Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.651
|
čitano: 27.566.856
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Zaporožac kaže...
Vjerojatno je problem bio s VA panelom kada su ga ubacili s Mini led tehnologijom. 

Kad na svojm Hisense 65U7KQ upalim na game modu FPS mod slike praktički ne mogu vidjeti taj problem, zbilja ga treba tražiti u mračnim scenama.

Također ljudi moguće ne koriste pošteni HDMI kabel za spajanje sa PC-om koji ne može progurati 144 hz 4k i 10 bita uz HDR, treba svakako kupiti kabel sa oznakom 8K za desetak €.

Znači postavke slike i dobar hdmi kabel, ili jednostavno koristii game mod predefiniranu postavku FPS.

Znači nemam taj problem čak i ni kad skrolam tekst u pregledneku gore dolje, ne razmazuju se crni tekst, za razliku od VA monitora gdje taj problem sa tekstom ne mogu maknuti bez obzira na postavke.

7 godina
forumaš kaže...
Zaporožac kaže...
Vjerojatno je problem bio s VA panelom kada su ga ubacili s Mini led tehnologijom. 

Kad na svojm Hisense 65U7KQ upalim na game modu FPS mod slike praktički ne mogu vidjeti taj problem, zbilja ga treba tražiti u mračnim scenama.

Također ljudi moguće ne koriste pošteni HDMI kabel za spajanje sa PC-om koji ne može progurati 144 hz 4k i 10 bita uz HDR, treba svakako kupiti kabel sa oznakom 8K za desetak €.

Znači postavke slike i dobar hdmi kabel, ili jednostavno koristii game mod predefiniranu postavku FPS.

Znači nemam taj problem čak i ni kad skrolam tekst u pregledneku gore dolje, ne razmazuju se crni tekst, za razliku od VA monitora gdje taj problem sa tekstom ne mogu maknuti bez obzira na postavke.

Kad si corav, sto bi narod rekao. Taj TV je srednja zalost. Aj za te pare je dobar, ali, ako cemo o kvaliteti prikaza - srednja zalost. I k tome usporedjujes TV s monitorima, jos zalosnije.

16 godina

Ja uvijek kupujen dobro za te pare, pa nisam blesav da bacam pare 😎

Hisense U7K Review (55U7K, 65U7K, 75U7K, 85U7K) - RTINGS.com

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2026 7:44 (forumaš).
14 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kupio dosta povoljno (barem tako mislim) TV SONY XR55A80LAEP  pa dali netko posjeduje taj model i zanimaju me iskustva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Pozdravljam!

Ima li trenutno sto bolje za ~400€ od Hisense 50E8Q (u PEVEX-u 599€-34%=400€) za "starce" - zemaljska TV (antena - dnevnik, "zelje i pozdravi", srcedrapajuce serije....)?

Koliko vidim, moze se produziti jamstva za 3god. (dodatno jamstvo u trajanju od 3 godine, uz osnovno tvorničko jamstvo od 2 godine)

Zahvaljujem unaprijed...

TonyTheB
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2026 8:33 (TonyTheB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Taj tv je ok. Za starce je sigurno i vise nego im treba. Ali tom tvu je redovna cijena 380-400eur. Nije to nikakav popust

1 0 hvala 1
2 godine
TonyTheB kaže...

Pozdravljam!

Ima li trenutno sto bolje za ~400€ od Hisense 50E8Q (u PEVEX-u 599€-34%=400€) za "starce" - zemaljska TV (antena - dnevnik, "zelje i pozdravi", srcedrapajuce serije....)?

Koliko vidim, moze se produziti jamstva za 3god. (dodatno jamstvo u trajanju od 3 godine, uz osnovno tvorničko jamstvo od 2 godine)

Zahvaljujem unaprijed...

imaš za sličnu cijenu 50U7Q koji bi trebao biti nešto bolji TV.

https://www.ekupi.hr/hr/elektronika/televizori-i-oprema/televizori/hisense-50-uled-mini-led-tv-50u7q-4k-uhd-vidaa-smart-tv-hi-view-ai-engine-144hz-game-mode-pro/p/EK000711864

3 godine
Eto, bacio me u bed!!
:-)

Jos moram naci Premium
VISA za -5%.

Thx
TonyTheB
14 godina
DDavorin kaže...

Kupio dosta povoljno (barem tako mislim) TV SONY XR55A80LAEP  pa dali netko posjeduje taj model i zanimaju me iskustva.

Vidim da nitko nema taj model TV pa da se ja malo nešto napišem. Crna boja je baš crna izbornik brz, ima android tako da app nisu problem i za cijenu od 540€ stvarno je ok dobiti OLED TV. Bilo ih je još par po toj cijeni dao linkove kolegama sa drugog foruma. Nestali nema ih više

13 godina

Pozdrav, gledam Samsung QE65S85F i djeluje mi dosta dobro makar ga pljuju zbog woleda na našem tržištu ima neko neka iskustva s njim? 

Uzeo bi radije nekak Lg C5 ali nema baš sad nekih ekstra akcija tak da me nekih 200 eura više ispadne.

13 godina
DDavorin kaže...

Vidim da nitko nema taj model TV pa da se ja malo nešto napišem. Crna boja je baš crna izbornik brz, ima android tako da app nisu problem i za cijenu od 540€ stvarno je ok dobiti OLED TV. Bilo ih je još par po toj cijeni dao linkove kolegama sa drugog foruma. Nestali nema ih više

koliko sam vidio na nabava xr5580l nigdje nije bio ispod soma eura u zadnje dvije godine, tak da je 540e dobra cijena, iako se radi o entry level oledu starije serije

i ja sam prošle godine nabavljao oled, uletio c4 za 840 eura... taman u to vrijeme je c5 išao za oko 50% više cijene, tak da mi je ovo bilo povoljno, a razlika c5 vs c4 osobno mi je nebitna, obzirom da ionako gledam isključivo filmove i serije i to u zamračenoj prostoriji gdje veća svjetlina c5 ne dolazi do izražaja

taj tvoj je negdje ispod lg c3 po testovima, ali opet za tu cijenu je super

14 godina

Ma i meni isključivo filmovi u tamnjim prostorijana ta ko da mi jačina svjetline ne igra ulogu. Ali je obrada slike na njemu super i dobra kvaliteta zvuka je. I gledajući nema OLED TV ispod 800€ tako da je meni ovo bila dobra kupnja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 mjeseci

Ciljam na neki Mini Led TV za PS5 65" imate kakvu preporuku ? cca. 600-800 eura ? Gledam TCL, međutim vidim mini led, qmini led, ovakav, onakav. Pa da sad ne gledam razne lažne recenzije po yt-u, radije bih RL iskustvo forumaša ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Baš da ulazi u taj budžet bi bio Hisense U7Q Pro, čak je i na doljnoj granici ali idući bolji su U8Q ili TCL C7K i koštaju 100tinjak eura više od gornje granice.

Tvoj izbor, probao sam uživo samo U8Q i super je sve ali ne mogu usporediti sa C7K.

Po papirima i nekoj klasi U8Q je bolji, a TCL je android pa vidi što ti paše.

Na stranici prije se pričalo o točno ta dva modela pa pročitaj malo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2026 14:54 (gelon).
7 mjeseci
gelon kaže...

Baš da ulazi u taj budžet bi bio Hisense U7Q Pro, čak je i na doljnoj granici ali idući bolji su U8Q ili TCL C7K i koštaju 100tinjak eura više od gornje granice.

Tvoj izbor, probao sam uživo samo U8Q i super je sve ali ne mogu usporediti sa C7K.

Bio sam u Sancti baš prekjučer impulzivno kupio neki samsung 55" za spavaću za 400 eura, čekam tv komodu da mi stigne pa sam mislio u dnevni ubacit pravu telku, imam i nanocella na raspolaganju ali njega sam odlučio ostaviti na drugoj lokaciji jer ću i tamo boraviti 2x tjedno cca. Na kraju je samsung ispao baš bačen novac, ali mi se nije dalo čekati da povuku neš sa centralnog skladišta. Pa sam malo i bacio oko na izložene modele mini led-a od tcl-a do hisense-a, nekako možda i više naginjem ka tcl-u zbog aplikacija, imao sam hisense doduše prije xy godina nije me nešto oduševio niti vida os, niti panel, ali mi je daljinac bio odličan, u obranu prve dvije stavke nije bio nikakav top model, nego isto impulzivna kupnja za prvu ruku. Međutim falilo mi je nekih app koje sam tada koristio ala max tv, hbo i sl... Bio sam otkazao te navedene servise, međutim živim sa ženom i dvoje ženske djece, tako da je izgledno da će se obnavljati netflix, hbo, disney i sl... Doduše u strantu toga imam i amazon fire stick, tako da bi mogao i pregrmiti vida os. Sreća pa imam vremena za razmišljanje jer komodu moram čekati još cca. 5 tjedana.

2 godine
Hrža kaže...
gelon kaže...

Bio sam u Sancti baš prekjučer impulzivno kupio neki samsung 55" za spavaću za 400 eura, čekam tv komodu da mi stigne pa sam mislio u dnevni ubacit pravu telku, imam i nanocella na raspolaganju ali njega sam odlučio ostaviti na drugoj lokaciji jer ću i tamo boraviti 2x tjedno cca. Na kraju je samsung ispao baš bačen novac, ali mi se nije dalo čekati da povuku neš sa centralnog skladišta. Pa sam malo i bacio oko na izložene modele mini led-a od tcl-a do hisense-a, nekako možda i više naginjem ka tcl-u zbog aplikacija, imao sam hisense doduše prije xy godina nije me nešto oduševio niti vida os, niti panel, ali mi je daljinac bio odličan, u obranu prve dvije stavke nije bio nikakav top model, nego isto impulzivna kupnja za prvu ruku. Međutim falilo mi je nekih app koje sam tada koristio ala max tv, hbo i sl... Bio sam otkazao te navedene servise, međutim živim sa ženom i dvoje ženske djece, tako da je izgledno da će se obnavljati netflix, hbo, disney i sl... Doduše u strantu toga imam i amazon fire stick, tako da bi mogao i pregrmiti vida os. Sreća pa imam vremena za razmišljanje jer komodu moram čekati još cca. 5 tjedana.

sve nabrojano imaš na Vida OSu osim maxTV. HBO, Netflix, Disney... sve normalno radi.

ja sam uzeo za 480 eura Hisense 55U7Q Pro i oduševio se, konkurencija u toj klasi i te kvalitete dođe možda i duplo skuplje.

14 godina

Pozdrav. Kolega kupuje novi tv do cca 1200€. Pozeljno 65" i oled pa bih molio preporuke.

0 0 hvala 0
18 godina
monsieur kaže...

Pozdrav. Kolega kupuje novi tv do cca 1200€. Pozeljno 65" i oled pa bih molio preporuke.

LG OLED65C51LA 

https://www.nabava.net/televizori/lg-oled65c51la-televizor-cijena-65-165-cm-oled-ultra-hd-731472071

LOL: Crobrother
4 godine
monsieur kaže...

Samsung QE65S90F

QD-OLED, jede obicne OLED za dorucak.

18 mjeseci
gnautix kaže...
monsieur kaže...

Samsung QE65S90F

Ne bi se složio, barem meni osobno, bolja je slika na LG-ju barem u movie modu kada uspoređujem jedan pored drugog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2026 9:32 (Novice).
4 godine
Novice kaže...
gnautix kaže...
monsieur kaže...

Samsung QE65S90F

Ne bi se složio, barem meni osobno, bolja je slika na LG-ju barem u movie modu kada uspoređujem jedan pored drugog.

Slika sigurno nije bolja na LG (pretpostavljam da si probao C4/C5). Jedini argument moze biti nedostatak Dolby Visiona kome treba. 

18 mjeseci
Ne ne, ne možeš uspoređivati C5 sa 95 modelom, jedino g5.
7 godina

Pozdrav, treba mi preporuka za TV 55', prvenstveno bi služio za gledanje filmova i sporta.

Tu i tamo malo za plejku. Budžet je oko 500€, bilo kakva preporuka je dobrodošla.

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Potraži gdje imaš na akciji ili promociji TCL C7 i to ti je provjerena i najbolja ponuda za taj novac, ili malo više.

itomic009
13 godina

Što je sa ovim "RGB" mini LED-om. Koliko to u praksi poboljšava sliku ako netko ima iskustva u odnosu na obični mini LED?

0 0 hvala 0
2 godine
vax kaže...

Pozdrav, treba mi preporuka za TV 55', prvenstveno bi služio za gledanje filmova i sporta.

Tu i tamo malo za plejku. Budžet je oko 500€, bilo kakva preporuka je dobrodošla.

Hvala

imaš u temi hrpu preporuka za 55" do 500 eura.

Vidi Hisense 55U7Q Pro, možeš i TCL 55C7K koji je isto odličan, ali ćeš ga teško pronaći za 500 eura, prije će biti 650 eura, što je 30% skuplje od Hisensa.

12 godina

kakva je ova nova micro RGB tehnologija? Ono što sam ovlaš čitao zvuči bolje nego OLED a i ne čini se nešto puno skuplje barem po US stranici Samsunga

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 mjeseci
Del_Boy97 kaže...

kakva je ova nova micro RGB tehnologija? Ono što sam ovlaš čitao zvuči bolje nego OLED a i ne čini se nešto puno skuplje barem po US stranici Samsunga

Poboljšani LED LCD

15 godina

Pozdrav, nedavno sam pisao na forumu vezano za kupnju novog TV-a. 

Odlučio sam se za kupovinu 65" TV-a. Budžet mi je 500€. Jel moguće naći TV koji nema ghosting za tu cijenu? 

4k i ostalo mi nije bitno, može on biti 16k, ako ghosta, ne vrijedi ni 100€ po meni. Bitno mi je da je TV 65" i da nema ghostinga, za ostalo sve lako.. Jel se da išta pronaći? 

Gledao sam jeftinije (300-350-400€ rang) LG, Samsung, Hisense, sve loša frekvencija osvježavanja.. Slika trza, ghosta, lomi se, sve smeće do smeća..

Demoi koji puštaju u trgovinama snimano na takvom izvoru i tako se polako slika kreće da ne bi nikad rekao da ima ghostinga. A kad se pusti program uživo totalno druga priča.. Oprostite na izrazu, ali s*re mi se od toga. 2026., godina, moraš biti doktor znanosti da si kupiš normalan TV. 

Može Pevex, Era, Centar tehnike, Elipso, samo da je po mogućnosti kod nas jer se useljavam kroz par dana, pa bih otišao sâm po TV. Hvala

Edit: "SamoPitam3" ako nemaš šta pametno za reći, ne jedi g*vna i ne pametuj

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2026 14:46 (Marko_95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Marko_95 kaže...

Pozdrav, nedavno sam pisao na forumu vezano za kupnju novog TV-a. 

Odlučio sam se za kupovinu 65" TV-a. Budžet mi je 500€. Jel moguće naći TV koji nema ghosting za tu cijenu? 

4k i ostalo mi nije bitno, može on biti 16k, ako ghosta, ne vrijedi ni 100€ po meni. Bitno mi je da je TV 65" i da nema ghostinga, za ostalo sve lako.. Jel se da išta pronaći? 

Gledao sam jeftinije (300-350-400€ rang) LG, Samsung, Hisense, sve loša frekvencija osvježavanja.. Slika trza, ghosta, lomi se, sve smeće do smeća..

Demoi koji puštaju u trgovinama snimano na takvom izvoru i tako se polako slika kreće da ne bi nikad rekao da ima ghostinga. A kad se pusti program uživo totalno druga priča.. Oprostite na izrazu, ali s*re mi se od toga. 2026., godina, moraš biti doktor znanosti da si kupiš normalan TV. 

Može Pevex, Era, Centar tehnike, Elipso, samo da je po mogućnosti kod nas jer se useljavam kroz par dana, pa bih otišao sâm po TV. Hvala

Edit: "SamoPitam3" ako nemaš šta pametno za reći, ne jedi g*vna i ne pametuj

Puno trazis za taj budget s kojim raspolazes. Mozda da jos snizis budget ?!?! ***a, ja znam da istina boli, nema potrebe vrijedjati se kao malo dijete 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice