljan sam. Ako imaš para protegni se i uzmi ovu plazmu.Tv ne kupuješ svaki dan

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Mozes li mi objasniti koja je razlika izmedju te koju predlazes i  TXP 50 U30E http://www.protis.hr/products/details/televizor-panasonic-txp50u30e--plazma/45596

Zanima me iskljucivo prikat. Ove stvari kao HDD, internet.... mi nisu nimalo bitne a razlika u cijeni je 30% pa pretpostavljam da postoji razlika i u prikazu.

0 0 hvala 0
16 godina

Hm...nemogu zato što ovu drugu nisam niti vidio(osim u testovima što i sam možeš vidjeti na netu).Tražio sam preporuku plazme i dobio od 99% ljudi g20 i uzeo ju.bilo je to u 1 mjesecu. Sada sam uzimao još jedan tv i kako sam bio prezadovoljan sa g20 nisam uopće više tražio koji tv nego direkt išao na g30.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice