Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.785
|
čitano: 28.706.372
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
acmilan2 kaže...

Bok svima.

Imam pitanje vezano uz ambilight.

Imam LG C3 i zanima me da li je netko od vas uspio sebi složiti neka LED svjetla, slična kao kod Philipsovih TV-a njihov ambilight?

Vidim na amazon Govee marku koja slovi kao jedna od najboljih, no zanima me možda neka recenzija iz prve ruke, druga rješenja i sl.

Znači ne obične LED trake, to sam imao na starim TV-ima i to mi trenutno nije interesantno nego nešto što prati bojesa svih strana, a ambilight izgleda da je upravo takav.

Radi se o 65" modelu, LG OLED65C39LC.AEU.

Hvala unaprijed!

Koliko vidim imaš za naručiti u HGSPOTU

13 godina

Nije problem naruciti ni izvana, pitanje je ima li itko i kako tko nešto od biločega koristi.

Ali hvala!

Kovačić
5 godina
acmilan2 kaže...

Nije problem naruciti ni izvana, pitanje je ima li itko i kako tko nešto od biločega koristi.

Ali hvala!

I ja sam se ložio na to pa smo tako znali u SVP playeru popunjavati crne dijelove nečim sličnim Ambilightu ali sam s vremenom došao do zaključka da je režiser kadrirao scenu s razlogom. Bilo kakvo pogađanje slike izvan okvira je lutrija. Nekad ćeš dobiti imerziju a nekad nešto što nema veze sa scenom.

12 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav svima, molim za savjet za kupnju televizora od 65 incha do ili oko 800 eura (primarno filmovi, serije, ps5 gaming i malo obične telke). Iskreno sam pogubljen u svim modelima TCL-a i Hinsensa

Gledao sam do sada TCL 65C6K, ima li što bolje za tu cijenu?

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Haremzg kaže...

Pozdrav svima, molim za savjet za kupnju televizora od 65 incha do ili oko 800 eura (primarno filmovi, serije, ps5 gaming i malo obične telke). Iskreno sam pogubljen u svim modelima TCL-a i Hinsensa

Gledao sam do sada TCL 65C6K, ima li što bolje za tu cijenu?

Hvala unaprijed

Ovo i mene zanima.Kaj više čitam to sam sve gluplji i neodlučniji.

13 godina

Imate čak fin izbor u tom rangu novaca.

Novi modeli su stigli pa tako Hisense nudi 65U7S Pro već od 854e.

koliko se da vidjeti po testiranjima isto je VA panel koji je možda nešto lošiji od TCL-ovog ali daaaaleko bolji TV od C6K, parira modelu C7K i također je to jedini drugi koji bi preporučio ako ga nađete za oko 900e i ako vam je ta cifra ok.

Novi Hisense nudi podršku za Dolby Vision 2 u budućnosti (pretpostavka jer ima procesor koji ga podržava) ali vjerujem da vam to ne igra neku specijalnu ulogu, osjetno je svjetliji i ima identičan broj zona zatamnjivanja kao C7K.

S druge strane i TCL C7K je sasvim dovoljno svjetal i nudi android sustav, a ne VIDAA OS, odlučite sami što vam paše i koja cijena je ok pošto TCL ne nađem ispod 919e.

Uglavnom U7S Pro vs C7K je po meni izbor, C6K nema što tražiti tu ako je budžet do 800+-50e.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

Hvala ti, Hisense 65U7S Pro djeluje odlično i vrijedno da se protegne za još kojih 100-150 eu od planiranog. Čini se više premium od C6K. Mislim da ću uzeti njega kada bude neka akcija.

16 godina
Prije 70 i nesta dana starcima mi krepa TCL 65C635... posto je isteklo jamstvo 2 godina prijavim protecto u Partum sto je 3 godine ekstra bilo... i jave mi da nosim kod Hanzeka mislim blizu HGspota. Tamo odma kazu da je pozadinsko oslo sto sam i sam mislio, i lik je 3, 4 puta slao za djelove, a ovi javljali da je nedostupno i onda je slao Partumu da vide sto ce, naravno ovi razvuku na oko 2 mjeseca, lik u servisu je bio super i sve mi je govorio i da nije do njega nego mu jednostavno ne odgovaraju... onda sam poceo zvati i Partum da vidim sto je, naravno zaprimili i kao ceka se, posto je rok 60 dana da zavrse nisam nista mogao.... prije nekih 2 tjedna napokon se jave da je odobrena zamjena i da se trazi... i ta zamjena isto 2 tjedna... svaki dan sam ih zvao da vise rijese to i na kraju sam popizdio i rekao da ih prijavljujem jer je zakonski rok prosao.... prijavu sam poslao u DIRH i u HANFA sa cc i Partumu odmah.... HANFA je odmah odgovorila da oni ne mogu nista jer Partum nije osiguravajuca kuca nego prodavatelj jamstva i ne spadaju pod njihov nadzor... Vjv igre rijecima da ih se manje nadzire.... Iz dirha sam dobio odgovor da je zaprimljeno... Ali najvaznije je da sam odmah sutradan ujutro dobio rijesenje od Partuma i to TCL65C7L... ne mogu vjerovat da su dali puno bolji tv... ali najgore od sveg je sta je to razvuceno na vise od 2 mjeseca... ono da nemas zamjenski tv neki moras novi kupit jebote....
VenAtoR#2231
Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina

Uvijek kinezi i njihova podrska sa djelovima... prije ces dobit novi model nego popravak...

Tako npr parkside radi jer im je vjerojatno gubljenje vremena i novaca popravljat starije modele.

Imam isti model 65c635 sa partum osiguranjem, isto star cca 2god.

Javim ovdje ako crkne 😁

Upaljen je 0/24  ne stedi se.

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav.

Može neka preporuka za 55" tv do 1000e? Gledam da bih uzeo LG OLED55C5, po preporuci Bug-a. Ima li možda još neki "best buy"?

1 0 hvala 0
21 mjesec
Memhis kaže...

Pozdrav.

Može neka preporuka za 55" tv do 1000e? Gledam da bih uzeo LG OLED55C5, po preporuci Bug-a. Ima li možda još neki "best buy"?

Ako ti je do kvalitete za filmove i serija onda definitivno oled, jedino refleksija po danu ili ako imaš jaka svjetla ispred tv-a.

17 godina

Kako je kolega jocommb imao problema, nadam se da neću i ja.

Kod mene je TCL 85C735 model. Jučer je dostavljen u SC Hanžek.

Također tvorničko jamstvo je isteklo, a dodatno od Partuma traje i dalje.

Pozadinskog osvjetljenja ima, no slika je zbrljana.

Javim se povratno kroz par mjeseci :-)

Usput, poprilično je problematično naći prijevoz za TV 85".

DHL se jedini javio da može, ali za 300€.

Na kraju se potrefilo da je kombi iz firme išao za Zagreb, pa sam se tako snašao.

Zna li netko postoji li u HR kurirska služba koja hoće dostaviti tako veće uređaje?

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
7 godina

O ovome nisam razmisljao. Sta sami moramo dostavu organizirati?

Mislio sam da oni posalju kurisku sluzbu na adresu, kao kad se radi klasican povrat/reklamacija.

Sva sreca sacuvao sam kutiju za nedaj boze. 

0 0 hvala 0
18 godina

Ako je dodatno osiguranje onda si sam moraš organizirati prijevoz do servisa, da

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Ma jebeno je... treba cuvat kutije ako se ikako moze 🤣... a ovi i dalje nisu normalni... skoro tjedan dana i jos uvijek nisu sposobni poslat tv... niti zbaju kad ce... ali zato je po 73934-ti put zenska rekla provjetit cu pa javim odmah... znaci nikad nista javili kad su rekli...
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav.
Može preporuka televizora oko 43" koristio bi ga iskljucivo za filmove preko netflixa, hbo, disney+ i sličnih platforma.

Znači da bude 43, 4k, oled. Gledao sam LG C5 42 u Elipsu za 680 eura.

1 0 hvala 0
14 godina

Nemaš što dalje tražit, pogotovo za tu cijenu...

5 godina

Jel TCL C7K i dalje najbolji tv do 1000€ sudeci po ocjeni na rtingsu? Kod nas mu je cijena trenutno cca 650€

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Boris grozni kaže...

Jel TCL C7K i dalje najbolji tv do 1000€ sudeci po ocjeni na rtingsu? Kod nas mu je cijena trenutno cca 650€

To i mene zanima, no ti vjerojatno ciljaš na 55 inčni. Zanima me gdje ima od 65 inča? Na nabavi.hr ih više nigdje ne nalazim.

5 godina
W. Sob kaže...
Boris grozni kaže...

To i mene zanima, no ti vjerojatno ciljaš na 55 inčni. Zanima me gdje ima od 65 inča? Na nabavi.hr ih više nigdje ne nalazim.

Nazalost kod nas su vec teze dostupni sad je ta serija dobila nasljednike samo je u nazivu L(2026) umjesto starog K(2025) za EU trziste!
Ja gledam mozda i 65" model jos se premisljam koji.
https://www.bug.hr/televizori/tcl-c7l-visa-je-klasa-i-donosi-sqd-mini-led-tehnologiju-s-visokom-svjetlinom-i-59145
u svakom slucaju preimpresivan panel koji god da se uzme, ako trazis nesto jeftiniji onda gledaj K u nazivu, ako zelis unaprijedeni model gledaj L oznaku.
Imaju i ovaj high end cijene za 55" su od 900e no sve recenzije vele preimpresivne specke za tu lovu oled je naspam ovoga sušena kamilica
https://www.bug.hr/televizori/tcl-c8k-je-medju-najjacim-mini-led-modelima-i-ima-visoku-svjetlinu-144-hz-i-55386

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2026 23:39 (Boris grozni).
17 godina

Ček, jel nisu nove serije Q7D, C7L, C8L sa novom SQD tehnologijom koja bi trebala biti dosta bolja?

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
5 godina
lomba100 kaže...

Ček, jel nisu nove serije Q7D, C7L, C8L sa novom SQD tehnologijom koja bi trebala biti dosta bolja?

Da da, manji "dot" sve je finije i tocnije, pomaze smanjenju bloominga, bolji kontrast na rubovima, tekst je jos savrseniji itd itd..

7 godina

pozdrav svima...evo dosao je red na novi tv, nikaj hitno al ono u sljedecih mjesec dana otprilike da se to realizira...sad imam samsung 55NU8000 iz 2018. godine i zadovoljan sam i radi i dan danas bez jedne greške no treba mi veći tv, taj ide u sobu...znači gledam 75 incha sad i čitao sam dosta stranica unazad pa eto neznam pa pitam za savjet...tv bi se koristio u velikom dnevnom boravku koji je dosta osvjetljen i sa raznih kuteva, nije samo ravno ispred tv-a...tv bi se gledao najviše za youtube, ponekad klasika tv program te ponekad iptv te isto tako i xbox...tv bi stajao na stalku, nebi isao na zid...i kolko tolko, dosao sam do TCL 75c79k za 999 eura ili se dodatno isplati dodat još 300 eura i uzet TCL 75C89k...ili neko druga opcija, OS mi nije toliko bitan, eventualno su prednost android tv/google tv radi iptv aplikacije...novci su bitni a i nisu toliko, al maks 1500...hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2026 10:28 (lesonitka).

0 0 hvala 0
16 godina
Evo napokon nakon skoro 3 mjeseca jucer dosao tv... brzi su kao hrvatske zeljeznice...
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice